Dumma skada...

Nog för att jag gick och lade mig vid tio redan, så var man ju trött iallafall på morgonen.... hm...

En rätt så lugn dag på jobbet ändå, lite planering för veckorna framåt och så.

Sen hem i snön, handlade lite saker på vägen också så man är rustad för mars :)

Passade på och tränade direkt när jag kom hem vid fem, tänkte prova och springa idag och se om det hade läkt. Tyvärr inte för efter drygt 18 minuters löpning så började det göra ont igen och det var bara och kliva av direkt för att inte göra det värre. Vart styrketräning i 80 minuter istället :)



Lite synd då jag saknat och springa, men får helt enkelt vila ett tag till och köra annat istället. Ska bli intressant och se om jag klarar av målet, på lördag delmålsdagen. Skulle jag klara eller vara nära målet så är det starkt gjort då jag inte kunnit springa nåt på 2-3 veckor.

Såg på innebandyn på tv också, Monday Night Floorball!! :)
AIK mot Storvreta, en match som bara vart bättre och bättre för varje period. Syns att lagen börjar vässa sig inför slutspelet.

Liga Cup final mellan Balrog - Storvreta på onsdag också i Täljehallen, Storvreta måste ju vara stora favoriter efter dagens match.



Träning imorgon också med grabbarna, dags att vrida upp fysen ett steg till, nu när det bara är en månad kvar tills DM.
Vore riktigt kul och få utdelning redan till helgen i Zone Cupen, bra resultat mot lag som Vendelsö och AIK smäller högt!

Läste om att så kallade SSK-fans terroriserar Jim Brithen så han måste ha poliseskort, sjukt, vad tror dem att dem är, Black Army eller? Som att det skulle vara Jims fel att dem ska spela i kvalserien och sedan i Allsvenskan nästa säsong...

I slutändan så är det bara en sport, oavsett hur kul det är att följa, spela, träna den....

Fokusera på det du kan påverka, dina egna prestationer!!!

Kompiskväll på O´Learys!!

Lördag förmiddag och borta match i Eskilstuna mot serieledarna Nyfors, dock kändes det som att idag har vi en bra chans. Känslan var bra innan och under matchen. Men det vill inte släppa för oss ännu. 1-0 till oss efter första helt rättvist, sen en bra andra period men massa bra chanser men dem får in ett skitmål i slutet till 1-2. Vi svarar direkt i tredje och sen är resten av matchen bara skum, deras 3-2 mål var jättekonstig, sen 2-4 med felstuds och friläge till dem. 3-4 av oss på straff och sen en massa utvisningar och 3-5 i spel 4 mot 3. Till slut 3-6. Så typiskt....

Matchen på söndagen var dock bättre, iallafall första och sista perioden, i den andra perioden trodde spelarna att det bara var att leka sig fram till en seger. 11 mål framåt var helt okej, men 5 mål bakåt, uruselt!!!

Nu väntar cupspel nästa helg!! :)

Lördagen var jag rätt så slut, efter matchen, till stan och handla present till Marcus. Vart ett par snygga jeans och två tröjor från H&M. Hade sen förrut redan handlat in 2 bilar från "Cars" samt gett honom en cool miniräknare.
Kom hem, gjorde mål, och sen såg på film lite, vart riktigt trött så jag sov faktiskt 1-2 h innan det var dags att ge sig av ut.

Träffade på Laving, Patrik och Mikaela på Skogshöjd, vi laddade upp lite innan vi drog ut på stan. Vi kom inte in på Hamn sp det vart O´learys istället och det var lika bra det. Träffade på en drös med vänner, Buffy, Läckan, Roro, Jimpan, Nicke och  Kaarna. Vart självklart en massa snack om innebandy då :)

Var hemma igen vid tre tiden, snabbt i säng och några timmars sömn innan matchen mot Mariefred.
Hann äta lite efter matchen och sen iväg på kalaset. Marcus hade jättekul och fick en massa saker, tror han vart mest impad av "Bakugan" grejerna. hans favoritprogram på Cartoon Network...

Sen var jag för trött och snön för mycket för något mer den dagen, så det vart en filmkväll innan jag lade mig vid 22.00 redan.... inte så vanligt :)

Såg på två norska filmer, som var välgjorda även om dem påminde mycket om Fredag den 13:e filmerna...

Kallt Byte 1 och 2 (Fritt Vilt på norska)

            


Täcka boll och vara i ständig rörelse är det lättaste sättet att inte bli av med bollen i närkamper!!

Be a Yes Man......

Storhandlade idag, löningsdag som ni vet :)
vart mycket bra denna gång, var dock nära att köpa en "Ben & Jerry´s" men avstod med motiveringen att klarar jag målet nästa vecka så köper jag en då.... så har man nåt att sikta mot :)
Hade börjat bli lite tomt hemma, så det var perfekt att kunna fylla på med basvaror igen. har lite kvar på listan men man klarar ju inte av att bära själv hur mycket som helst. Det är typ när man storhandlar som man önskar att man hade en bil och körkort.....

Det gjorde att jag kunde unna mig nåt gott idag till middag, bräckt kassler, kokt potatis och morötter, sallad och champinjonsås.... mmmmm gott.... det skulle jag lätt kunna äta fler dagar..

har sett på tre filmer också, ovanligt?:)

Yes man, med Jim Carey, och den var bra, skrattade väldigt ofta och jag förstod faktiskt tanken bakom filmen.
Fick även användning av den tanken när en god kompis frågade om jag skulle hänga med ut på lördag kväll. träffar ju inte han så ofta d han bor i Nyköping så varför inte, va en YES MAN ;)



Såg dessutom på svenska "Vampyrer", vart lite överraskad först över att den var svensk, hade missat det innan. Och det var en helt annan syn på vampyrer än alla andra såna filmer har. Gillar den tanken som dem gav faktiskt. Mer trovärdigt faktiskt än att en vampyr ska ha superkrafter m.m.... Sevärd, men lite långdragen, tur att den bara var 70 min lång då...



"Bedtimes Stories" med Adam Sandler, jag hade stora förväntningar på den, och sen var ju dessutom Keri Russell med :) Men jag vet, inte, stundtals bra och påhittig, men sen vissa stunder bara skum....så halvdant betyg....



Dagens innebandy träning var helt okej, saknade dock lite den där extra gnistan, viljan att ge allt i varje övning, speciellt i tempo innebandyn då alldeles för många körde 50% bara. Skott övningen fick vi ingen vinnare på denna gång, antingen är Philip för bra i mål eller så skjuter vi som krattor.....

Vi testade även Jillians 90 graders övning, rätt så kul och klart tuffare än dem brukar köra 90 grader på, men det är lite synd att den övningen princip är helt utan betydelse för oss då vi inte spelar med musklerna så, utan använder musklerna mer explosivt och bör därför bara köra såna ben övningar. men nu hade killarna tjajat länge på att få göra 90 grader så okej då :)

nej, ingen träning som går till historien direkt och om killarna har svårt att göra mål på mig (hoppade in som målvakt när vi spelade tempo-innebandy) så kanske det inte är så konstigt att vi har svårt att göra mål i P94-1 matcherna.... :)

Nej, får hoppas på utdelning imorgon mot Nyfors, skulle sitta så skönt med en seger....

Sen efter helgen väntar en tuff uttagning till Zone Cupen, 14 anfallare och bara 9 ska med.....trist att vi inte fick ihop till två lag istället.... har en plan för hur vi ska spela då och kommer ta spelare som passar den spelstilen som är tänkt...

En 4-2 seger imorgon står på önskelistan.... :)

Övriga matcher:

Trosa Edanö - Gnesta : En tvåa, men kan bli en fysisk match
Mariefred - Nykvarn : En tvåa, så nära SM så ska man vara på top
Södertälje - Mariefred : En etta, bara vi får igång målskyttet så....


Streching ökar din rörelseförmåga och gör dig smidigare, vilket leder till bättre möjligheter till finter bl.a!!!

Du är vad du gör dig till!!

Torsdagkväll och jag har nästan sett klart på säsong 5 av "The Biggest Loser USA", har bara kvar finalen att se på. Iofs är säsongen gammal då säsong 7 pågår just nu och där följer jag med och ser avsnittet efterhand som dem visas i USA.
jag vet vem som vinner säsong 5 redan men alltid kul och se hur alla klarat sig. Vilka otroliga resultat man kan lyckas med bara man ger sig in i det helhjärtat.

Jag har en bit kvar att nå mitt mål, första delmålet kommer om 9 dagar, och just nu känns det som att jag kommer klara det, nästa delmål ligger i slutet av april och klarar jag det så ligger slutmålet lagomt till sommaren. Men att må bättre fysiskt gör en hel del för en som människa. Man orkar framför allt mer, hur ofta hör man inte folk säga att dem är helt slut efter jobbet, hur ska dem orka träna också? Men lösningen ligger just i att träna, gör du det så är du inte lika slut efter jobbet heller. Det går hand-hand med varandra.

Jag vet att får jag upp min fysiska nivå dit jag vill så kommer det också göra mig till en bättre far till mina barn. Jag vill inte vara den där lata, trötta pappan som inte orkar göra saker hela tiden. Exempel som idag, då vi lekte och sprang runt i lägenheten jagandes varandra, vi höll på i 20 minuter i sträck, varv efter varv. Det är så jag vill vara!!

Träning idag med pojklaget, jag gav ett "pep-talk" i början, då det kändes som det behövdes efter matchen igår. Men det vi verkligen behöver är vinster, få igång känslan att vi är verkligen bra. Så ska vi göra en skillnad så är det nu på lördag mot Nyfors. Nu eller aldrig den här säsongen. Spelar roll om vi vinner sen mot Mariefred och Trosa, det här är sista chansen att göra nåt riktigt bra av den här serien den här säsongen. Jag tror vi kan göra det, jag hoppas verkligen att vi för en gång skull kan få ha marginalerna på våran sida. Vara effektiva när vi får målchanserna.



Vi körde även 3 mot 2 idag och första minuterna var det kladd-kladd-kladd med bollen, sen en paus och rätta till, spela rakt, skapa 2 mot 1, skjut från lägen. Och vips började målen ramla in, mer avslut på mål än innan. Mycket mindre kladd med bollen. På slutet kom det tillbaks lite så då var det dags att göra nåt annat. Vi körde våran målutmaning, just för att tagga till med varje skott, inte bara skicka iväg skotten, utan verkligen skjuta för att göra mål. Avslutningsvis så körde vi lite "old-school" tempo innebandy med 3 mot 3. Bra fart, men ibland för lite titta upp och alla aktiva, men det kommer, v får bara nöta det fler ggr, då det ger mer än spel 5 mot 5 just nu på träningarna.

Sist så avslutade vi med 30 minuters fyspass och idag körde vi lite tuffare än vanligt, lite längre. Bara hoppas att vintern tar slut inom två veckor så jag kan lägga in "extra-passet" under mars månad.

Alla lag jag tränat har alltid haft "divor", spelare som är bra och vet om det. Skillnaden mellan det här laget och dem andra jag haft är att dem tidigare divorna har varit så drivna av att lyckas att dem också varit bland dem som kört tuffast under fysen och visat resultat på högre halvan. Det gör inte det här lagets "divor", det är nog en av orsakerna varför våra stötte spelare inte levererar. Det går inte att leva på gamla meriter, visst ni vann serien förra säsongen, men ni har inte gjort jobbet den här säsongen. Man måste jobba hårdare som segrare än alla andra för att hålla sig kvar som nr 1.

Med 87:orna vann vi serien, serieslutspel och DM samtliga 4 åren som pojklag. Vi vann rubbet. men vi jobbade också hårdare än alla andra lagen, vi visste att vi var laget alla ville slå, så därför fick vi se till att alltid utmana oss till nya nivåer.
Det lyckades vi med och det gav också resultat.



Nackdelen med dem spelarna som ska vara våra stötte spelare är att dem har en otrolig dålig ovana att klaga på andra, ALDRIG har jag hört från nån av dem säga att, nej jag var dålig idag, förlåt grabbar. Eller det var mitt fel, jag tappade markeringen eller slog ett dåligt pass som gav dem målet. Så länge dem envisas att vara så, så kommer vi alltid göra bättre resultat när vi spelar utan dem men med ödmjuka, kämpandes spelare från P94-2 serien. Om inte annat såg vi det när vi vann Södertälje Cupen med ett lag som betedde sig som ett lag, eller när vi spelade 6-6 mot Nyfors.....

Motivation slår klass!!!

Var är våra målskyttar???

Haha, snacka om att jag skrattade en hel del när jag såg på filmen....
Lite humor bakom det hela och ibland lite förutsägbar men en hel del roliga scener dock. :)

Filmen jag pratar om är "Sex Drive". Mycket naket ska dock varnas om.



Såg också på en skräckis med Michael Madsen, "House". Helt okej, men ändå tappar man bort sig ibland :)
Men det ska väl vara så att spöken eller demoner inte ska vara förutsägbara.....



Har lyssnat lite på Kelly Clarksons nya låt "My life would suck without you", gillar hennes album, bra tryck i dem. :)

Hade en tuff träningsmatch mot Telge P93 idag, det vart som väntat förlust, men alldeles för stort i mina ögon, 6-14, även om det var 3x20 min. Men vi tappade mycket på en kass andra period som vi förlorade med 2-6, första slutade 0-2 och då kändes det som att vi var med i matchen. Sista perioden vart målrik med 4-6 till dem. 4-8 hade jag kunnat tagit.
Men vi tappade allt i andra perioden, kanske tagit time out och skällt ut dem redan då. Men men, är nog lite för snäll.
Samtidigt vad var det som inte fungerade?
Försvarsspelet var okej, en detalj saknades men den kan vi lätt påminna om. Uppspelen bara försvann, ingen rörelse, inga iniativ av forwards och frustrerade backar som slängde bort bollen till ingenstans. Fan!! Uppspelen har vi jobbat på i en och halv månad nu, vad är det som inte går in.... Har vi verkligen så dålig kondis eller varför har vi inte 5 aktiva spelare på plan hela tiden? Vill bara skrika ut min besvikelse.
Att vi sedan fick till lite kontringar var bra för det har vi jobbat på mer nu i februari, men om vi kunde vara lika effektiva med dem som typ Nykvarn eller Telge var mot oss så vore vi grymma. Anfallspelet försvinner ofta tyvärr till ingenting. Tog mig tid och kollade några ggr vad som hände när vi kom ner i deras zon och många ggr var det en som hade boll som fastnade och 4 spelare som stod stilla och bara kollade. Hur svårt ska det vara att vara 5 aktiva spelare???????

Nu vet jag att vi inte ska jobba med anfallspelet förrän mars men ändå, man blir frustrerad. Så synd om alla som verkligen ger hundra hela tiden och ändå kommer förlust efter förlust.

Det vi saknar just nu är just självförtroendet, det där flytet som kommer när man vinner.
Sedan saknar vi målskyttar som te.x. Anton Jelvegård eller liknande.

Nyfors, Nykvarn, Gnesta och Onyx har alla flera spelare som snittar runt 3 poäng per match!!
Vi har ingen som snittar ens en poäng per match i den serien. Det är en stor skillnad!!

Nu hoppas jag dock att vi får igång anfallsspelet under mars månad, men samtidigt vore det skönt och ha några riktiga målskyttar som man kunde lita på match till match.

Vi behöver framgång under våren för att det ska gå vägen.......

Annars börjar man ju fundera på om man är rätt man på rätt plats ens, får ut så lite av så många...
För även om många spelare har lyft sig av dem som ligger runt medelklass så har inte så kallade "top" spelarna levererat och det är det många bara ser... även dem...

För att kunna göra mål, måste vi ha bollen!!!

Blickar mot en vår fylld med höjdpunkter....

Idag hann jag faktiskt se två filmer på kvällen.

Såg först på "Screamers - The hunting" - en Sci-fi film som började bra, men tappade greppet ju längre filmen kom och speciellt slutet var svagt. Är det jag som är för kräsen eller har regisörerna svårt att behålla fokusen hela filmen ut?



Kvällens andra film var "Prey" - som handlade om en familj som fastnade i savannen omringade av hungriga lejon. Den var helt klart sevärd och lyckades hålla en på tå filmen igenom.



Skippade faktiskt Monday Night Floorball idag, spelade dock in matchen och såg sista tre minuterna av den när jag kom hem. Så får kolla den senare i veckan sen. Gick och kollade på Telge P93´s träning istället, laget som öser in mål i sina matcher oavsett motstånd och som vi ska möta på onsdag i en träningsmatch.

Bra tempo träningen igenom och kul se det självförtroende som genomsyrade flera av spelarna. Samt alla vinnarskallar som ville vinna allt, fast det var träning. Sånt ger framgång.

Självförtroende kommer i takt med att man lyckas, så jag hoppas att vi kan börja våran vinstrad nu i helgen med en seger mot Nyfors och sen rida på vågen hela mars.

Zone CUP by Råsunda

Gruppindelningen i Zone Cupen vart klar ikväll också.
Vi hamnade i en riktig tuff grupp med Vendelsö och AIK som spelar i Div 1 Sthlm samt Farsta som vi förlorade mot i Winter Games. Upp till bevis helt enkelt.
Grupp två med Töjnan, Ängby, Älvsjö och Tillberga ser ut på förhand att bli en enkel resa för Älvsjö och Tillberga.
Grupp tre med Järfälla, MIK Västerås , Högalid och Värmdö ser jämnare ut på förhand men tror på Järfälla och MIK.

Det gäller att komma etta eller två i sin grupp eller vara en av två bästa treor för att gå vidare.
Blir tufft och vi möter Vendelsö i första matchen, en nyckelmatch för oss, då det kan vara en fördel för oss att den spelas i Tallbacka.
Bra startfält med 3-6 :an i Div 1 med samt 2:an och 3:an i Västmanland med.

Såna matcher vi behöver nu inför slutspurten av säsongen.

Det är nu det roliga börjar med matcher som gäller saker, vårens stora höjdpunkter radas snart upp en efter en....

Bollen går alltid snabbare än den snabbaste spelaren!!


F-n....

Fan, fan, fan....

Trodde verkligen att nu var det dags, kändes som det innan, även så inför sista perioden, men det skönk på en minut.
Vi spelade bra i 14 minuter av första perioden, även bra hela andra, men det ville sig inte denna gång heller.
Dem är grymt effektiva att ta vara på chanserna när dem väl kommer. Vi har 0-5 nu på matcherna denna säsong.
Vi var nära första matchen då det slutade 8-6, i SM var vi med i två perioder. Även i Norrköping gjorde vi en riktigt bra match mot dem men det slutade ändå 1-5. När vi möttes i januari var vi aldrig med i matchen och idag, kändes det som nu var det dags......

Vi möter dem i DM-semifinalen den 27 mars..... Då jäklar är det våran tur........

Vi vet vad vi måste träna på tills dess, och en del av det ligger i planerna för mars. Jag vet att vi är på rätt väg, bara hoppas att killarna märker det, då det är mentalt tungt att inte vinna matcher under en lång tid...

Matchen i lördags var kul, även om många tyckte den var tråkig, visst ingen vidare motstånd men sättet vi vann på imponerade och var riktigt glädjande. 18-0 var rättvist!!

Kul och se hur många har lyft sig under säsongen till att verkligen göra skillnad på matcherna. Några är inte där ännu, men det kommer med rätt inställning, utan det så kan inte ens jag göra nåt....

Såg även matchen mellan Södertälje - Telge i div 3 herrar. Kul match, verkligen, derbystämning på planen och stor underhållning när Södertälje kom tillbaks från 3-7 till 7-7 sista nio minuterna av matchen i spel 6 mot 5. Så typiskt Rille!!
Vet att många har sina tankar om honom och synpunkter, men jag är ett stort fan av honom. En av dem största tränarna jag mött både på plan och utanför. Skillnaden i matchen första perioden var inställningen hos Telge, dem såg ut att verkligen ha ätit taggtråd innan matchen. I andra vart det jämnare efter en "rille" utskällning i periodpaus kan jag tänka mig. I tredje så kom aldrig Södertälje igång innan man började med 6 mot 5. Så bra spelat samtidigt som Telge bara dog.... Efter 4-7 och 5-7 så hade dem ingenting, paralyserade på planen, kylan fanns inte där och när man inte hade kvar det aggressiva och tuffa försvarspelet som gav 3-0 i första perioden så ramlade man ihop helt och får vara glada över en poäng.

Hann dessutom se tre filmer i helgen också.

Pulse 2
Som inte alls var bra, ettan var okej, orginel, men tvåan så tappade man den röda tråden, och kan någon berätta varför man började men den röda mannen i början och sedan fick med honom i mitten av filmen en stund då han sa att han hade lösningen på alla problem för att sedan inte se honom mer i filmen???...



Underworld - Rise of the Lycans
Den var sevärd och lyckades ha kvar samma anda som de tidigare Underworld filmerna. Helt klart sevärd!!



Seven Pounds
Med Will Smith, en lite mer dyster story bakom. Riktigt bra film, bland dem bästa jag sett hittills i år faktiskt. En klar idé filmen igenom samtidigt som Will är en grym skådespelare. Har han nånsin gjort en dålig film??



Körde lite styrketräning i en timme idag, varit lite slarvig med träningen denna vecka, får hoppas att jag kan använda löparbandet under veckan som kommer. Känns bättre i benet, men inte helt ännu. Får se vad 2x30 minuters promenader till och från jobbet imorgon känns som.

Fan, två insticksmål, två kontringsmål, ett frislagsmål och ett skott från halvplan....
Insticksmålen var försvarsmissar, frislagsmålet också för lätt, kontringsmålen var inte så mycket att göra åt och skottet från halvplan ett rent flaxmål av en kass skytt....

Ny vecka, nya tag, Nyfors och Mariefred till helgen, men innan det så möter vi Telge 93 på onsdag.
Blir tufft men ett perfekt sätt att få träna på försvarsspelet.

Hatar att förlora, och då speciellt med stora siffror.... bara köra hårdare och hårdare....
Om vi kunde vara mer effektiva med skotten bara, alldeles för många utanför....
men det kommer, anfallspelet tappade vi dock idag, vilket vi får nöta på tills returmötet...

Skott på mål är alltid en målchans!!

Ben & Jerry´s helt klart....

Haha, man skulle kunna tro att jag bloggar tre gånger samma kväll, men blogg.se har haft lite prestanda problem så mina inlägg har inte gått att publicera tills nu...

Same o, same o. Vi rivde klart motorn idag och började bygga på den igen. Bara köra på helt enkelt. :)
Men dagarna går fort och man känner att man lär sig.

Tuggumi-tricket har fungerat bra hittills, tagit ett tuggumi varje dag runt kl två-halv tre då jag vanligtvis brukar hitta till AMICA och handla nåt gott till sista rasten. Har inte varit några problem alls när jag väl tagit tuggumit så bara köra på samma spår nu. :)

Träning idag och en 40 minuters promenad från Hovsjö till Geneta för att ta sig dit, skönt med promenad faktiskt, synd bara att det är lite kallt och man haltar fram, men man kan ju inte få allt......

Träningen idag, såg okej ut, två målsspelet dock lite sisådär, men vi var många idag, hela 6 kedjor och då vart tempot efter det också. Vart en hel del skratt också idag för alla krockar när vi körde "jaga-boll" övningen.
Bra inställning på fysen också, ingen som klagade nåt alls, trots att vi körde tufft med idioterna innan. Det är kul, det gör det lättare att köra på när man vet att dem har accepterat att vi kör hårt.
Dock besviken på att vissa spelare slarvar med streching med flit, nåt som måste göras någonting åt. Jag tolererar inga diva fasoner!!!



På tal om Divor, så kom Buffy förbi när vi körde fysen. En kul kille som kunde gått långt i innebandyn trots att han ibland var en ren diva, men han kunde också vara en grym ledare på plan som visade vägen med en enorm inställning.

Helgen bjuder på lite matcher den också.

Onyx - Mariefred - En klar etta
Trosa Edanö - Nyfors - Tror Trosa kan rubba Nyfors i denna match, men Kivipaasi fixar tvåan.
Nykvarn - Södertälje - Hoppas att trenden håller i sig, ett kryss

Standard - Onyx - En två
Södertälje - Onyx (95) - En grym inställning fixar en tre poängare
Nyfors - Hälleforsnäs - En stor etta
Katrineholm - Telge - En tuff bortamatch för Telge, tror på ett kryss

Såg en god sak på nätet idag, såååååå gott. Klart den godaste glass som finns.
Ska "straffa" mig med en sådan ifall jag klarar mitt mål i slutet av månaden...

       

Baked Alaska är klart min favorit just nu...... :)

Kul med Foppas comeback idag, hoppas han kan få spela säsongen ut, han om någon önskar jag kunde få spela en sista hel säsong utan skador innan han lägger skridskorna på hyllan. Det är han värd efter allt slit med foten.

Hv71 tog en poäng idag också, ska bli kul och se hur dem nya spelarna Piros, Björk och Staal (ja han har ju varit skadad hela säsongen tills nu). Hoppas dem ger det där extra lyftet nu inför slutspelet som gör Hv svårslagna och tar sig till final.
En finalserie mellan Hv7 och Modo med Foppa vora riktigt kul och se....

Telges herrar är klara för div 3 nästa säsong ifall dem tar minst en poäng till på dem tre sista matcherna eller att Flen tappar poäng i någon av dem tre sista matcherna. Men först väntar ett tufft derby till helgen mot Södertälje, en match som man måste se. :)
Så lördag 15.30 sitter iallafall jag i Wasa Sporthall.
Tung match även på söndag mellan Tälje City och Turinge, sista chansen nu för Turinge att kunna gå upp i div 2.
Skulle varit kul och se den matchen med, men har lite annat just då som är viktigare.

Skott i steget och direktskott är bland dem svåraste skotten för målvakterna!!

Mynthylsor, var är ni????

En arbetsdag som avslutas med en timmes bastu kan ju inte vara fel :)

Varmt och avkopplande även om man tappat lite i uthållighet när man bastat så lite sista åren. Men bara att basta på regelbundet nu så kommer det bli riktigt bra...

Skulle ordna mynthylsor idag var det tänkt också, men tji fick man.
Hade kollat på nätet att man kunde köpa hem en kartong för bara 142 kr men en kartong innehållr 5000 mynthylsor.
Det känns lite väl mycket :)
Så iväg till banken först, "Nej vi har slutat med dem", okej iväg till Postens Kassa service då "Nej vi har inte såna, kolla med banken". hmmm

Blir att ringa runt olika banker tror jag, annars får man väl ta och beställa hem 5000 st.....



Annars så var det en väldigt lugn onsdag måste jag säga, fixade lite hemma och såg på några avsnitt till av Biggest Loser - säsong 5. Snart sett hela den säsongen :)

Lite trist att man inte kan springa på löparbandet, får abstinens ju!!!

Får hoppas att värken går över till nästa vecka, känns dock i benet när man gör långa promenader. Men men, får väl halta ett tag till :)

Byggde klart DP-motorn igår också, riktigt kul, man börjar mer och mer lära känna igen vart allt ska sitta och så. Så idag började vi riva motorn igen så vi kan börja bygga upp den imorgon igen....
Känns som att man kommer vara grym på den när den här perioden är över om 2,5 vecka.
Gillar ju utmaningar och den här är en stor en.



Gör ditt bästa och du kan bara lyckas!!

Don´t make me mad!!

Idag vart jag riktigt sur, sur och besviken för första gången på bra länge i samband med träning.



Orsaken var den att vi inför varje torsdagsträning springer ute en 20 minuter innan vi går in i hall, dock så vet jag att det finns en del som fuskar med det, vilket syns väldigt tydligt. Men denna gång beslöt jag mig för att gå ut efter tio minuter och se om mina misstankar stämde. Mycket riktigt, hittade jag mer än halva gänget i skogen, åkandes och lekandes ner för en stor iskana.

Då var min enda tanke att nu jäklar så kör vi fys hela 90 minuter inne i hallen. Klubban kan dem lika gärna lämna kvar i omklädningsrummet.

Nu vart det dock ett långt löppass på tio minuter istället för grabbarna och en varning...

I övrigt en helt okej träning, men bra inställning.

Men ta mig inte för att vara dum eller lättlurad, har varit med förr....
Och ALDRIG att jag tänker låta grabbarna slappa bort sina egna möjligheter att lyckas, skulle jag göra det så skulle jag inte bry mig om dem.

Det finns ett bra talesätt som dock är svår att leva efter.

"Att träna är en belöning" och med det menas att man borde belöna sig själv för att ha gjort nåt bra med chansen att få träna mer istället för att belöna med att göra mindre eller kasta i sig godsaker..

För varje gång du tränar och gör ditt bästa dem gångerna så blir du bättre, du utvecklas och då inte bara inom innebandy utan i saker som förlänger ditt liv!!!



Jag hoppas alla kommer förstå sen i april/maj varför jag måste vara så envis med fysen och att dem ser vad det har gett oss då. Jag såg vad det gav oss bl.a. förra säsongen....

Och om inte jag är envis vem ska då vara det??????

Nykvarn till helgen.... kul!!!! :)

Den som förlorar mest på att fuska är alltid DU!!

Tuggumi - tricket...

När vi pratar om måndagen den nionde februari 2009 så pratar vi om is, snacka om isbanor längs gåvägar och dylikt. :)

Hade dock tur att inte falla någon gång, även om jag fick välja en längre väg hem för att inte riskera nåt...

Började även idag att testa "tuggumi-tricket", den går ut på att ha ett paket med "Extra-sockerfria tuggumi" på sig hela tiden. Så fort man känner sig sugen på nåt gott, så tar man ett tuggumi istället. Det ska tydligen hjälpa en hel del mot sockersuget och en av mina stora svagheter är just godis och glass. Ska testa veckan ut och sen får man se om det vart någon hjälp. I teorin så är det ju bättre att ta ett tuggumi på 5 kalorier än en godisbit på 200 kalorier....

Var riktigt kul på jobbet idag, dagen bara flög iväg medans jag byggde på "morgondagens" motor. Börjar mer och mer känna igen artiklarna och vad som ska monteras vart. Alltid kul och lära sig något nytt.

Var dessutom på matchen i Täljehallen idag, där Balrog mötte Storvreta i SSL.
I första perioden så såg det ut som bara ena laget ville spela matchen, detta ändras direkt i andra perioden och matchen vart riktigt sevärd. Balrog såg ut att gå ifrån flera ggr, men Storvreta gav inte upp och i slutet så spelade Balrog nervöst och tappade då 5-7 till 7-7. Nu lyckades man vinna i sudden i spel fem mot fyra.
Matchens stora stjärna var ju Mattias Samuelsson i Storvreta, killen visade verkligen varför han spelar i landslaget. Han övergläste alla andra den här matchen. Tycker att Storvreta överlag har fler "lirare" än Balrog. Dem har ju förutom Samuelsson även Henrik Stenberg som kommer att spela i landslaget inom en snar framtid (född 1990), men även Mika Kohonen som dock inte dominerar som han gjorde förrut men är dock bra. Tyckte även att Joakim Olsson (född 1988) var bra denna match, syntes att han vågade mer än han gjorde förra veckan mot Warberg. Hannes Öhman däremot syntes knappt på hela matchen.



I Balrog så var Micke Karlsson okej, men kan mer, medans David Blomberg inte gjorde mycket väsen från sig även om han nu fick några assistpoäng. Däremot var målvakten Pascal Nieth sevärd, målvakten som kommit från ingenstans och gjorde flertalet "sjuka" räddningar. Balrog har ett jämnt lag, där dock dem två topparna måste leverera om det ska gå.
Kul dock att dem tagit sig till Ligacup finalen som avgörs den 25 februari i Täljehallen. Känns som man kommer vara där den onsdagen....

Såg en film igår kväll också, "The House bunny". Den var ingen höjdare och rätt så förutsägbar. Fanns dock visa scener som gjorde filmen okej, men inte mer.



Träffade på även Pär Carlsson i Täljehallen idag, skön kille. Vi snackade lite om Tälje City bl.a. Får se om dem tar steget upp i division 2 och om alla planer man hört runt om i stan redan blir sanna.

Då inget lag ramlar ner från div 2 denna säsong så ökade chanserna för att Telge (SIBK) nu klarar sig kvar i div 3. Gör man det så krävs det lite "självkritik" och "självrannsakan" innan man förhoppningvis biter ihop och satsar fullt på nästa säsong. Självklart måste Telge som klubb då också ge sitt stöd och visa att man vill ha ett herrlag där.
Har hört mycket snack redan om spelare som ska gå dit och hit och så. Kan bara säga att dagens juniorer och då menar jag allmänt oavsett idrott är att dem är för veka i psyket och hellre byter lag än tar tag i sig själva när det går tungt. Sitta på bänken och kämpa te.x. finns inte. Sånt hände aldrig för 5-6 år sedan.

Dina individuella resultat är summan av din motivation för att bli bättre!!

Poäng mot Onyx idag....

Det var riktigt skönt med poäng idag, det var killarna värda efter all slit och otur vi haft i den serien. Två bra perioder höll på att ge oss tre poäng men det ville sig inte riktigt ännu. Nu har vi två matcher mot serietoppen, först Nykvarn och sen Nyfors framför oss. Nyfors känns det som att vi har hyfsad bra koll på, samtidigt som dem verkar ha en lätt formsvacka. Nykvarn är lite svårare även om vi har bra koll på hur dem gjorde målen senast. Svår match i Björkestahallen nästa vecka dock.

Räknar dock med att det ramlar in lite fler spelare nästa vecka efter diverse sjukdomar och annat, uttagningarna för nästa helgs matcher blir inte lättare direkt, men det är bra med konkurrens.

Såg en rolig grej idag också, kollade runt lite på tabeller och så, såg då att den som leder poängligan i div 4 herrar spelar i Gnesta och hade gjort 44 poäng 23 mål och 21 pass, tvåan i den serien hade 32 poäng. Det som var dock anmärkningsvärt var att se hur många mål Gnesta gjort hittills i serien, 88 st!! Killen har varit inblandad i 50% av deras mål!! Där kan man snacka om en spelares betydelse för laget, men också svagheten med då Gnesta ligger bara en poäng ifrån kvalplats neråt. Ett lag består av mer än en spelare.



Idag mot Onyx och även mot Nyfors förra veckan tyckte jag att det syntes, vi var ett lag med många som bidrog istället för att vara beroende av att en eller två ska göra allt. och nu när vi hade så många borta den här helgen så visade dem övriga att vi har en riktigt bra bredd.

Seriefinalen i P93 serien: Telge - Strängnäs/Mariefred slutade med 12-3 seger för Telge, snacka om klasskillnad.

Tack Nyfors för att ni spelade 5-5 mot Telge (95)!! :)

Matchen mot Nykvarn blir viktig även i den aspekten att vi möts i DM-semifinalen 27/3.
Dock hoppas jag att mina två ess i rockärmen kommer fram lagom till den matchen.....

Zone Cupen närmar sig och startfältet har bara blivit tuffare och tuffare
Tillberga, Ängby, AIK, Värmdö. Högalid, Älvsjö, Farsta, MIK Västerås och Vendelsö.

Anmälningstiden gick ut sista januari, men det har ändå droppat in lag efter det så vi får se hur det slutar.
Jag hoppas på 2 fem lags grupper :) Lär nog inte få det men man kan ju alltid hoppas.

Zone CUP by Råsunda

Tyvärr för egen del så vart nog gårdagens tuffa löprunda på 54 minuter mitt sista på ett tag, då det troligtvis är benhinnorna som säger till. Hade riktigt ont idag och kunde knappt gå. När jag fick det vid jul så var det höger ben men nu är det vänster ben, sen om det är bra eller dåligt vet jag inte. Då vilade jag i tre veckor innan jag tränade igen. Så lång väntan vill jag inte ha nu. Blir dock mer styrketräning närmsta tiden istället. Vart en timmes styrketräning idag iallafall. :)

Annars en lugn och mysig dag med barnen som avslutades traditions enligt med att se på "Trollkarlens hemligheter" på femman innan dem skulle sova.

Imorgon jobb och nog att se på Balrog - Storvreta i Täljehallen, passa på och se lite live SSL-bandy :)
Sen får man se vad veckan bjuder på!!

Våga utmana!!

En dag på Månskensrinken...

Tidig morgon fast det var lördag, var uppe redan vid halv åtta idag, anledningen var att jag och barnen skulle till Månskensrinken för skridskoåkning, dem har ju öppet för allmänheten mellan 8.30 och 11.45. Frukost och sen iväg helt enkelt. Dem orkade åka en 40 minuter på isen innan dem hade fastnat för den stora snöhögen bredvid rinken. Det var nog helt okej, fick ju dem att åka en hel del cirklar på isen (bra träning). ;)

Snöhögen som var riktigt stor vart vårat under drygt en timme och vi hann med ett snöbollskrig också. Sen vart det kallt och blött så det vart dags att åka hemåt. En promenad och två bussar senare trummade vi in genom dörren hemma runt ett tiden. Självklart dags för lunch :)

Tomtegröten gick självklart hem hos barnen efter den färden.

Därefter en lugn dag hemma, vart tillochmed pannkakor till middag idag och glass lagomt till efterätt när Melodifestivalen började. Kan inte direkt säga att det var några vinnarlåtar med och att Emilias låt gick till final förvånar mig stort.



Att barnen vuxit märkte man nu, tidigare år har det varit standard att vi suttit och kollat tillsammans på det, första åren så somnade dem alltid i soffan till melodifestivalen :) Nu var det annat som lockade mer helt enkelt. Eller så var det bara rastlösa helt enkel.

Vi hann se på "Bolt" idag också, och den var omtyckt av både barn som vuxen....



Grabbarna gjorde sitt jobb och besegrade Hälleforsnäs med klara 9-2 på bortaplan också. Skönt och veta att dem kan ta tag i sakerna själva. Tuffare dock imorgon mot Onyx.

Nykvarn slog Nyfors på bortaplan idag också, deras första förlust, nu tror jag inte det räcker för att Nykvarn ska kunna komma ikapp i kampen om första platsen.
Däremot förvånas jag stort av Gnestas 3-1 seger mot Mariefred, då dem brukar alltid ha lätt för dem annars.
Onyx vann enkelt med 8-0 mot Strängnäs som inte haft en bra 2009 direkt.

Tidig uppstigning väntar imorgon med, vad gör man av sina helger igentligen ;)

Skjut, Passa, Dribbla - i den ordningen...

Steven Seagal - nej tack...

Jag brukar undvika Steven Seagal filmer då dem brukar inte vara så bra, men det kändes som denna kanske skulle vara sevärd när jag läste om den. Hade dock fel, den var kass, urusel story och kändes som man bara hade plockat ihop en del från andra filmer och sen lagt till lite kampscener. Ett svagt ögonblick av mig att välja den men nu fick jag det bara bekräftat att jag inte ska se hans filmer, så är det bara :)

Against the Dark

Däremot så såg jag en okej film igår, "Imagine You And Me", en romantisk kärleksstory tror jag man kan tolka den som, handlade om en tjej som skulle gifta sig men får syn på blomsterflickan i kyrkan och får känslor hon inte trodde hon kunde få även fast hon gifte sig den dagen med sin drömkille. Hyfsad story även om slutet var väntat, det som jag undrar är varför alla filmer med romantik slutar med att en ska åka och den andra rusar över hela stan i taxi, bil eller på häst för att hinna och stoppa dem.....



En titt på helgens matcher var rätt så intressant:

Nyfors - Nykvarn - Svårtippat mellan topplagen i serien, men tror på ett X
Mariefred - Gnesta - En typiskt 0-13 match - klar tvåa
Södertälje - Onyx - Många sjuka men nån gång ska det vända, en etta

Hälleforsnäs - Södertälje - Det ska grabbarna fixa - en tvåa
Onyx - Strängnäs - En etta utan tvekan
Telge (95) - Nyfors - Hoppas på en skräll, en tvåa
Katrineholm - Onyx (95) - Kan bara bli en etta

Det är tur att vi har en stor trupp då läget är att vi har 7 sjuka, 1 bortrest och 3 på väg tillbaks från skador.... och det är iga dåliga killar borta, men bara att visa att vi har den breddaste truppen!! :)

Annars varit en lugn kväll med barnen, vi såg på halva "Fantastic Four - Rise of The Silver Surfer" också, man får ligga i lite när man ska översätta allt dem säger till barnen men det gick bra, är lättare när det är textat och bara läsa av. men Canal + har ju ingen text till filmerna, eller iofs tror jag mer på att jag inte lyckats klura ut hur man får fram det, för har svårt att tänka mig att det ska vara utan text när dem visar japanska filmer :)



Imorgon bitti blir det skridskoåkning vid månskensrinken!!
Blir en kul start på lördagen det. Missar grabbarnas match men det ska dem fixa tycker jag.

Inte varje dag man äter lax..

Ännu en tuff träningsdag är över. :)
Bra jobbat Micke!!

54 minuter på löpbandet med 20 minuter av dem intervall, sedan middag och vila i två timmar innan nästa pass.
30 minuter med Bob Harper och Cardio Max, direk följt av 30 minuter med Jillian Michaels och Power Sculpt.
Dem vet hur man får jobba hårt, var genomblöt av snett efter det passet. Känns dock bra efteråt.

Hann dessutom se på en film ikväll också "Body of Lies" med Leonardo Dicaprio. Lite typiskt Leo film, han är en som har full koll på allt han gör och är grym. Dem försöker få med lite känsla i filmen också. Drygt två timmar lång, men ändå faktiskt sevärd trots allt.



Såg dessutom klart på Super Bowl finalen också :)
Snacka om dramatik och att lagen "changed momentum" med varandra, Arizona var så nära att ta sin första titeln, 49 sekunder ifrån om jag inte minns rätt. Men samtidigt måste man ju undra, deras försvarstränare måste ju ha sett samma match som jag. varje gång det började krisa lite för Pittsburg så gick bollen till samma kille, så även på dem två försöken i slutet varav den sista gav touchdown. Borde man inte ha sagt till en av dem tre försvararna som var på den kanten att ta honom hårdare. hmmm. Kul för Pittsburgh dock.

Det finns dem som tycker jag har konstigt smak/ideér angående maträtter som jag fixar ihop ibland.
Men dagens rätt var väl inte så konstig?
Kokt lax med broccoli, morötter, champinjoner med couscous och kantarellsås.
Tyckte själv att det vart riktigt gott. Börjar tillochmed gilla lax lite grann nu när jag ätit det ett par ggr.



Läste även idag att Balrog bjuder in folk till deras match mot Storvreta på måndag i Telgehallen. Kanske värt att kolla på.
Den matchen går ju även på Tv4 Sport då, men den kan man ju spela in och ändå se live. Balrog som dessutom slog Warberg i Ligacupens semifinal idag. Starkt gjort mot ett Warberg som verkar lite ur slag, tredje förlusten på kort tid nu.

Björkvik vann dessutom ikväll mot Oppeby i seriefinalen i Div 4. Så Det lutar starkt mot Telge-Oppeby i kvalet sen. Kul grej att polaren Laving står i mål i Oppeby också, får nog ta mig ner och se hemmamatchen sen. Dock så har Telge chans ännu att klara sig ur kval men oddsen är inte höga.

Match mot Onyx på söndag, trenden mot dem denna säsong: 3-8, 3-8 och 2-8 är tung och vi måste göra nåt riktigt speciellt för att vända den trenden.....

Dock väntar träning imorgon, usch att vi bara har 1h 10 min på plan, men det är bara att utnyttja dem minuterna till max.

För egen del ska jag försöka hinna med en timmes styrketräning sen på kvällen innan jag tar en vilodag på fredagen från träning....

Pass på bladet!!

Bodywork är en underskattad skiva...

Tisdag och en fullpackad dag, upp tidigt och jobbade, gick dock hem redan vid ett för att hämta upp sonen på dagis. :)

Hann hem sedan, tog det lugnt en stund, tog sedan ett träningpass idag på lite över en timme. Styrketräning låg på programmet idag, axlar, överarmar, underarmar, triceps, bröst, mage och rygg. Allt till musiken från Bodywork 1...

Lär nog ha lite träningsvärk imorgon men det får man ta, vill man ha resultat så får man lida pin helt enkelt.
Dusch och mat innan man planerade dagens träning vart det därefter.

Träningen var bra idag, bra tempo på alla övningarna idag, kul och se Johan C tillbaks också, han tillför en hel del.
Dock var han nog inte förbered på att vi kör lite fys nuförtiden. :)
Han och Elias drog verkligen igång sina kedjor, kan bli en kul vår nu.
Vart riktigt imponerad av alla på skottövningen idag, många som fick till bra skott idag, synd bara att vi har så få bollar, snåla lagledare i laget nog. :)



Onyx till helgen blir tufft men visst skulle det sitta fint med 3 poäng, känns som det skulle lyfta oss inför Nykvarn och Nyfors matcherna.

Kollade lite på cuperna i vår också, bra motstånd måste man säga.

Anmälda lag just nu:
Zone Cupen: Tillberga, Ängby, AIK, Värmdö, Högalid, Älvsjö och Farsta,

AIK, Älvsjö blir tuffa motståndare, Älvsjö och Farsta förlorade vi dessutom mot i Winter Games för en månad sedan.

Tullinges Påskcup: Tullinge, AIK, Jakobsberg, Salem, Täby IS.

Stockholms två bästa lag är med samt AIK, kan ju inte bli värre :)

En film var det också sedan efter träningen, "Outlander". Den var sevärd även om den kanske inte var topp så 3 bollar av 5 nog ;)



Imorgon ska jag försöka orka med dubbla pass igen, köra hårt med benen helt enkelt. Tur att man har en ledig kväll så man hinner plåga sig själv....

Var inte en passiv medspelare utan en AKTIV medspelare!!

Pushing to new limits...

En lugn söndag med barnen byttes mot en tuffare måndag. Fick ha barnen hela dagen när dem ville sova över efter Marcus innebandy träning och inte mig emot. Han är rolig han då han har lite krav på sina lagkamrater också, så man får försöka förklara att alla har inte sett en massa innebandy matcher, träningar och cuper som han så dem vet inte riktigt allt ännu. Det han vart lite sur på igår var att det var en lagkamrat som körde solo hela träningen och tog bollen från alla, även från spelarna i samma lag. Annars rätt så kul, hoppade in och var målvakt på en av övningarna och fick äran att släppa in så mycket mål som möjligt utan att det såg ut som att det var med flit. :)
Trots allt så gjorde Marcus två mål, hade en stolpträff också, men det som är kul är att han faktiskt försöker kolla upp och passa en hel del också. Det kommer löna sig i längden tror jag.

Jag och barnen passade på och kolla del två av "Trollkarlens hemligheter", snacka om att vara lättlurad många ggr,nu när man ser hur dem igentligen gjorde tricken. Klart sevärd program.

Men en tuff måndag då man hann med att dels springa i 52 minuter idag, körde då också intervaller sista 20 minuterna, rush 1 min, gå 1 min o.s.v. och den allra sista minuten körde jag i uppförsbacken. Kan lugnt säga att jag blivit motiverad av att se på "Biggest Loser", just hur dem pressar sig själva till nya nivåer och dagens pass på löparbandet var det tuffaste sen jag köpte den.

Dock så var inte det allt, vila några timmar och sen ett nytt pass, denna gång framför tv.n med först 30 minuter med Bob Harper och Cardio Max, direk följt av 30 minuter med Jillian Michaels och Power Sculpt. Det var tufft program och ändå bara "level 1", så jag kände mig rätt så mör på kvällen i benen när jag gick upp för trapporna från tvättstugan.

          

Såg dessutom på "Monday Night Floorball" där Warberg förlorade mot Storvreta, en riktigt bra match, den bästa jag sett på bra länge. Vilken fart i spelet, passningarna och intensiviteten. Fanns en hel del jag nog kan använda till laget nu under februari och mars när vi kommer in på dem delarna i spelet.

Ska försöka se klart på "Super Bowl" idag också, sett halva matchen ungefär och även om jag vet vem som vann så är det stor underhållning att se just finalen i Amerikansk Fotboll. Dock hoppas jag att mitt favoritlag Miami Dolphins tar sig till final snart, passade på och laddade ner deras senaste final 1984 mot San Francisco 49:ers. Ska försöka hinna se den i veckan.



Tuff träning med laget imorgon, dags att öka nivån från 1 till 2 nu, första två veckorna var bara uppvärmning. Nu kör vi!!
Vi ska vara i form till DM-slutspelet. Nykvarn ska få sig en match dem inte kommer glömma.

Upp med blicken när du har bollen!!

RSS 2.0