13 mål bakåt på två matcher...

En lång lördag i innebandyns tecken var då slut. Upp tidigt i morse för samling redan halv tio hemma hos mig och videogenomgång av förra veckans Gnesta match. Hyfsad fokus under genomgången så här på morgonen. Känns som vi inte riktigt fick fram budskapet till matchen.

Själva matchen då. Första bytet vi gör är grymt bra, andra bytet så kom 0-1 och direkt på tekning 0-2. Vi kämpade oss tillbaks och det stod 2-4 efter två perioder där vi verkligen kämpade och slet men misstagen i försvarsspelet var för grova denna dag. Sista perioden så fick dem göra tre mål då vi som vanligt fick börja spela på chans. Vi skapade mycket framåt och gjorde iallafall två mål denna gång, men försvarspelet var svagt idag och vi tappade lite fokus på att vi skulle faktiskt variera spelet, vi fastnade i ett spel och det var inte till fördel för oss. Vi har en del kvar att jobba med men det känns som det går framåt även vi inte får med oss resultaten på tavlan som vi vill.

Andra matchen idag mot seriesuveränerna Nyfors slutade 6-6, då vi spelade bra försvar i två perioder och hade 4-2 men i sista så slappnade vi av eller nåt för dem fick kvittera 3 ggr under den perioden. Synd att vi inte kunde stänga matchen när vi väl hade chansen. Dock mycket starkt att göra 6 mål framåt mot ett lag som Nyfors.

Känns inte som vi kan säga att försvarspelet sitter efter januari månad tyvärr. Får jobba vidare på det tillsammans med nästa steg som vi ska jobba med enligt planeringen för att nå målet.



Nykvarn vann mot Onyx efter ett segermål i slutsekunderna, trodde faktiskt Onyx skulle knäppa dem denna gång. Trosa krossade Mariefred hemma och skickade ner oss till en sjätte plats i den serien. Onyx 2 vann mot Nyfors 2 med 3-1. Att sedan Onyx (95) klarade 4-4 mot Standard var oväntat. Så mina tips gick väl inte riktigt hem denna gång. Får ta kolla på matchen Telge (95) mot Hälleforsnäs imorgon för att se om dem hakar på oss i toppen.

Helgens matcher har bara gett mig mer motivation att köra på den linje vi valt, samt att vi kommer köra tuffare för varje vecka. Med svett, träningsvärk och glädje ska vi bygga upp för det som gäller för oss under våren!!!

Retar lite upp mig när vissa ledare bröstar upp sig för mycket och måste klanka på andra för att höja sitt lag.
Det gör mig arg och då jäklar ska dem få se nästa gång vi möts om vi så ska köra över dem med ett ånglok!!

Något glatt annars, varför gör vi inte såna mål??



Nej, dags att avsluta kvällen med att se på finalen av "Biggest Loser"....

Skott på mål är alltid en målchans!!

En bra fredagsmatch...

Fredagkväll och nyss hemkommen från lite innebandy. Men vi börjar från början. Upp klockan sex i morse och iväg till jobbet, usch, vill sova :) Efter arbetsdagen som gick snabbt idag så fort hem och en snabb löprunda på 35 minuter, dusch och sen göra ordning för samlingen innan dagens match mot Strängnäs.

Killarna fick se lite nostalgi innebandy först, SM-finalen 1994 mellan Fornudden - Lockerud. Innebandyn ser lite annorlunda ut idag. Sen satt vi och kollade på Strängnäs matchen från i november i DM. Gick igenom hur dem spelade och vilka saker vi skulle tänka på i vårat spel och då inte bara inför denna match. Kändes som en bra genomgång.



Matchen vanns med 11-2 mot Strängnäs och vi gjorde en bra första period (4-0), en dålig andra periode (2-1) och en mycket bra sista period (5-1). Killarna tog till sig det vi sa att vi ville jobba med och gjorde en mycket bra matchförsvarsmässigt i första och sista perioden. I andra så slarvade vi med passningsspelet vilket gav dem alldeles för mycket boll och lägen. Många snygga mål och vårat Power Play var grymt idag. Förra helgen mot Onyx gjorde vi 3 mål på 5 försök och idag gjorde vi 2 mål på 3 försök. Kul när killarna visar en sådan fin inställning, ingen gnäll över nåt.

Match mot Gnesta imorgon, blir tufft men vi ska göra vårt bästa och framförallt bättra på dem två detaljerna vi inte gjorde bra mot dem förra veckan. Lyckas vi med det så kommer vi vinna matchen.

Lite tips inför helgen då:

Onyx - Nykvarn - 1:a då Onyx har klurat ut Nykvarn nu.
Gnesta - Södertälje - 2:a för nu jäklar kör vi!!
Trosa - Mariefred - 1.a Allt annat är en överraskning

Onyx (95) - Standard - 2:a Då dem är riktigt på gång nu
Nyfors - Onyx - 2:a Magkänsla bara
Telge (95) - Hälleforsnäs - 1:a Dem hakar på oss i toppen utan problem.

Såg en kul grej idag på nätet, synd bara att det inte var sant.....



Träningen i torsdags gick bra, lite halvdant på två målsspelet, men visst immade vi igen fönstrerna sen på slutet.
Bra grabbar!! det här är bara början!!

Skade och sjuklistan inför helgen var ingen rolig läsning
Johan C, Jesper T, Philip, Filip W, Jonte H, Micke, Noel....

men tror starkt på dem som ska spela på lördagen, vi siktar på två riktigt bra genomförda matcher, vi ser till att stänga Januari med ett gott betyg!!

Spela tills domaren blåser!

17-0...

En onsdag som började med oväntad sovmorgon, eller ska man säga försova sig... Gick upp 8.00, då ska man komma ihåg att jag börjar jobba kl sju :)

Två timmar sen vart man, men bara göra det bästa av det. Tyvärr mycket strul med DP-motorn idag så var inte så mycket man fick lära sig, men det får ta sin tid. En bra avslutning på dagen med 1h bastu med Kalle och Björn.
Länge sedan man bastade, måste vara år sedan, skönt var det dock och man får se till att det blir en återkommande sysselsättning. :)



Rörde på mig en del idag, 1,5h promenad sammanlagt, 40 minuters innebandy och 1h bastu. Det får man säga vara en hyfsad dag, plus att jag åt fisk både till lunch och middag ;)

På tal om att röra på sig, sett nu sju avsnitt av "Biggest Loser USA" säsong 6. Jag är grym imponerad av dem, dem väger 2-3 ggr mer än mig men visar helt grymma resultat. Dock lite fusk kanske att dem har personliga tränare som hjälper dem med träningsprogram och kost hela tiden och att dem har tillgång till gymmet 24h om dygnet, inget jobb som tar 40% av dagen. Tränarna dem har är grymma, hörde innan att Jillian Michaels var tuff, men hon är riktigt tuff.
Grabbarna ska vara glada att det inte är hon som kör fysen på träningarna....

Blir man inte motiverad av att se dem träna och nå såna resultat, så vet jag inte vad som gör det. Gott med lite tändvätska inför mitt mål till sommaren. Ska dock erkänna att programmet berör en väldigt mycket, man blir tårögd minst en gång per avsnitt.

Är riktigt taggad för morgondagens träning och då speciellt för passet mellan 18:00-18:30... Då blir det åka av, vi ska imma igen rutorna rejält denna vecka.
imma

Ser lite tunt ut på backsidan för helgens matcher, vi har sex backar för helgens tre matcher, varav två är lite frågotecken ifall dem är friska. Men bara att gilla läget, dem spelarna som är skadade kommer ju tillbaks någon gång iallafall :)

Ja just ja, spelade korpen match idag ju, vart ingen vidare motstånd då vi vann med 17-0. Dock inga poäng från egen sida, hade två andra hands assist dock. Men "yrkesskadad" som man är så analyserade jag min insats inte bara på poängen. Inga baklängesmål, hade ca 10 klubbbrytningar, vart inte bortdribblad en enda gång, hade i uppspelen en procentsats på lyckade passningar i 1:a perioden runt 95% och i 2:a perioden runt 90%. Tappade dock bollen 4 ggr i offensiva utflykter vilket var alldeles för dåligt. Så analyserar en tränare hur en back har spelat i matchen ;)

Just lyckade passningar i uppspelen är enormt viktigt i innebandy. Det är nåt vi måste se till att höja redan nu till helgen. Förra helgen mot Onyx hade vi nog ca 60-65% medans vi mot Gnesta låg på 40-45% vilket gör det nästan omöjligt att vinna en match på. Målet till att börja med måste vara minst 66% av uppspelen ska vara lyckade. Då börjar vi vinna matcher!!

Dock var det kul att spela match igen, det var ett tag sen, känslan av att spela på planen med boll är så grym... man vill bara uppleva det igen och igen. Så nu får man se till att vara med på onsdagsmatcherna iallafall.

Ska man bli bra på att spela innebandy så måste man älska att spela innebandy!!!

Spelsugen....

Då har man öppnat arbetsveckan igen med två helt okej dagar, även om det kändes lite segare idag, var riktigt trött och fick fixa till mig med två koppar kaffe, sen var jag på G resten av dagen. Kul och lära sig nåt nytt och försöka tänka sig in hur vi ska använda den kunskapen. Vi i projektgruppen har världens chans att göra nåt bra av det även om uppgiften är tuff, vi ska typ göra tre i ett på samma gång. Får se om vi klarar det på 11 veckor.

Igår kom man hem och tog en löprunda på 40 min medans man såg på ett avsnitt av Merlin, så skönt med löparband. :)
Idag passade man på och spelade lite lätt två mål med grabbarna, vart riktigt sugen på att spela korpen matchen imorgon, hyfsad bra tid, halv fem, då är man hemma till klockan sex och har hela kvällen kvar ännu.

På tal om Merlin, har sett en sex avsnitt på hmmm två dagar tror jag, helt okej, gillar det med magi, riddare och så. Får se om man hinner se några avsnitt till i veckan. Laddade ner en annan serie som jag tänkte följa, "Biggest Loser" från USA - sjätte säsongen. Man kan ju kanske få sig lite tips inför sin egna träningsperiod.

Merlin                    

Träning ikväll var det också, körde mycket pass och en hel del fys idag, syntes på två målsspelet att det var möra killar. Finns ju tyvärr inga genvägar till att lyckas och vi har en del mark att jobba ikapp för att nå upp till lagen före oss.
Skulle dock vara skönt om nyckelspelarna kunde hålla sig friska och skadefria, men det kanske kommer lagom till DM-slutspelet sen. :) Synd om Jeppe T. bara, får inte spela matcher på en månad till, han har hunnit spela 3 matcher sen november tror jag och missat alla cuper.

Torsdag på oss och nöta inför helgens tre matcher. Blir lite nytt med en överraskning innan matcherna i helgen....

Tyvärr är Rasse bara i stan i tre veckor för praktik, hade varit en grym förstärkning för Telge annars.
Nu är det inte möjligt men tänk en femma med Buffy - Jacob - Rasse och Löken - VD. Den femman hade lugnt räddat kvar Telge i div 3. Haha - drömfemman med Micke Karlsson - Pär Carlsson - Mats Carlsson och Koffe Kranberg - Björn Eriksson hade gjort att Telge vunnit div 3... Tänk att så "lite" kan göra så stor skillnad...

      

Spelsugen man vart då, har inte spelat match på månader, hade jag haft tid och något lag bara tränat i västergård så hade man ju gärna spelat seriespel också. Känns som att med lite kondis så kan jag ännu leverera. :)
Får ta kolla runt om man kan få träna en gång i veckan med nåt lag på skoj för att hålla igång. Korpen matchen imorgon ska bli kul iallafall. Hoppas vi inte blir 3 femmor bara..... det är det bästa med att spela back, sällan några som vill spela det så det brukar bli bara två backpar... :)

Ja just det, inte att glömma, nog för att jag håller på HV71 men man börjar ju bli så trött på tidningarnas superlativ över spelare, man är inte stjärna för att man spelar i Elitserien, man är inte supertalang för att man är 18 år, eller som när elitserielagen värvar någon som inte platsat i NHL men kommer till ett svenskt lag.
Dagens "Stjärna" David Fredriksson missar resten av säsongen, killen har gjort 5 poäng på 34 matcher, spelar bara i tredje och fjärde kedjan i HV71 och då är man knappast stjärna i mina ögon. Använd stjärna, talang, löfte m.m. när det verkligen stämmer, annars tappar dem orden sin mening tillslut.


Kroppsfinta ordentligt!


Fridfull söndag

En bra vecka avslutades med en väldigt lugn söndag dä rman lyckades få sova till halv tio iallafall...

vart lite dammsugning, diskning idag också förutom att se på film med barnen, vi hann se dels en långfilm på Cartoon med Billy och Mandy... samt City of Ember och Spy School, båda helt okej familjefilmer att se på med barnen iallafall.

    DVD Film: Spy school

Dagens höjdpunkt med tv och film var ju utan tvekan nya programmet på femman "Trollkarlarnas hemligheter", imponerad över dem lösningar dem har bakom tricken man ser på tv.

Trollkarl på Kanal 5 Foto:Alfred Haber.

Tänkte reflektera lite över helgens resultat i innebandyn.
Tippade ju rätt så bra ändå, Trosa vann mot Mariefred och Onyx tog en poäng mot Nykvarn efter att ha vänt 0-3 till 3-3. Nyfors slog Onyx (95) lekande lätt, Katrineholm slog Hälleforsnäs samt sedan varnade jag för en skräll i matchen mellan Standard och Strängnäs vilket det nu också blev.
P94-1 serien ser ut så som jag ser lagen vara, Nyfors är klart bäst, Nykvarn är tvåa medans Onyx är trea då dem tre lagen tycker jag har imponerat mest den här säsongen. Gnesta är fyra, vilket dem självklart ska vara. Vi är femma och just nu är vi inte bättre än så.

Telges P93 lag hade en bra helg, dels vann dem prestigemötet mot Södertälje P93 i P92 serien och vann mot Nyfors i P93 serien, men dessutom förlorade båda serieledarna stort denna helg. Först åkte Onyx P92 på sin första förlust och då med hela 8-2 mot Strängnäs, sedan förlorade Strängnäs P93 mot Onyx med 9-2. Så nu har Telge chans till en dubbel.
Frågan är bara hur lag som Onyx och Strängnäs kan förora så stort efter att ha imponerat i serien hittills. Vad hände??

Nästa vecka avslutar januari månad, och för våran del nog med tre matcher till helgen, Strängnäs i P94-2 serien på fredagkväll och på lördagen med match mot Gnesta på bortaplan i P94-1 och sedan troligtvis en träningsmatch i Wasa mot Nyfors på kvällen. Efter dem tre matcherna kan vi summera januari och se om vi håller tidsplanen. Ingen idé att spekulera om det innan vi spelat dem matcherna. Så ser fram emot en bra vecka, där vi kommer vässa klubbarna inför helgens drabbningar. Hoppas att lite sjuklingar är tillbaks så vi kan få lite "impact" till matchen mot Gnesta...

Snart måndag och då dags att lära sig DP-motorer, framtidens motorer på lastbilarna med V8:or.... KUL :)

Fick ett kul livstecken av Teike idag också, dem grabbarna var grymma på sin tid, mycket minnen har man. Får hoppas att det löser sig med målvaktstränaren vi har på gång, vore kanon isåfall.

Bara så ni vet, "YOU BOYS ALWAYS HAVE A PLACE IN MY HEART"...
haha, konstigt vore annat, efter X antal telefonsamtal hem genom åren där ett gäng grabbar sjunger för en.....

Fick också höra en fågel viska i mitt öra om att Rasse är tillbaks i stan och tränar med Telge.... Bästa nyförvärvet den här säsongen i såfall utan tvekan... Den killen var en grym center, kunde sätta honom med vilka forwards som helst, han klagade inte, utan körde på som alltid match efter match och leverade match efter match.... En Dream player för vilken coach som helst.

Först på returen!!

En andra chans...

Fredagen bestod av en trött kille... fick veta hur planen för projektet på jobbet ser ut tills maj ungefär. Intressant men även en del frågotecken, dock är jag där jag ville vara enligt min egna planering. Bara se till att leverera och göra det med ett leende på läpparna :)

Matchen mot Gnesta förlorades tyvärr, stod 0-1 tills det var drygt fem minuter kvar av matchen, slutade 0-4 tillslut. Synd, riktigt synd om grabbarna som gjorde en bra match, visade att än är vi inte nere för räkning. Det "enda" som saknades var avsluten, göra mål på frilägen, målchanser m.m. Hade vi fått in ett mål till 1-1 så känns det som att vi hade vunnit matchen. Ny chans nästa lördag mot Gnesta igen, den kommer betyda mycket.

Tidig lördagsmatch i Nyköping mot Onyx slutade med 5-3 seger, men den satt hårt inne och äntligen fick vi lite utdelning i Power play, vi lät alla tre kedjorna spela olika och det gick bra, nyttigt framför allt.

Annars en lugn lördag med pannkakor och mys med barnen :) och alldeles för mycket godis....
Såg på en bra film också på fyran "En andra chans", riktigt bra, dem lyckades fånga den där känslan en far har till sina barn bl.a. Den känslan är enorm stark och kan ej beskrivas, bara upplevas.

DVD Film: En andra chans

Jag har sagt det många ggr och säger det igen, har haft en enorm tur och fått två helt underbara barn.

Jämförelsen i filmen var ju att är det bättre att leva ett liv med mycket pengar, drömjobb, drömlägenhet, drömbil men ensam mot att leva i ett litet hus, låg inkomst men ha en fru och två barn som man älskar.

Så som samhället är uppbyggt så handlar nästan allt i livet om pengar... tyvärr... men det finns nåt som vi saknar mer än pengar ifall vi inte skulle ha dem båda sakerna....

Gissa vilket :)

*Finta med kroppen*

Nästan så man lider med SSK...

Så nära, så nära en tre poängare inför storpublik hemma, men det ville sig inte, eller man kan ju undra sig varför Benoit skulle ens försöka gå på bakom mål när hans gubbe vart kvar fri framför mål då....

Det blir kvalserien och det kan bli en otäck överraskning för dem....



Tur att Hv71 har en stark formkurva, hade nästan gett upp den här säsongen, men nu finns det hopp om en bra vår iallafall..

Annars en schysst dag, kurs till kl tolv, "SES"-ade på D12:an. Hann hem och springa en 40 minuters runda också. :)
Dock så sade benen till igen, får nog vila tills på lördag/söndag, vill ju inte bli skadad igen och få vila 3 veckor.

Träningen idag var helt okej, trots en målvakt, en till och den hade varit grym. Kul och se gula och blåa femman idag, bra spel och bollen gick fort emellanåt. Med andra ord ser det bra ut inför morgondagens match mot Gnesta. Bra inställning även under sista halvtimmen, strongt grabbar!!

På tal om underhållning, såg på sista 20 minuterna av Kroatien - Sverige i handbollen, underbar handboll. Känns lite som på den gamla "Bengan" tiderna när man såg Sverige, även om det vart förlust i dag. Larholm som jag alltid tyckt varit kass var grym idag. Kan ju inte vara samma kille. Däremot får någon gärna förklara för mig vad Kim "jag vill inte skjuta" Andersson gör i landslaget? Har aldrig sett honom göra en bra landskamp och då hyllas han ändå alltid av kommentarorerna.

Filmvalet igår vart en stor besvikelse, allt det som gjorde Vacancy 1 så bra var borta i 2.an, man nästan undrar om regisören var full eller nåt, var så många saker som han borde ha själv sett att det inte funkar. Vissa får lön för ingenting... Hade jag varit expressen hade den fått en överstruken geting i betyg :)

Filmvalet idag blir "Smart People". Sett halva filmen och jaaaaa.....tveksam början, men den kanske växer.



Helgens matcher i innebandyn:
Södertälje - Gnesta - Klar etta ;) ;)
Mariefred - Trosa, trots hemmaplan för Mariefred så borde Trosa vinna - en tvåa
Nykvarn - Onyx - Blir nog en riktig bra match, Onyx var nära seger sist och jag tror det är dags för skalpen - en tvåa

Onyx (95) - Nyfors 2 - En tvåa
Onyx 2 - Södertälje - Grabbarna ser taggade ut, en tvåa
Strängnäs - Standard - Skrällvarning men tror på hemmaseger - en etta
Hälleforsnäs - Katrineholm - Blir jämnt men Katrineholm tar hem det - en tvåa

Tagga hårt!!

New day rising....

En ny dag börjar kliva fram i horisonten....

Dagens kurs i Scanias Ergonomi Standard (SES) började segt med att bara lyssna mycket men när vi väl kommit förbi dem 20 punkterna så gick det bra, lättare att hålla sig vaken då också :)

Hmmm, för ovanlighetens skull så var det jag som petade lite väckande min kollega som slumrade, han kvitterade dock det lite senare till 1-1....

Halv dag imorgon på D12 låter inte helt dumt.

Usch, man tar ett steg framåt och sen nästa dag två steg bakåt. Fick ångest över det och tog fram hopprepet och körde i 15 minuter, skit va jobbigt, hon skämtade inte när hon sa att det är en perfekt uppvärmning. Fick dock avsluta när grannarnas obligatoriska bankande sa till mig att klockan är tio om en kvart ... :)

Snäll som jag är så slutade jag, var iallafall slut och jag måste nog vara stans sämsta på hoppa hopprep, kan man verkligen hoppa non stop utan att trassla ihop sig??????

Avslutade serien "Generation Kill" idag också, helt okej även om det känns som dem överdrev en hel del hur kassa mellanbefälerna var, okej för att det alltid finns någon kass men så många i samma pluton? tveksamt.
Impad över Alexander Skarsgård i serien..

Generation kill

Träning imorgon!! Viktigt inför matchen mot Gnesta på fredag, vår formkurva i serien är inte skrämmande, 0-5, 2-8 och 2-8. Dags att vända trenden helt enkelt, dem lär vara revanschsugna efter våran 5-0 seger i Norrköping. Hoppas vi kan prestera samma som då, såg riktigt bra ut i tisdags och sen lite finslipning imorgon så går vi in med gott mod.
Svår bortamatch även på lördagen mot Onyx men där tror jag på gänget som spelar, dem kan man så gott som alltid lita på att dem ger gärnet. Onyx får se upp, vi jagar en skalp på lördag morgon!!

Nej, dags att avsluta kvällen med en film nog... så glömmer man bort att man ska upp tidigt imorgon :)

Filmvalet blir "Vacancy 2 - The First Cut". Får se om den håller samma klass som ettan som var helt klart sevärd...



Bolla lugnt!!


RSS 2.0