Inte ens bronset fick vi....

Usch, vilken tung fredagskväll det var...
Inte ens synen av glada barn när dem kom hem och fick se att jag hade köpt en PS3 med 5 spel. Dem var glada, men jag mådde dåligt, känslan ville inte släppa, den fanns kvar där inför lördagsmatchen också.

Bronsmatch mot Onyx, som vi gjorde en riktigt bra sista seriematch mot. Frågan var om vi kunde ladda om.
Jag försökte intala killarna om att släppa fredagsmatchen, tagga om, visa vad vi kan istället mot Onyx. Men själv hade jag svårt att få fram den där laddningen. Det tog tills uppvärmningen, när jag stod och såg på Onyx spelarna som det ena efter den andra tanken poppade upp i huvudet. Vilka detaljer i spelet vi skulle tänka på för att ta bort Onyx starka sidor och vilka saker vi skulle trycka på för att utmana deras svaga sidor.



Det var mitt "wake-up call". Och därefter var det full satsning på matchen.

Onyx öppnade som vi förväntade oss, men vi jobbade riktigt bra i försvaret och visade att matchen i fredags var historia...
2-0 efter två perioder och bronset syntes där framme. Men tre olycksminuter i början av tredje vände matchen till deras fördel, först ett felpass vid halvplan som gav Adam Larsson ett alldeles för bra läge och 2-1. Kört därefter ett konstigt mål där bollen hoppar från bakom mål och på nät sätt rullar in vid första stolpen. Sen ett dåligt byte som gav en öppen gata för deras nr 10 och en skymd Oskar så vart det 2-3.... Vi försökte och hade lägen men vart tvungna att ta ut målvakten för spel 6 mot 5 vilket vi faktiskt tränade på i torsdags. Men vi fick inte till det och det vart 2-4 direkt.

Så synd om grabbarna som verkligen spelade bra idag, allihopa, ingen som föll ur ramen alls. Men säsongen har inte varit snäll mot oss och 3 skitmål senare så försvann det där bronset vi ville ha....

Bara att träna vidare och förbättra dem där små detaljerna som gör tillsammans en stor helhet. Det jag märkte speciellt dem här två matcherna var att vi är riktigt dåliga i tekningarna... har haft det på känns länge men idag så förde jag statistik på tekningarna och det var ingen munter syn. Dessutom ska vi ta och gå igenom hur man byter forwards under spel, en simpel sak när man kan det. Det som faktiskt gav dem läget till 3-2 målet.



Men vi kör som vi gjort hela säsongen, lär oss av misstagen och går framåt, steg för steg...
En match som den mot Onyx visar ändå att det finns kapacitet där. Jag vet att vi kommer vara riktigt starka nästa säsong.

Onyx har nått sin högsta nivå känns det som, Nyfors kommer få det tuffare nästa säsong men kommer vara svårslagna, Nykvarn har en riktigt bra grund i laget och kommer fortsatt vara top 3. Gnesta sviktade lite den här säsongen första halvan medans deras andra halva har varit spikrak.

Vilka matcher det bjuds på i SSL, först i seriespelet och nu slutspelet. Underhållning på hög nivå...
AIK-Storvreta idag visade att det kommer vli en riktig holmgång lagen mellan. Kohonen på den nivå han var i Balrog gör dem till ett riktigt hot för AIK i kampen om finalplatsen mot Warberg, för inte kan väl Balrog skrälla igen??



Kollade runt lite på olika kvalmatcher som spelades idag och såg bl.a att Hagunda som gick vidare till div 1 har ett väldigt ungt lag med många spelare runt 1990.

Vart har alla talanger i den här staden hamnat??
Från 87-kullen där Telge och Södertälje båda hade hög standard på sina lag med en mängd framtidspelare.
Av dem spelare ingen i Södertälje förutom Marcus Hellsing som vart värvad sent till Tälje City.
Av 89-kullen som hade tre starka lag i Södertälje, Telge och Listonhill så spelar tre i Telge SIBK div 3 nu.
Av 90-kullen som hade två starka lag i Södertälje och Telge så hittar vi några i Telge SIBK div 3 samt några i Södertälje Div 3.

Dem flesta har slutat, spelar i Nykvarn eller i sthlmslag...

Bara av dem kullarna hade vi haft material till att spela i minst Div 2. Dags att bevara talangerna i stan...

Så underbart skönt med Hv71 i final, matchen mot Färjestad har alltid haft en speciell känsla över sig, vilken härlig finalserie det kan bli, dock måste Färjestad ses som favoriter...

Nu laddar vi för några roliga cuper framöver men intressant motstånd.

För att förtjäna tur så måste man jobba hårdare än alla andra!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0