Obesegrade i helgen...

Helgens två träningsmatcher slutade med 2-2 mot Hässelby och 5-2 seger mot Onyx.

Det är klart godkänt, speciellt när Hässelby vann mot div 1 laget Högalid idag med 5-2 i en träningsmatch.



Matchen mot Hässelby spelades 3x20 min.
Lite statistik:

Skott: 15-21 (7-6, 4-7, 4-8)
Avslut: 31-51  (10-16, 7-19, 14-16)
Spelarsnitt: 3,07
Klar fördel för Hässelby då som sagt vårat spel med boll var svag, trots det var det vi som låg närmast ett segermål i slutet.

Matchen mot Onyx spelades 3x15 min.
Lite statistik:

Skott: 22-10 (9-2, 4-0, 9-8)
Avslut: 39-31 (13-6, 10-13, 16-12)
Spelarsnitt: 3,22

Grymt förvarsspel, men 13 skott och alla utanför från Onyx i andra perioden säger nog mer om deras skytte den perioden är om vårat försvarsspel.
Kändes som att orken trött och vi fuskade lite i egen zon sista två perioderna...

Det som känns bra är att vi verkligen använt träningsmatcherna till det man ska göra det till, inte bara få upp matchtempo utan vi har verkligen tränat och slipat på delar av vårat spel.
Nu i början har vi koncentrerat oss mycket på det höga och låga försvaret, vilket gett resultat. Vi har en del att slipa på i del av det höga försvaret, men i det låga försvaret ser det bra ut, bara flåset som försämrar resultat i slutet av matcherna. I uppspelen har vi fått spela mot olika slags spel och fått träna på det, samtidigt som vi steg för steg lagt på lite mer och mer i vårat sätt att spela upp bollen.
Känns bra, då spelarna verkligen försöker få till dem delar vi tränar på.
Har alltid gillar att träna på saker i "skarpt läge", mycket bättre än att träna på träningar, för det blir ändå aldrig samma sak. Känns som att vi fått nu mer tid över till att träna på det offensiva spelet på träningarna eftersom vi redan fått in mycket av det defensiva....



Nu kommer vi att börja slipa på vårat anfallsspel också under veckan innan finland. Hittills har spelarna mest fått improvisera samt gå efter det vi körde efter förra säsongen och det har inte sett bra ut ännu.
Dels så syns det att vi inte är vän med bollen ännu, har ju spelat mer matcher än vi haft inomhusträningar.
Så den biten kommer vi jobba på med nu, för det måste vi få till att stämma om vi ska kunna klara av dem bättre lagen. Och ska man vara ärlig så om vi hade haft hälften av det anfallsspel ja siktar på att vi ska få under säsongen så hade vi haft 4 vinster på 4 matcher just nu...
För i spel med boll har vi inte imponerat ännu...

Det är nåt speciellt med matchdagar på hemmaplan, gameday... man får en annan känsla än när det är borta match och man ska åka i en bil först...
Nej, känslan är där, kände det i fredags när man stod där i Wasa inför matchen och lagen värmde upp....
Det är verkligen nåt speciellt med match på hemmaplan, speciellt en fredag eller lördag kväll.....

Nu är det finland som gäller nästa helg, vi är garanterade minst 4st 3x15min matcher. Blir perfekt för att börja träna på anfallspelet och framförallt på det andra passet i våra uppspel som vi tappat alldeles för mycket bollar i just nu.



Kul också att vi gjort mål i Power play två matcher i rad, det behövs för självförtroendet, fast vi inte tränat nåt ännu på det. Vårat boxplay är riktigt bra som vanligt, kan vi se till att göra mål framåt på dem också så kan det blir jobbigt för våra motståndare att spela med en man mer mot oss...

En annan sak som slagit mig är att stämningen i truppen verkar vara riktigt harmonisk, bättre än förra säsongen, antingen har man lärt sig att diskutera matchsituationer på bänken bättre eller så kanske det är så att vi inte haft med dem som brukar vara snabba med att "kasta skit om andra"....

Såg att TPS träningsspelade i lördags här i Sverige, vinst med 8-5 mot Real Nykvarn och 12-4 mot Salem. 
Salem saknade tre av sina 10 bästa spelare och det räckte för ett stort ras i sista perioden..... säger det nåt om Salem eller nåt om dem tre som var borta......
Såg även att Real Nykvarn höjde sina nyförvärv och passade på att ge en stänkare till Gnesta.... kan bli heta fajter där i år...

Södertäljes Div 2 lag tvålade dit Torshälla (div 2) med 6-0..... en dag på jobbet med andra ord....

Fick även en bra nyhet idag om en spelare som ev var på väg till Real Nykvarn men tänk till rätt och valt att stanna....

Det känns bra nu... känns som vi är på rätt väg....
Dock ska man inte glömma att vägen är lång och vi är bara på dem första trappstegen ännu....
Steg för steg...

Lite filmnytt också...

"Banlieue 13", en fransk film som fortsätter med den action som satt frankrike på kartan, en stil som är grym att se på, coolt... annorlunda.... filmen i sig är annars okej, lagomt kaxig...




"Banlieue 13- Ultimatum", fortsättningen på den första filmen, samma kaxiga action, första "undercover" scenen är grym, en klassiker med Van gogh tavlan bl.a... bara den scenen gör filmen sevärd...




"Lost City Raides", en film som är som många andra "treasure hunts" fast lite mer under vatten... njaaa.. stod mycket innan om stora muterade djur... men två stora hajar var allt... falskt reklam...  :)



Kul vecka framför oss nu... 5h inomhusträning innan finland borde väl göra en del???

Fysik är nyckeln till mycket!!


Försäsongsmånad ett klar...

Då var nästan en vecka till lagd till historieböckerna. Tyvärr har sista ute veckan varit lite störd av sjukdomar och skador.
Vi har nu kört träningar i 4 veckor, med skiftande resultat. Skulle man gradera lagets gemensamma form så ligger den nog på en trea av fem möjliga. Gäller att få upp den till en fyra minst under september för att vi ska vara slagkraftiga till serien.

Vad är en femma då? Jo när ingen i laget spelar fotboll utan är med och kör försäsong tillsammans och gör det med en riktigt hög närvaro och bra inställning så kan man nå en femma som lag. men det är få som klarar det.
Tycker inte att fotbollsträning tillför något för våran uppbyggnad....

Så nu väntar september, 4 veckor av inneträning innan vi ska sparka igång serien med match mot Flen den 4 oktober.

Nästa helg åker vi till Finland på cup och vi fick FBC Turku, KeBA och Classic i våran grupp. Känns inte omöjlig och det gäller att komma som sämst trea för att få spela slutspel, annars väntar en placeringsmatch mellan båda gruppernas fyror.

 

Vi möter Turku och Classic under lördagen och KeBa på söndagen.

Klassen på lagen är bra men inte topp, Nyfors fick tuffare grupp med TPS och Classic Karelia som båda är riktigt bra samt Naantali som tydligen också är ett topplag i åbo regionen.

För våran del väntar träningsmatch ikväll mot Hässelby och mot Onyx på söndag.
Hässelby mötte vi två ggr förra säsongen och förlorade båda träningsmatcherna. Får se om vi får revansch nu. Dem har slagit ihop sig med Ängby och har säkert lyft sig med det lite. Vi får ett tufft test.

Såg trailer på "District 9" som har biopremiär ikväll, vart sugen på att se den så det vart att kolla på den igår, dock  med holländsk text, men det gjorde inget, kände igen en del ord från den sommaren jag pluggade Holländska i två månader.. :) Tur att dem pratade engelska iallafall.. :)



Vart dock besviken, var inte alls som jag hade tänkt mig. För många oklara punkter i det hela...
Nej, Peter Jackson kan prestera mer av det han hade att använda i den här filmen....

Får hoppas att "Stargate Universe" serien som startar den 3 oktober blir bra, även om det verkar vara mer en kopia av Star Trek. Hamna längst bort i Universum och sen försökta ta sig hem igen genom rymden... precis som Star Trek...
Får hoppas att jag har fel och att den blir en succé, gillar dem två tidigare Stargate serierna.

Fler filmer man sett på i veckan.

"Anconda 4 - Trail of blood" - njaa... har ju sett alla delarna innan och den här var nog den sämsta utan tvekan...



Såg även på "Shutter", den var okej, även om den var lite typisk som alla dem japanska skräckfilmerna med någon "ande" som kommer och tar dig....



Såg även en lite äldre film "En lysande jul", men nu är man väl tjatig men typisk granne fajt, men vi blir vänner på slutet och hjälper varandra..... :)



Hmmmm

Nykvarn Steelers?....

Är Nykvarn kända för stål?? njaaa... men  iofs, vem vill heta Nykvarn Mills...  eller Nykvarn Alcros.... ;)
Dock så ska man profiliera sig, absolut...
Södertälje har sin Raket, Telge sin Tiger... Trosa har sin Djävul.... m.fl...



En sak som är säker är att jag har saknat Balrogs Svart-vita dress, den är kult!!
Tycker det var ett stort misstag när dem gick över till helsvart....Balrog dressen ÄR Balrog!!..
Så bra val att ta tillbaks den nu till denna säsong..

Dock vet jag inte om jag saknar Pixbos polkagrisdräkter..... :)

Varför se bakåt när man kan se framåt?

Match två spelad...

Då var match två spelad, vi mötte ett lag som kom tvåa i Västerbotten och som vann DM. Ett bra lag med andra ord, sen att vi efter matchen fick veta att deras nr 13 (gjorde 3 mål) var 92:a gjorde inte dem sämre direkt.

Vi hade en hel del återbud och fick kalla in en av fotbollspelarna som inte hunnit träna med oss nåt ännu till matchen för att vi skulle kunna ha 2 femmor.

Vi öppnade bra och fick in 1-0 redan efter en minuts spel, men det var Umeåsom var bättre i den första perioden, dels så fick dem komma alldeles på för många avslut samtidigt som vi hade lite problem med uppspelen. Vi ställde till det för oss några ggr i egen zon vilket gav dem mer spel än dem skulle haft.

Målsättningen inför matchen var att i första hand träna på vårat höga samt låga försvar,därefter jobba med kontringarna och uppspelen.

1-1 stod sig perioden ut efter att dem fått in kvitteringen efter ett frislag från vänster hörnet. Inför andra perioden så ändrade vi lite i det höga försvaret då man såg tydligt hur Umeå ville spela sina uppspel mot oss. Det fungerade braoch samtidigt som vi även spelade bättre försvar så tog vi över matchen och fick mer och mer av spelet. Trots det så var det Umeå som gjorde periodens två mål, dels på ett backskott från halvplan där vi var för avvaktande samt på ett frislag när dem hade PP.

Inför sista så ändrade vi lite till i det höga försvaret och det ställde Umeå helt, vi fick ett kanonläge efter bara några sekunder och skapade massor av bra avslut dem första 5-6 minuterna. Vi gjorde 2-3 efter en minuts spel, men därefter räddade deras målvakt allt och med sju minuter kvar av matchen så fick vi chansen i PP, men det slutade i två svåra pass- två kontringar- 2 mål för Umeå.

Lite statistik från matchen:
Skotten: 26-20 (6-10,8-4,12-6)
Avslut: 50-34 (14-14,15-8,21-12)

Våran 1:a femma spelade 0-2 medans våran andra femma spelade 2-0 i matchen.
Spelarsnittet för matchen var 2,82. Lite högre än mot Nyfors.

Angående våra matchpunkter tycker jag att vi nådde dem. Det låga försvaret var riktigt bra sista två perioderna, likaså vårat höga försvar efter lite ändringar i första pausen. Uppspelen vart bättre och bättre och framför allt i sista perioden då vi hittade ett spelsätt som löste upp deras vänsterstyrning.
Dock så var vårat kontringsspel under all kritik igen. Där måste vi jobba mycket mer på träningarna för att få igång dem så som vi vill och få utdelning.

Två matcher och två förluster så här långt, dock har vi mött tufft motstånd, vilket kommer hjälpa oss mycket. Den här matchen tycker jag dock att vi inte skulle ha förlorat, speciellt med det spel vi hade två sista perioderna,
Även om det var ett steg framåt så behövs segrar mer än hedersamma förluster, dem behövs för att stärka lagets tro på sig själva. Vi gjorde inte så mycket mål förra säsongen och behöver höja alla ett snäpp för att lyfta oss som lag. Kan varje spelare lyckas med att göra 5-10 mål mer denna säsong så kommer det göra en enorm skillnad för våra resultat.

Nu väntar Hässelby och Onyx nästa helg, två tuffa matcher till. Gäller att vi höjer oss match för match. Kan vi kanske nå ett snitt på 3.00 på fredag och 3,15 på söndag?

Vi har en timmes inomhus träning denna vecka innan matcherna, så det blir att slipa lite till då av det som var sådär i helgen.

Finland närmar sig.....

Vart tidigt upp i morse, vilket gjorde en trött, försökte se på West Ham - Tottenham men somnade och sov mig genom första halvlek...
Däremot såg jag på Barcelona - Atletico Bilbao, där Barca tog sin första titel för säsongen, Zlatan var bra, skulle kanske gjort ett mål, men det ser ut som att han kan nog lyckas i Barca...
Men Messi... vilken lirare...

Träningsmatcher...
Salem A - Tumba A 7-4
Salem A/B - Tumba B 11-2

Salem har intressant motstånd nästa helg, mot Hässelby P93 och TPS...

Mot nya matcher!!!


Match imorgon...

Matchdags igen, Umeå City väntar imorgon. Har försökt ta reda på hur det gick idag för dem men inte fått fram något resultat, inte ens på text-tv :)

Tyvärr har vi en hel del återbud så vi blir exakt två femmor och en målvakt till matchen imorgon.
Dock bra för dem som ska spela, mycket speltid. Frågan är om vi orkar matchen ut, men det får vi ta då.

Målsättningen är att återigen jobba med några matchpunkter som vi ska se till att klara.
Ta steg för steg framåt!!




Hörde lite resultat från dagens träningsturnering.
Gnesta - Onyx, 3-2
Onyx - Vendelsö, 3-2
Gnesta - Vendelsö, 3-2

Gnesta tog 2 segrar och har öppnat säsongen med segersötma i munnen.
Onyx utan bl.a Adam, Jodstam och Luan blir att räkna med även denna säsong.
Vendelsö då? Måste svida rejält i sthlmssinnet att förlora båda matcherna mot Sörmlandslag.

Sörmland 2, Stockholm 0, så här långt på säsongen!!

På herrsidan så spelade Trosa Edanö och Södertälje (div 3), 8-8 i säsongens första match. Hur matchen var har jag tyvärr inte hört några rapporter om ännu.

Fredagsträningen var bra tycker jag, vi körde mycket med fokus på passningsspel och att få in rätt mentalitet i vårat sätt att vara på planen. Vinnarmentalitet....

Två målsspelet var okej, några detaljer ännu som inte sitter där, men kommer göra det. Fokus just nu denna vecka är vårt höga försvar och vårt låga försvar.

Såg på lite fotboll idag på tv. Wigan - Manchester United, som slutade 0-5, stod 0-0 efter första halvlek och sen var jag tvungen att gå iväg och missade sista halvleken, självklart gör dem fem mål då... :)
Men ja jag vet inte, tidigt ännu men spelet sitter inte klockrent i United ännu tycker jag. Lite för lättläst.

Dimitar Berbatov Manchester United

Dock kul med att fotbollsäsongen kommit igång, ska dock försöka se fler matcher än jag gjorde förra säsongen.

Filmnytt

"17again" känns lite som sett förut i ett anta l filmer och njaa.. inget nytt i den här.



"The Ruins" som var faktiskt bra, även om jag inte förstod varför inte använda eld......



Dem lånsiktiga målen går före dem kortsiktiga!

The Librarian...

Snart har vi kört i tre veckor med fysträning. På dem som verkligen kört ordentligt och varit med på dem flesta träningarna ser man skillnad, dem orkar klart mer. Tyvärr är det ännu några som av olika anledningar inte tränat eller kör på max. Det är dem som gör mig orolig.
Ett lag är så stark som dess svagaste länk, så det gäller att se till att den svagaste länken är stark. En hög miniminivå.



Dock så är det ännu 5 veckor kvar innan serien börjar så jag kommer göra allt för att även se till att dem är på acceptabel nivå för att hjälpa laget.

Idag körde vi bålstyrka, lite löpning och väldigt mycket på mjölksyreträning samt benstyrka. Väldigt likt det vi kommer köra mycket under september månad sen.

Match mot Umeå på söndag, träning inomhus imorgon innan det. Blir att dels nöta teknik, skott och pass samt att fortsätta träna på vårat spel som vi började nosa på förra lördagen. Jag tror att det kommer sitta bättre på söndag, ett steg framåt varje match är målet. Klarar vi det så kan vi inte misslyckas i slutändan.

Intressant träningscup på lördag i Gnesta också mellan Onyx, Gnesta och Vendelsö.
Vendelsö har fått en ny tränare i Erik från deras P93-lag och fått med sig den 94:a som spelade där.
Känns som Vendelsö har riktigt bra 2 första kedjor att tillgå, intressant att följa nu i början.
Onyx då?, ryktet säger att några 94:or ingår i HJ truppen och ska spela där i första hand, mycket p.g.a samarbetsavtalsproblemet. Har man nu tappat 3-4 av dem riktigt bra spelarna så kommer det självklart märkas.
Gnesta har ev fått 93:or att använda sig av i serien sen, men man tränar heltid med klubbens 91 och 92 or, det kan bara höja tempot i laget och dem blir nog så svårslagna som alltid.



Att tippa serien ännu känns inte aktuellt, får vänta in lite match och cup resultat först.

Hur vi ligger till är svårt att säga ännu, tror att det är först efter finland och täbycupen vi kan säga att vi hunnit slipa vårat spel så pass mycket att vi vet hur vi ligger till.

Vem har inte missat dem stora rubrikerna om segrarinnan på 800m för damer i VM. Oavsett vad man anser om henens utseende eller sätt så måste det vara hemsk att som kvinna bli kallad för man och bli tvungen att genomföra könstest. Snacka om att knäcka ens självförtroende.... Tidningar kan vara riktigt elaka i jakten på säljande rubriker....

Har dock inte sett så mycket på friidrotts VM, bara sett på 100m finalen för herrar, det är allt...

Andra innebandy nyheter?
Telges herrlag förlorade träningsmatchen mot Kringelstaden med 9-5, såg tyvärr bara första fem minuterna så kan inte säga så mycket om matchen. Men Telges lag såg inte så vasst ut namnmässigt ännu. Några nya unga killar som njaa... inte håller div 3 klass just nu. Vet dock att det är några äldre spelare på väg in, men sen om det räcker får vi se.
Ska dock komma ihåg att vi är bara i slutet av augusti ännu....



Skulle Telge möta Södertälje just nu så tror jag på Södertälje vinst med 6-2.... får se vad jag tycker om några veckor :)

Såg på Zlatans premiärmatch för Barcelona när dem spelade mot Manchester City. City ställde upp med nästan hela sitt första lag, hade gärna sett Adebayor spela. Medans Barcelona spelade med 20 olika spelare? Dem flesta var juniorer som fick visa upp sig kryddat med Zlatan, Messi, Pique och Puyol en halvlek.
Messi och Zlatan visade prov på lite samarbete som kan nog ge resultat. Israelen Gil på vänsterkanten snackas det mycket om, men njaa... såg mest snabb ut och gick alltid åt samma håll i sina dragningar...
Vart mer imponerad av slovaken Weiss i City, 19 åring som kan blir bra tror jag med lite mer rutin. Nu vart det lite väl mycket sololöpningar mot 3-4 motståndare....
Hade varit en dröm för Zlatan om han gjort mål, men njaa... det blir bättre när han får spela med alla "stjärnona". Den matchen vill jag gärna se när även Xavi och Inesta samt Henry spelar också...

Sett på en trilogi med "The Librarian", en Indiana Jones kopia känns det som. Med lite samma mönster i alla filmerna.

     

Tre grundstenar i att lyckas prestera:  träning, kost och sömn!

Man borde vara tränare i spanien...

Snacka om väder idag, dagens träning var vädermässigt ingen höjdare. Blåste kallt och sen började det regna mer och mer.... det slutade med att vi fick köra sista 40 minuterna inomhus istället.
Tänk vilket lyx det hade varit och haft försäsong i Spanien en månad... varje utepass skulle vara behaglig... :)



Det gick bra det med, körde extra mycket ben inomhus för att ta igen det vi inte hann springa ute p.g.a. regnet.
Tyvärr var dock närvaron idag dålig och av dem som var med hade flera känningar i kropp som gjorde att dem inte körde allt. Så denna träning får ligga i historien som en glömd träning nu. :)

Måndagens träning var dock mycket mer välbesökt och hyfsad tuff, dock försvann tiden lite väl snabbt och vi fick skippa en jobbig löpövning. Men fokus var på bålträning och det hann vi med tillsammans med löpning i ett antal km.

Fick ett oväntat samtal idag om en träningsmatch ute i Nynäshamn då hallen i Södertälje var bokad av nåt i helgen tydligen. Självklart tackade vi ja till att möta Umeå City IBK. Inte varje dag man får möta ett lag så norrifrån.
Kul och möta lite nya lag dessutom. Umeå är nere på träningsläger i Nynäshamn samtidigt som deras herrlag också.
Dem ska tydligen spela 2 matcher på lördagen och ev 2 matcher på söndagen. Vet att dem möter Nynäshamn i första matchen på lördagen men inte i vilka dem möter i andra matchen.
Umeå är ett bra lag, som ligger i topp i sitt distrikt så vi får en bra match utan tvekan.



Det känns bra att vi fick till en match då vi fick tyvärr flytta Hässelbymatchen till veckan efter, vilket gör att vi får ett bra matchande nu framöver. Hoppas på positivt svar om den 20 september av laget vi bjudit in, tackar dem ja så ser det riktigt bra ut med våra matcher inför serien.

Gjorde även en ändring i träningsprogrammet och fick in två extra inomhustimmar innan vi ska till Finland. Fick ta bort tisdagsträningarna och sätta in två onsdagsträningar istället. En timme inomhus och 1,5h utomhus. :)
Det blir perfekt för då kan även fotbollskillarna vara med och träna.

Såg även hur Söndagens matchspel för distriktlaget ser ut den 30 augusti:
Turnering med Södermanland P15 (2 lag), Huddinge IBS (HJ), Trosa Edanö (HJ) och Telge SIBK (HJ).
Minicupen spelas i Nykvarn mellan 9-19.
Har dock inte sett något om lördagen ännu.

Lite nackdel för oss då båda våra målvakter och våran tredje målvakt är på minicupen på söndagen då vi har träningsmatch mot Onyx. Dessutom spelar P93 cup den helgen och P95 har inte ens börjat träna. Blir att lösa det på nåt sätt.

Kom då med i tidningen tillslut, typ en vecka efter allt. Även om det nu bara var med en liten bild så var det en kul grej. Så många kort och sen tar dem en liten utklippt bild.. :)
Självklart så tog dem den söta mamman med det lilla barnet med i artikelns stora bild medans dem fyra männen fick en liten notis nedanför... haha... :)

Barcelona - Manchester City imorgon på tv.... med Zlatan... den bör man nog inte missa... :)



Dessutom ska Telges herrar spela träningsmatch mot Kringelstaden i Västergårdshallen, får se om man kan få barnen att följa med och se någon period.

Fick dessutom höra idag en del om vilka spelare som Södertälje fått till sitt div 2 lag....
Namnkunniga spelare som borde kunna prestera.

Gräset är inte grönare på andra sidan häcken!!

Premiärmatchen...

Säsongspremiären avklarad.....  Visst hade vi hoppats på att ta en skalp direkt i första matchen men så vart det inte.

men vi hade en träning innan under lördagen, då vi hade en match att tänka på så hamnade mycket fokus på den.
Först körde vi i en 40 min, passnings och skottövningar för att komma igång lite.
Sen resterande 1h 20 min var teori och matchspel.

Vi siktade på att börja känna på 4 saker i spelet under lördagen, för att det inte skulle bli för mycket på en gång.
Fokus var på vårat höga och låga försvarsspel, uppspelsgrunder och kontringsspelet.

Det såg hyfsat ut för att vara första träningen, det höga försvarsspelet är rätt så likt det vi hade förra säsongen så den gick bra, det låga var lite nytt i och det syntes att det var ovant. Uppspelen var hyfsade men saknade den där tanken bakom och kontringsspelet fick vi inte igång alls.

Dem fyra sakerna lyfta vi med oss till matchen som fyra matchpunkter och tendensen från träningen föjde med till matchen också tycker jag.
Som man tränar spelar man brukar man ju säga.. :)



Vi började matchen svagt, det syntes att det var ett tag sen vi spelade match. Men tyckte vi kom er och mer in i matchen och 2-2 efter första perioden speglade matchen väl tycker jag. Sen tycker jag att andra perioden var också bra, men vi skapade tok för lite framåt, samtidigt som vi inte spelade ännu så som vi vill i vårat låga försvarsspel, vilket gav Nyfors alldeles för många skottlägen. Underläge med 4-3 inför sista perioden var rättvist.
Till saken hör det att vi testade en hel del med vårat höga försvar under hela matchen, spelade 5-6 minuter på ett sätt innan vi bytte till nästa o.s.v.  Allt för att spelarna ska bli bekväma med alla växlarna samt att vi ska bli bra på att byta mitt i matchen också.
I den sista perioden så pressade vi högre hela perioden men höll inte ihop laget tillräckligt för att det skulle ge den effekt vi ville ha och när Nyfors fick 3-5 och kort däreftet 3-6 så tappade vi gnistan och spelarna gick ner i varv.
Detta utnyttjade Nyfors effektivt och fick göra några lite väl enkla mål sista munterna. 0-5 på sista nio minuterna av matchen är inte godkänt. Den detaljen är jag oerhört besviken med och det är något vi kommer jobba hårt med.

Sen kan man skylla på en massa saker, alltid lätt och hitta orsaker till att man förlorar, eller hur? :)
Men en sak man kan lyfta upp som var vår svaghet förra säsongen är ju att vi saknar dem där stora poängplockarna.
Nyfors hade tre spelare som gjorde 47, 39 och 34 poäng förra säsongen i div 1 serien, våran bästa hade 14 poäng om jag minns rätt. Nu har en av dem tre i Nyfors gått till Nykvarn men dem två som är kvar gjorde 8 av Nyfors 9 mål igår....
Vi har bättre bredd men dem har bättre topp och igår vann topp mot bredd...

Tycker dock att det var bra att två av våra 5 förväntade målskyttar gjorde mål. Igår hade vi med 3 av dem 5.
Målskyttar måste göra mål ofta för att lyckas.. :)

Den röda femman spelade -1 igår, den gula femman spelade -3 och den svarta femman -2.



Har börjat med att sätta "betyg" på spelarna efter matcherna i en skala mellan 1-5. Där 1 var urusel och 5 var enastående...
Snittet för matchen igår hamnade på 2,31 så det finns mer att ta av det här laget helt klart, och det kommer när vi fått spela mer matcher och fått in dem nya detaljerna som inte satt igår och som faktiskt gjorde en stor skillnad på hur det kunde ha sett ut resultatmässigt och spelmässigt.
Skott på mål förlorade vi klart med 15-33 och då speciellt i dem två sista perioderna.
Vi hade 48 avslut medans Nyfors hade 59st, så där var skillnaden inte lika stor, men dem hade klart bättre skärpa och tog bättre beslut med avsluten än vad vi gjorde.

Mycket tankar om första matchen, vem vet det kanske blir över hundra till innan säsongen är över.... :)

Nu hinner vi iallafall få ett pass till inomhus innan vi ska möta Hässelby och Onyx om två helger. Det blir två tuffa matcher det med, vilket är jättebra.

Det vart en heldag med barnen, vi åkte hemifrån vid tio tiden, åkte till Coop för att hämta ut våra tågbiljetter till Eskilstuna. Promenerade till hallen för träningen. Därefter iväg till Blombacka pizzeria och pizza inför resan.
Buss till stan och buss till Södertälje Syd där vi sedan tog tågbussen mot Strängnäs.
Men vi höll på att hamna i Läggesta...
Först sa "Kordinatorn vid bussarna att det var sen första bussen som åkte till Strängäs, samma sak sa chauffören så vi gick in hittade jättebraplatser längst bak i bussen. Precis innan avfärd kommer chauffören och säger till två tjejer några platser framför oss att dem är på fel buss, den ska inte till Strängnäs utan till Läggesta. Vips och vi hoppar av också och hoppar in i bussen bakom som skulle till Strängnäs. Dock var den bussen full så jag fick sitta själv medans barnen fick "Vip" platserna längst fram med chauffören.. :)



Väl i Strängnäs så hopp på SJ tåget mot Eskilstuna där sedan Philles farsa var vänlig nog och hämta upp oss och köra oss till hallen.

Efter matchen så fick vi åka med Robin och hans Mamma till stationen, det tog sin tid, vi åkte runt som yra höns innan vi tillslut hamnade rätt.. :)

Tack till Philles farsa och Robins Mamma!

Tåget hem gick först klockan tio så vi hade en timme på oss att äta lite och köpa dricka till resan.
Väl klockan tio så kommer tåg in på fel spår, så vi fick springa och byta spår tillsammans med alla andra som stod på det spår den skulle ha kommit in på... :) Vi kom dock med och sen i Strängnäs tog vi tågbussen hem, den var rätt så tom så vi fick sitta i fred längst bak och småäta godis.. :)
Hemma i Södertälje Syd så ftog vi bussen till stan och sen där bussen till blombacka innan vi fick gå sista biten hem.
Vi var hemma strax innan klockan tolv... :)

Heldag med andra ord, men barnen hade det kul.  Och tur är väl att man har två så snälla barn så man kan göra såna färder med... :)

Värt att nämna att Onyx slog Nyfors B med 7-1 timmen innan våran match...

Att Manchester United vann mot Birmingham hemma i premiären med 1-0 Rooney. Missade dock Arsenals match på lördagen då dem vann med 6-1 mot Everton, det hade nog varit nåt det.
Såg dessutom idag sista 30 minuterna av matchen PSV - AJAX, vilken match, underbart tempo varenda minut, var hela matchen så??? PSV vann iallafall med 4-3...



Ny vecka väntar och nu ska vi höja oss ett snäpp till, vi ska orka mer än 51 av 60 minuter av en match.. :)

En premiär är alltid en premiär!!

The Hangover...

Då var det helg igen... :)  Tre dagarshelger är ju inte helt fel året ut..
Gäller att hitta det positiva i allt, eller hur?

Hade en bra onsdag, först jobba, sen bastade jag på jobbet direkt efter med några arbetskamrater...
Måste säga att jag är riktigt ringrostig, typ 2 månader sen sist, orkade inte mycker, blev att lufta sig några ggr.
Gäller att hålla igång det där så man kommer till den nivån att det bara är skönt att sitta länge där.
Får helt enkelt se till att det blir nåt man gör varje vecka... :)



Var helt slut när jag kom och och slumrade till lite och det kändes som att nej någon löpning på löpbandet orkar jag inte.
Men sen när jag satt och kollade på Sverige - Finland på tv (ingen höjdarmatch) så fick jag lite inspiration (inte av matchen), bytte om och satte iväg och sprang ute. Dels var det ju så sent så löparbandet hade bara framkallat arga grannar sen kändes det som en kul grej, inte sprungit ute på ett år typ.
Det var skönt, så där perfekt kvällssvalt i luften. Kul och se människor och annat medans man sprang än bara på en tv-skärm. :)  Tog mig en runda runt Geneta, en tur som är väl runt 5-6km. Det gick förvånansvärt bra, tog mig igenom hela rundan utan att stanna, även om jag trodde att den stora backen i slutet skulle köra slut på benen men det gjorde den inte. Kände mig stark, känns att styrketräningen gett resultat.

Var dock rätt så stel idag så det fick bli vila, så jag inte kör på för hårt. Vill inte bli skadad igen. Blir att köra ett pass imorgon istället.

Dagens träning med grabbarna bjöd på förutom regn även mycket träning av bålstyrkan samt en massa löpning såklart. Känns bra, tror flertalet av killarna som inte fick någon försäsongsträning förra säsongen kommer göra sin bästa säsong nu... :)

Nu väntar träning på lördag då vi ska först bli vän med bollen igen men också gå igenom 3 områden i vårt spel inför matchen på kvällen. Dem tre kommer ingå en några av dem matchpunkter vi ska lägga upp för matchen. Genomför vi dem bra så blir jag nöjd oavsett vilket resultat matchen får.

Känns som vi kan smyga lite i vassen den här säsongen, vi kom femma i serien förra säsongen och tappat tre spelare från våra 2 första femmor. Så pressen ligger på dem övriga lagen att visa att dem är bättre än oss ännu.



Real Nykvarn fortsätter att förstärka sitt lag, fått klart med målvakten Kenny från Mariefred. En av två 94:or som spelade med distriktlaget förra säsongen med 93:orna.
Så Kenny är en klar förstärkning för dem. Men hur kul kan det vara att vara en av tre målvakter i ett lag som har en match per helg? Känns som en av dem tre kommer tappa suget under säsongen...
Vinner dem inte serien med det lag dem har nu så måste det ses som ett stort misslyckande.....

Den östra delen av distriktlaget förlorade mot Turinge med 11-0. Rätt så väntat enligt mig då att möta ett topplag från herrtrean är lite väl tufft för ett P15 lag. Tror periodsiffrorna var 0-1, 0-4, 0-3, 0-3.

Vet inte om den västra delen spelade idag och mot vilka isåfall.

Hörde att dem hade tänkt spela turnering den 29-30 augusti, men inte fått så många anmälningar då det tydligen var även andra distriktlagscuper samma helg. Hoppas dock dem får tag i nåt lag så att grabbarna får spela en ordentlig match.

Premier League startar i helgen också, kanske blir att se på Manchester Uniteds premiärmatch på söndag.....

Passade på att se på film ikväll också, vart den beryktade "Baksmällan" och den var bra, skrattade en hel del.. :)



Mot helgen!!!

Winning is only good if you do it with style!!

På jobbet igen...

Så var första arbetsveckan igång, två dagar har redan gått och bara två till innan helg, det är det sköna med 4 dagarsvecka.. :)

Varit helt okej tempo i början, vi har byggt upp våran motor i lugn takt och friskat på minnet lite.

Dock ovant att behöva gå upp så tidigt...
tänkte på det nör jag gick till jobbet i måndags, klockan var kvart över sex på morgonen och gick längs en väg där det brukar vara en 2-3 "myrstigar". Men inte en enda myra syntes till på morgonen. Och arbetsmyror lever bara för att arbeta, är inte det ett tecken om att det är för tidigt när inte ens dem är vakna den tiden på dygnet?  :)



Vi har även kommit in i vecka två med träningarna och det har droppat in några till på träningarna nu som var bortresta förra veckan.
Varit två bra och tuffa träningar, igår körde vi med lite mer fokus på bålen och idag körde vi rejält med benen. Den som inte känner av det imorgon måste vara omänsklig... :)

Vi körde bl.a. 1350m av idioter...

Nu kör vi på torsdag igen innan vi tar fram klubba och boll på lördag, först 2h träning inomhus och sen träningsmatch på kvällen.

Vi såg lite rök på slutet av träningen, tydligen var det någon som inte ville börja skolan nästa vecka då dem hade satt eld på Hovsjöskolan.





Tycker att jag fått bra signaler av flera spelare under träningarna, trots att vi bara kört 1,5 vecka så känns det redan som man har bra koll på vilka som verkligen vill och samtidigt vilka som inte vill lika mycket... (tyvärr)

Ser fram emot vad vi kan göra sen i slutet av september när vi fått köra hårt några veckor till....
Kan bli en obehaglig överraskning för våra motståndare i år...

Idag startade jag även med dem egna träningarna också efter 1,5 veckas uppehåll. Nya målet är satt till den sista september och det gäller att ligga i för att klara det. men det är ändå inte omöjligt att klara.
Det svåra är att få till tiderna för träning, men det ska gå.
Idag vart det iallafall 70 minuters styrkepass efter att jag kommit hem från träningen.
Imorgon väntar ett löppass...



Det kändes att man inte tränat på ett tag, var tungt med vikterna..  :)

"The legs feeds the wolf"

Med i Expressen...

Det finns en väldigt känt reklamsnutt för triss "Plötsligt händer det".

Jag tycker det sammanfattar den här dagen väldigt bra.

Tog tag i en idé jag haft att göra ett tag, att annonsera på blocket. Har ju en hel del "skräp" eller "saker" som jag inte använder alls längre och som man kan kanske tjäna nån slant på.

Letade fram min gamla digitalkamera, hittade dock inte den speciella usb-kabeln till den, men lyckades ändå hitta ett sätt att få över bilderna. Började med att ta bilder på dem stora boksamlingarna jag har. Bl.a om andra världskriget, djur, uppslagsserie.  Det vart tillslut 6 st annonser med olika bokserier.



Efter det var det dags att promenera iväg för att se på träningsmatchen mellan Telge och Linköping i Wasa.
Precis utanför hallen ringde telefonen, jag svarade och vart riktigt förvånad när det var en reporter från Expressen som ringde, p.g.a min annons på blocket som jag typ lade upp en timme innan. :)
Hon frågade lite om varför jag sålde dem och och hur länge jag haft dem, hon skulle göra nån artikel om hur lönsamt det är att sälja saker på blocket. Hon skulle ha med 5 personer i artikeln. Så hon frågade om det var okej om dem kom och tog bild på mig och böckerna för att ha med i tidningen.



Jag tackade ja, och hon sa att fotografen skulle dyka upp om ca en timme. :)

Hann se första perioden av matchen och några minuter in på andra när fotografen ringde och ville ha vägbeskrivning till hallen. Tillslut så hittade hon fram. Iväg hem till mig och ta en massa bilder, och jag skojar inte när jag säger en massa bilder, hon måste ha tagit en 30-40st, olika vinklar hit och dit, olika platser...
Var dock rätt så kul ändå. :)
Efter en stund så vart vi klara och hon körde tillbaks mig till hallen, lagom så jag kunde se matchens sista 11 minuter... :)

Lite kul grej ändå, hon spelade tydligen innebandy och var tydligen med när Väsby slog ut Telge i div 1 kvalet för några år sedan när Göte Rosth tränade telges damer. Samma Göte som nu tränar Linköping som mötte Telge i dagens träningsmatch. Liten värld.. :)

Väl i hallen så kom nästa grej, har jagat assisterande tränare hela sommaren och vips så hade vi fått det samt löst det med den lediga ledarplatsen till finland som vi hade när den tänkte hjälptränaren skulle jobba istället den helgen.

Sen fick vi även klart idag med sista spelaren till finland som skulle ta ett återbudsplats. Så nu är truppen spikad till finland igen. :)


Det var väl en del av det som bara hände idag, tror det var ett par saker till, men det får vi ta en annan gång.. :)


Själva matchen då?
Joddå, Linköping satte 1-0 efter 24 sekunder. Sen hade Telge mest boll och Linköping skapade en del snabba kontringar men hade övrigt inte mycket till spel.
Telge vann rättvist tycker med 4-2 då dem var bättre, vilket kanske berodde på att dem tränat inne ett tag och Linköping inte ens haft ett innepass innan matchen....
Det jag gillade i telge var deras hörnlösningar i anfallszonen som dem körde ofta, kul och se på och det såg riktigt intränat ut.



Hade inte tänkt och kommentera det igentligen, men äsch gör det iallafall.
Känslan som kommit fram efter vad jag sett och hört av andra tränare är att distriktlaget blivit mer och mer "Real Nykvarns" playtoy eller nåt... Nu tror jag inte eller iallafall hoppas jag att Rikard själv inte ligger bakom det så mycket utan hans hjälpredor kanske lite mer.
Men när det kommer rapporter från andra lag (inte vårat) om att spelarna på uttagningarna behandlas annorlunda ifall dem är Nykvarnspelare eller inte Nykvarnsspelare.
Sen är det en principsak tycker jag att jobbar man med distriktlaget så är man inte med och värvar spelare till sitt lag. Vilket dock Real Nykvarn gjort...
Sen att man uppmannar spelarna i distriktlaget att komma och träna med Nykvarn på deras träningar.. hmmm...
Det som fick mig att nu kommentera allt var det jag såg idag.
Imorgon har distriktlaget träningar i Björkestahallen och döm av min förvåning när jag får läsa att hela Nykvarnslaget ska vara med på träningen, alltså även dem som inte är uttagna till träningsgruppen...
Sånt gör man bara inte....

Har dem inga principer alls bland ledarna???

Kände bara att jag var tvungen att kommentera...


Nu blir det att köpa expressen imorgon för att se om man kom med redan eller om det blir på tisdagens tidning... :)

Le och världen ler tillbaks!

Solbränd tränare...

Då var det snart bara en dag kvar av semestern, känns lite trist då jag gärna hade varit ledig 4 veckor till.
Men så länge jag inte har vunnit på lotto eller nåt liknande så får man ta att man har ett jobb att gå till ifall man ska ha pengar i fickan...

Tycker första två veckorna gick normal fart medans tredje veckan bara försvann och den här veckan gått rätt så fort den med.

Det värsta är att man tänker att man måste ta vara på varje dag som är kvar... :)
Har dock tagit en annan väg och sett till att njuta och ta det lugnt sista dagarna, så som det bör sig på en semester.

Har även tagit paus i träningen den här veckan och kör igång på måndag igen med nya mål att nå. Julimålet klarade jag ju av så det är en bra morot att ha med sig för fortsättningen.

För det blir lite tuffare nu, nu när man dels har jobb och innebandyträningar under veckorna också. Blir en utmaning i sig att få ihop schemat för det. Men det ska bara gå på något sätt, annars har jag ju gett upp nästa mål utan någon fight lixom...

Vi hade veckans sista pass idag i stekande sol, jag själv vart bränd i ansiktet och runt halsen där tröjan inte fanns... :)
Träningspasset var utan tvekan veckans tuffaste, men grabbarna visade prov på suverän inställning och tog sig igenom allt jag jag körde. Tyvärr hann jag inte köra allt jag hade tänkt på dem här 2 h så en jobbigt löpövning "missade" dem.
Men vi fick en bra träning med grym bålfokus samt träning av den aeroba kapacitetet och den anaeroba kapaciteten.



Nu kommer vi sakta höja ribban vecka för vecka, så dem som missade den här veckans träningar får en tuff start.

Har redan på en vecka sett fins prestationer och det finns några spelare som visat att dem vill mycket, samtidigt som jag  fått en negativ prestation under veckan. Eller prestation är kanske fel att säga, men han tog ett dåligt beslut i veckan iallafall. Han får det tufft att vinna tillbaks sin plats i första laget ifall han inte visar en helt annan attityd. Självklart så kommer jag göra mitt för att hjälpa var och en, men vilken inställning man har och framförallt motivation till att bli bättre är upp till var och en.
Alla har samma förutsättningar, sen är det upp till dem hur dem tar vara på dem förutsättningarna.

Jag kommer satsa mer på dem som visar att dem verkligen vill och förtjänar speltiden.

Jag har alltid brukat säga att speltid är inget du får, utan den förtjänar man.

Träningsmatch nästa helg, dock så får vi ta resultatet i andra hand, det är mer av vikt hur spelarna klarar av dem matchpunkter vi kommer sätta upp till den matchen. Det är hur bra spelarna klarar av dem som sätter tempot på hur mycket tid dem behöver innan dem kan hela spelet.
Dock så skulle en seger mot förra säsongens seriesegrare vara en fin skalp, men i slutändan så vinner jag hellre i serien än nu... om jag måste välja... :)

Hoppas ännu också på att vi klart med det lag vi bjudit in den 20 september för träningsmatch, får svar under nästa vecka.. vore kul om dem tackade ja... :)

Har även sett på lite filmer som vanligt... denna gång på 4 st bra också :)

"Rovdyr" en norsk film som ännu en gång visar att norsk film just nu är bättre än svenskt.....



"Arn" såg på ettan och tvåan efter varandra och tyckte dem var bra, klart sevärda. Ja svensk film, men den var samproduktion med norsk film... ;)

 

"Message in a bottle" som var en fin berättelse, med Kevin Costner. En typisk mysfilm. :)



Satt i fredags och jobbade lite med matchfilmerna från Falun. Kul och se på. Vi gjorde en bra turnering. Synd bara att Svarta laget inte vann mot Järfälla för vi gjorde en riktigt bra match där. Vinst där och vi hade hållt mot Högalid och spelat slutspel. Men men, får bli nästa vår :) Vita laget tog iallafall Brons!! :)

Men jag såg även vilka brister vi hade och dem hoppas jag att vi nu kan jobba bort, framförallt i försvarsspelet mot bra lag. Får vi till det så kommer vi också lyfta vårat anfallspel...

Sista dagen imorgon. hmmm, vad gör man då?
Se på innebandy kl fem iallafall, men övrigt så får jag se.....

Var inte rädd för att dö, utan var rädd för att inte ha levt!!

Spelbok...

Som väntat så var vi lite färre under tisdagsträningen då alla fotbollskillarna körde fotboll istället, blir nog samma idag.
Men dem som är där får sig rejäla träningspass. Trots att vi fick ett riktigt stort regnöverfall i tisdags så gick det bra, vi drog oss in i hallen en timme för fys tills regnet slutat och sen ut och körde sista timmen.

Klockrent!

Gårdagen gick åt bl.a. till att finslipa säsongens Playbook, spelboken.
Vi började förra säsongen med en i Telge, men sen slog vi ihop oss med Södertälje och boken fick samla damm då vi var tvungna att börja med grunder igen.

Nu har alla killarna fått i sig grunderna, fått testat på en olika sätt att spela och på så sätt förberet för att vi nu ska kunna använda en spelbok.



Tycker det är en jättebra sak att kunna dela ut en spelbok som spelarna kan sitta och kolla i hemma, fundera över och reflektera. Vad var det jag inte förstod, läsa och sen kunna se vad man hade missat.

Spelboken är bara grunden, sen kommer vi under säsongen säkert göra om vissa saker som vi märkt inte fungerat eller som vi tillochmed förbättrat. Speciellt alla spelvarianter kommer vi att öka under säsongens gång, men för dem har jag en annan plan för hur vi ska kunna nå ut med dem...

Så fort spelboken är "spikad" så börjar nästa steg att få fram lite bra exempel att se på också för spelarna, en del tycker det är lättare att förstå om man får det berättat, en del behöver se för att förstå medans det finns några som måste testa innan dem förstår. Alla är vi olika och det gäller att nå ut till alla...

Till helgen blir det lite innebandy, ska bl.a se på träningsmatchen mellan Telges Damlag och Linköping med Göte Rosth som tränare. Lite försmak på innebandy så att säga.. :)

Träningsmatcherna är nästan alla klara, augusti är spikad, sen ska vi bara få klart med 2-3 matcher till under september också så ska vi vara väl förbereda för seriestarten.

Vi kommer möta Nyfors, Hässelby och Onyx under augusti, sedan i september har vi två cuper, en träningsmatch mot Hässelby igen samt mot Södertäljes damer. Vad som saknas är 1-2 bra matcher till i slutet av september.

Lite filmnyheter...

"College", party, fest, vilda upptåg, ja en vanlig amerikansk collegefilm med andra ord...



"Vinyan" som började bra, men vart lite skum sen, eller iallafall slutet. Handlar om två föräldrar som leta efter sin son som försvann under tsunamin.



Sen även "Things we lost in the fire" som var riktigt bra, en drama med mycket allvar i sig, men klart sevärd.



Det ska spelas innebandy i Båstad nu också, va grymt det hade varit och kunnat suttit där och sett på lite innebandy, bl.a. vore kul och se Helsingborg med Kivilehto hur han kommer att utveckla deras spel. Nu har han bara hunnit träna 1-2 träningar med laget så han har ju inte hunnit influera sina medspelare ännu men det kommer... :)


Så länge du inte skall göra saker så finns det saker du vill och kan göra...

Träning nr 1...

Första träningen avklarad för säsongen 2009/2010!!

Första veckan brukar bjuda på en hel del spelare borta på resor och innebandyläger, så ledes även detta år men vi var ändå 11st  94:or och 9st 95:or.

Dagens träning bjöd på tester av anaeroba kapaciteten, aerob kapacitet, armar samt bålstyrkan.
Tycker det låg bra till överlag, vi hade tillochmed två killar som sniffade på landslagsnivån när det gäller den anaeroba kapaciteten.

Därefter vart det fys, löpning och fys... :)

Dock ska det sägas att det här var bara startvärdet, det kommer se mycket annorlunda ut om 3-4 veckor.



Nu kommer dock måndagarna vara en av dagarna då även flera av fotbollskillarna är med oss och tränar så därför räknar jag kallt med att vi blir klart färre imorgon. Men dock så blir det en bra genomkörare för dem som är där.

Måndag, tisdag, torsdag och lördag är tempot vi kör på med antal pass.

Det märktes tydligt vilka som har grundkonditionen och vilka som ej har det. Sedan är bara frågan om dem som har sämre har det inom sig att jobba upp sin och inte ge upp för att det känns tungt.

Där har jag som ledare en viktig uppgift att fånga upp dem och få dem att känna att det kommer bli bra bara dem ger allt varje gång. Det som är vanligt är att man ofta jämför sig med alla andra för mycket istället för att se till sig själv.
Nu klarade jag så här mycket, nästa gång ska jag klara lite mer och gången efter det lite till......

Tribal Wars News!
Tog inatt en by från en av våra moståndare, måste säga att anfallet gick klockrent, han deffade fel by och jag kunde lätt traska in och ta den. Däremot skulle det bli tufft och behålla den då mina andra byar är över 24h ifrån.

Att jag skriver skulle är för att jag efter detta blogginlägg kommer dra proppen ur från spelet.
Ett måste då att gå halvfart för en perfektionist som mig går bara inte. Allt eller inget ska det vara.
Så jag får stoltsera med att jag kom så långt som plats 433 av 10057st spelare, 44 byar hade jag tillslut (varav den sista fick namnet Södertälje).

Men men, allting har sitt slut och det jag har haft kul, trodde inte att det här spelet skulle fånga mig så som det gjorde.
Tyvärr så tar spelet mycket tid, ju bättre man blir desto mer tid tar det och tid är något jag inte har över till spel just nu.



Filmnytt:

"Bigger, Stronger, Faster" som var lite mer av en dokumentär och anabola steroider i USA, den var bra, lite vinklad men helt klart kul och fascinerande på många sätt.



Såg även på en oldie "The Beyond" som var från 1981 och det märktes.. :) Zombies och jaaa... skumt slut..




Ny dag imorgon och träning nr 2 av den nya säsongen... :) KUL!!

Play with your heart and mind!!

I am alive!!

Jag lever ännu efter veckans attacker...

Attackerna i Tribal Wars vara alla 262st fejk så dem överlevde jag lugnt, även om det vart mycket planering.
Nu har jag precis börjat attack på spelare i de stammen vi krigar mot. ca 260 attacker är inlagda och fler kommer ikväll.. :)

Blir kul, troligtivis det sista jag gör i TW, nu när säsongen startar imorgon.

Virusattacken däremot var tuffare, provat en hel massa saker under veckan, läst mycket på internet.
Jag verkade ha tur då jag bara hade som mest 20 smittade filer, medans många på nätet haft över tusen innan deras datorer kraschat...




Tillslut så verkar jag ha fått bort den för stunden, den är svårborttagen så jag avvaktar några dagar innan jag börjar jubla, blir att virussöka datorn varje dag under nästa vecka. Men just nu så hittade inte sökningen några smittade filer.

Veckan vart lite förstörd av alla dem här attackerna och jag har inte fått gjort så mycket som jag velat.
Dock har jag och barnen hunnit med en dag på sydpoolen (badhus), och en dag på kryssning :)

Dessutom har dottern haft ridläger hela veckan 9-12 med uppvisning sista dagen.
Kul men hästar är inte min grej, dock så gillar dottern djur :)



Säsongsstart imorgon då och jag kan garantera att det blir tufft direkt, dags att se vilka som kört bra i sommar och vilka som slackat.... ett bra bevis på olika individers karaktärer...

4-5 träningar i veckan nu under hela augusti.
Första två veckorna kör vi bara utomhus, sen därefter blir det 1-2 innebandypass i veckan också.
Vi har träningsmatch mot Nyfors den 15:e i Eskilstuna, sen möter vi troligtvis Hässelby helgen efter och Onyx helgen därefter i träningsmatcher.
Helgen efter det, den första i september så väntar cup i finland.
Cup i Täby helgen efter det innan vi avslutar med 2-4 träningsmatcher innan säsongsstart.

Jag hoppas att det ska göra oss bra förbereda inför seriespelet...

Jag tror på våran trupp och även om nu har tappat tre bra spelare till andra lag så känns det som att det vi tappade i kvalité har vi istället vunnit som lag.
Dock ska sägas att alla tre är välkomna tillbaks när dem vill, men dem kommer då märka att det är helt annat lag dem kommer tillbaks till som isåfall ställer mer krav på dem som individer och lagspelare...

Lagkänslan kommer vara bra, det vet jag och det är den som kommer att göra oss bättre och bättre under säsongen, dock ska man inte sticka under stolen med att en bra start vore ett positivt inslag det med.

Det siktar vi på att få också med bra förberedelser!!

Eftersom det varit en massa annat så har jag inte hunnit se på så mycket filmer under veckan...

men "Valkyrie" med Tom Cruise såg jag och den var bra



Snacka om liten värld dessutom, var ju på dagskryssning under lördagen med barnen och såg tre andra P94-tränare under resan, Offensiv Lidingös tränare som dock undvek mig.. :), sen Djurö/Vindös ena tränare samt en av AIK´s tränare med son.

Ny säsong, ny kör vi!!!

RSS 2.0