Semestertider

Två och en halv vecka in på semestern nu. En och en halv vecka kvar.
 
Första veckan var okej. Fick mycket gjort och körde på hårt med träningen. Vilket gav bra resultat.
Andra veckan och den här har gått fort tycker jag. Haft en veckas uppehåll från träningen nu då jag kände mig sliten efter att ha kört på bra i över en månad. 10 kg lättare är väl helt okej ändå.
 
 
 
Men imorgon bär det av till London för att bl.a. se Leicester - Manchester United på Wembley på söndag. Ska bli riktigt kul. Vi uppgraderade våra matchbiljetter också så vi sitter långt ner på långsidan, hyfsat nära planen, så det blir grymt. Sen hinner man ju med en hel del annat då vi är där i fyra dagar.
 
Sen blir det att köra på igen med träningen, har en bit kvar till målet, så bara kämpa vidare under hösten.
Planering blir viktigt, för att hinna med träningen, men fördelen i år är att jag inte har några sena träningar som ställer till det. Alla slutar som senast 18:45.
 
Hade hoppats på några aktiviteter till under semestern, men det krävs två för att dansa. Svårt när bara en gör det.
 
- - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
Körde flera kvällar EASHL på NHL 16 med några vänner förra veckan. Det var kul, även om man märker hur mycket träning man behöver i den spelformen. Man är ju så van med att vara alla spelarna.
 
Men Polecats gick upp tre divisioner under den veckan. Så Sweden Tigers (omdöpt) blir intressant att följa i NHL 17. :)
 
 
 
Var även i Enhörna i lördags och körde FIFA 16 turnering. Vi var 16 st som körde på tre olika PS4:or. Två grupper på åtta spelare. Så man fick sju gruppspelsmatcher innan slutspelet. Jag började med två st tråkiga 0-0 matcher, där jag nog tjänade mest på att jag valde Ajax (fyra stjärnor). Då den som var hemmalag valde först så var den andra spelaren tvungen att välja en med lika många stjärnor eller mindre. Då dem flesta är vana med att spela med fem stjärnor så ställde det till ibland när spelare valde små lag.
Vann min tredje match med 2-1 efter underläge med 0-1 i paus (Hull mot Fulham), innan det vart förlust med 0-2 i en match där jag hade mycket boll men han var klart giftigare i avsluten. Vann sedan dem tre sista matcherna och vart trea i gruppen.
 
 
 
I åttondelsfinalen så vann jag med 3-0 (United mot Arsenal) och fick möta en gruppetta i kvartsfinalen. Han valde så klart Real Madrid, så jag var tvungen att ta Barcelona för att ha en chans i tempot.
Matchen slutade 0-0, han fick ett rött kort i början av andra halvlek. Han hade ett skott, men inget på mål på hela matchen. Första  halvleken så hade jag problem med att komma igenom då han försvarade sig bra och det vart mest mittfältsspel. Men i andra så tryckte jag på och han fick försvara sig hårt. Men jag var för svag i avsluten och det vart inga mål. Sedan så förlorade jag på straffar, då det inte spelades någon förlängning. Surt. :(
 
Men kul iallafall. Träffade några som jag kände sen förrut, men många helt nya bekantskaper.
 
- - - - - - - - - - - - - - - - -
 
I söndags så var jag i Västergård Arena och kollade på damerna premiär. Dem spelade träningsmatch mot Trosa Edanö. Rätt så väntat så var det stor skillnad på lagen. 12-1 säger det mesta om matchen och dess matchbild faktiskt. Ingen jätteprövning för Telge. Men tyckte det var kul och få en bild av dem nya spelarna. Av dem som var med förra säsongen, så spelade dem likadant som förra året (på gott och ont).
 
I mål stod Caroline Skoglund och hon såg väldigt bra ut. Greppade i princip alla långskott lugnt och behärskat. Gav stort förtroende i målet måste jag säga även om hon inte testades fullt ut av Trosa.
 
På backen så var Alexandra Vänskä med och comebackande Angelina Callin.
Alexandra såg stark ut, tuff att möta. Kanske inte helt bekväm med bollen i alla lägen. Men blir nyttig. Angelina som är mer bollsäker, visade rutin i närkampsspelet och passningarna. Kanske ta lite mer inititativ?
 
 
 
Framåt så var Therese Gustafsson och Åsa Tjusberg med. Två spelare som förväntas lyfta laget enormt. Therese såg väldigt vilsen ut första halvan av matchen, ovan med att spela topp i 2-2-1 kanske? Kom inte in i spelet alls och kändes lite som att man inte fick nytta av hennes kvaliteter. Men sen i andra halvan så kom in i lite fler lägen och fick visa att hon är en skarpskytt med ett bra skott. Lyckas man få henne i rätt lägen oftare så kommer hon stänka in många mål. Åsa spelade som mitt denna match. Får se om det är där hon kommer användas. Syntes tydligt att hon låg tankemässigt lite före alla andra på planen. Väldigt bra. Får hon två bra spelande spelare runt sig i kedjan och inte några brunkare/runners så kommer hon göra mycket nytta i laget.
 
Spelmässigt inga nyheter så här tidigt på säsongen, ska bli intressant och se om man spelar exakt som man gjorde när Peter var tränare för dem innan eller om man får se lite nya nyanser i spelet. Ibland kan det faktiskt vara nyttigt att komma ifrån laget och se från en annan vinkel för att se saker med andra ögon. Lätt att bli hemmablind annars.
 
 - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
Nästa vecka kör vi igång med träningarna för P03.
Ska bli intressant och se hur alla skött sommarträningen.
Det är en sak att skriva att man följt schema och att faktisk göra det. :)
 
Truppmässigt så ser det bra ut. Känns som vi kommer bli vassare i år även om vi tappade Tobbe.
 
Sen har vi ett helt nytt träningsupplägg för säsongen. Intressant och se hur mycket det lyfter var och en av spelarna.
 
- - - - - - - - - - - - - - - - -
 
Ni har väl inte missat OS?
Start igår med bl.a Sverige mot Sydafrika på damsidan. Seger med 1-0 men ingen höjdare direkt. Nu väntar dock Brasilien och Kina framöver. Då blir det upp till bevis.
 
 
 
Även herrarna sparkar igång ikväll mot Colombia. Ska bli intressant och se vad detta C- D? landslag kan göra som rejäla underdogs.
 
Jag hoppas på skräll! :)
 
 

RSS 2.0