Blickar mot helgens DM....

DM veckan har börjat.... Målet är att göra säsongens bästa match på fredagen mot Nykvarn och sedan överträffa det på lördagen i finalen mot Gnesta som jag tror slår Onyx då dem är formstarka just nu.

Veckans träningar är planerade, bara hoppas alla är friska och krya nu så vi kan nöta in det sista. Skulle kännas riktigt skönt och få utdelning på det vi vill få fram med spelet lagom till helgen.
Kapaciteten finns där, absolut. Jag tror starkt på oss.

Vi möter bästa möjliga motstånd, SM - fyran Nykvarn som dock har all press på sig, alla förväntar sig att dem ska gå till final. Speciellt "Reine" i Gnesta....

Men vi har andra planer på hur vi vill avsluta säsongen....



Kollade lite på hockeyn idag, matchen mellan Hv71 och Frölunda så klart...
Hv71 började bra och tog kommandot tyckte jag i en rätt så jämn match, som dock saknade det där extra finliret, chanserna m.m. Men 0-0 efter första perioden vart det iallafall en 1-0 ledning till Hv71 i den andra efter mål av Piros. Frölunda tog en tidig time-out direkt efter målet och "pang" matchbilden svängde helt till frölunda. Sista 5 minuterna så fick Hv slå ifrån sig och var inte alls med på Frölundas högre press.
Tredje perioden och Hv såg trötta ut, tog inga iniativ på isen. Frölunda vågade mer och ville mer såg det ut som. Logiskt att deras "power-forward" Pettersson fick göra 2 mål då. Dock helt rättvist.
Hv hade chansen att ta ledningen i matchserien med 2-1 på hemmaplan men gav bort det känns det som.

Ser illa ut nu med 2 bortamatcher i Göteborg..... vad kan rädda dem nu???

Ingen som kliver fram, Piros var bäst men sen, var vart Thörnberg, Vuotilainen, Melin, Beech och Laine....

Små såg också på innebandyn, Falun mot Warberg och Falun lyckades få till en femte match. Men man tappade 5-2 till 5-5 i sista perioden, men så blir det när Warberg sätter fart, finns inget lag i sverige som är lika bra på att hämta in flermåls underläge i sista perioden som dem.



Tänkte lite på spelarna på planen då jag såg Warbergs målvakt Per Svedin som kommer från Granlo ursprungligen. Kommer ihåg att vi mötte dem med 87:orna i Örebro Cupen för många år sedan.Lilla Sportspegeln var där och filmade matchen för att dem gjorde ett reportage om just Granlo, så vi fick vara med i tv lite. Mötte dem i gruppspelet och matchen slutade 2-2 trots stort spelövertag till oss. Det var vi mot Sveden hela matchen. Granlo gick till A-slutspel och vann finalen med 3-0 medans vi fick spela B-slutspel som vi vann finalen med 5-1 i.

Det finns en del spelare (87/88) i SSL nu som vi mött, 
Falun: Jonas Adriansson (Falun), Eric Björk (Aston), Ciya Hajo (Alfta), Mickael Norell (Gävle).
Täby: Filip Urwäder, 
AIK: Alexander Egebrant (Falun), Niclas Ånmark (Örby/Farsta), Christoffer Svanemar (AIK), 
Dalen: Johan Samuelsson (Granlo), Anton Samuelsson (Granlo), 
Storvreta: Joel Kanebjörk (Årsta/Storvreta), Dennis Näslund (Storvreta), Henrik Stenberg (Storvreta), 
Pixbo: Kalle Brännberg (Frölunda), Martin Östholm (Granlo),
 Balrog: Oliver Oftedal (Hammarby), Mathias Hagert (GAIK), Andre Lindman (Tullinge), 
Helsingborg: Björn Jönsson (Engelholm), Daniel Johnsson (Karlstad), 
Västerås: Jens Frejd (Torshälla),
Järfälla: Andreas Westerlund (Åkersberga), Per Kjellgren (Åkersberga), Robin Mattsson (Åkersberga), Patrik Stanley (Åkersberga)

Sen finns det några som varit och vänt, men kul och se att många av dem man mött gått så långt...

Finns en kul historia om Egebrant också, vi mötte Falun i finalen av Viking Line Cup. Det var vår sista final tillsammans, det glada gänget. Vi låg under men lyckades kvittera och vinna i sudden death. Kvitteringen gjorde vi när Egebrant satt utvisad i slutminuten.....



Vi slog Storvreta i semin efter avgörande mål i boxplay, dem hade Stenberg som var helt makalös bra., i kvarten slog vi ut svenska mästarna GAIK med Mathias Hagert som kapten, vi vann med 3-1 eller 4-1....

Det vart ett värdigt slut på en rolig epok på våran resa tillsammans.....

Såg en bra svensk film igår, "Låt den rätte komma in", riktig sevärd och bra. Fanns bara en sekvens i filmen som jag tycker dem gjorde ett stort övergepp på, så totalt omödigt och visa det dem visade. Men annars klart värd att se.



Stora spelare spelar som bäst när det gäller!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0