Glad Påsk!!

Påskhelg, vilket betyder fyra sköna lediga dagar.
Det bästa med våren är ju alla röda dagar som gör att man får njuta av lite ledighet.
Annars så jobbar man ju bort den mesta delen av livet.
 
Ibland kan jag undra varför, men det är en annan lång diskussion det. :)
 
Själv blir det en del pusslande hemma och skön avkoppling.
 
- - - - - - - - -
 
Långfredagen spenderade jag i Tumba idrottshall och gick mellan Hall A och B och såg på en massa matcher. F99, F01, P02 och P01 matcher bl.a.
 
Telges P02 lyckades spela oavgjort mot Tullinge och vinna mot Grimsta och Bele/Barkarby.
Igår spelade dem gruppfinal mot Vallentuna och förlorade med 4-2. Men gick vidare som grupp tvåa då man fick hjälp av att Bele överaskande slog Tullinge.
 
 
 
Såg en match med Järnas F99 lag, ett lag där tydligen alla tjejerna även spelar fotboll på sommaren.
Idrottstjejer helt enkelt. Ett fysiskt starkt lag, saknar dock den där finessen och tekniken i spelet. Man förlorade mot ett mycket bättre spelande Bele/Barkarby med 3-0. Dem två lagen mötes igår i finalen också där Järna förlorade med 6-5.
 
Såg även Salems P01 som tränas av Wellsmo samt Nykvarns P99 och F01 om man ska nämna dem lag från Södermanland. Sen en massa P02 matcher, så börjar få en blick i även dem Stockholms lagens kapacitet.
 
Idag så tog sig P02 till final efter straffseger mot Tumba.
 
- - - - - - - -
 
Förra helgen så spelade vi två cuper. Skärgårdscupen i Dalarö där vi spelade 5-5 mot Älta och 8-8 mot Tungelsta innan vi förlorade mot Nykvarn med 4-10 och sedan vann mot Huddinge med 7-2.
Nyttiga matcher för dem som var med på lördagen.
 
På söndagen så hade vi vår egna cup "Tigers Cup" för P02 lag. Där tog vi brons efter att ha kommit tvåa i gruppen. 6-1 mot AIK, 3-6 mot Töjnan och 6-2 mot Rosersberg gav bronsmatch mot Älvsjö som var tvåa i andra gruppen. Den matchen vanns med klara 5-0 efter en imponerande laginsats. två skott på mål på 30 min spel hade Älvsjö. Grymt bra lagspel!
 
Men cupen vart lyckad och ska man tänka SIU, så fick alla lagen spela lika många matcher (4st), vi hade 4 st vinnare då vi spelade matcher om 7:e och 5:e också. Kan säga att lagen som båda faktiskt vann på straffar (AIK och Salem) var lika glada som våra killar efter sina segrar. Tror Töjnan var också rätt så nöjda med silver trots finalförlusten mot Telge P02 med 8-5.
 
Tror att det är lite framtiden, även om det blir svårare ju fler lag som är med, att alla får spela lika många matcher oavsett hur bra/dåligt du spelat. Fler vinnare sista matcherna än förlorare.

Tror att SIBF`s Röda Cupen kommer likna det, vet att distriktlags SM infört ett liknande system sista två åren.
 
 
 
- - - - - - - -
 
SSK i division 1 nästa säsong, vem kunde tänka sig det när säsongen började?
Sen håller jag inte med dem kritiker som säger att man hade en SHL trupp. Bara för att någon får bra betalt betyder det inte att man är i SHL klass. Sen att några hade meriter från att ha spelat i SHL, men ärligt talat, hur många av dem hade ledande roller i SHL?
Nej, truppen var byggd på en massa grovjobbare och sedan några som skulle göra poängen. Men man fick inte ihop det, en dålig start som man aldrig lyckades skaka av sig. Sen är det inte lätt att göra ett lag av en massa nyförvärv som aldrig spelat ihop. Sånt brukar oftast ta minst en halv säsong om man ska vara ärlig om man värvar in så många nya spelare.
Sen trodde även jag att Janne var en bra tränare, han hade ju visat att han klarade av såna här lagbyggen sen tidigare. Men då hade han inte gjort det med Scaniarinkens förbannelseväggar runt sig....
 
Sen har jag hört i många år om sånt som klubben inte gjort bra, det känns som man tänkt väldigt mycket fel.
Kan det vara en tillfällighet att A-lag, A-jun och B-jun lagen går dåligt? Tror inte det.
En klubb som mår bra, får också resultat på alla plan.
 
 
 
Nu vet jag att man kommer komma tillbaks till Allsvenskan, man är en Allsvensk klubb. Kommer aldrig vara ett SHL lag, det har man inte ekonomi för.
Men bara hoppas att man tar rätt väg nu för det, istället för att blicka mot SHL se till att ni har en klubb som mår bra.
 
Tycker man för ofta stirrar sig blint på att spela i högsta ligor, när man som organisation inte håller det måttet...
(Inte bara SSK)
 
- - - - - - - - -
 
SSL framförallt, men Innebandyn som stort vill ha mycket publicitet, man vill synas.
Men hur kan man då låta TV4 lägga matcher på Tv4 sport som inte alla ens har.....
*Suck*
 
 
 
Inte många som vill betala 69kr för att se på SSL play direkt och stirra på en datorskärm.
 
Trist....
 
- - - - - - - - -
 
Övrigt så önskar jag er alla en Glad Påsk!
Hoppas ni får en fin påskhelg med många ägg. :)
 
 
 
Spendera den med dem ni håller er närmast!!
 
 
 

RSS 2.0