Livskvalité....

493 miljoner kronor för att medverka i en film, vilken sjuk summa. Är verkligen någon värd såna summor?

Det är vad Johnny Depp har erbjudits för att göra en till "Pirates" film...



Helt sjukt vad vissa människor tjänar, medans andra är glada om dem har råd och spendera 200kr på en "lyxvara".

Läste härom dagen om en svensk grevinna som inte gick med på att få 450 000kr i månaden i samband med sin skilsmässa. Hennes ursäkt var att det inte räckte för att täcka hennes utgifter!!!

Herregud, vad har hon för utgifter som gör att hon behöver få mer i månaden än jag tjänar på 2 år. Skaffa ett jobb då för helsike :)

Frågan som man bör dock ställa är om man är lyckligare för att man har 10 miljoner extra på banken?
Har man ett bättre liv än en småbarnsfamilj som vrider och vänder på varje krona för att ha råd med nya skor åt barnen...

Vad är igentligen livskvalité?

Jag har en aning om vad jag tycker är livs kvalité, men det är min åsikt, och frågar man någon annan så har han/hon säkert en annan åsikt, men jag tror att dem flesta skulle nämna några speciella saker och det är inte pengar på banken.

Har jag livs kvalité i mitt liv?

Personligen tror jag att jag har för många måsten och för lite kontakt med omvärlden....

När känner man glädje i sitt liv?

Det finns nog olika slags glädjen som ger en styrka men på olika sätt...
Du har glädjen när du har lyckats uppnå något, ju mer tid och kraft du har lagt ner desto större känns glädjen när du väl klarat av det eller lyckats uppnå det du ville.
Se bara på tv-puckshögar, folkmassor på Sergels torg och alla glada segerbilder där glädjen lyser så starkt att det inte går att missa.

Sen har du glädjen du får av att vara med eller se någon/några som betyder mycket för dig. Såna som tycker om dig för den du är...

För mig så är synen och att vara med mina barn en av mina största glädjen, dem får en alltid att bli glad. Självklart kan man bli tokig och arg på dem med, men dem stunderna är så få jämfört med alla glädje stunder man får.
Så för att knyta ihop allt så är tid med dem livskvalité för mig....

Något annat som får en att må bra är ju när våren kryper fram, värmen och solen får en att känna sig glad och dagarna får ett helt annat lyft över sig....

Lyssna på bra musik är något annat som kan få en att må riktigt bra.... finns så många bra låtar....

- Taylor Swift - Love Story
- Beyonce - Halo
- T.I. & Justin Timberlake - Dead & Gone

 för att nämna några just nu...

Så nu lagom till våren får man väl hitta en glad tös också så har man fyllt på med livskvalité så det räcker ett tag då.. :)

Fick mycket tankar efter att jag såg filmen "Marley and me", den var något grymt bra. Den bästa jag sett på bra länge.
Riktigt rolig, men samtidigt fick den med sig en mer seriös tanke bakom sig också som alla borde fundera på...



Jag gillade slutklämmen i filmen.

En hund behöver inte fina bilar, stora hus eller designerkläder, en vattendränkt pinne räcker.
De bryr sig inte om du är rik, fattig, dum, klipsk, trög, smart eller dum.
Ge honom ditt hjärta och han ger dig ditt.
Hur många människor kan man säga det om?
Hur många får en att känna sig speciell?
Hur många människor får dig att känna dig märkvärdig?

Tänk om vi människor kunde vara lika enkla som hundar.....

Inte ens bronset fick vi....

Usch, vilken tung fredagskväll det var...
Inte ens synen av glada barn när dem kom hem och fick se att jag hade köpt en PS3 med 5 spel. Dem var glada, men jag mådde dåligt, känslan ville inte släppa, den fanns kvar där inför lördagsmatchen också.

Bronsmatch mot Onyx, som vi gjorde en riktigt bra sista seriematch mot. Frågan var om vi kunde ladda om.
Jag försökte intala killarna om att släppa fredagsmatchen, tagga om, visa vad vi kan istället mot Onyx. Men själv hade jag svårt att få fram den där laddningen. Det tog tills uppvärmningen, när jag stod och såg på Onyx spelarna som det ena efter den andra tanken poppade upp i huvudet. Vilka detaljer i spelet vi skulle tänka på för att ta bort Onyx starka sidor och vilka saker vi skulle trycka på för att utmana deras svaga sidor.



Det var mitt "wake-up call". Och därefter var det full satsning på matchen.

Onyx öppnade som vi förväntade oss, men vi jobbade riktigt bra i försvaret och visade att matchen i fredags var historia...
2-0 efter två perioder och bronset syntes där framme. Men tre olycksminuter i början av tredje vände matchen till deras fördel, först ett felpass vid halvplan som gav Adam Larsson ett alldeles för bra läge och 2-1. Kört därefter ett konstigt mål där bollen hoppar från bakom mål och på nät sätt rullar in vid första stolpen. Sen ett dåligt byte som gav en öppen gata för deras nr 10 och en skymd Oskar så vart det 2-3.... Vi försökte och hade lägen men vart tvungna att ta ut målvakten för spel 6 mot 5 vilket vi faktiskt tränade på i torsdags. Men vi fick inte till det och det vart 2-4 direkt.

Så synd om grabbarna som verkligen spelade bra idag, allihopa, ingen som föll ur ramen alls. Men säsongen har inte varit snäll mot oss och 3 skitmål senare så försvann det där bronset vi ville ha....

Bara att träna vidare och förbättra dem där små detaljerna som gör tillsammans en stor helhet. Det jag märkte speciellt dem här två matcherna var att vi är riktigt dåliga i tekningarna... har haft det på känns länge men idag så förde jag statistik på tekningarna och det var ingen munter syn. Dessutom ska vi ta och gå igenom hur man byter forwards under spel, en simpel sak när man kan det. Det som faktiskt gav dem läget till 3-2 målet.



Men vi kör som vi gjort hela säsongen, lär oss av misstagen och går framåt, steg för steg...
En match som den mot Onyx visar ändå att det finns kapacitet där. Jag vet att vi kommer vara riktigt starka nästa säsong.

Onyx har nått sin högsta nivå känns det som, Nyfors kommer få det tuffare nästa säsong men kommer vara svårslagna, Nykvarn har en riktigt bra grund i laget och kommer fortsatt vara top 3. Gnesta sviktade lite den här säsongen första halvan medans deras andra halva har varit spikrak.

Vilka matcher det bjuds på i SSL, först i seriespelet och nu slutspelet. Underhållning på hög nivå...
AIK-Storvreta idag visade att det kommer vli en riktig holmgång lagen mellan. Kohonen på den nivå han var i Balrog gör dem till ett riktigt hot för AIK i kampen om finalplatsen mot Warberg, för inte kan väl Balrog skrälla igen??



Kollade runt lite på olika kvalmatcher som spelades idag och såg bl.a att Hagunda som gick vidare till div 1 har ett väldigt ungt lag med många spelare runt 1990.

Vart har alla talanger i den här staden hamnat??
Från 87-kullen där Telge och Södertälje båda hade hög standard på sina lag med en mängd framtidspelare.
Av dem spelare ingen i Södertälje förutom Marcus Hellsing som vart värvad sent till Tälje City.
Av 89-kullen som hade tre starka lag i Södertälje, Telge och Listonhill så spelar tre i Telge SIBK div 3 nu.
Av 90-kullen som hade två starka lag i Södertälje och Telge så hittar vi några i Telge SIBK div 3 samt några i Södertälje Div 3.

Dem flesta har slutat, spelar i Nykvarn eller i sthlmslag...

Bara av dem kullarna hade vi haft material till att spela i minst Div 2. Dags att bevara talangerna i stan...

Så underbart skönt med Hv71 i final, matchen mot Färjestad har alltid haft en speciell känsla över sig, vilken härlig finalserie det kan bli, dock måste Färjestad ses som favoriter...

Nu laddar vi för några roliga cuper framöver men intressant motstånd.

För att förtjäna tur så måste man jobba hårdare än alla andra!!

Tomhet...

Det känns så tomt efter en sån här förlust, man vill bara sjunka ner och försvinna....

Målet sen i januari var just att prestera som bäst i DM, istället gör vi våra två sämsta perioder den här säsongen...

Trenden har dock varit där sista två veckorna, spelare sjuka, borta m.m och gnistan på träningarna har saknats...
Sen att vi saknade tre spelare som alla lyfter laget mycket var synd, men tycker att dem som var med ändå kan mer än dem visade idag...

Första perioden spelade vi riktigt bra, Nykvarn hade svårt att skapa bra lägen. Vi vann skotten med 7-4 och det speglade matchbilden bra, underläge 1-2 dock efter två insläppta mål på frislag långt ifrån mål. Svagt av oss samt lite turligt av dem då det andra målet styrdes på en klubba och ställde Oskar i mål. Vi gjorde mål i spel 5 mot 4.

Vi spelade bra och taktiskt gick det bra, vi gav direktiv hela tiden och även tredje kedjan fick mer spel efter att vi körde ett speciellt uppspel för dem.

men i början av andra så small det direkt, ett backskott från halvplan och ett frislag runt halvplan senare så stod det 1-4 och det var ridå ner. Deras två första skott i perioden gick i mål och det var det enda lägerna dem skaparna i början. Oturen skrattade oss rakt i ansiktet....

Därefter kom självklart 1-5 när vi hade tappat den där gnistan. Vi tog time out och ändrade spelet men det var försent, vi var tvåa på bollarna och gav inte 100 i närkamperna längre så målen rullade på i jämn takt bakåt.

Nykvarn är duktiga och när vi går ner till 40% av våran kapacitet och inställning så rasslade det till ofta bakom Oskar.
2-13 tillslut.... det säger det mesta om matchen...



Visst man kan skylla på mycket, hade vi haft dem tre spelarna som jag hade planerat för så hade vi säkert haft 50-50 chans att vinna idag. Sen att vi släppte in 4 av 5 första målen i samband med frislag långt från mål är svagt men så typiskt Nykvarn mot oss...

Då vi inte hade med oss det laget vi hade tänkt så valde vi att spela på tre kedjor i början, det visade sig inte vara bra då 3:e kedjan var inne på 4 första målen och sen var matchen död....

Jag förstår att spelare lackar ut, blir sura och besvikna..... det ska man delvis bli också, man ska inte vara nöjd med att förlora och inte med så stora siffror......

Så vad gör man nu?, slänger in handduken och skiter i allt....

Självklart inte,men kommer deppa som fan hela kvällen och natten nu, sen måste man släppa det och gå vidare. Ny match imorgon och då mot Onyx troligtvis...

En bronsmedalj kan trösta dagens match.... VI SKA HA BRONSET IMORGON!!



Såååå frustrerande dock.... en bra period och sen pang..... fan... vi är ju så mycket bättre än siffrorna visar...

Nykvarn är dock Sveriges fjärde bästa lag, men det är ingen orsak till att bjuda på så lätta mål...

Vi har en bra bit kvar innan vi kan säga att vi håller deras nivå, självklart och vägen dit är lång och svår...  men vi ska dit!!

Men matchen idag var utan tvekan säsongens tyngsta förlust....

Jag hoppas och tror på ett helt annat lag imorgon....



Vi KAN, Vi SKA och Vi KOMMER spela bättre imorgon!!

Bryt ihop och gå vidare!!

Friday Night DM Classic....

När tiderna är dåliga, när du haft en massa motgångar, när saker inte går som du planerar....

Om du ändå kämpar på, inte ger upp, då födds en vinnare!!

Det är då lag kliver fram starkare än innan, med en ny insikt över var man vill vara, vad man vill prestera....

Det är ur det dammet som vi kliver fram nu, lagomt till att prestera vårt bästa i vad som jag vill kunna nämna som "Friday Night DM Classic"... den där fredagskvällen i Björkestahallen då vi slog SM-fyran Nykvarn i deras hemmaborg i en viktig slutspelsmatch....



Det är med det som jag ser fram emot i matchen imorgon....

Dem är favoriter, vi har två nyckelspelare sjuka och inte vunnit mot dem på 5 försök denna säsong...

Men om våra killar går in med rätt inställning, rätt hjärta och med en vilja som kan flytta berg så är det imorgon vi sätter ner foten och visar att vi är också med här...

Samtidigt så får bollen gärna rulla vår väg denna gång, Nykvarn har haft sin tur så det räcker mot oss nu...

Vi tränade på kontringsspelet idag samt även på spel 6 mot 5. Första delen så fick dem gå ut och bara spela efter dem positioner dem hade fått. Stod 0-1 efter det.
Sen gick vi igenom vad vi ville ha avsluten ifrån. Då gick vi upp till 2-2. Därefter gick vi igenom en ökning på spelvägar efter hur vi får upp bollen och vi gick upp till 4-2. Sen tröttnade vi efter att samma killar kört i 20 minuter så sista delen förlorades med 0-4.

Imorgon kör vi sista taktik genomgången i hemmahallen Wasa innan vi åker till Nykvarn, blir lugnare så och vi slipper bli störda eller ha annat som stör koncentrationen...

Tagga, tagga......



Fick även gruppindelningen för FBI Påsk Cup 2009 i Tullinge den 10-11 april.

Grupp 1: Tullinge, Balrog/Botkyrka, Högalid, Trosa Edanö och Södertälje 1
Grupp 2: Salem, Jakobsberg, Täby, AIK och Södertälje 2

Hemmalaget Tullinge hamnade i en lite lättare grupp med svaga Balrog/Botkyrka men div 2 laget Högalid och tuffa Trosa Edanö.

Salem, Täby och AIK är tre av sthlms 4 topplag, samt Jakan som är nära att gå upp till div 1 från div 2. Klart en dödens grupp.

Hur vi delar upp lagen inbördes vet jag inte ännu, det blir ett beslut sista veckan innan.
Ska dock bli kul och se Salem och Täby, dem två "Supermakterna" i Sthlm...

Hv71 fortsätter att överraska, seger på bortaplan igen mot Frölunda, vem hade trott det efter Frölunda vinst i match 3. Nu hoppas jag att dem fortsätter så här och tar hemma matchen. Tror det blir svårt att vinna tre bortamatcher i rad mot Frölunda...

Att hitta det sätt som får dig att vara 100% taggad är det första stora steget mot att nå dina mål!!!

Jakten på P16 guldet....

Såååå kallt.... speciellt igår när man skulle cykla hem från jobbet. Var är våren?? gick han vilse?

Att det är kallt märktes idag bl.a. när jag först bastade efter jobbet, tog cykeln och cyklade hem i kylan. Kommer hem och får "ice-freeze"... stark huvudvärk som höll sig i säkert tio minuter.

Okej att man kan får det om man äter glass för snabbt eller dricker en slush för snabbt, men för att man cyklar hem i slutet av mars... neeee tack.... Härmed beställer jag vårvärme med start på fredag. Tack på förhand!!! :)



Träningen igår var med fokus på helgens DM, vi gick igenom lite taktiskt hur vi ska spela och då framförallt i forecheck, försvarszon och kontringsspelet. Vi körde även en övning på uppspelet vi kommer testa mot Nykvarn. Vi körde det mot Trosa med hyfsad bra resultat. Nu spelar ju inte Nykvarn riktigt likadant så det kan antingen bli bättre eller sämre. Vi får se helt enkelt, gäller att ha några andra varianter beredda i fickan.... :)

Många borta nu för sjukdom och annat gör att det känns inte som vi formtoppat oss till helgen riktigt som vi hade tänkt. Saknade flertalet centrar igår och det drog ner på spelet. Får hoppas att der ser bättre ut imorgon istället.

Känns inte på spelarna som det är DM runt hörnet, man saknar det där lite småirriterande humöret på vinnarskallarna som vaknar upp rejält sista träningarna innan nåt viktigt....



Minns en spelare som Kristian Bergvall som var back och kapten i P80 laget i Geneta. En riktig vinnarskalle. Kommer ihåg att han alltid var små sur och irriterad sista träningen innan en viktig cup/match. Då visste man att han var taggad och skulle göra bra ifrån sig i helgen...

Roligt folk vi hade i det laget. I mål hade Michael Celik, som mest gjort sig rykte om att vara en hårdspelande back i div 3-5 nuförtiden, vann utvisningsligan tror jag 2-3 år i rad som senior. Nu förtiden så ha rhan lämnat "Real Celik" (Södertälje IBK) och spelar med Kärrviolen i div 4. Men han var dock en riktigt bra målvakt och speciellt i SM gjorde han sina bästa matcher.

På backsidan hade vi Janne Martilla, backen som sköt nåt riktigt hårt och var riktigt bra både offensivt som defensivt. han missade tyvärr SM-Slutspelet  p.g.a. avstängning. Så vi spelade hela SM-slutspelet 1996 (5 matcher) på 2 backar!!!
Kristian Bergvall som var en stark defensiv back som också sköt hårt. Marko Järvinen som var en lojal enkelt spelande kille, gjorde inte så mycket väsen av sig men visade stor klass i SM.

Centrar hade vi i MC Mats Carlsson, helt grym med boll, vände regionsslutspelsfinalen mot Järfälla på egen hand när han gjorde fem raka mål och vände 0-3 till 5-3 seger... I finalen så låg vi under med 3-6, toppade med att låta han spela non-stop och spela på två forwardspar. Han passade till tre raka mål.... Har spelat i landslaget och är i AIK nu.
Sammy Loitto, en starkt jobbande center med järvilja och bra passningar som flyttade till finland tillslut.

Forwards var i första kedjan Mattias Virta och Kari Koskinen, finska duon som öste in mål. Kari är assisterande tränare i Turinge nu förtiden i div 3. Mattias lade av alldeles för tidigt...
I andra kedjan hade Marcus Wargclou som gjorde mål i alla slutspelsmatcherna och var en grym stark och pålitlig målskytt, född 81 också precis som Koffe kranberg som spelade vänsterforward på den tiden, det var först säsongen efter han gick ner på backen som senare fått honom att gå så långt som till AIK, landslaget, SM-guld, VM guld....
Marcus hade spelat i landslaget och SSL han med ifall han inte hade tragiskt dött i 2002...

    
Extra forwards var Sabri Hanna, killen som var supersnabb, tekniken hann dock inte alltid med och sen hade vi Harri Koskinen, en teknisk spelare som hade mycket boll i sig men lite sämre flås.

Inget dåligt lag som vi nästan lyckades ta SM-guld med i P16-SM. Vi kom tillbaks till 6-6 i finalen mot Järfälla innan dem avgjorde med 30 sekunder kvar på en kontring i anfallet efter att vi missat ett jätteläge....
Så nära.....

P87 laget hade stort hjärta och ville verkligen ge mig det där guldet det året vi spelade P16-SM och vi slog ju både Töjnan och Åkersberga, två av Sveriges bästa lag, men slarvade bort allt i semifinalen av regionsslutspelet...
Inte riktigt lika nära...

P81 tog sig till regionsslutspelet året efter P80 spelade final. Dock så hade vi inte med Micke Karlsson och Pär Carlsson då som hade lämnat för att följa med 80-killarna till Södertälje istället veckorna innan regionsslutspelet. Men vi var nära att gå vidare iallafall anförda av tvillingar Eriksson (Björn och Christer) och hade otur mot Vingen där deras målvakt hade sitt livs match, och sen slarvade Lidingö bort chansen åt oss att få en avgörande match om andra platsen som hade gett oss en plats i SM-Slutspelet.
Så nära men ändå inte....

Om 2 år är P94 lagets tur att vara redo för P16-SM.... vägen är lång och vi har jobbat målmedvetet för att ha grunden klar för det när det är dags...vi är inte redo ännu, men det ska vi vara när det är dags....
Dags för Guldet då?....



När jag väl hade börjat såga Hv så gjorde dem sin bästa match i matchspelet mot Frölunda och vann med 6-1. Dem spelade framförallt bra defensivt då dem såg till att Frölunda aldrig fick någon fart i sitt spel och fick dem att se tama ut i sin hemmaborg.... Sviter är för att brutas och således sparkade Hv bort Frölundas 2 månader och 10 matcher långa hemmasvit utan förluster till glömd historia...

Har inte sett så många av Färjestads matcher i slutspelet då man sett på HV matcherna hela tiden, men såg idag på Sudden perioderna mot Skellefteå och måste säga att dem ser starka ut, specellt när dem får grepp i anfallszon så verkar dem väldigt svåra att stoppa. Bästa laget i Sverige just nu, men sen om det räcker till guld är en annan sak, men oavsett om dem får möta HV eller Frölunda så är Färjestad stora favoriter...

Såg reklamen, vart imponerad och nyfiken... tänkte att den måste jag bara se, den verkar helgrym....

Lyckades få tag på den iförrgår och igår så var det dags att se på den, 2.5 h lång var den också märkte jag.
Efter första tio minuterna började man lite trevande undra och tänka... okej.....kanske blir bättre sen.... men den fick aldrig fart.... inte ens fängelsescenen var mer än 1 minut lång typ.... vart grymt besviken, hade förväntat mig mycket mer....

Filmen jag pratar om är "Watchmen".... Så upphausad men sådan besvikelse.... eller okej allt var inte dåligt, Malin Åkerman var faktiskt bra :)




Har man väl fått smak på det, känslan av att vara med på ett slutspel, känna doften av guldet så vill man dit igen.....

Har alltid jobbat långsiktigt....där P16 SM har alltid varit "Anti-klimax"....

Utan mål så har du inget att sträva efter!!!

Blickar mot helgens DM....

DM veckan har börjat.... Målet är att göra säsongens bästa match på fredagen mot Nykvarn och sedan överträffa det på lördagen i finalen mot Gnesta som jag tror slår Onyx då dem är formstarka just nu.

Veckans träningar är planerade, bara hoppas alla är friska och krya nu så vi kan nöta in det sista. Skulle kännas riktigt skönt och få utdelning på det vi vill få fram med spelet lagom till helgen.
Kapaciteten finns där, absolut. Jag tror starkt på oss.

Vi möter bästa möjliga motstånd, SM - fyran Nykvarn som dock har all press på sig, alla förväntar sig att dem ska gå till final. Speciellt "Reine" i Gnesta....

Men vi har andra planer på hur vi vill avsluta säsongen....



Kollade lite på hockeyn idag, matchen mellan Hv71 och Frölunda så klart...
Hv71 började bra och tog kommandot tyckte jag i en rätt så jämn match, som dock saknade det där extra finliret, chanserna m.m. Men 0-0 efter första perioden vart det iallafall en 1-0 ledning till Hv71 i den andra efter mål av Piros. Frölunda tog en tidig time-out direkt efter målet och "pang" matchbilden svängde helt till frölunda. Sista 5 minuterna så fick Hv slå ifrån sig och var inte alls med på Frölundas högre press.
Tredje perioden och Hv såg trötta ut, tog inga iniativ på isen. Frölunda vågade mer och ville mer såg det ut som. Logiskt att deras "power-forward" Pettersson fick göra 2 mål då. Dock helt rättvist.
Hv hade chansen att ta ledningen i matchserien med 2-1 på hemmaplan men gav bort det känns det som.

Ser illa ut nu med 2 bortamatcher i Göteborg..... vad kan rädda dem nu???

Ingen som kliver fram, Piros var bäst men sen, var vart Thörnberg, Vuotilainen, Melin, Beech och Laine....

Små såg också på innebandyn, Falun mot Warberg och Falun lyckades få till en femte match. Men man tappade 5-2 till 5-5 i sista perioden, men så blir det när Warberg sätter fart, finns inget lag i sverige som är lika bra på att hämta in flermåls underläge i sista perioden som dem.



Tänkte lite på spelarna på planen då jag såg Warbergs målvakt Per Svedin som kommer från Granlo ursprungligen. Kommer ihåg att vi mötte dem med 87:orna i Örebro Cupen för många år sedan.Lilla Sportspegeln var där och filmade matchen för att dem gjorde ett reportage om just Granlo, så vi fick vara med i tv lite. Mötte dem i gruppspelet och matchen slutade 2-2 trots stort spelövertag till oss. Det var vi mot Sveden hela matchen. Granlo gick till A-slutspel och vann finalen med 3-0 medans vi fick spela B-slutspel som vi vann finalen med 5-1 i.

Det finns en del spelare (87/88) i SSL nu som vi mött, 
Falun: Jonas Adriansson (Falun), Eric Björk (Aston), Ciya Hajo (Alfta), Mickael Norell (Gävle).
Täby: Filip Urwäder, 
AIK: Alexander Egebrant (Falun), Niclas Ånmark (Örby/Farsta), Christoffer Svanemar (AIK), 
Dalen: Johan Samuelsson (Granlo), Anton Samuelsson (Granlo), 
Storvreta: Joel Kanebjörk (Årsta/Storvreta), Dennis Näslund (Storvreta), Henrik Stenberg (Storvreta), 
Pixbo: Kalle Brännberg (Frölunda), Martin Östholm (Granlo),
 Balrog: Oliver Oftedal (Hammarby), Mathias Hagert (GAIK), Andre Lindman (Tullinge), 
Helsingborg: Björn Jönsson (Engelholm), Daniel Johnsson (Karlstad), 
Västerås: Jens Frejd (Torshälla),
Järfälla: Andreas Westerlund (Åkersberga), Per Kjellgren (Åkersberga), Robin Mattsson (Åkersberga), Patrik Stanley (Åkersberga)

Sen finns det några som varit och vänt, men kul och se att många av dem man mött gått så långt...

Finns en kul historia om Egebrant också, vi mötte Falun i finalen av Viking Line Cup. Det var vår sista final tillsammans, det glada gänget. Vi låg under men lyckades kvittera och vinna i sudden death. Kvitteringen gjorde vi när Egebrant satt utvisad i slutminuten.....



Vi slog Storvreta i semin efter avgörande mål i boxplay, dem hade Stenberg som var helt makalös bra., i kvarten slog vi ut svenska mästarna GAIK med Mathias Hagert som kapten, vi vann med 3-1 eller 4-1....

Det vart ett värdigt slut på en rolig epok på våran resa tillsammans.....

Såg en bra svensk film igår, "Låt den rätte komma in", riktig sevärd och bra. Fanns bara en sekvens i filmen som jag tycker dem gjorde ett stort övergepp på, så totalt omödigt och visa det dem visade. Men annars klart värd att se.



Stora spelare spelar som bäst när det gäller!!

Saknar klubbar som Geneta emellanåt...

En dag på IKEA i lördags, det vart faktiskt så, 5h tog det som allt, vi åkte runt halv tolv och var hemma vid sextiden. Så 5h i själva affären. Det vart en hel del saker, hade förberett en lista på saker jag hade tänkt köpa. Hittade allt på listan utom tårtsleven, men det känns som man klarar sig bra utan den iallafall.
Bytte lite saker också från listan mot annat som jag tyckte var bättre än det jag hade först tänkt mig.

Fick med mig hem Glasunderlägg, 2 bordslampor, 2 golvlampor, bestick, förvaringslådor, knep och knåp böcker, energisparlampor, tuschpennor, pizzaskärare, batterier, penslar, ståltermos, ryggsäck, golvskydd, äggdelare, tvålpump, potatiskalare, glasskopa, tandborsthållare, sängbord, hallbord och tv-bänk. :)

   

En hel del men helt klart värt det, vart riktigt bra hemma nu, ett klar lyft med lamporna och borden framförallt.
Passade på och storstäda lägenheten i söndags också. Så nu kan man få hem besök utan att skämas :)

Lördagskvällen gick åt att sätta ihop alla ikea saker samt att se på hockeyn på tv. Hann se lite av Färjestads kross av Skellefteå och där måste Skellefteå ta hemmamatchen nu, annars blir det definitivt 4-0 seger i matcher för maskinen Färjestad. Det sjuka är ju också att dem på 6 matcher i slutspelet inte släppt in ett enda mål i spela 5 mot 5. Bara 2 baklängesmål i box play är allt. GRYMT BRA!!!



Hv71 var tama mot ett hemmastarkt Frölunda som var bättre helt klart. Samtidigt får ju man inte ta så många utvisningar som man gjorde. Det går inte att skylla på att dommaren skulle bara ta hv spelare, då flera av utvisningarna var solklara och så onödiga. Varför får hockeyspelare ta så många onödiga utvisningar av sina tränare??

Nu tror jag ändå att Hv71 kan ge Frölunda en match om finalplatsen, men man måste lyfta sig ett snäpp till.

Föräldramatch idag och det var kul, var nästan synd att vi inte spelade mer, man vill bara spela mer och mer oavsett hur trött man är. Fick en rejäl tryckare av JC så jag flög i golvet och skrapade upp knät lite. Men sånt får man ta, jag var inte på hugget och han fick in den perfekt. Förstår att motståndarna inte gillar att möta honom på planen. :)
Själv var jag inte så bra idag, okej, men inte mer. Lite synd men det blir så ibland.

Haha, har spelat en del föräldramatcher genom åren, kommer ihåg ett år då killarna punktmarkerade mig hela matchen. Hade 2 killar på mig hela tiden oavsett om jag hade boll eller inte. :) Kan säga att jag vart rätt så lack ett tag, men sen vara det bara att köra och gilla läget.

13-11 förlorade vi tillslut, men njaa... :)

SSK och Rögle flyger mot Elitserien kanske? det ser ut så men SSK´s tapp av poäng på hemmaplan och svaga match mot Växjö gör att man undrar om SSK kan klara sig från att göra en Malmö i slutet...
Jag tippade att Leksand skulle gå upp, tänk va fel man kan tippa......

Fick dock veta en sak idag som störde mig rejält, att folk man trodde kände bra och har bra kontakt med inte vågar säga saker till en direkt, svagt, så otroligt svagt....så otroligt själviska. Dem gräver sin egna grav just nu. Och som det känns nu så kommer jag hoppa av ett förtroende uppdrag jag har då jag inte gillar vart det hela är på väg där och att jag inte lyckats få folk att inse fakta hur man behåller ungdomslagen intakta i klubben......



Man har väl stolthet, jag skulle kunna göra samma sak som dem gjorde men det skulle inte kännas rätt då det skulle drabba någon man känner väl och har respekt för.

Ska nog markera lite imorgon att jag inte tycker dem skött det snyggt..... Sen vet jag att dem i slutändan skiter i det då dem bara bryr sig om sig själva. Dem skulle lika gärna kunna bilda en egen klubb och bara köra där så kan dem få hålla på i sitt egna hörn.

Nej, den bästa klubb som funnits var Geneta BK, dominanten i Södermanland. Där var det aldrig tjafs, utan alltid win-win tänkande. Alla beslut gjordes så att alla vann. Hur skulle annars en klubb fått fram spelare som Mats Carlsson, Kristoffer Kranberg, Micke Karlsson, Pär Carlsson, Björn Eriksson, Christer Eriksson och Markus Wargclou....
Ingen annan klubb i Södertälje har ens varit nära såna resultat och då är det ändå 9 år sedan drygt som jag lade ner klubben....

Det är som man säger ibland, för många kockar är inte bra.....

Nej, lite roligare saker istället.

Ny vecka framför sig och dags att träna på av bara den nu, känns som våren är på väg och med det nya krafter och en glädje som växer inom sig starkare och starkare..... finns det något bättre än vår/sommar perioden?....

Har fastnat för en skön sak, jaja, alla vet om att det finns men jag har iallafall börjat lyssna på NRJ webradio medans jag sitter vid datorn... grymt bra!! :) Har alltid gillat musiken på NRJ och det finns en hel del bra låtar just nu.
Favoriten är Beyonces nya "If I were a boy"....

men det finns ett tiotal bra låter som spelas nu.....



Känns som man kan göra det mesta vid datorn nu...hmmmm...inte bra.... :)

Tänkte på Balrogs sparkade tränare Bruno Lundberg, när jag tränade Genetas P80 lag så mötte vi Balrog P80 som tränades av Bruno borta i Albyhallen. Minns att vi vann matchen med 3-2 efter underläge med 2-0. har för mig att det var starten av en makalös svit på 25 raka matcher utan förlust och då ingick segern i Storvreta Cupen också....
Tider det... :)

Rutin är något som alltid finns där när du väl skaffat dig det!!!

Snabb vecka...

Snacka om att veckan flygit fram, i onsdags så hann man inte mer än jobba och basta innan det bar iväg till Wasa.
Möte med den nye distriktlagstränaren Gårdman, fick lite info om hur dem tänkt med upplägget och planeringen.
Lät ju helt okej, och får hoppas att vi får med några till träningsgruppen, vore jätteskoj.
Nio spelare är anmälda till uttagningarna där 60 tas ut av ca 120 st anmälda till nästa steg.



Kommer ihåg när jag hade 87:ornas HJ17 distriktlag en säsong, var en jättekul erfarenhet och fick mycket rutin på hur det går till där. Skulle dessutom lagt ut saker och ting lite annorlunda om jag skulle göra det en gång till.
Det som brast lite var förberedelserna och att jag kanske var lite för snäll mot vissa spelare. Själva turneringen gjorde vi strålande, helt klart godkänt. Var riktigt nära att gå vidare till slutspel vilket bara ett HJ17 lag gjort genom åren.

Vi mötte Dalarna i första matchen, med bl.a. Jonas Adriansson (Falun) och Mårten Milling. Dem byggde hela anfallet på dem två spelarna, vi stängde den kanten och dem skapade inget. Trots det fick dem in ett mål efter felaktig frislag. Vi ökade på tempot inför sista och sprang/stressade sönder dem och vann matchen rättvist. Kommer ihåg att Peter Norström (Onyx) gjorde ett grymt inhopp.

Regerande svenska mästarna Värmland med Daniel Johnsson (Helsingborg) i spetsen i andra matchen, överraskade stort och ledde med 2-0 innan dem vände till 4-2. Vi var nära och komma ikapp, men en utvisning och zorromål senare av Johnsson så förlorade vi med 2 mål tror jag.

Tredje matchen var mot örebro som hade varit i final med det laget  i P15 två säsonger innan och hade fler spelare från Lillån med. Vi dominerade 2 perioder och ledde rättvist innan domaren gick in och vände matchen åt dem. Vi fick spela sista perioden i box play och Örebro vände till seger. Helt sjukt, det gick inte och stoppa domaren. han fick inte döma något mer därefter men vad hjälpte det oss.

Fjärde matchen var mot favorittippade Östergötland som hade sin starkaste trupp på många år. En svängig och helt underbar innebandymatch som vi tillslut vann.

Hade sen Dalarna klarat att ta poäng av Örebro i sista matchen så hade vi spelat slutspel istället för Örebro. Dalarna ledde hela matchen tills det var 5 minuter kvar av matchen då Örebro vände med 2 mål och vann. *Bittert*

Örebro fick möta Stockholm i kvarten bara 2h efter matchen mot Dalarna och åkte dit med typ 9-0 eller nåt. Vi hade vilat och laddat och hade varit rejält utvilade inför en match mot Stockholm.
Sen kanske vi inte hade vunnit men vi hade kunnat gett dem en rejäl match....

En kul upplevelse dock.

Torsdagsträningen var svag, den där extra gnistan saknades hos spelarna tyckte jag. Många borta nu p.g.a sjukdomar och fotboll, det drar ner på tempot på träningarna vilket kan bli ödesdigert inför DM....

Fredagsträningen var riktigt bra dock, trots bara 2 målvakter och 9 utespelare. Dem visade en grym inställning redan på första övningen "10 pass" och satte tonen för resten av träningen. En fröjd att se. Vi körde mycket skott därefter, olika skottövningar i 40 minuter. Ca 45 minuters två mål därefter ungefär då vi nötte på nya kontringsspelet. Det såg stundtals bra, även om det kommer ta tid att nöta in det, men när det sitter blir vi farliga.



Anfallsmässigt så bjöds det på Vendelsö varianten, Pixbo varianten och Geneta varianten bl.a. Kul och se!!
Bara forsätta och nöta så kommer vi öka våran målskörd garanterat.

Var med och spelade vänsterforward så vi fick ihop 2 femmor. Kändes bra, fick inte ont i benet. *Jippie* ska prova springa på löparbandet imorgon nog. Gick äkligt bra faktiskt, var lite som gamla tider med massa assist. Kan jag bara få killarna att ta samma beslut som jag på planen så kommer det bli bra.

Ska bli kul och spela föräldramatchen på söndag nu när det känns bra. :)

Självklart måste Hv71 seger mot Frölunda nämnas, äntligen spelade dem bra hockey. Hade det lite på känn att spelet skulle lösas upp nu när dem möter ett lag som vill spela offensivt medans Timrå mest ville stoppa Hv bara. Blir en bra matchserie där Frölunda blir svåra i en lång matchserie. Skellefteå gav Färjestad skrämselhicka, och kan skaka dem även på bortaplan. Tror dock att Färjestad går till final till slut iallafall.

Iväg till IKEA imorgon och handla hem lite möbler och dylikt. Väntat länge på det så dags att planera hur jag exakt vill lyfta upp min lägenhet. Får se vad man kommer hem med tillslut.



Tuff match mellan Täby och Balrog just nu. 3-3 i sista perioden och Balrog kan slå ut dem redan ikväll. Men Täby har dominerar skotten, 12-4 i första perioden (1-1 i mål) och 20-3 i andra perioden (1-2 i mål).

Vet inte riktigt men hoppas nog på Täby seger så man får sen av matcherna på tv sen.....

Så som du startar träningen/matchen visar vägen för resten av träningen/matchen!!

Slutspel som det ska vara...

Dramatik var det som gällde i måndagens hockey slutspel.

Att Skellefteå skulle slå ut Linköping hade nog inte många gissat, och nu vet jag inte hur dem 3 första perioderna såg ut, men jag såg förlängsperioderna och det var Linköping som hade chans på chans, Skellefteå försvarade sig bara och den första perioden så skapade dem inte mycket medans dem fick fler anfall i andra men det var ändå Linköpingdominans. Sen slarvade Pihl vid egen blå och dem fick ett 2 mot 1 läge som satt stensäkert i mål. Pihl hade nog svårt att sova den natten, hans vårdslösa slashing i tredje som gav 2+2 gjorde ju att Skellefteå kunde kvittera till 2-2.

Färjestad - Skellefteå låter som en riktig tuff matchserie, men inte ska väl dem lyckas skrälla igen? eller...

Hv71 ska tacka att dem har Stefan Liv i målet samt en riktigt bra tredje kedja. Tedenby - Falk - Melin ordnade avancemanget till semifinal. Timrå var bättre men hade svårt att skapa målchanser och göra mål, dem saknade målskyttar bland alla talangfyllda grovjobbande tekniker. Det räddade Hv denna gång....

Jag har tyvärr svårt att tänka mig att man ska kunna slå Frölunda med en tredje kedja som är glödhet och den fjärde kedja som jobbar bra (Piros var grym i måndags) när första och andra kedjan underpresterar något enormt....
Och då har vi inte ens nämnt lagets Power Play, men då ska man komma ihåg att Timrås var inte bättre....



Vart spelsugen efter all hockey så det vart att spela lite hockey på NHL 09 igår. :)
Fortsatte på min CHL (Champions Hockey League) som legat och väntat någon månad. Skulle vilka lira ES Slutspel men det får bli efter CHL:en är klar...
Kul det med, med lag som UFA, Kärpät, Slavia Prag m.m.....



Träning idag och vi hade teori innan vi gick in och tränade. Anfallsspel stod på programmet. Vi gick genom en del på olika ingridienser till ett bra anfallsspel. Såg väl ingen vidare ut sen på två målet, inte lätt att ändra ett sätt att spela som är invant. Men det gäller att ha tålamod, det kommer säkert ta en 3-4 veckor innan vi verkligen kommer se resultatet av det vi börjat träna på nu. Men när vi väl når målet med anfallsspelet så kommer vi fördubbla våran målskörd....

Hade anfallsspel varit lätt, så hade alla kunnat spela det... :)
Det enklaste att lära sig är att spela defensivt, att försvara sig, medans det svåraste är att spela offensivt, att vara kreativ...

Frågan är om inte det var Faluns chans som försvann igår, hade man fått 2-0 i matcher så hade man haft en bra chans att skrälla men nu efter att tappat 2-0 inför sista perioden till 2-3 förlust så tror jag att Warberg springer hem det lätt nu.

Balrog har 3 chanser att slå ut självaste Täby nu, vem hade trott det. Frågan om dem klarar det, Täby lär bli bättre och bättre för varje match nu, så jag tror att om Balrog ska lyckas slå Täby så är det i nästa match....

Två månader kvar på säsongen ännu men man börjar redan blicka och planera lite för nästa säsong...
Har en önskelista på 3 namn till nästa säsong. Ingen av dem är dock backar, vilket vi skulle behöva ha lite fler av även om dem vi har är bra.
Nr 1 på önskelistan är Anton Jelvegård... men han spelar i Salem och frågan är om man lämnar ett av sthlms bästa lag för oss... njaaa.. inte så troligt även om jag personligen tycker att dem inte riktigt använder Anton på det han är bäst på.
Därför han inte gjort lika mycket mål för dem som med oss, trots att dem är ett mycket bättre lag än Telge var...
Men hej, det heter önskelista, så man får ju faktiskt önska sig :)

Möte imorgon med Rikard Gårdman, som har hand om distriktlaget P15. Ska bli intressant och höra hur dem tänkt lägga upp allt. Vore riktigt kul om vi lyckades få med spelare till laget sen.

Samuel L. Jackson, gör han någonsin en dålig film?
Såg Lakeview Terrace igår och han var grym, filmen var bra och riktigt sevärd. Bara att Samuel är med lyfter filmen något enormt...



Är läget rätt så ska du våga, tveka aldrig!!

Serieseger!!

Serieseger!!!!

Så härligt!!, helt underbart skönt!! Grymt kul för grabbarna!!

Jag hade lite oro inför matchen då Telge verkligen gett oss en kamp in i det sista. Skulle vi tappa guldet i sista matchen?
Det som våra killar var så värda att få.

Nu spelade vi inte riktigt på top idag, men det räckte då vi hade mer bredd än Telge som lever väldigt mycket på Robban och Jeppe, två killar som jag gärna skulle se i våra tröjor.

Vi provade på vårat nya uppspel mot man-man försvar och det såg okej ut för att inte ha hunnit träna in det innan. Dock så höll man sig inte riktigt till bredden och djupet hela matchen ut, vilket gjorde att våra uppspel vart sämre i sista perioden.



Vi gjorde klart flest mål i serien, släppte in minst mål i serien och vann alla matcher utom fyra. Vi var värdiga segrare tycker jag. Framförallt visar det vilken bredd vi har i truppen. Finns inget annat lag som kan matcha den bredden, närmast är Onyx som kom 4:a till slut.

Visst, det finns säkert en del som säger, vaddå, det var ju "bara" P94-2. Men för mig så är det lika viktigt som allt annat vi ställer upp i. Samt jätteviktigt för dem killarna som slitit hårt och kämpat  i den serien hela säsongen.
Vet ett annat lag i Sörmland som har lag i P94-1 och P94-2 och skriver en massa referat och håller igång poängligan i P94-1 men skriver inget om P94-2 matcherna eller håller igång poängligan där. Det är att svika dem killarna som faktiskt bara spelar i P94-2. ALLA tillhör truppen och ska uppmärksammas för det man gör. Men det blir lätt så när vissa bara koncentrerar sig på toppen och inte på bredden.......

Så nu börjar cup perioden med DM, Påskcupen, Vilsta, Grimsta, HAIS och Viking Line framför oss. Ska bli riktigt skoj, samtidigt som vi kommer få möta många bra lag i cuperna. Inga dåliga startfält här inte.

Start nu för att nöta lite nytt i spelet och finslipa dem detaljer i spelet som vi ännu behöver förbättra på. Samt förstärka det vi faktiskt gör bra också.

Såg SSK besegra AIK idag, men ska jag vara ärlig så var AIK det bättre laget. Det enda som hindrade AIK från att vinna var Henrik Karlsson i SSK´s mål. Han är riktigt bra, lugn, stabil och säker. Var bäst mot Leksand och bäst i idag. Klarar SSK sig kvar i Elitserien så är det tack vare Henke. Honom måste dem signa direkt sen.
Såg samma sak idag som mot Leksand, uruselt passningspel emellanåt, man lägger passen vid fel tillfällen och många ggr flera meter fel. Där är orsaken till varför SSK inte är bättre framåt än dem är. Samt att dem saknar toppspelarna av stor kvalité.



Dock så hoppas jag att dem klarar sig kvar. Kändes lite magiskt och se en match mellan SSK - AIK, inte igår direkt och visst ska ett lag som AIK spela i Elitserien. Synd bara att dem har så kass publik som alltid missköter sig när det går emot dem oavsett idrott....

Imorgon är det avgörande matchen mellan Hv71 och Timrå, håller tummarna, kommer inte att missa den.

Vårkänsla idag när jag ock barnen promenerade till och från hallen idag, samt när vi var och handlade på eftermiddagen...
Härligt med vår, så snälla snälla ingen mer snö nu.....

Varit riktigt lat den här veckan med träningen, körde ett pass i måndags och sen inget mer. Så nya tag i veckan som kommer, planen är att göra två bra veckor nu. Visa klass. Vet dock inte om jag ska våga prova löpbandet nu i veckan eller vila från den en vecka till..... vill så gärna men får jag ont så är det minst 2 veckors vila till....

Imorgon blir det en rejäl städ dag, släppa in våren i lägenheten helt enkelt samt att det ser ut som det gör efter att barnen nu varit hos mig i 11 dagar i sträck. :)

Warberg - Falun också imorgon kväll, blir att spela in och kolla senare på kvällen efter hockeyn. Alltid underhållning att se Warberg spela innebandy....



Om du ger ditt bästa, så har du inget att ångra!!

Härligt Hv!! Hoppet lever...

Skönt och avsluta serien med seger, det vart jämt tillslut trots en riktig bra start där vi visade en en bra inställning och skapade mycket framåt. Vart lite för nöjda när det vart 3-0 på drygt nio minuter. Men vi visade att vi nått en ny nivå, trots att vi tappade 3-0 till 3-3 så såg viinte spår av samma desperation som tidigare under säsongen utan vi verkligen tog tag i det och gjorde snabbt 2 mål framåt istället. Starkt försvarsspel idag låg bakom segern.

Av 4 mål så var 2 rena bjudningarna, först höll våran center boll för länge och tappade den vid halvplan och dem fick friläge. Sedan så slog vi bort bollen bakom mål till dem när dem gjorde fjärde målet.

Nu är det två veckor kvar tills DM-semifinalen mot Nykvarn, ett Nykvarn som åkte dit med 1-6 mot Gnesta idag efter 0-4 i sista perioden. Får hoppas att SM-baksmällan slagit till nu.

Vilken dramatik i hockeyn idag också. Skellefteå fixade en sjunde match mot Linköping efter seger hemma idag. Där kan allt hända nu. I Hv´s match så började man svagt och fick verkligen jobba sig tillbaks från 0-2 till 2-2. Tack Tedenby igen. Den kedjan med Tedenby-Falk-Melin är just nu klart bästa och dem är tredje kedjan. Första med Thörnberg-Davidsson-Voutilianen har inte gjort mål i spel 5 mot 5 sista tre matcherna tror jag och det är för svagt. Sen att andra kedjan med Laine-Beech-Angell inte gjort en poäng på 6 matcher är uruselt, varför har man inte spräck den kedjan och försökt få igång dem spelarna. Orsaken till att Timrå fått matchserien till 7 matcher är just att Hv´s första och andra kedja underpresterat. Skulle Hv vinna på måndag så måste dem två kedjorna komma igång, annars åker man ut med 0-4 i semifinalen oavsett om man möter Färjestad eller Frölunda.

Snacka om att man saknar skadade Jan Hrdina......

Sen att en skridskoskena avgjorde dagens match var helt sjuk, aldrig sett sånt förrut, han vart verkligen som Bambi på hal is. :) Små marginaler ibland helt enkelt.



Liverpool visar grym form, först kross av Real Madrid och sen 4-1 på Old Trafford mot United idag, illa illa. Får hoppas United ändå håller ifrån men det känns som Liverpool kommer spela Champions League final i vår....

Seriefinalen imorgon.... blir tufft, hoppas vi kan ta tag i matchen direkt och ta kommandot. Senast hade vi svårt att komma in i slottet för avslut trots mycket boll. Det ska inte upprepas imorgon.
Det gäller att få stopp på radarparet Robert och Jesper framförallt..........

Rätt så kul med att serien sista match är en helt avgörande seriefinal. Såna matcher man vill spela. Upp till oss att visa att vi gillar utmaningen.

"Without a Paddle Natures Calling" heter dagens film. Komedi med lite annorlunda twist. Rätt så kul faktiskt, varning för ekorrarna iallafall :) Däremot "Hal Gore" scenen kändes lite fel....



Såg på Melodifestivals finalen också idag. Snacka om oväntad segrare. Och hur olika svenska folket röstade gentemot Juryn. Dem 4 som låg i topp efter dem olika jury poängerna fick alla dem 4 första poängerna från tittarna. Rätt så kul kovänding. Som hur kände sig Måns efter att haft en ledning på 21 poäng och sen direkt bara rasa när tittarnas första 12 poäng gick till honom. Ridå ner...

Snälla, Snälla kom tvåa och visst texten är fin men hennes röst är ju inte bra. Med en annan sångerska så skulle den kunna vara bra. Själv röstade jag på Heat men såna låtar vinner aldrig i Sverige....

Dock alltid sevärt att se på....

Det är inte målet i sig som är det stora, utan resan dit!!

Sparken...

Mycket hockey på sista tiden nu, såg dessutom på Leksand - SSK idag. Leksand flög fram i den första perioden och SSk ska vara glada för att det bara var underläge 0-1. Men i andra så kom man ut som ett annat lag och när man fick målen också så höjde man sig rejält medans Leksand vek ner sig. Det vart spänning i slutet men SSK tog hem den första viktiga matchen.

Att AIK skulle förlora mot Västerås trodde jag inte och när jag fick höra skott statistiken 46-14 till AIK så vart man ännu mer förvånad.

Växjös poäng  mot Rögle var inte så oväntad, dem lever på ruset just nu och kommer vara farliga att möta nu först halvan av kvalserien.

Satt och tänkte på skillnaden mellan Kvalserielagen och slutspelslagen och det jag märkte direkt var bl.a. SSK dåliga passningsspel emellanåt. Svåra pass, dåliga pass och många ggr för sena pass. Två indianare höll på kosta sig dyrt också. Men samtidigt så måste det ju vara någon orsak till varför ett lag kommer sist och inte på plats 1-8.....

Vart lite ställd när jag fick höra att Balrog hade sparkat Bruno Lundberg just inför första kvartsfinalen mot Täby. Sen att dem lyckades vinna med 9-4 borta var väldigt oväntat. Sedan köper jag nog Balrogs förklaring att Bruno är "obekväm", alla tränare som är raka och ärliga mot spelare oavsett om dem är bänknötare eller stjärnspelare är "obekväma". Sen att dem faktiskt förlorade dem 5 sista seriematcherna gjorde en hel del nog också. Det sägs att Bruno är (var) en av SSL´s bästa matchcoacher. Just förmågan att kunna förändra matchbilder. Men tycker det saknats lite av den touchen den här säsongen....



Inte lätt att vara tränare alltid, har själv fått sparken en gång som tränare. Tränade Kringelstadens herrlag på den tiden. Var inne på andra säsongen med dem som tränare. Första säsongen så gjorde vi storsuccé med tanke på vilken spelartrupp vi hade, tror vi kom 4:a eller nåt. Andra säsongen så hade vi fått in bra nyförvärv och laget var på pappret mycket bättre. Vi mötte svåra Ronna i första matchen, den slutade oavgjort tillslut men där jag började toppa hårt sista 10 minuterna av matchen, delvis för jag fick för mig att det var mindre tid kvar av matchen. (På den tiden då det inte fanns någon matchklocka i Hovsjöhallen). Spelade på drygt 6-7 man sista 8 minuterna ungefär och det vart inte populärt hos Mr Kringelstaden som var en av dem som fick sitta. Nu vart det chanser åt båda håll på slutet så matchen kunde ha slutat hur som helst faktiskt. Men efter det så fick jag "kicken" men fick gärna hålla i träningarna för dem var bra.
Självklart tackade jag nej till det, sårad som man var.

Har dock inga "Hard feelings" mot Mr Kringelstaden. Han hade sina skäl och idag så är det inget jag tänker på så.

I övrigt så har jag varit oftast många år med dem lag jag tränat och då framför allt när det gäller ungdomslag.

Även om det är svårt så här är min ranking av dem ungdomslag jag tränat förrut:

1) P87
Ett härligt gäng med en mängd minnesvärda profiler. Ett vinnargäng som var top 10 i Sverige. Hade inte bara kul runt planen utan även vid sidan om. En burk fylld med talang som kastades bort av Telge...

2) P80
Ett riktigt vinnargäng som gick hela vägen till SM-final. Hade blivande landslagsspelare med där som Mats Carlsson och Kristoffer Kranberg.

3) P78/79
Mitt första lag där dock 78:orna försvann till 77:laget året efter och 79:orna började köra ihop med 80:orna. Men första är alltid speciell.

3) P84
Ett lag som hade talanger och en grym första kedja med Niklas Hellestig-Kevin Keckman- Markus Mattsson men då klubben lades ner så fick vi sluta alldeles för tidigt.

4) F80
Det tjejlag som jag hade längst. Träningsvilliga och ett bra gäng även om det var grupperingar i laget.

5) P81
Ett lag med en mängd bra killar. Koffe Kranberg, Micke Karlsson, Pär Carlsson, Björn och Christer Eriksson, Marcus Wargclou m.fl. Med rätt förutsättningar så hade dem tagit sig till SM-slutspel. Nu tog det stopp i regionsslutspelet men då saknades flera av dem bästa tyvärr.

6) P82/83
Ett speciellt lag som inte var så bra brettmässigt men när spelare som Micke Karlsson, Pär Carlsson och Sami Hietala hade lekstuga så räckte det en bra bit.

7) P85/86
Ett lag som jag inte hade så länge, hade inga duktiga 85:or men bra 86or som Löken, Sättermon bl.a.

8) DJ75-79 
En halv säsong, rätt så kul på sitt sätt, rätt så trist på ett annat sätt. Men tjejerna var för gamla för att satsa ordentligt och vi fick spela i Sthlms serien då sörmland inte hade någon juniorserie och den serien var tuff. Riktigt tuff. Lades ner till slut för att vi fick 3 W.O i den serien. Dock en kul erfarenhet.

Match mot Trosa imorgon, en match om 5:e platsen i serien. Den vill vi ha och det är bra om vi kan sätta ett spöke i dem om vi skulle vinna igen. Det blir dock en tuff match, dem spelar fysiskt och med full fart från start till mål.

Film tipset...

"Babysitter Wanted" var oväntad då man helt misstänke fel person i början, sen att det var en sak med storyn som inte stämde är en annan sak. Men godkänd dock för storyn iallafall.



Vart en vända till stan idag också och vips försvann 700kr. 200 kr på en ny Tamaguchi till Emma och 200kr på ett PS2 spel "Space Chimps", därefter tog vi en fika som gick på 100kr och tillslut en bussremsa på 180kr. Allt detta på drygt en timme och en kvart. Ibland går det fort att tömma plåmboken :)

Måste säga att när vi gick i leksaksaffären så blir det lätt att man önskar att man var liten igen och dessutom var rik. Typ Lego som jag gillar kostar mer än det smakar....

Slutspelshockeyn fortsätter imorgon, Go Hv71, blir tufft men det är vinna eller försvinna nu...

Var bestämd i det du gör på planen!!



Hv71 överlevde en match till....

Med kniven på strupen så kunde Hv71 vinna måste matchen idag mot Timrå med 3-1, men trots att Hv varit det bättre laget i 4 av 5 matcher så ser det oroväckande ut. Dem skapar för få bra målchanser med tanke på det spelövertag dem har, samt att Power Play spelet var riktigt kasst. Så vinner man inte i ett slutspel. Därför känns det inte bra i maggropen.

Tur dock att spelare som Tedenby och idag Ullström kliver fram, samtidigt som jag tycker att Stefan Liv varit riktigt bra hela matchserien, det är väl bara i dagens match som han släppte ovanligt många returer.

Blir en ny tuff måste match på bortaplan på lördag, men tror det kan passa HV att pressen ligger på Timrå att vinna hemma, ha mer spel så HV kan kontra mer.

Färjestad och Frölunda vidare, vilket var rätt så väntat, båda lagen är heta final kandidater. Linköping - Skellefteå går till 7 matcher, det är jag övertygad om.

I innebandyn så började ju kvartsfinalerna idag också, Falun överraskade och vann mot Warberg i sudden, men dem ledde med 5-0 i början av tredje innan Warberg gjorde just en "Warberg" och kom tillbaks makalöst i sista perioden. Såna vändningar finns det bara ett lag i Sverige som kan göra.
AIK slog Pixbo enligt mina tips och även Storvreta plockade hem match 1 mot Dalen precis som jag trodde dem skulle.

Härligt med slutspel. :)

Lite sån känsla över matchen på söndag mot Telge.....

Har inte kunnat varit med på veckans två träningar hittills, måste nog vara första gången den här säsongen då jag missar två träningar i rad. Lite synd då jag har en hel del nytt och träna in nu.

Man får lite abstinens när man inte kan vara där.... hmmm arbetsskadad? jo lite nog.....

Men vi har ju mycket kvar av säsongen så tiden finns att nöta på dem nya detaljerna i anfallsspelet vi ska införa. Ska bli kul och se hur dem klarar av att ta in det. Fixar dem det helt så blir vi grymma. Men det kommer ta sin tid.
Finns några detaljer i försvarsspelet också vi ska träna in som kommer göra stor nytta.

Ser fram emot en spännande vår....

Såg på två filmer idag, först på "Punisher - War Zone", som var en actionfylld film med många döda skurkar. Placera en sån kille i en stad som typ Chicago så skulle stan se helt annorlunda ut. :)
Sevärd även om killen var tydligen i "Rambo" klass....



"27 Dresses" var dagens andra film, en kramgo mysfilm helt enkelt. Såklart med ett lyckligt slut med lite touch på. Men jaa, är svag för såna filmer så varför inte... :)



Dags för kvalserien imorgon också, hoppas kunna se på Leksand - SSK som dem visar på tv4 Sport. Kan bli en intressant match helt enkelt och sen visar dem SSK - AIK på söndag... blir mycket SSK och mycket hockey nu.
Men slutspel och kvalmatcher gäller mer än vanlig serielunk, därför blir underhållningen större också.

Lite snabba tips för kvalserien:

Hockey:
Leksand och SSK till Elitserien 2009/10 medans Rögle och AIK kommer 3:a och 4:a, Västerås 5:a och Växjö 6:a

Innebandy:
Växjö och Sirius till SSL medans Mullsjö kommer 3:a och T/T 4:a

Först in så vinner du bollen, tvekar du det minsta så blir du tvåa!!!

Slutspelsdags....

Slutspelsdags även i Innebandyn nu, efter en rafflande sista omgång.
Såg eftersändningen av Mullsjö - Jönköping i måndags kväll och hade undvikit att kolla resultat innan sändningen för största möjliga spänning.

Mullsjö ledde med 4-1, gjorde 5-1 direkt i spel fem mot fyra och då var det inget som ens visade det minsta tecken på att JIK skulle komma tillbaks, men SSL matcherna på måndagarna är nåt speciellt över. JIK kom tillbaks till 5-6 och 7-7 innan dock Mullsjö fick in 8-7 med bara minuter kvar av matchen. Men varför ingen time out Mullsjö? när allt bara ramlade ihop och JIK kom närmare och närmare så måste man göra något. Nu ska Mullsjö vara glada för att dem har Fredrik Holtz som vann poängligan i hela SSL och gjorde 6 poäng i matchen mot JIK för annars hade dem kommit toksist istället för näst sist och kvalplats.

Synd om JIK som ramlade ner, men känns som dem behöver den nystarten, dem har varit på dekis sista 3 åren och tappat stornamn efter stornamn. Att dem tappade KJ Nilsson till AIK var sista knuffen över klippan typ. Med KJ så hade dem klarat sig kvar.



Kul dock att Västerås klarade sig kvar, SSL behöver ett lag som Västerås. Järfälla dock dansade på håret och får tufft nästa säsong om dem inte hittar på något.

Slutspelsdags och jag ser 4 riktigt starka lag som borde ta sig till semifinaler. Warberg, Täby, AIK och Storvreta. Visst Dalen var med i toppen och ska väl vara ett hot men Storvreta har varit riktigt bra på slutet. AIK borde besegra Pixbo som varit lite av en besvikelse medans Balrog blir en mumsbit för Täby om dem kör 100%. Warberg kommer inte ha några problem med Falun.

I hockeyns slutspel så har dem spelat tre matcher nu och det är bara Brynäs som är riktigt illa ute med tre raka förluster. Då ingen kanal visade Hv´s match i måndags så vart det att kolla på den utmärkta "Målextra" på Canal + som växlade mellan alla 4 matcherna och visade alla målen direkt. Hoppas på lite skrällar som typ att Luleå slår ut Frölunda och Skellefteå slår ut Linköping men det lär nog inte hända nu när dem förlorade hemmamatcherna i måndags. Hv skulle dock vunnit mot Timrå som vek ner sig rejält i slutet av matchen och då framförallt i sudden då Hv låg på byte efter byte mot ett tamt Timrå. Men Styfs långskott gav dem segern iallafall.

Ikväll visar dock Canal + matchen mellan Hv71 och Timrå, dags för 2-2 i matchserien....



Samtidigt rullar Champions League Åttondelsfinaler och jag såg matchen mellan Liverpool och Real Madrid som slutade med 4-0 seger för Pool. Vilken utklassning, även om 2-0 målet inte var straff så var det klasskillnad på lagen.

Ikväll får gärna Manchester United följa Liverpool och Chelsea till kvartsfinalerna...

Varit rätt så lugn vecka nu hemma med barnen, man får alldeles för lite vettigt gjort :)
Idag satt vi dock och dem fick träna på att skriva bokstäver bl.a, lite extra läxor hemma.
Båda är jätteduktiga, Marcus är grym på att räkna och Emma är riktigt bra på att skriva och läsa.

Fick lite oväntad hjälp i veckan när det gäller vissa punkter i vårat spel som vi vill förbättra nu under månaden. Sån inställning gillar jag. :)

Dock varit en liten trend nu sista 2 veckorna att det saknas folk på träningarna av olika orsaker vilket gör det svårt att få till den kontinuitet som jag vill ha nu inför DM framför allt.

Två tuffa matcher till helgen, två segrar där och det känns riktigt bra, framför allt så är dem värda den framgången....

Filmässigt då?... sett på två filmer eller njaa den ena knappt.



Kan sägs så här om "Vanguard" UNDVIK DEN!!!!
Jag såg 20 minuter av den innan jag bara skakade på huvudet och snabbspolade mig genom resternade timmen på drygt fem minuter och den vart vad jag såg bara sämre och sämre.
Typ Drogma standard fast sämre....

Säg även på "Private Valentine - Blonde and Dangerous"



Den var sådär, rätt så förutsägbara faktiskt och man tänkte mer än en gång på den gamla klassikerna med Goldie Hawn "Tjejen som gjorde lumpen". Väldigt likt varandra där tjejen som var sämst i början blir bäst i slutet så klart....

Se varje match som en slutspelsmatch och du kommer vinna mer än du gjort förrut!!

Eftertanke.....

En barnens dag idag....

Uppstigning vid åtta tiden för frukost, sen var vi på Sydpoolen vid kvart i tio för 4 timmars bad. Trodde det skulle vara kallare, men det gick bra. Kändes nästan varmare än i somras. 4 timmar gick rätt så fort. Sen iväg till Marcus innebandy träning där frågan var om han skulle orka med efter att ha badat så länge precis innan. Men det gick bra, fick till en del bra skott och gjorde mål i friläge där han slog in sin egna retur. Visade lite prov på andra saker också som vi tränat på ett tag, kul och se att träning lönar sig.



McDonalds fick avsluta utflykten denna dag. Väl där så fick jag se en sak som fick mig att fundera en hel del.

Det som hände var att barnen gick in i lekrummet och började leka med pojken som var där, inga problem, dem började bygga på en stor fästning av dem stora legoklossarna tillsammans. Efter ett tag kom en annan pojke dit och jag kan säga att dem 15-20 minuter som han var inne i lekrummet så gav han bara en signal hela tiden. Tanken slog mig direkt efter att ha sett honom i "action", den killen kommer alltid vara en bråkstake, knappast gå ut med höga betyg,samt kommer hamna i många slagsmål i sitt liv, tillochmed kanske bli en brottsling eller hustrumisshandlare. Då ska man veta att killen kanske var 5 år gammal, och hans syn på saker och ting är redan helt snett.

Han hotade, han stirrade argt, han knuffades och käftade så det rykte om öronen på honom, på dessa 15-20 minuter.
Hans mor sa till honom några ggr men det syns att hon har inte kontrollen på honom, tror dock inte det är helt hennes fel att pojken blivit som han är, det måste nog mer vara hans far eller eventuella äldre syskon som format honom så.

En typiskt pojke som får en och tänka "han behöver en riktig käftsmäll av någon".

Trist, då jag sett den sortens förstörda pojkar förrut. Jag är av den synen att man kan se tydligt en persons karaktär och personlighet i ett tidigt skede. Jag har sällan haft fel även om det naturligtvis finns undantag som lyckats förändra sig.
Tror dock att den här killen är förlorad om dem inte gör något snart. Men av det jag såg på hans mors beteende så kommer det inte att hända...

Kvällen avslutades med att kolla på nya programmet "Wipeout" på femman.
Rätt så roliga moment men det kändes ändå som att något saknades, som att dem inte fick ut så mycket som dem skulle kunnat på en timmes program. Sen att jag har svårt för "Felix Herngren", som jag tycker är kass och något otroligt överskattad.



Tänkte lite mer på hur man speglar av sig som förälder eller som ledare eller som lärare för den delen.
Jag har alltid försökt vara en positiv och glad ledare och försökt att pusha, peppa i första hand. Självklart så ger man kritik också en hel del, men det får inte bli för mycket. Som ung spelare eller elev eller barn så måste man få höra positiva saker, få höra vad man gör bra och det en hel del, annars tappar man suget helt enkelt.

Jag är som oftast rätt så lugn mot domare och om domare inför mina spelare, självklart så har även jag kritiserat eller så någon gång, men som oftast så jobbar jag med att få spelarna stt sluta fokusera på domarna. Jag sett så många lag där ledarna "attackerar" domarna titt som tätt under matcherna och dem lagen har också haft oftast väldigt gnälliga spelare då också. I vårat lag har vi en del tendeser ännu på visa spelare att tappa fokus från matchen till domarna istället, orsaken till det är att dem nog haft ledare som varit "heta" i båset ofta. Det kommer ta tid att få bort, men det ska bort. Vi vinner inga matcher med att fokusera på domarna hur kassa dem än må vara.

Överlag så har människor en förmåga att låta det negativa ta överhand, och då inte bara i sport utan i allt som har med våra liv att göra. Det är så lätt att hitta saker som man tycker dem ska göra bättre, eller gjorde fel på eller är svaga på medans det krävs mer tanke bakom att hitta saker som dem gör bra, gjorde rätt på eller är starka på.
Även individuellt är det så hos 9 av 10 spelare, låt dem skriva ner tre saker dem är dåliga på så glöder pennan medans ber man dem skriva ner tre saker dem är bra på så måste dem tänka till lite först. Vissa kommer inte ens på tre BRA saker om sig själva!!!

Jag har en "regel" som jag jobbar hårt med att hålla mig till när det gäller individuella utvecklingssamtal med spelarna och det är att om jag ska ta upp t.ex. tre saker dem är svaga på så ska jag också ha tre saker dem är bra på. Det får inte blir att man tar upp 2 saker dem är bra på och sen rabblar upp 7-8 saker dem inte är bra på. Sånt sänker dem bara.
Så bygger man inte upp människor och deras lust att utvecklas.

Det är kanske en svaghet, men det är den jag är och det är att jag sällan "skäller ut" mina spelare, jag kan ge konstruktiv kritik eller en tillsägelse men det är sällan jag verkligen skäller ut dem.



med 87-laget som jag hade va 5 år så hände det väl nog bara 3 ggr på alla hundratals ggr vi tränade eller spelade match. Den första kommer jag inte riktigt ihåg mer än att dem sa efteråt typ "vi visste inte att du kunde bli arg"...
Den andra gången var i Pumkin Cup då vi mötte Sthlms ettan Töjnan och låg under med 5-0 efter första perioden. Andra perioden slutade 4-1 till oss... Den tredje gången var när vi mötte Södertälje P87 och vi hade med oss Telge P86/87 B (saknade 8 man till a-laget). Vi spelade uruselt i första perioden och låg under 1-4, jag "skällde ut" dem rejält och ifrågasatte deras inställning mot varandra. Matchen slutade 6-6 och vi dominerade två sista perioderna.

Hur sammanfattar man det? Att skälla ut lag ger resultat? Tyvärr så ibland, men inget man ska göra för ofta. Dels är det inte min stil och man ska kunna lyckas utan att behöva "väcka" spelarna.

Den här säsongen kan jag nog bara komma på en "halv utskällning" och det var i bronsmatchen i Södertälje Cupen då vi förlorade mot ett lag som vi bara ska vinna mot alla dar i veckan. Men inställningen var kass och då mycket för att man mentalt var trött och fysiskt slut. Så därför bara en halv och mer en "wake up" call som dock inte gav resultat den gången.

Med tanke på P94:orna så saknar jag en grej när det gäller att få killarna taggade från start och den är en riktig bergsprängare i omklädningsrummet. Musiken ska dåna inför matchen. Jag själv brukar ladda med musik i mp3 spelaren inför viktiga matcher ibland och då är jag ändå bara tränare....

Kan säga att jag ryser ännu när jag tänker på P87-lagets uppladdningar med musiken, speciellt då "robinsonlåten" dominerade och fick dem att glöda i ögonen inför matchstart....

Ha fokus på det du kan påverka!!!

Guldläget som vi inte tog...

Guldläge, det var det vi hade idag. Men icke sa nicke. Det ska tydligen inte vara så lätt.

Seger mot Katrineholm och sista omgången skulle sakna betydelse. Men vi öppnade rejält svagt. Sen om det var den långa resan dit, eller att man trodde det skulle räcka med att ställa skorna på planen vet jag inte. Men första perioden så syntes det lång väg att dem var mycket mer taggade än oss, vann alla 50-50 dueller. Helt rättvist 1-0 till dem efter första perioden. I andra ökade vi tempot men fick ingen utdelning, istället släppte vi in 2 mål i spel 4 mot 5 och då spelade dem ändå inget bra power play.

En oroväckande svag trend med boxplay på sista tiden, alldeles för många insläppta mål nu. Vi som brukar typ aldrig släppa in mål annars i boxplay. Men nu har Nyfors, Farsta, Järfälla och Katrineholm gjort mål på oss i power play sista matcherna.

Till sista perioden gick vi ner till 2 femmor och körde på. Drog upp tempot med boll och benen rejält och vilken press det vart. Bollen var som klistrad i deras zon. Dem stack upp några ggr, hade dels en farlig situation där dem fick vara först på två returer också utan utdelning. Men vi fick till slut utdelning och gjorde 1-3 och 2-3 och hade halva perioden kvar på oss att göra två mål till. Det ville sig inte, en ribbträff kom vi som närmast trots en enorm press sista 5 minuterna. Spel 6 mot 4 i sista minuten också.

Dem hade 8 avslut varav 5 på mål i sista perioden medans vi hade 14 skott på mål av 35 avslut bara i sista perioden.

P94 KIB - Södertälje 090307 (25)    P94 KIB - Södertälje 090307 (66)


Nu avgörs allt nästa helg mot Telge hemma i Wasa. Den blir tuff, jag har all respekt för dem, det är definitivt inget lag man vara kör över. Vi måste spela på topp för att ta hem matchen och serien.
Vilken avslutning på serien. Dock är vi värda att vinna, men det krävs att vi även visar det på söndag. Inget kommer gratis...

Däremot var det roligare med Hv71´s 7-0 kross av Timrå. Skillnaden var dock att Hv fick utdelning i på sina chanser medans Timrå inte. Siffrorna ljuger en hel del. Men det lär ändå ge Hv en bra push för fortsättningen. Ska bli intressant att se om Thörnberg blir avstängd fler matcher nu, idag gjorde han ju 3 mål.

Nykvarn slog Trosa med 8-1 vilket visat att dem inte låtit SM-slutspelet sätta sig i huvudet. Vi får en tuff uppgift att lösa i DM. Gnesta slog Onyx, starkt gjort och det visat att Onyx ändå har en bit kvar till topp tre.

Dessutom Grattis till Telge DJ som tog tll SM-final efter seger mot Pixbo med 1-0. Final imorgon mot RIG Umeå, låter som en omöjligt uppgift men vem vet, allt kan hända i en final, Starkt dock att ta sig hela vägen till final. Speciellt då hela laget kan även delta nästa säsong utan att tappa någon spelare p.g.a ålder....

Såg igår den Oscarsbelönade "Slumdog Millionare", en väldigt bra film. Bollywood visar Hollywood klass :)
Påminner en del om "Guds Stad", skönt att vi inte har såna slumområden i Sverige.



Nej, tur att vi bara åker till Katrineholm en gång per säsong ungefär, grymt lååååååång väg. Under att barnen klarade sig fram och tillbaks utan att gnälla.

Blir en hel dag imorgon med dem. Iväg på morgonen till badhuset och bada 4h innan vi går vidare till Marcus innebandyträning för att avsluta dagen med ett besök på McDonalds....

Life is good......

Den som vill mest vinner!!

Playoff time!!

Äntligen!, vilken skillnad! Nu gäller det!

Slutspelet har börjar i hockeyn, äntligen kan man sätta sig och kolla på matcher som gäller nåt, som har den rätta intensiviteten och båda lagen vill vinna till varje pris.

Har inte orkat se en enda grundspelsmatch, men nu till slutspelet känner man suget. Nu är det roliga matcher ju.
Perfekt också att Canal + hade Timrå - Hv71 som match också. Kunde inte vara bättre.
En bra match där Timrå var faktiskt bättre, Hv kom inte alls upp i standard och då framför allt framåt, skotten 34-20 säger det mesta och hade inte Timrå backat hem i slutet så att Hv fick till en ordentlig press så hade skotten varit ännu mer ojämn.

1-0 till Timrå, men jag hoppas att trenden blir som förra säsongen då HV förlorade alla Match 1 i sina slutspelserier mot Skellefteå, Timrå och Linköping. Semifinalserien mot Timrå var riktigt grym, den var den som gjorde mig mest orolig, speciellt när dem ledde med 2-1 och spelade med en fart och vilja som Hv inte kunde stoppa trodde man.



Snart börjar ju också kvalserien, ska bli kul och följa den med. Tror faktiskt jag ska ta och besöka Axa för första gången den här säsongen. Får bara se vilken hemmamatch. AIK lockar lite men ja vi får se.

Tycker det är lite synd, men jag skulle gärna se lag som AIK, Leksand, Malmö, Björklöven, Västerås och Rögle i Elitserien.
Men ha 18 lag i elitserien kanske inte är en hit.....men möta varje lag 3ggr = 51 matcher skulle väl funka?
Dock skulle nog man sakna streckstriden, skulle bli för många betydelselösa matcher kanske...

Det bästa slutspelet börjar ju också snart, NHL men där går matcherna så sent så man orkar ju aldrig vara vaken hela matchen :)



Det vart en väldigt lugn dag på jobbet idag, nästan så man fick skuldkänslor. Kunde gjort så mycket mer, men kan ju inte göra allt.....

Träningen idag var tuff, det syntes att det tog på krafterna idag, övningar med mycket löpningar och stressmoment. sen körde vi rejält med ben på fysen. Känns som att jag lyckades idag med det jag hade planerat. Samma inställning i veckorna fram över och vi blir riktigt giftiga att möta. Hoppas redan mot Nykvarn att vi får resultat....

Match mot Katrineholm på lördag, på bortaplan. Vi har bara förlorat två matcher i serien och det är mot Katrineholm och Telge. Dem två lagen vi har kvar att möta. Dags att visa att förlusterna i december var bara ett olycksfall i arbetet.
Laget som är uttaget till lördagen känns helt klart som att dem kan ta ansvaret och ta hem tre poäng. Kan vi få Philip att glöda i ögonen så kommer han hålla nollan helt klart...

Nej, se på veckans avsnitt av "Biggest Loser" innan läggdags och sen väntar sovmorgon, städning och en runda till ICA MAXI innan tillvaron förgylls med barnen. :)

När det känns som att du inte orkar en till, då gör du fem till!!

Benen föder vargen....

Kan man avsluta en arbetsdag bättre än med en bastu? :) njaa, tveksamt.
Så lugnt och avslappnande, en härlig vana nu på onsdagarna helt klart.

Det finska blodet i mig som vaknar till liv kanske ;)

Skulle jag vinna pengar, mycket mycket pengar, så skulle ett hus med bastu bl.a. ligga bra till.....

Annars en lung dag, på jobbet så har vi börjat filma den nya monteringen nu. Rätt så lugnt men kul, gäller att göra så bra som möjligt av det lilla vi har. Tror det kommer bli riktigt bra sen.

Gårdagens träning var tuff, vi körde extra mycket ben, dem som trodde att vi skulle sakta ner efter framgången i Zone Cup får nog tänka om. Nu kör vi på mer än förrut och då framförallt ben och bål. Fått höra att en del hade mycket känningar i benen idag, perfekt, då nådde jag mitt mål igår. Sen var det lite andra övningar, lite nytt och varierat mot förrut. Risken är ju alltid att man kör samma övningar i omgångar. Men nu inför våra tre viktigaste månader den här säsongen så gäller det att hålla i liv spellusten och glädjen till innebandy. Jag vet att det finns många som tappar gnistan på vårkanten efter en lång säsong och därför gäller det att hålla igång den på nåt sätt.

Kändes som killarna hade kul och inte märkte att det i grunden var rätt så jobbiga övningar också. Morgondagen blir likadan, mycket ben och bål på fysen och övningar med fart i. DM närmar sig med storsteg och vi måste vara på topp då. Hoppas att vi får klart med dem tre matcher som vi har innan med DM-laget och sen att jag får med spelare X. Det bästa vore om han kunde vara med redan på matcherna innan. Tror med han så får vi tre riktigt bra kedjor.

Såg på "Friday the 13th" den nya och ja den var väl som dem övriga men ändå inte, fanns grejer som aldrig hänt förrut som att han faktiskt höll en tjej fången i 6 veckor. Hur troligt är det. Grym skytt med båge också :)
Njaa, den var inte dålig men den stack inte ut heller.



Däremot var "Role model" helt okej, tillräkligt tokig för att locka fram en massa skratt. Dock nog ingen man ser på med yngre barn med tanke på språket m.m.
Seann William Scott kan bara spela en typ av roll oavsett film men den gör han grymt bra....



Snart fredag igen!! och dags för barnen att komma HEM. Varit för länge sen nu och det ska bli kul.

Varit en kass träningsvecka igen, men inte riktigt haft tiden och motivationen nu. Dock varit mer nogrann med maten istället och det har gett resultat. Så får jag igång träningen nu slutet av veckan så är det bra. Det är en lång väg och gå och den är aldrig spikrak. Gäller bara att hitta rätt spår efter varje felsteg.

Ser faktiskt fram emot sommaren, ska bli riktigt skönt den här sommaren. Hoppas att vädret är den rätta med ;)

Benen föder vargen!! (Lake Placid 1984 USA vs Sovjet)....

Ännu en vecka senare...

Vilken helg....

Zone CUP by Råsunda

Fredag och match mot ett formstarkt Vendelsö som tydligen hade värvat skogås stora stjärna Kalle Haglund. Han som öste in mål i Södertälje Cupen men som vi lyckades få stopp på i finalen mycket tack vare Pontus. Vi gjorde en riktigt bra match och visade att vi höll jämna steg med dem. Ett bra bevis på att vi har gått framåt.

Lördagen var en enda stor framgång. jag var nervös inför farsta matchen, dem hade tillochmed sin "stjärna" med som inte spelade mot AIK på fredagen. Men vi fick en drömstart med 2 mål på första minuten och sen gick vi inte att stoppa. Hade maximal utdelning och gjorde mål på 50 % av våra skott på mål. Starkt, Telge P93 klass. Därefter match mot AIK som jag har all respelt för, ett jämnt och bra lag utan stjärnor dock. Vi gjorde en grym första period och i andra som slet vi som djur och med lite tur också vann. Vilket gav oss en plats i slutspelet.

Kvartsfinal mot Tillberga, ett lag som jag inte var så imponerad av innan trots att jag såg dem slå Älvsjö med 6-2, men jag tyckte att Älvsjö skulle ha vunnit men då dem inte hade någon coach på bänken så var det dem föll på. En föräldrer som stod längst bort och peppade lite lätt efter varje baklängesmål och en fjant i kostym och stora solglasögon som bara satt på sin stol hela tiden är verkligen inga coacher. I periodpausen stod dessa två kvar vid avbytarbänkarna medans spelarna snackade ihop sig. Förvånad då jag såg en av Älvsjös ordinarie tränare på läktaren.
Men vi gjorde en svag första period medans deras nr 9 vissade stor klass, klart bäst på planen. Vi klev fram bättre i andra perioden och skapade mycket men fick inte in bollen. Tack vare en fem minuters utvisning var vi dock ikapp från 0-3 till 3-3 och sedan i sudden avgjorde vi på straff. Två solklara domslut av domarna som ingen kan säga nåt om.

Semifinalen mot Järfälla gav en mardrömsstart och då är vi svaga, vi behöver bra start mot såna lag. 4-0 i halvtid var fullt rättvist. Men vi taggade upp oss och jag lyckades få killarna att fokusera på rätt saker och vi tog verkligen över andra perioden. 0-4 till 2-4 och det var först i slutet som dem fick in två mål efter våra misstag. Så jag är verkligen nöjd med andra perioden.
Men vad vore Järfälla utan nr 77 och 66?? Dem var inblandade i alla målen mot oss och i alla deras tre mål i finalen....

Det man såg i matcherna vi låg under är att säsongen satt sig i några spelares huvud, man börjar klaga och misströsta när det inte går. Det kommer ta tid att få bort det och jag kommer få jobba mycket dem spelarna var för sig för att det ska försvinna. Jag hoppas att dem insåg att inställning gör skillnad.

Vi visade att vi är på rätt väg, vi kan matcha topplagen, även om vi har en liten bit kvar ännu.

Roligaste kommentaren i helgen, från AIK´s tränare till Vendelsö´s om oss... "Dem är det jobbigaste laget vi mött", självklart för vi ger oss inte och spelar med stort hjärta!!!!

Johan C växer verkligen mer och mer in i sin roll som center. Rikard visade återigen att han är en turneringsmålvakt.
Philip visade lagkaptensandan rejält och hans "Mats Sundin" blick inför AIK matchen glömmer man inte i första taget...

Det känns som vi börjar hitta varandra mer och mer, spelarna med mig och jag med dig. Vägen har varit lång, men jag har och gör det fortfarande, tror på laget starkt. Vi har kapacitet att göra stora saker....

Nu med en månad kvar innan DM så finns det en massa kvar att göra, planeringen för denna månad måste göras ordentligt för att vi verkligen ska nå våran formtopp till DM. Vi har tuffaste motståndet där med SM-fyran Nykvarn. Men utmaningar är något vi ser fram emot, inte våndas över.

Vilka höjdpunkter vi har framför oss efter dem tre sista seriehelgerna.

DM, Påskcupen, Vilsta Cup, HAIS och Viking Line Cup bl.a.....
Känns som vi får julklappar många ggr under våren.....



Finns inget bättre än att få mäta sig mot bra lag och växa tillsammans med det....

Men glöm att vi kommer slappna av efter helgens triumf... det är nu vi ska öka!!!

Vi har sett vad 1,5 månad av fys har gett för resultat, tänk då vad 1,5 månad till kommer ge oss....

Hade delmålsdag också, nådde inte helt till delmålet men resultatet var okej, inte bra men okej. var nära och då jag haft en svag sista vecka med träning och maten så vart jag ändå förvånad över resultatet. Önskar bara att jag kunde få börja springa igen, får abstinens ju!!!!

Nu gäller det att sikta mot nästa delmål om två månader. Ja tror jag kommer nå det, oavsett om jag kan springa eller inte. Naturligtvis blir det lättare att nå det om jag kan springa men jag på dem här två månaderna gått ner mycket på små medel och vet vilka saker jag ska ta tag i nu för att få det resultatet jag vill ha. Jag SKA klara det.

Var på pojkträningen med sonen idag, alltid kul och se, sådan glädje många har där. Inte förstörda av resultat eller dylikt ännu. Dem har verkligen utvecklats under året med dem nya ledarna. Dem har satsat rätt tycker jag från första början och har redan en hel del roliga profiler. Idag var första träningen som jag såg dem träna 5 mot 5 då jag och Marcus missat tre sista träningarna och det såg okej ut. Julian överraskade mig stort, vilken storback det kommer bli. Samuel kommer bli en grym center och tillsammans med Markus 2 så kommer dem ösa in mål. Tror han hette Max, inte sett honom förrut men vilken kille, fart och vilka skott, snyggaste målet idag när han i friläge sprätte upp bollen "pang" i nättaket. Viktor har bra handledare, ja listan kan göras lång. Dem blir bra. Marcus gjorde mål också, kom fri och satte den säkert. :)  han hade kul och det är det viktigaste.

Får inte glömma, sett några filmer i veckan också...

Splinter - en typisk sci-fi film med döda saker som rör sig, rätt så dålig om med mycket splatter....

Splinter

Sen såg jag 4 delar av Heroes, dem första på nya säsongen.

Svårt att säga, förstår storyn och hotet dem ska möta nu men jaaa.. känns som dem drar ut på allt bara...
Dags att stänga butiken för Heroes snart....



För att avsluta veckan...

Va grymt besviken jag var på att inte dem visade Liga cup finalen på tv. Det gjorde dem förra säsongen när Dalen och Pixbo möttes. Men inte i år. Sååååå dåligt, var bombsäker på att dem skulle visa den, men när jag skulle börja kolla så kom det ingen match och då orkade jag inte ta mig till Täljehallen. Så svagt av tv4. Jaja, det var det sista vi fick se av ligacupen nu när dem beslutat att den ska läggas ner.

Synd men det fanns sina orsaker till det.

Matchen är inte över förrän slutsignalen gått!!!

RSS 2.0