Vi är där men ändå inte...

Efter en veckas träning på ett speciellt moment så var det test i skarpt läge i helgen.

Tyvärr dröjde det tills sista perioden mot Telge på lördagen innan vi fick chansen att använda det och då syntes det att det inte var helt i ryggmärgen ännu, så vi fick ta time out trots att vi ökade på till 4-1 och gå igenom momentet igen för tanken var att träningsmatchen var till för att träna på...
Såg lite bättre därefter men inte klockrent ännu.
Själva matchen så var det en okej match av oss, inte mer. Stundtals blixtrade vi till med fina snabba kombinationer som vi vill spela med. Vi fick dock träna på lite andra delar av vårat spel i ställe mycket, vilket är nyttigt.



I matchen mot Gnesta så fick vi träna på momentet hela matchen, vilket var perfekt. Lite ovant i början men sen när vi väl fick till anfallarspelarnas roller på planen så hängde tyvärr inte backarna med och höll i boll för länge och skickade iväg passningarna helt fel. Lite bättre i början av andra perioden då vi gick igenom det i pausen igen. Men det märktes att vi behövde nöta mer på det närmaste veckorna innan det sitter klockrent.

Känslan inför Gnesta matchen var bra, hela laget andades en positivt inställning och vi gick ut och verkligen höll spelplanen i försvarsspelet. Vi växlade med vårat höga försvar samtidigt som vårat låga försvar var starkt denna match och det gjorde att vi kunde störa dem väldigt bra, dem fick bara till 5 skott på mål på dem två första perioderna och var klart störda i sitt spel. Tyvärr så klickade inte vårat offensiva spel lika bra samtidigt som man ska veta att Gnesta är tunga och jobbiga att möta. Men våra uppspel var för svaga och för mycket kladd vid mittplan gjorde att vårat anfallspel aldrig kom igång denna match.

Därför känns det tungt, speciellt för killarna att det slutade som det gjorde. Dem ÄR värda ett bättre öde efter sin fina insats. Men ett snabbt 1-3 mål i början av tredje samt att vi misslyckades/slarvade med en frislagsvariant som gav en kontring istället och 1-4 efter tre minuter var det som behövdes för att rubba oss helt denna match. Tre mål till bakåt innan vi ens kommit halvvägs in i perioden var alla resultatet av när vi slutade ge allt i vårat försvarsspel och gav dem alldeles för stora ytor och fria lägen. 5 av 6 första skotten gjorde dem mål på och det går inte skylla på målvakten när dem får skjuta helt fritt i slottet.

2-9 speglade inte matchen alls... så onödigt stora siffror och killarna vara inte värda det slutet....
Att vi förlorade känns okej, med tanke på att vi inte fick igång det offensivt, men nej inte dem siffrorna...



Dock ska man se nåt positivt:

I matchen mot Real Nykvarn så hängde vi bra med första 15 minuterna samt sista 15 minuterna...
Denna match så var vi verkligen med i första 40 minuterna....

Så det tar sig... lagom till vårens spel så kommer vi vara där hela matcherna.... vi jobbar målmedvetet med att förbättra vårat spel och steg för steg så blir vi bättre...

För både Gnesta och Real Nykvarn tillhör ju toppen av sverige...
Även om nu Real vart krossade av Vendelsö i den avgörande matchen i steg 2 av SM med 8-2!!
Fick ett sms efter den matchen där det stod att "Tur att Nykvarn hade värvat spelare till denna säsong för annars hade väl Vendelsö vunnit med 16-4"
Men ska jag vara ärlig så kan man inte tänka så... för hade inte dem värvat dem spelarna så hade dem aldrig slagit ut Gnesta i steg 1....

Skönt att vara igång igen, ska dock försöka att hålla ut nu hela perioden....
Körde 2h styrkepass i söndags och löprunda idag....
Känns alltid bra efter ett bra pass....
Har satt upp lite egna mål nu som jag siktar på att klara, mål som är möjliga att klara om jag håller igång som jag tänkt.
Finns ju ingen anledning att lägga sig ner och ge upp för att man misslyckades förra gången.....
Bara ta nya tag och lära sig av det man gjorde fel.... :)



Var och såg matchen Södertälje - Gottsunda i div 2 herrar i lördags.
Första perioden var rätt så jämn, slutade 1-1, Rockets hade mestadelen av bollen och spelet men bortalaget kontrade väldigt vasst. Öhman i rocketsmålet som gjorde sin första match för säsongen efter sin skada var bra.
Andra perioden så började hemmalaget dåligt, man slarvade rejält vid mittplan hela tiden och spelade svårt vilket gav Gottsunda flera bra kontringar som också gav resultat då man gick iväg till 1-4.
I samband med 1-3 så klev Öhman av och nyförvärvet från Torshälla Tenglin klev in och det första målet var han chanslös på då dem fick ett friläge, men därefter var han grymt bra. Riktigt imponerande att se av den unge målvakten. Rockets jobbade in sig igen och kom ikapp till 4-4 innan periodpausen. I sista perioden så var det spel mot ett mål, Gottsunda hade knappt ens kontringar, men Rockets fick inte till avsluten och det vart sudden.
I sudden så avgjordes matchen på ett dåligt frislag av rockets vid halvplan som gav kontring och friläge för Gottsunda och där satte dem 5-4 målet. Frislag var nåt hemmalaget var dåliga på hela matchen, man slarvade bort en 3-4 bra frislagslägen samt två vid halvplan som också ledde till sista målet. Oftast så vart det inget alls av frislagen, inte ens ett avslut....

Lite filmnytt:

"New Moon", del två av Twilight.. men jag tycker att ettan var bättre... tvåan kändes långdragen... och dem bra chanserna till bra scener tappade dem bort...



"Zombieland", en film där världen är övertagen av zombies... sådär... Woody Harrelson alltid sevärd..



"Dead and Deader", också en zombiefilm men i B-klassen om ens det..... njaa... du missar inget om du inte ser den.. :)



Lag som gått vidare i SM:
Falun slog ut Gävle och Umeå City
Salem slog ut Värmdö och Jakobsbergs lätt och väntat..
Vendelsö vann enkelt mot AIK och Nykvarn...
Pixbo slog ut Mullsjö och Berg

Dem fyra sista lagen till slutspelet kommer vara klara efter dem två kommande helgers spel...

Fick hem lite böcker i helgen som jag hade beställt från sonens jultidningskatalog...
Han sålde så pass många så han fick en digitalkamera som bonus.. :)

Själv så köpte jag:
"Elvis - Greatest Hits volym 2"... inte sångaren utan den sköna gröna tecknade sköldpaddan... :)
"Roliga Trolleriboken".. perfekt för mig och barnen...
"Det var en Norrman, en apa och Bellman"... 666 norgevitsar, bellmanhistorier och annat kul...
"Den förlorade symbolen" av Dan Brown... har läst alla böckerna innan och ser fram emot många timmar framför den boken... :)



Låg och läste "Elvis" igår kväll innan jag skulle sova och jag kan lova att jag låg och skrattade rejält flera ggr... :)

Med lite glädje så glömmer du snabbt dem stora nederlagen!!!




Ledare, arbetskamrater och goa gubbar...

Hade en kul och intressant diskussion med en ledare i veckan...
Vi pratade om dem olika P94 ledarna som finns i Södermanlands klubblag....



Det finns som sagt många ledare som verkligen brinner för det här...
Även om det kanske verkar så ibland, så har jag personligen inget emot någon av tränarna...
Skulle lätt kunna sitta en kväll med var och en och bara snacka innebandy över en öl eller så...
Sen att jag ibland skickar lite synpunkter och dylikt är ju oftast mot något dem gjort eller sagt, sakmässigt, men
som personer i allmänt tycker jag att det finns en massa goa gubbar i lagen... även i Real... :)

Självklart har jag blivit sur eller irriterade över saker andra ledare sagt eller skrivit... tror säkert många ledare
blivit det över allt jag skrivit och sagt... :)

Vi var iallafall överens om att dem små gliringar som skickas mellan ledarna då och då bara gör matcherna roligare, så länge alla kan ta dem med glimten i ögat... :)

Fick en gliring i veckan som jag först skrev ett jättelångt blogginlägg om, men bestämde mig sen för att släppa den bomben senare..... :)



Har även fått höra en hel del intressanta detaljer i fallet "Esas avhopp"....
Men då jag personligen känner honom väldigt väl och respekterar honom som god vän så behåller jag mina synpunkter och tankar hemliga från bloggen..... :)

Annars så har det innebandymässigt varit två bra träningar hittills, en grym träning imorgon med hoppas jag... :)
Vi har delvis tränat på ett moment i vårat spel som vi varit svaga i väldigt länge och då vi kommer möta lag som är starka i det momentet så kändes det som att nu skulle vi se till att höja oss i det momentet.

Träningsmatchen på lördag mot Telge blir således enbra genomkörare av att se och finslipa momentet i skarpt läge då dem brukar spela mot oss så som våra moståndare framöver också gör....

Hade en liten svacka på två veckor, men känner att jag nu fått energi igen och tagit tag i dem bitar vi behöver jobba med framöver, dessutom fick vi klart med en assisterande tränare vilket kommer höja träningarna och matcherna ännu mer.


Upplägget inför söndagen känns bra, lite sen match och synd att man missar EL Classico.....
men vi ska göra allt för att plocka poäng igen i Frejahallen....
Eller vad vet jag som tydligen toppar med tio spelare, varav bara två är backar i en 3x20min match i en svår bortamatch mot SM-fyran...... men iofs jag kanske tänkte spela 1-2-2, då behövs ju bara två backar....
ahaaa... min taktik vart avslöjad.... :)

Intressant att se i helgen hur Real klarar sig mot AIK och Vendelsö. Tror dock att AIK kommer sist i gruppen då dem inte imponerat i serien, det blir avgörande mellan Real och Vendelsö helt enkelt....

På tal om Real så spelade distriktlaget träningsmatch igår mot Turinges herrar igen...
0-12 senast vart förlust med 3-4 denna gång, eventuellt så var det Adam, Dala och Kiwi som gjorde målen.
har dock inga uppgifter om vilka kedjor man hade eller backpar....
Men 3-4 är ännu ett starkt besked inför SM.
Känns som övriga distrikt kan börja oroa sig för Sörmlands power!!

Lite filmnyheter...

"Pandorum"... en Sci.fi film med lite oväntat slut.... kändes väl sådär....lite ologisk ibland... :)



Såg förra veckans avsnitt av "Stargate Universe"... var förvånad då avsnittet innan slutade med att dem hade en dödlig sjukdom vars botemedel fanns på en planet med farliga varelser... men avsnittet nu hade inget om det alls utan nu fortsatte livet som vanligt där.... jag menar vad hände med sjukdomen?... hmmm... känns som en jättemiss av dem...

Även sett flera avsnitt av Cougar Town och The biggest loser där dem börjar snart närma sig finalen....

Ska även se på Södertälje - Gottsunda på lördag, blir kul, har inte sett dem spela sen Hammarby matchen och nu är ju Pär tillbaks igen... :)



Måste bara säga att dem arbetskolleger jag arbetar med i projektet är grymma... blir aldrig en tråkig dag med dem.... :)


Nu kör vi på tillsammans!!!!





Tung lördag...

Det var en tung lördag kväll, att säga att man var mottaglig för social verksamhet efter matchen mot Nykvarn hade varit att ljuga... usch.... 2-10.... så tungt och så tungt för killarna som verkligen kämpade och slet hela matchen.

Uppladdningen inför matchen var urusel, dels att vi redan hade två ordinarie backar borta sen tidigare och sedan när vi inte fick med dem två P93 backar som vi då hade räknat med gjorde att vi stod där med två backar och tio utespelare inför en av säsongens svåraste bortamatcher.....



Att behöva flytta ner två offensivt starka killar ner till backen är inte kul, men det bästa vi kunde göra i den situation vi var i och dem två gjorde bra ifrån sig, ingen skugga över dem.

Dessutom började vi matchen riktigt starkt, det var en bra match första tio minuterna, vi hade flera heta chanser att göra mål, bl.a. frilägen. Även Real Nykvarn skapade mycket framåt även om det var mest långskott, men dem vart även farliga med. Tyvärr så släppte vi dem fram på för mycket skott, lite för passiva mot bollhållaren helt enkelt. Men Rikard såg till att hålla tätt. Tyvärr drog vi på oss två utvisningar kort efter varandra, vilket man inte har råd med mot Nykvarn och 0-1 kom efter femton minuters spel. Det som hände sedan var att vi tillätt dem skjuta för mycket och när dem väl fick många chanser så måste ju nåt skott tillslut sitta klockrent och oturligt för oss satt två skott vid bortre stolpen och i bortre krysset och 0-3 på tavlan... Inte helt rättvist... 0-1 hade jag kunnat tänkt mig efter första perioden.
I andra perioden kom tröttheten fram lite och vi spelade stressat och våran sämsta period och med det kom billiga mål bakåt som såg väldigt enkla ut.
Sista perioden gjorde vi riktigt bra ifrån oss men slarv i början gav en dålig start....
2-10 speglade inte matchen, men 2-5, 2-6 absolut. Vi var inte tillräckligt bra för att kunna vinna matchen denna lördag och när man missar 4-5 frilägen så är det inte meningen att man ska göra mål....

Tyvärr så vart vi få så det vart i princip inte möjligt att kliva på högt för att förändra matchbilden då vi inte hade orkat hålla ihop laget i längden och släppa ytor mot Real Nykvarn är självmord.....

Eloge till dem som dock kämpade igenom hela matchen och även till dem två som fick hoppa ner och ställa upp för laget som backar...

Golvet? joddå, denna gång hade vi förberet oss med en blöt handuk, så vi gled inte omkring denna gång... :)

Nej, nya tag är ett måste, vi har 4-17 på två sista matcherna och försvarsspelet som varit så bra i början har svikit oss sista två matcherna nu....



Hörde att Distriktlaget gjorde en mycket bra match idag borta mot Västmanland... seger med 7-2
Målskyttar: Dala 2, Urefors, Yousif, Axel, Luan och Johan...
Oskar fick hålla nollan!!

Kedjorna var tydligen:
Rasmus - Adam - Yousif
Johan - Robban - Fredrik
Dala - Fredrik - Kiwi

Backar:
Thorberg - Luan
Axel - Emil
Robert - ?

Målvakter
Phille och Oskar

Härligt besked för killarna!!

Hörde att dem ska återigen möta Turinge på onsdag i en träningsmatch, förra gången så vart det stortorsk, får se om ett mer toppat lag nu kan ge mer match, dock så har Turinge gått som tåget i div 3.....




Andra mer förvånande och oväntade nyheter.....

Det blir inget dunderderby den 18 december mellan Södertälje P93 och Telge P93.....
Då telges tränare Esa hoppat av så splittras laget också.... det ryktas om att Nykvarn och Tullinge är de nya adresserna för killarna.....
Att laget skulle lämna Telge var redan självklart, men att det skulle ske mitt i säsongen var väldigt oväntat....

En av orsakerna varför vi valde att stanna kvar med laget i Södertälje i somras istället för att gå till Telge, var just att vi visste att Telges 93:lag var ett lag på väg bort klubben...

Jättetrist då det VAR ett riktigt bra lag som när det spelade som bäst visade upp hur kul och fint innebandy kan vara.....



Många intressanta resultat i helgen...

Sam Jonsson avgjorde toppmötet mellan Onyx och Karlstad i div 1.... tid 19:59 i sista perioden... 7-6....

Turinge slog ett grinigt Södertälje med 10-6 i div 3...

Sparreholm fick sin första förlust mot Nyfors med 4-6... Starkt av Nyfors!!!

Södertälje vann med 9-4 mot Trosa Edanö i JAS och vann därmed serien och är vidare till SM-slutspelet!!!

Järna - Telge, Div 3... slutade 5-7... telge hade det tufft mot bottenlaget...

Täby FC - Södertälje, div 2 vart en 8-6 seger för Rockets, Christer 1+3, Gustaf 0+3 och Pär 1+1!!!

I idrottens värld så kan det svänga fort!!!





Kung Foppa!!!

Helgen närmar sig efter ännu en vecka.....
Känns som veckorna flyger fram, trots mörkret, regnet och november....

Dock inte så länge kvar tills första december och nerräkningen för jul börjar...
Ska erkänna att jag är lite svag för jul och julkänsla...
En riktig fin sak är när det snöar på kvällen (och snön inte smälter)... iallafall när man är ute och går.. hänt flera ggr när man på kvällen gått hem från jobbet och det snöar, man ser upp mot himlen och det är helt vitt....
Snön i kombination med gatutlamporna och mörket får mig alltid att känna mig glad och framförallt ger det mig en känsla av jul.....



Har många fina minnen från julen när man var mindre och tillbringade julen i finland med släkt och vänner...
Dem årliga SEGA Hockeyspel turneringarna t.ex. var grymma... :)

Medans andra blir stressade av julen och allt som hör till så njuter jag  mer av känslan av att det är snart jul...
Jag brukar t.e.x handla julklapparna dagarna innan jul först och har inga problem alls med att det är stora köer och fullt med folk nere på stan...... det ska ju vara så... det är ju snart jul.... :)

Så jag välkomnar mörket som kommer med vintern, däremot har jag inget emot om det inte skulle regna så mycket och sen när det väl börjar snöa så får det gärna ligga kvar och inte smälta bort..... :)

Veckans träningar har varit myclet fokus på passningsspel, avslutsövningar och tempo samt fys... måste hålla grabbarna i trim...

Dagens träning så körde vi tävling på nästan alla övningarna.... blir bra fart då direkt... :)



Tuff match på lördag mot Real på bortaplan, vi saknar några tongvande spelare, men jag hoppas att några andra lyfter sig ur sina svackor och leverar. Framförallt att vi som lag levererar!!

Har ju tufft schema framför oss nu. Nykvarn borta i helgen, veckan efter Gnesta borta... dem två svåraste bortamatcherna på säsongen... sen därefter har vi Nykvarn hemma....
Fördelen är att pressen ligger hos våra motståndare att ta hem matcherna, vi blir glada för alla poäng vi kan få utav dem tre matcherna.

I lördagens match så ställs vi mot 8 distriktlagsspelare!!!
Men samtidigt är det en kul utmaning, ska man bli bra så måste man prövas mot riktigt bra lag....

Distriktlaget ska möta Västmanland på söndag på bortaplan, har inte fått reda på vilka spelare som ska vara med i denna match. Men blir intressant och se ifall man kan ta med sig sista perioden mot Örebro!!

Vad vore jag för fan ifall jag inte nämnde at Hv71 besegrade Färjestad med 5-0 på bortaplan!!!!
8-0 senast och nu 5-0.... inte illa.... känns som Hv71 är en riktigt het finalkandidat...

Men oj.... Peter "Foppa" Forsberg.... vilken lirare.... jag tänker inte påstå att det är den svenska elitserien och dess spelare som är dåliga utan jag ser det mer som att en hungrig Foppa är helt enkelt sjukt bra....
Jag ber och hoppas att han verkligen får vara skadefri hela säsongen..... då kan nog tillochmed jag tänka mig att sätta mig i Axa Sportcenter en match för att se när Modo kommer på besök...
Han är i mina ögon "KUNG"....
Och det är som jag alltid sagt att han gör ju det för sin kärlek till ishockeyn... det handlar inte ett uns om pengar... utan han har kämpat sig igenom alla fotoperationer och besvikelser av en enda anledning... att få stå där på isen igen... att få vara i hetluften igen.....
Alla vi som har idrottat vet hur den känslan är..... att ställa sig på planen efter ett långt uppehåll och man nästan spricker av förväntan att få spela igen.... av den enda anledningen att man älskar sporten.....



Såg på Erik Hamréns första match som ansvarig för det svenska fotbollslandslaget mot Italien i onsdags...
Man öppnade riktigt bra, men efter 0-1 så spelade Italien ut sverige.... Andra halvlek var spelmässigt sämre och lite jämnare, speciellt efter dem byten sverige gjorde...
Det finns mycket att jobba med ännu, men det kommer, gäller att ha tålamod...
Bland det första som slog mig direkt under matchen var Sveriges villighet att spela bollen längs marken....
Helt annan nivå än på Lagerbäcks tid med 50-60 meters långbollarna... som kom ofta och stackars Henke och Zlatan fick jobba med...
Nu vart det ju några även denna match, speciellt när Italien spelade som bäst och svenskarna vart stressade och då kom lite av det gamla spelet upp igen...
Safari hade det svårt som vänstermitt.... han brukar vara grym som back men som mittfältare gick det ingen bra... Hysen och Elmander var för tama framåt, vart lätt bortplockade av italiens backar.
Synd bara att hysén inte satte läget i början av matchen, hade kunnat gett bra tändvätska...
Anders Svensson var bäst, Viktor Elm klart godkänd.... Mellberg och Majstorovic också klart godkända... Övriga kan mer.... och kommer säkert visa mer...
Jag tror på Hamrén!!! (Eller som jag läste... han med halsduken... :) )



Hade hellre sett Irland än Frankrike i VM....

Ska man skratta eller gråta....

Hammarbys nye frontfigur Kenta.... skriker ut i tidningar "Låt oss spela om Micke Karlsson"...
Är Micke bara en trofé som man kan satsa sådär utan ånger?
Nej, det vart bara löjligt.... Kenta i Bajen är inte samma Kenta som såg till att Haninge dominerade innebandyvärlden.... även kenta har blivit äldre....

Nu tror jag inte att det spelar någon roll ifall Huddinge (aka Balrog) vinner i helgen över Hammarby, det finns inget lag som kommer komma ikapp dem iallafall så tre poäng kan dem lätt tappa...

På fredag spelar Södertälje mot Trosa Edanö i Juniorallsvenskan... vinst där och man har vunnit serien!!!

Lördag och Södertälje ska möta serieledarna Turinge på bortaplan.... tuff match... behålla anfallspelet som man hade mot Onyx men skärpa till försvarsspelet så kan man nog ge dem en match...

Sparreholm tar emot Nyfors i helgen i P93/94-2 serien och jag tror att dem fortsätter segertrenden....

Telge H3 åker till Enehallen och storseger mot Järna är det enda som räknas...
I Juniorallsvenskan så tar Nykvarn emot Telge i ett hett derby där Nykvarn jagar kvalplatsen...

Södertälje H2 lag ska möta Täby FC i helgen och med Perra tillbaks så blir det tre poäng igen!!



Det är i dem mörkaste tiderna som ljusen lyser som starkast, bara du tar dig tid att se dem!!

Baskettränare...

Det vart full pott i helgen.

På lördagen mot Trosa Edanö lyckades vi vinna med 13-4 tillslut, men vi låg under med 2-3 en minut in på andra perioden innan vi gjorde 11 raka mål...
Och många av dem var riktigt snygga, hade några klapp-klapp mål. Vårat mål i PP var ruggigt snyggt... :)
Bortser man från första minut av andra perioden så var dem två sista perioderna säsongens bästa.
Just att vi spelade bollen snabbt och många gånger på en touch var det som lyfte matchen.

Vet inte om det var underskattning eller att vi fick 2-0 lite för lätt i första perioden som gjorde att vi bjöd in dem i matchen och fuskade rejält i det defensiva spelet.

Skottstatisitiken i matchen visade klart hur vi spelade.
7-7 i första, 8-8 i andra och sedan 16-3 i sista perioden!!
Trosa ska dock ha en eloge för att dem gav oss en match i början.

Anton hade en makalös match med 5+3!!



På söndagen mötte vi ett formstark Katrineholm som vann mot Telge och Nyfors under veckan.
Vi öppnade bra och gjorde 1-0 redan i första bytet. Vi spelade bra och skapade mycket framåt men en kontring i den femte minuten gav 1-1. Sen fick vi 2-1 men mer vart det inte i den första perioden där vi skulle gjort några fler mål i.
Andra perioden vart spelmässigt dålig och bjöd inte på något bra spel alls. 4 utvisningar i perioden gjorde också sitt. Vi gjorde dock perioden enda mål i spel 5 mot 4 på en riktig snygg klapp-klapp variant.
Tredje perioden var ingen höjdare heller, men Philip var bra i målet och vi var effektiva framåt.
6-2 tillslut.
men skotten 19-12 för matchen är underbetyg för oss...

Positivt: Antes två gretzkymackor till Gustaf och Danne...
Danne 2 mål, Gustaf 3 mål!!

Dock är jag nöjd med helgens 6 poäng.

Det sjuka i spelschemat är att vi inte har match i P93/94-2 serien förrän i januari.... om 1,5 månad...

Har dock börjat jobba med lite träningsmatcher, vilket är ett måste...



Var och dömde lite matcher i Järna i söndags i Enehallen. Var länge sedan jag var i den hallen, då Järna inte har något P93 eller P94 lag så har vi inte behövt åka dit för matcher på många år...
En fin hall, har många bra minnen därifrån... våra tuffa drabbningar mot Hölö SK med P80 laget...
Det var i den hallen vi säkrade vårat första serieguld med P87.....
Även i den hallen jag fått första och enda gången två fem minuters utvisningar i en match....

En sak som slagit mig nu är att efter att ha sett olika flicklag från Nykvarn är att dem gör något speciellt där ute... Nykvarns olika flicklag spelar verkligen innebandy, tekniska, har spelsinne... dem ligger långt före andra lag i just sättet att verkligen spela innebandy. Jag är imponerad och med det jag sett så kommer Nykvarn vara ett topplag i div 1 damer i många år framåt med dem här flickspelarna på väg upp...

Som vanligt spelades det en massa matcher i helgen....

H3: Södertälje - Onyx 19-9!! Vilken kross, och dem tog fram det när dem verkligen behövde det...
JAS: Telge - Södertälje 3-14!! Storseger även här....Klasskillnad.
HJ 91/92: Flen - Telge 10-3!! Flen hade dessutom en utespelare i mål.... soppatorsk i telge P93 just nu....
P93/94-1: Flen - Gnesta 6-7.... Gnesta hade 5-0 efter en period.. sen vart det match av det... Gnesta klarade ut det trots många borta...
P93/94-1: Onyx - Trosa 3-2. Onyx fortsätter att plocka poäng och har rest sig rejält nu.
H2: Södertälje - Nynäshamn 7-6... Tre sköna poäng för Södertälje och Perra var tillbaks på plan och gjorde en massa poäng direkt...



Var idag på barnens basketträning, som jag brukar vara med på måndagarna, dem börjar bli en hel del barn, idag var dem 17st...
Det som retade mig lite var att det finns några barn som verkligen inte borde vara där, finns framförallt en pojke som är såååå irriterande.... Men det var väldigt stirrit idag och många som testade gränserna idag och hade fel fokus av barnen. Speciellt mot den mamman som hjälper till på träningarna, alldeles för snäll...
Så jag erbjöd mig efter träningen att hjälpa till med övningarna att hålla koll på barnen och få övningarna tt gå smidigt. Jag är ju ändå där så då kan jag väl göra lite nytta, samtidigt som jag hjälper mina barn och dem andra att få bättre träningar. Okej att jag inte kan alla små tekniksaker i basketen, men att få igång övningar och förstå målet med dem övningar dem kör är jag faktiskt riktigt bra på.
Så nu är man baskettränare... en gång i veckan.... eller som jag ser det hjälptränare utan planeringsansvar.. :)

Har börjat dem senaste dagarna att börja förändra mig själv lite och mitt liv... lite mer åt det hållet som jag skulle vilja att det var och inte som det är.... små små steg som tillslut gör det bättre... :)

Träningen har jag dock inte kommit igång med, men jaa.. det får komma i sin takt...



Sörmland P15 förlorade sin första träningsmatch mot Örebro med 7-9 (1-6, 1-3, 5-0).
Stark sista period där man spelade på två femmor gav dock en bra avslutning och något positivt att ta med sig till nästa match. Att man inte hängde med i början ser jag som rätt så naturligt, ej riktigt samspelta och man mötte ett lag som har många spelare från en klubb, så där är man mer samspelta direkt.
Adam Larsson 3 mål och Yousif 1 eller 2 mål hörde jag... det är bra för det bl.a. dem två som måste vara bra för att Sörmland ska lyckas...

Adam-Valle-Filip, Fredde-Kivi-Dala, Hugo-Larsson-Yousif var tydligen start kedjorna denna gång...

Lite filmer...

"Nothing Like the Holidays", en komedi med en hel del drama också... fin och sevärd...



"2012"... en film som jag verkligen såg fram emot att se.... häftiga sekvenser.. men... njaa.... lite för mycket "just in time" med hjältarna för att vara klockren tycker jag.....2 och en halv timme lång och jaa.. den ska nog ses på bio för bästa effekt..



Ibland måste man våga göra något nytt för att lyckas med något gammalt!!!










En bra vecka...

Det har varit en bra vecka....

Flytit på bra på jobbet med projektet. Känns som jag har koll på det jag ska ha koll på.
Kommer bli bra det.



Jag räknar kallt med att det blir fem dagars veckor efter nyår igen, kan inte tänka mig att facket eller dess medlemmar tackar ja till en ny period med 4 dagarsveckor då vi alla vet att det påverkar a-kassenivån och försäkringskassans ersättningar isåfall...
Även om det går rykten om att Scania vill fortsätta med det, och det kan man väl förstå då dem tjänat mycket pengar på det.
Får se vart förhandlingarna går under november, kan ju ev bli varsel istället....

Träningarna i veckan har varit bra, jag lade till en extra sak under matchspelet i veckan som jag tänkte nog fortsätta med ett tag framöver vid varje två mål.
Var lite rätt att det skulle bli en bieffekt åt det negativa hållet men spelet var riktigt bra, speciellt i torsdag då det hagglade fram fina kombinationer och snabba pass emellanåt.
Fredagen gick åt bl.a. att träna på power play, jag valde att köra lite grund bara med våra två uppställningar.
Bara för att se lite hur spelet såg ut. Nästa vecka får vi gå in mer detaljerat var vi vill ha avsluten och vad vi ska söka för det såg lite stillastående och få avslut denna fredag.
Vi har även tränat på straffar i veckan, det behövs då vi oftast åker ut i straffavgöranden.....

Tisdags var det lite mer fys också... torsdagen gick i passningarnas tecken....



Får se hur veckans träningar slår ut sig på helgens två matcher, det råder en del sjukdom i laget men vi får se till att göra det vi kan med dem som ändå är friska.
På lördagen har vi dessutom tre spelare iväg med distriktlaget för match mot Örebro.
Ett örebro där många av spelarna var med och spelade 5-5 mot Nykvarns HJ-lag igår kväll. Vilket nog avgörande den serien till Linköping och Södertäljes fördel...
Nu vet jag inte vilka 15 som ska spela den här matchen. Men tippar ändå på en 4-2 seger för Södermanland.

Vi ska möta Trosa Edanö på lördagen på bortaplan och därefter Katrineholm på söndagen.
Jag förväntar mig bra spel och att vi nöter det fina passningspelet vi hade i torsdags...

Övriga intressanta matcher i helgen:

P93/94-1: Onyx - Trosa Edanö: En intressant match, där jag dock tror att Trosa gå segrande från.
H3: Södertälje - Onyx: En match där Södertälje behöver verkligen ta poäng från.... men Onyx blir svåra..
H2: Södertälje - Nynäshamn: Nynäs har spelat bra på slutet men ny är Perra Carlsson tillbaks!!! Seger för Rockets.
P93/94-1: Flen - Gnesta: Kommer Gnesta att vinna stort? Eller har Flen lärt sig nåt av dem två storförlusterna förra helgen? Tror på klar Gnesta seger.
P93/94-2: Telge - Trosa Edanö: Tror att Telge fortsätter sin fina form och tar en seger.
JAS: Telge - Södertälje: Derby!! kan Telge skaka Södertälje?

På lördag ska jag på dop!!!
Min brors dotter ska döpas.... :)



I helgen som var så tog jag ett stort beslut för framtiden och för varje dag i veckan som gått så har beslutet känts mer och mer rätt.... :)

Läste om att man i Japan lagt fram en lag som regler hur "tjock" man får vara..... överträder man det så får man betala böter.... för män låg nivån på 85 cm i midjemått...
Hur många skulle inte vara över det i Sverige (inklusive mig).... tuff lagsättning.



Såg dessutom två gamla vänner i grannfejden i måndags, inte träffat dem på många år så det var kul och se dem igen. Även om det nu var på tv. Själva fejden var tydligen rätt så lugn jämfört med andra fejder som dem visat i programmet... :)

Icke att glömma.... Katrineholm vann mot Nyfors i onsdags på hemmaplan med 5-3!! En riktig skräll, men bollen är rund.... :)

Lite serienytt:

Heroes - S04E09: Har inte förstått riktigt vad det nya hotet är, inte lika tydlig denna säsong. Men gillar Heroes.

The Biggest Loser - S08E09: Två åkte ut denna gång, tungt för Shay som slog nytt rekord över snabbaste viktminskningen för en tjej med 100 pounds på nio veckor, trots 17 pounds ner denna vecka så vart hon utslagen för att hon ansågs som ett stort hot. Tungt för henne då hon hade iallafall 250 pounds kvar att förlora...

V - S01E02: Andra delen av nyinspelningenav kultserien. Helt okej än så länge, tempot lite lägre denna gång. Men klart man ska följa den serien... :)

Cougar Town - S01E01: En ny serie som verkade okej som första avsnitt...

Sett en del filmer också:

"New In Town" med Renee Zellweger, en fin mysfilm typ... helt okej.



"Paranormal Activity" som speglas som det läskigaste det här året, helt okej gjort och klart sevärd. Jätteläskig var det kanske inte, men ryckte till iallafall en eller två ggr... :)



Livet bjuder på det mesta om du bjuder tillbaks!!!






Förlust...

Jag gillar inte att förlora.... det kan förstöra en hel dag ibland, speciellt om det varit en dålig förlust.
En match där vi spelade dåligt, eller spelade helt fel taktiskt eller liknande, då kan jag gå hela dagen och fundera på olika situationer under matchen, beslut under matchen m.m... Speciellt matchsituationer kan jag rulla i mitt huvud många ggr...



Dagens förlust mot Onyx var en typisk dålig förlust, vi gjorde en urusel första period...
Borde kanske sett varningssignalerna innan matchen... lite sena... kom iväg med löpningen sent... såg ingen riktig taggning under uppvärmningen. Många små signaler...
Vi var absolut inte på tå första perioden, Onyx var hetare på allt, närkamper, passningar, avslut, markeringar, beslut...
0-4 var talande siffror även om vi bjöd på tre av målen...
Första målet så står våran back på hälarna och blir en rundningsmärke... andra målet var ett snyggt spelmål av Onyx, tredje målet på frislag. Dels hade vi en spelare som markerade bort deras spelare vid halvplan... sedan så visste ju alla vem som skulle få passet och skjuta, ändå är inte våran kille i muren beredd på det... fjärde målet är en indianare från egna fickan som ger ett friläge.
Onyx hade 5 skott på mål... 4 går in.... effektivt värre...

Andra perioden så klev vi på mycket högre och det gav resultat då vi fick en konstant tryck mot deras mål. Vi vinner avsluten med 29-7, skotten med 10-4 men förlorar perioden med 1-2....
Då var det synd om grabbarna, för dem höjde sig efter första perioden och spelade riktigt bra andra perioden.
Det var (lite som vanligt) målen bara som saknades...
Onyx effektivt... 4 skott på mål och 2 mål...

1-6 inför sista trots bra spel gjorde nog sitt, för vi fick inte till samma tryck i sista perioden, lite synd för jag tror att vi hade nog kunnat gjort både 3-6 och 4-6 efter vårat 2-6 mål om vi behållt trycket framåt.
Istället kom 2-7 med minuter kvar på ett missat uppspel som gav ett 2 mot 1 läge.

Visst, Adam Larsson 2+3 och en av deras 93:or gjorde 3 mål var ett radarpar som vi inte fick stopp på denna gång...
Men både jag och spelarna vet att vi kan så mycket mer än vi visade idag...
Så synd att slänga bort en match på det viset, för att vi inte var taggade tillräckligt....
men Onyx lärde oss en läxa förhoppningvis...

Och ska man vara realist så dominerade vi inte andra perioden för att vi spelade en mycket bättre innebandy, utan för att vi gick in och spelade med enormt mycket vilja och hjärta....

Känslan är att om vi hade kunnat lyckats fått in 3 eller 4 mål i andra perioden så hade det gett oss kraft att köra likadant i sista perioden.....

Ska man prata kedjor så såg det ut så här:
Första kedjan -3, andra kedjan -2 och tredje kedjan +1....



Lördagens match mot Mariefred var dock roligare... även om det vart onödigt jämnt...

Skotten i första perioden 11-2, resultat 2-1
Skotten i andra perioden 9-1, resultat 1-0
Skotten i tredje perioden 14-8, resultat 3-1

Vi tog tag i matchen direkt och skulle öst in mål i varje period, men nåt saknas i vårat skytte just nu...
Avsluten: 71-29 (20-9, 23-6, 25-14)... Vi gör 6!!! mål...
Det skulle varit minst 12-15 mål denna match....

Så det vi började under veckan kommer vi fortsätta jobba med närmsta veckorna, avsluten samt anfallsspelet.

Andra intressanta resultat under helgen...
Onyx - Gnesta 5-5...Onyx hade 5-3 med ca 5 minuter kvar av matchen..
Trosa - Nyfors 4-4...
Nykvarn - Flen 19-6.... Real gjorde 10 mål på 11 skott på mål i första perioden.... kan inte vi ha den utdelningen tack...

Trosa - Katrineholm 6-4... där bortalaget aldrig gav upp och gav trosa en bra match...

Hur gick det för distriktlagsspelarna i helgen...
Hann ju se några av dem...
Adam Larsson, Onyx, var tyvärr riktigt bra mot oss, kan vli väldigt nyttig i P15 med rätt omgivning...
Emil Perkiö, Onyx, syntes inte så mycket i matchen faktiskt, då och då men hade svårt under press..
Robert Johansson, Trosa, fick ju se matchen från första parkett som domare när dem spelare mot Katrineholm och Robban var bra, vill och vågar ha mycket boll. Tuff att möta. Helt klart värd sin plats i P15. Gjorde ett snyggt mål upp i första krysset med en dragare också..
Rasmus Johansson, Trosa, blixtrade till då och då, en avig spelare som kan överraska på planen, grymt snabb på köksvägen...
Axel Svanborg, Trosa, spelade som han brukar, lugnt och enkelt, syns inte så ofta i spelet utan jobbar i det tysta.
Fredrik Urefors, Södertälje, hade ingen av sina bättre dagar och var väldigt anonym mot Onyx..
Oskar Tugén, Södertälje.. 7 insläppta på 14 skott visar ingen bra dag på jobbet även om det var försvaret som ställde till det många ggr.



Hade en frågoställning att tänka på under helgen och är ännu inte helt säker på vad jag bestämmer mig för, båda alternativen har sina positiva sidor men också sina negativa sidor...
Ska försöka se vilken som gynner mig mest i längden...

Fick även en annan sak att tänka över under helgen....
Där hjärtat säger en sak, men huvudet är osäker... konsekvenser ifall jag lyssnar på hjärtat...
Får se... har ett tag på mig att fundera innan jag tar ett beslut...

Vad vore livet utan dem svåra valen?... :)

Sett en del från helgens landskamper för herrar och U19 också...
Lyckats spara en del av dem matcherna på datorn också..
Så man kan studera och kanske få en del tips...
Speciellt av Sveriges U19 landslag som öste in mål under helgen... 12 mot Tjeckien, 11 mot Finland och 15 mot Schweiz.... Sverige - Finland 11-10 måste varit en galen match... :)

Nya tag i veckan som sagt... matcher mot Trosa Edanö och Katrineholm i helgen...
Blir två bra matcher nog!!

Såg "Tunnel Rats" i lördags... en film om Vietnam kriget... lite klaustofobi varning på den... smyga runt i små tunnlar under marken... hade jag aldrig vågat... :)




Såg även på senaste avsnittet av "Stargate Universe" och... neeej... det verkar inte bli bättre... synd... :(

Det är bara att bryta ihop och ta nya tag!!



V isitors...

Såg idag första avsnittet av ny inspelningen på kult serien "V".



Jag kommer ihåg "V", den var riktigt bra och minns att jag inte missade ett avsnitt.  :)

Nyinspelningen började med ett 45 minuters avsnitt och det kändes lite som att man skyndade på lite för att få med så mycket som möjligt i första avsnittet.
Jag förstår delvis också varför.
Alla som ser på serien vet ju redan att det är reptiler bakom maskerna hos besökarna så man kan inte bygga upp och sedan släppa bomben som orginal serien kunde med sitt första 1,5h avsnitt... :)



Men jag tyckte ändå om avsnittet, känns lovande på nåt sätt... :)
Ska bli intressant att följa helt klart...

Har haft annars två bra dagar, dels fick jag ett positivt besked som löser det jobbiga problem som dök upp förra veckan. Så nu lyckades jag iallafall vända det negativa till något positivt, vilket känns jättebra. En stor lättnad.
Samtidigt har jag fått hjälp av familjen, vilket kan ta emot p.g.a. stoltheten hos en själv, men det känns bra nu så här efteråt och jag tackar för hjälpen!!



Träningen idag vart riktigt bra, tycker jag. 2,5h som uttnytjades till max. Jag skippade två måls spelet den här kvällen tillgodo för fler nyttiga övningar... :)
Vart mycket teknik, pass, skott och tempo idag...

Fredagsträningen imorgon blir fokus på spelsituationer och power play då den har varit svag sista två veckorna.
Vi står för stilla och passningstempot har varit för lågt, så det känns som vi behöver träna mer på det och se till att alla är med på tåget över vad man ska göra under PP.

Mariefred på lördag, en match vi ska vinna tycker jag. Förrut hade dem Kenny i målet som kunde verkligen hålla nere siffrorna. Tror vi hade en match förra säsongen då vi vann med 4-0 men sköt en 40-50 skott på mål....

Onyx på söndag blir en utmaning. Man får inte låta sig luras av tabellläget. Nyköpingslaget har flera bra spelare och spelar oftast smart. Vi vet dock hur dem inte vill spela och ska försöka få dem till det igen...
Blir en bra coachmatch mellan mig och Mange... :)



Såg att distriktlaget fått klart med tre matcher.
Mot Örebro den 14/11, mot Västmanland den 22/11 och mot Östergötland den 20/12.
Bra motstånd då alla tre distrikten ser jag som att dem kan få ihop riktigt bra lag.
Tyvärr så kommer jag inte kunna se någon av matcherna....   :(

Även gruppindelningen för steg 2 i newbody Cup/SM har kommit.

Grupp A:
Segrare grupp 1, Gävle och Falun

Gävle mot Falun, vilken bra match det lär bli. Tror dock att Falun går vidare.

Grupp B
Storvreta, Stenhagen, Saga och Enköping.

Uppsala gruppen kan man kalla den och Saga känns som favoriter på förhand men varning för Storvreta som faktiskt slog ut Livets Ord.

Grupp C
Salem, Värmdö och Jakobsberg.

Ser man på namnen så ska Salem ta hem det här lätt. Och ja... allt annat skulle vara en stor överraskning,

Grupp D
Vendelsö, AIK och Nykvarn.

En bra grupp där det kommer bli tre bra matcher. Kan AIK hitta spelet som gjorde att dem slog ut Täby?
Håller Vendelsö som lite favoriter men det blir tre jämna matcher.

Grupp E
Örebro, Karlstad och Skoghall.

Karlstad en liten överraskning men det känns som det står mellan SM-segrarna 2008 Örebro och SM-segrarna 2009 Skoghall. Jag tippar Skoghall...

Grupp F
Berg, Mullsjö och Pixbo.

Berg har varit ett bra lag länge, Mullsjö brukar ha bra lag och Pixbo tog silver i SM i våras...
Känns som en öppen grupp men Pixbo får stå som favoriter.

Grupp G
Eken, Frölunda och Mölndal.

Tre lite mindre kända lag och det lag som jag har hört mest om är Eken så därför får dem mitt tips.

Grupp H
Vöikers, Helsingborg och Öresund.

Vöikers är tillbaks igen och denna gång tar dem sig till slutspelet igen.

Så om mina tips slår in har vi följande kvartsfinaler i februari!!

Skoghall mot Salem
Saga mot Eken
Vendelsö mot Vöikers
Pixbo mot Falun

Inga dåliga matcher det... men det ska spelas om det först...   :)


Södertäljes P95 lag som gick vidare hamnade i en grupp med Älvsjö, Åkersberga och Boo.
En tuff grupp.

Innebandylandskamper i helgen...

U19 herrmatcher och Herrmatcher streamas på webben. Kul!!

Imorgon hinner jag se
U19 Schweiz - Finland och lite av Tjeckien - Sverige

Lite svårare att se övriga matcher då man har träningar, matcher och annat också i helgen... :)

Såg på "Moon" härom kvällen och den var klart sevärd....



Även sett på "Hardwired" med Cuba Gooding Jr... njaa... sådär..... lite väl ologisk hightech..
Dessutom varför visa Val Kilmer så som han ser ut på riktigt på filmfodralet?
I filmen är han långhårig och har glasögon hela tiden.... hmmm... :)




Haft lite samtal i veckan med några andra tränare i P93/94-1 serien...
Känns som att stämningen tränarna mellan är riktigt god och att det finns många ledare
som verkligen brinner för det dem gör...
Sen kan folk ha sina uppfattningar om andra tränare, skulle kunna rabbla upp flera tränare som alltid sågar andra tränare.... och då menar jag verkligen sågar dem... som tur är så hittar man inte dem tränarna i våra serier... :)
Jag tycker personligen att det är trist och ofta onödigt att ha "hat" eller såga och nervärdera andra tränare.
Det är trots allt bara en sport vi håller på med....

Självklart ska man ha och jag har det också, åsikter om olika tränare, men jag skiljer då oftast på sak och person. Kritiserar jag någon t.ex. på bloggen så gör jag det p.g.a. en sak eller beslut, inte som person.

Jag har varit tränare i över 17 år och kan faktiskt inte komma på en enda motståndar tränare eller ledare som jag verkligen ogillat....
Istället har jag nog oftast lärt känna och fått bra kontakt med många ledare...har även många ggr klarat av att ha sammarbete med ledare som många andra tyckt vara jobbiga, dryga eller som betecknats svåra...

Helgens matcher i serierna:

P93/94-1

Nykvarn - Flen, Flen har varit med målmässigt i alla matcher, kan dem hålla nere siffrorna mot real också?
Onyx - Gnesta, en svår bortamatch för Gnesta, kan dem koppla bort helgen? Gör dem det så vinner dem.
Trosa Edanö - Nyfors, Nyfors har haft svårt mot trosa förrut, men trion Anton, Timmy och Kiwi fixar tre poäng.

Trosa Edanö - Katrineholm, Kan bli en tuff och fysisk match, hemmaplan avgör?
Nyfors - Flen, hemmaseger utan problem.
Södertälje - Onyx, en svår match för oss, men kan vi hålla uppe målsinnet från i tisdags så vinner vi.

P93/94-2

Södertälje - Mariefred, tappar vi poäng så har vi misslyckats.
Standard - Katrineholm, känns som en hemmaseger i lilla Hållstahallen.
Telge - Nyfors, kan telge bli först med att ta poäng av nyfors, tror det då jag tror att ingen av Timmy eller Kiwi spelar.


Efter regn så kommer det sol!!


Södermanland P15...

Måste börja med att erkänna att jag gjorde en stor tabbe med "mitt" distriktlag då jag missade att ta med Yousif (Södertälje) som en av forwardsen!!

Sorry Jossan!!

Självklart så ska han vara med i truppen.

Idag kom truppen upp som ska representera Södermanland P15 i januari!!

Till stora delar väntade namn, men även några oväntade...

Sen några namn som man blir mörkrädd för....
men mer om det senare...




23 spelare uttagna!!
Så med andra ord kommer det bli en målvakt och 2 spelare på läktaren varje match...

Sen stark ut, speciellt om man ser på två femmor, ser man till en fjärde så ser den inte så vass ut...

Att ta ut en trupp är aldrig lätt, har själv varit med och tagit ut en trupp till HJ17 för några år sedan och självklart vart det många som hade synpunkter om sluttruppen. Det kommer det alltid att finnas oavsett vilka man tar ut.
Det viktigaste är att man tar ut den trupp som man tror på som tränare.
Gör man det så spelar det ingen roll vad alla andra tycker och tänker...

Jag fick t.ex. jättekritik från Eskilstuna för att deras bolltrollare Tobbe inte var med i truppen, först. Sen kom han dock med p.g.a. återbud.
Min åsikt som tränare var att han var teknisk och offensivt farlig när han var på det humöret, men väldigt svag i defensiven...
Han fick inte spela så mycket i SM sen, men spelade en period mot Örebro, en period där vi tappade en ledning med två mål till förlust med 2 mål och Tobbe hade minus 3.....
Så jag hade kanske rätt? Dock så ska det på nåt sätt finnas plats för offensiva spelare i ett lag, iallafall om man vill kunna vinna...

Jag tog inte med bl.a. min bästa back från klubblaget jag tränade för att han inte hade den rätta inställningen till distriktlaget.... ett tufft beslut att ta då det är en spelare man träffade varje vecka i klubblaget.
Men man måste som distriktlagstränare skilja på klubblaget och distriktlaget...

Personligen tycker jag inte att Lasse och Richard gjort det denna gång...



Min syn: (observera)
Man tar med en back som är grymt osäker när han är under press och tydligen enligt rapporter från flera varit dålig på uttagningarna och jag tyckte han var dålig i dem två matcherna i lördags.
Istället så tar man inte med backar som Tobbe (Gnesta) och Pontus (Nyfors) som är dominerande i sina lag.
Ärligt talat det är klasskillnad mellan dem två och den som vart uttagen från Real...

Man har med två forwards som spelar i Real Nykvarns tredje kedja, en av dem fick knappt fick spela nåt emot Gnesta i lördags i en match som gällde, men killen platsar att möta sveriges toppspelare???
Jag hade personligen lätt kunnat hitta 10 forwards som alla är bättre än dem två....

För att vara hård så platsar inte dem två forwardsen i Södertälje när vi spelar på två kedjor och då är vi långt ifrån det bästa laget i distriktet...

Men dem flesta toppspelarna i distriktet är med, vilket gör att man borde kunna få ihop till minst två riktigt starka femmor.

Jag är jätteglad för våra spelare Oskar, Rikard och Fredrik att dem är med i truppen!!

Men det är lite bittersmak i munnen när man ser truppen...

Real Nykvarn 8 spelare...
Gnesta 4 spelare, Södertälje 4st, Onyx 3 st, Trosa Edanö 3, Nyfors (som vann serien) 1 spelare...



Tänkte även ta upp en annan sak som slagit mig många ggr... och speciellt efter helgen...

Nyfors vann serien förra säsongen och har öppnat starkt i år igen...
Ändå har man inte hört eller läst nåt från dem, varken spelare eller ledare om att dem är störst, vackrast och bäst... inte en enda gång!!
Ödmjuka segrare!!

Där har två andra lag nåt att lära sig, för där är man bäst i Sverige så fort man vinner en cup, DM, serie eller SM-kvalgrupp....

Ursäkta mig, men Skoghall vann SM, alltså är dem bäst i Sverige och är det enda laget som har belägg att faktiskt vara lite kaxiga...

Då ledare i Real förundras över varför ingen gillar laget så tror dem tydligen att det beror på klubbmärket på tröjan.... Helt fel!!
Ett lag vars spelare och ibland ledare (dock inte alla, men många) är så dåliga segrare, saknar ödmjukhet och ofta nervärderar andra lag kommer alltid bli ett lag som alla vill vinna mot.
Attityden påverkar inställningen hos dem andra lagen!!!

Kan ta som exempel mitt P87 lag som var ett av dem bästa lagen i sverige.
Vi vann serie, DM och slutspel varje gång under 4 års tid.
Klart vi skrev på hemsidan, Södermanlands bästa P87 lag, för vi hade belägg för det, resultaten talade sitt tydliga språk. Men ALDRIG gick vi ut och påstod oss vara bäst i Sverige för det!!

Jag har personligen aldrig med Telge eller Södertälje P94 sagt att vi är bäst, eller sagt att vi är ett bättre lag än någon annan. Däremot kan jag ha tyckt att vi var bättre än det andra laget den matchen, men aldrig sagt att vi är ett bättre lag.
Och jag kommer inte heller säga det förrän vi isåfall står som seriesegrare eller distriktmästare eller så. Om ens då...
Ödmjukhet!!

Riktiga vinnare beter sig som vinnare.....

Visst, mina referat är vinklade. Självklart, finns ju en anledning varför jag skriver dem så och inte är det för att göra Bunkeflo, Hummelsta eller nåt annat lag gladare...
Läs och va glad. Inte alla lag som ens skriver referat. Eller så hoppar du över och läsa dem... Ditt val...

Sist men det viktigaste!!



Jag hoppas kunna vara på plats i januari och stödja Södermanland i SM!!
Jag tänker inte sitta och hoppas att det går dåligt så man får sitta och klaga över det ena och det andra.
Jag kommer hålla tummarna för laget och att grabbarna som är med får den framgång dem förtjänar!!!

Kom igen Södermanland!!!






SM-helg...

Ibland lyckas man och ibland inte...

Det var många lag som fick erfara det den här helgen....

Även vi...

Uppladdningen tycker jag var bra, vi var förbereda inför SM-kvalet.
Det enda som spräckte planeringen lite var att vi inte kunde träna PP extra under fredagsträningen då vi saknade spelare i båda PP-uppställningarna på träningen...

Det märktes att spelarna var taggade, att alla hade insikten av att vi kan faktiskt skrälla idag.....
Vi fick till rätt musik i omklädningsrummet, vi fick några procent extra av att ha A-lagets ställ på oss....
Vi fick gratis tändvätska av Nykvarn på gästboken....

Du kan alltid säga om det hade varit så och om han hade varit med o.s.v...
Bortförklaringar är ju det lättaste i världen att komma fram med...

Men i slutändan så ställde vi upp med det bästa vi hade för den dagen, så var det.
Vi gjorde två bra matcher, inte våra bästa för säsongen, men bra matcher och mot högklassiska lag.



Första matchen mot Nykvarn så visste vi att dem skulle spela point (tack för tipset distriktlaget)...
Så därför lade vi oss taktiskt så att i störde dem i uppbyggnaden, första två uppspelen skickade dem dels över sargen och bort till ingemansland... Även dem kom in i matchen sen, vi fick dem att spela upp där vi ville.
Kanske var vi för övertaggade och därför gick bort oss emellanåt för att vi ville för mycket, det är lätt hänt i matcher som denna...
Taktiskt så gjorde vi det helt rätt, speciellt i andra då vi fick dem att spela där dem trodde att dem ville komma upp i. En svag inledning av andra perioden gjorde att det stod 0-4 istället för 0-2 och det är en stor uppförsbacke.
Dock ska killarna ha eloge för sättet man genomför den andra perioden. Totalt respektlöst.
Kunde vi bara börja få in bollarna i mål också.....

Sen visst kan man skylla på att vi inte var vana med golvet, som kändes halt och sen att ena domaren iallafall som vi uppfattade det som att han blåste konstant emot oss. Och hade olika nivåer beroende på lag.
Det står jag för om den synpunkten.
Dock påstår jag inte att vi förlorade p.g.a. av golvet eller domaren. Vi gjorde några individuella misstag som föranledde målen och sen hade vi gott om chanser själva att faktiskt göra mål.
Saker vi själva kan påverka och som påverkade resultat!



Andra matchen mot Gnesta så kändes det som vi inte orkade ladda om till.
Vi startade urvaket och Gnestas 2-0 var helt rättvist. Dock så kom 1-2 perfekt för oss, då det tände laget och gav oss energi igen. Energi som faktiskt såg till att det stod 2-2 efter en period.
Men 2-3 lite för billigt och sen en kalldusch med ett i mina ögon billigt 2-4 mål i boxplay.
Sebbe hade tre bra kontringschanser under den boxplayet som hade kunnat gett 3-3 men istället kom skottet utan fart in i mål. Men alla mål kommer inte efter hårda skott, det viktigaste är att träffa mål....

Efter det så tycker jag att vi skön ihop lite och hade inte energin att komma tillbaks igen och med det i tanken så är 2-5 i slutändan rätt resultat.
Vi kom inte upp i normal nivå denna match och alla var inte beredda att offra lilltån för seger....

Vi hade en avlastningsfemma som fick göra inhopp i båda matcherna, ca 2-4 byten per period.
Det är aldrig lätt att göra det och inte det roligaste kanske, men det är ett lagspel och ibland så är det den rollen man får ha för lagets bästa och då gäller det att bidra med sitt bästa när tillfället kommer.
Nu gjorde killarna det klockrent i båda matcherna, spelade +1 mot Nykvarn och +1 mot Gnesta...
Det går knappast att begära mer av dem då!!

Av dem övriga två femmorna så spelade första -2 mot Nykvarn och -2 mot Gnesta medans andra femman spelade -1 mot Nykvarn och -1 mot Gnesta.



Vårat power play var svagt denna dag. Första PP mot nykvarn var bra men därefter hade vi svaga PP.
Mot Nykvarn hade 3 PP och inget mål och mot Gnesta så hade vi två PP och inget mål.

Så där har vi en massa att utvecklas på!!

Box play som vi brukar vara bra i gick inte så bra heller statistikt...
Mot Nykvarn släppte vi in 2 mål på 3 boxplay (varav den sista med en sekund kvar av matchen dock). så 33%.
Mot Gnesta så spelade vi 50% då vi släppte in ett mål på två utvisningar. Målet kom med 4 sekunder kvar av utvisningen.
Så med 5 sekunders mer skärpa så hade vi haft 66% mot Nykvarn och 100% mot Gnesta, men nästan räknas inte då vi faktiskt släppte in målen...

Som helhet tycker jag att vi ändå bet ifrån bra, mycket bättre än dem flesta och säkert Nykvarn och Gnesta hade förväntat sig. Det betyder att vi är på rätt väg.... Vi går framåt....

Om man bara leker med tanken på vilka spelare vi tappat sista 14 månaderna...

Johan C - Elias - Pontus TL, Dennis E - Thorberg. En hel första femma från Rocketssidan...
Anton J - Anton H -William som var en målsprutande första kedja i Telge....

Hade dem varit kvar så om Nykvarn är Real så hade vi banne mig varit Barca.... :)



Nu ska man dock veta att det finns fördelar att vissa bytt lag också, många av dem vi har kvar i laget har lyft sig enormt mycket utan dem spelarna och inställningen och stämningen är bättre i laget nu....

Men Anton J tar jag gärna emot vilken dag i veckan som helst...... :)
I mina ögon hade han varit given i sörmlands distriktlag om han spelat kvar, men nu spelar han i Salem och då fick han inte ens vara med i sthlms uttagningarna....

En stor förlust för oss men också en förlust för distriktlaget...

Dock så gillar jag laget vi har nu, det är en härlig blandning med killar som har gott hjärta och rätt inställning till det vi håller på med....

Att jobba med det här laget har och kommer utveckla även mig enormt mycket!!

Nykvarn tog sig vidare efter 1-0 segern mot Gnesta.
Men det satt hårt inne. 0-0 hade gjort så att Gnesta gått vidare för att dem hade mycket färre utvisningsminuter sammanlagt på två matcher.
18:39 i andra perioden kom segermålet av Valle.... men förarbetet till målet kan diskuteras....
Har själv kollat på det flera ggr på bandet och jag hade som domare dömt frislag till Gnesta.
Hade E dömt så hade Jeppe åkt på en två minuters utvisning...
Istället friade domarna och jeppe kunde spela upp bollen till valle som gjorde mål medans gnesta spelaren låg i hörnet med sargbitarna runt sig...

Det är en klockren skuldra mot skuldra, utan tvekan. Men Gnesta spelaren var först och hade hunnit ta bollen och sen finns det en gräns för hur hårt man får trycka någon även om det är skuldra mot skuldra... dessutom mot en icke bollförande spelare.... obstruction kan man också kalla det...
Killen flyger som en vante så det var inte direkt någon lätt tryckare....

men som sagt, det finns alltid domslut som man kan diskutera och som kommer dömas olika av olika domare.
Thats life!!



Såg på en massa matcher idag också i USM (pojkar 1993).
Vart en två timmars promenad sammanlagt när man sprang mellan hallarna, till Wasa, sen till Västergård, sen till Wasa igen och till sist tillbaks till Västergård igen.... :)

Södertälje gick vidare efter tre storsegrar mot Norrköping, Linköping och Linhem.
Och man bjöd på riktigt fin innebandy, innebandygodis helt enkelt.
Speciellt mot Linköping...
Man spelade rätt hela tiden och var fokuserad hela matcherna igenom och alla tre kedjorna levererade och bidrog.

Telge slapp möta Södertälje i kvalet i år men fick ändå se sig återigen utslagna i steg 1.
Mot Tullinge spelade man 2-2 i en tuff, fartfylld jämn match som hade kunnat slutat hur som helst.
Tullinge slog sedan Gnesta med 6-2 och Telge hade "bara" att vinna med 5 mot Gnesta så var man vidare...
Det vart vinst med bara 4-3 efter underläge 1-3 i första perioden.
Det syntes på spelarna att dem tänkte att vi gör 5-0 redan i första perioden, speciellt när man gjorde 1-0 i första bytet av matchen också. Det kostade och man förlorade greppet p.g.a. underskattning samt att dem spelarna som ska leverera gjorde inte det. Den när det inte lossnade så vart man mer stressade och då låste sig spelet ännu mer.
Jonte var osynlig i båda matcherna, skapade kanske tre chanser på två matcher, Herre glimtade då och då mot Gnesta, men oftast blandade och gav hejvilt. Dem två brukar ju annars bjuda på innebandygodis mål på löpande band... Mange som spelade center med dem var bra dock.
Tim som brukar vara omöjlig att stoppa emellanåt var också dålig i båda matcherna, långt under normal standard.
Så att Tullinge gick vidare var välförtjänt för Telge var inte bra när det väl behövdes...

Men det syntes och det märks och det hörs.... Telge P93 är inte som dem var förrut, nåt stämmer inte...
Dessutom ryktas det en del om att dem nog inte spelar i telge nästa säsong.....

För våran del så blir det nya tag nu när SM är slut för denna säsong.
Vi jobbar vidare på att utvecklas oss och har kommit en bra bit på vägen.



Tyvärr är matchschemat lite skumt i serierna nu när två lag drog sig ur i P93/94-2.
Vi har match i den serien 15 november och sen nästa efter det i januari!!!
Trist värre, så det blir att försöka få till en massa träningsmatcher istället då vi har killar som både förtjänar och behöver spela matcher under november och december...

Nästa vecka så har vi Katrineholm på en tisdagkväll borta, sedan möter vi Mariefred hemma på lördag och Onyx hemma på söndag...

Tre segrar är beställda av coachen samt BRA spel!!

Dags för ketchupeffekten nu när det gäller målskyttet... :)


Vill helst inte nämna det men IFK Göteborg tappade 1-0 till 1-2 på hemmaplan och därmed guldet..... :(
Tycker man gjort en bra säsong iallafall, men guld hade smakat bra... :)

Djurgården mot Assyriska i kvalet.... tror DIF är starkare...

Blir inte klok på Stargate Universe... sett sex avsnitt nu och det känns som den aldrig kommer igång riktigt...
Stargate Atlantis är divisioner bättre än Universe just nu....
Ändå sitter man där och ser varje avsnitt, för Sci-fi galen helt enkelt... eller så hoppas jag på förbättring.... :)

Såg trailer på filmen Avatar.... verkade bra... den vill jag se... :)



Övriga lag som gick vidare i SM för 94:or....

Saga, Bergs, Eken, Frölunda, Mölndal, Pixbo och Malmhaug Öresund.

Varje träning är en utmärkt möjlighet att utvecklas på!!






RSS 2.0