Visualisering av min depression

Halloj!
 
Hoppas du haft en bra start på året, även om denna vinter inte verkar bli som dem vintrar vi brukar vilja ha.
 
Jag provade faktiskt under Januari att följa KETO dieten, men jag kände att detta inte var något för mig, att ligga på 70-80 % fett i varje måltid var inte så jag vill äta resten av mitt liv.
 
Men jag är ändå glad över att ha testat det, och fått prova maträtter jag annars inte hade gjort. Det jag defintivt tar med mig är att äta Bacon lite mer oftare än jag gjort tidigare. :)
 
Min tanke för februari är att provar Yoga lite regelbundet, se om lugna "träningsalternativ" kan fungera, lite skeptisk då jag faktiskt gillar att bli svettig och känna mig trött när jag tränar.
 
Men har man inte provat så kan man ju inte säga om det är bra eller dåligt.
 
 
 
- - - - - - - - - - - - - 
 
Tänkte berätta lite om hur jag valt att visualisera depressionen för mig själv. Att jag hade hamnat i en depression fattade jag aldrig när det väl hände, utan mer något som jag fått klart för mig mer efterhand ju mer jag forskat om saker jag kännt och upplevt under den perioden och efter.
 
Mitt sätt att hantera den är följande:
Det som hände mig för lite över fem år sedan, det som triggade, eller som skickade mig till att ramla ner i en djup brunn som jag inte kunde ta mig ur skapade något i mig.
I början så visualiserade jag det som att jag vart nerknuffad i en djup brunn och för varje försök jag gjorde för att ta mig upp så föll jag bara ner djupare och djupare. Den handen som jag hade behövt för att få hjälp att ta mig upp ur brunnen kom aldrig. Det var jag, själv mot brunnen som kändes omöjlig att ta sig ur.
 
Så var mitt mindset första åren med depressionen.
Men efterhand så har jag växlat det till en annan bild, och ska förklara lite varför.
 
Att vara deprimerad gjorde så att jag lätt kunde hitta fler och fler "ursäkter" för att fortsätta må dåligt, typ att andra faktorer också började trigga dåliga tankar och typ ge bekräftelse för att jag mådde dåligt och som också kunde trigga igång den ursprungliga känslan.
När jag började fundera mer på dem faktorerna och grundorsaken så vart det mer rimliga att visualisera det som att när jag hamnade i depressionen i startläget så skapades det en stor demon inom mig. (My inner demon) Som bara växte i styrka ju mer bränsle jag gav den, och den demonen skapade sedan små underhuggare, små demoner som alla skapades av dessa faktorer med egna triggers. 
 
 
 
Att jag t.ex. gått upp 20 kg på dessa fem år för att jag valt att tröstäta när jag mått dåligt skapade en av dessa små demoner. Den kunde sen triggas igång när jag hade dåliga matdagar och när den vaknade till och matade mig med negativa tankar så vaknade nästa demon igång och nästa och tillslut även den stora demonen och så ledde det till att jag mådde riktigt dåligt i flera dagar.
Jag har säkert 5-6 små demoner som har alla egna personliga triggers inom mig för olika saker som får mig att må dåligt.
 
Vilka alla dessa små demoner är, kanske jag lyfter fram i framtiden, vi får se, dem är rätt så personliga och en del handlar om andra människor som jag inte vill hänga ut/lyfta fram i en blogg.
 
Men att tänka att det är inre demoner som jag slåss mot har också gjort att jag känner att det finns något att rikta min kamp mot. Något att ta på så att säga. Så min plan är att försöka beta av ena demonen efter den andra för att på så sätt också försvaga den stora demonen.
 
Kan tänka mig att allt detta låter jätteskumt, men jag har som sagt haft många många kvällar att tänka på sånt här och just nu känner jag att det här är det som fungerar för mig.
 
Hade först tänkt att skriva om hur den första demonen föddes, typ hur man hamnar i en depression, alltså inte om händelsen utan mer hur min reaktion på händelsen skapade den, dem beslut jag tog när jag mådde dåligt, det som gav den bränsle att faktiskt komma fram ur situationen, men det får kanske bli under ett annat inlägg i framtiden.
 
- - - - - - - - -
 
Superbowl 54!!
 
 
 
Kansas City Chiefs mot San Fransisco 49:ers.
 
Som traditionen säger så tog jag ledigt måndagen efter matchen (den startar alltid 01:00 på söndagskvällen, natten mot måndag) Så jag visste att jag kunde sova ut efter att ha kollat på matchen.
 
Jag följer ju Amerikansk fotboll sen många år tillbaks. Ändå sen jag såg på Collegelaget Notre Dames matcher på Screensport, en kanal som fanns när jag gick på högstadiet och som senare slogs ihop med Eurosport.
Denna säsong är den första som jag faktiskt sett alla Miami Dolphins matcher, vet inte varför men dem har spelat typ varje söndag kl 19:00. 
 
Matchen var precis så bra som man förväntade sig och rätt lag vann definitivt.
Dessutom så är faktiskt reklamavbrotten under SuperBowl sjukt bra även om dem är amerikanska, men man kan ju förstå att med den kostnaden det är att få visa sin reklam under Superbowl så lägger man rätt så mycket energi på att göra dem bra.
Och vissa var sjukt bra, minst sagt.
 
Får hoppas att jag i framtiden får se Miami Dolphins i en final, om inte annat så hoppas jag under 2021 kunna åka till Miami och se dem live. :)
 
- - - - - - - - -
 
Ta nu hand om er!!
 

RSS 2.0