Guldläget som vi inte tog...

Guldläge, det var det vi hade idag. Men icke sa nicke. Det ska tydligen inte vara så lätt.

Seger mot Katrineholm och sista omgången skulle sakna betydelse. Men vi öppnade rejält svagt. Sen om det var den långa resan dit, eller att man trodde det skulle räcka med att ställa skorna på planen vet jag inte. Men första perioden så syntes det lång väg att dem var mycket mer taggade än oss, vann alla 50-50 dueller. Helt rättvist 1-0 till dem efter första perioden. I andra ökade vi tempot men fick ingen utdelning, istället släppte vi in 2 mål i spel 4 mot 5 och då spelade dem ändå inget bra power play.

En oroväckande svag trend med boxplay på sista tiden, alldeles för många insläppta mål nu. Vi som brukar typ aldrig släppa in mål annars i boxplay. Men nu har Nyfors, Farsta, Järfälla och Katrineholm gjort mål på oss i power play sista matcherna.

Till sista perioden gick vi ner till 2 femmor och körde på. Drog upp tempot med boll och benen rejält och vilken press det vart. Bollen var som klistrad i deras zon. Dem stack upp några ggr, hade dels en farlig situation där dem fick vara först på två returer också utan utdelning. Men vi fick till slut utdelning och gjorde 1-3 och 2-3 och hade halva perioden kvar på oss att göra två mål till. Det ville sig inte, en ribbträff kom vi som närmast trots en enorm press sista 5 minuterna. Spel 6 mot 4 i sista minuten också.

Dem hade 8 avslut varav 5 på mål i sista perioden medans vi hade 14 skott på mål av 35 avslut bara i sista perioden.

P94 KIB - Södertälje 090307 (25)    P94 KIB - Södertälje 090307 (66)


Nu avgörs allt nästa helg mot Telge hemma i Wasa. Den blir tuff, jag har all respekt för dem, det är definitivt inget lag man vara kör över. Vi måste spela på topp för att ta hem matchen och serien.
Vilken avslutning på serien. Dock är vi värda att vinna, men det krävs att vi även visar det på söndag. Inget kommer gratis...

Däremot var det roligare med Hv71´s 7-0 kross av Timrå. Skillnaden var dock att Hv fick utdelning i på sina chanser medans Timrå inte. Siffrorna ljuger en hel del. Men det lär ändå ge Hv en bra push för fortsättningen. Ska bli intressant att se om Thörnberg blir avstängd fler matcher nu, idag gjorde han ju 3 mål.

Nykvarn slog Trosa med 8-1 vilket visat att dem inte låtit SM-slutspelet sätta sig i huvudet. Vi får en tuff uppgift att lösa i DM. Gnesta slog Onyx, starkt gjort och det visat att Onyx ändå har en bit kvar till topp tre.

Dessutom Grattis till Telge DJ som tog tll SM-final efter seger mot Pixbo med 1-0. Final imorgon mot RIG Umeå, låter som en omöjligt uppgift men vem vet, allt kan hända i en final, Starkt dock att ta sig hela vägen till final. Speciellt då hela laget kan även delta nästa säsong utan att tappa någon spelare p.g.a ålder....

Såg igår den Oscarsbelönade "Slumdog Millionare", en väldigt bra film. Bollywood visar Hollywood klass :)
Påminner en del om "Guds Stad", skönt att vi inte har såna slumområden i Sverige.



Nej, tur att vi bara åker till Katrineholm en gång per säsong ungefär, grymt lååååååång väg. Under att barnen klarade sig fram och tillbaks utan att gnälla.

Blir en hel dag imorgon med dem. Iväg på morgonen till badhuset och bada 4h innan vi går vidare till Marcus innebandyträning för att avsluta dagen med ett besök på McDonalds....

Life is good......

Den som vill mest vinner!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0