DM och Nykvarn...

Då vad Distriktmästerskapen över för denna säsong. DM har alltid varit nåt speciellt för mig.
 
Minns från the old times med Geneta BK då DM låg en månad efter serierna var slutspelade och vi tränade stenhårt veckorna mellan med våra lag och sopade hem mängder med pokaler. (Ja, på den tiden var det viktigt att vinna och vinna mycket) :)
 
Det året som lagen i Geneta dessutom var som bäst så spelades inte DM p.g.a. hallstrejk halva säsongen....
 
Men nog om historien om Södermanlands giganter Geneta BK. :)
 
- - - - - - - -
 
För Telges del så vart det bra resultat på den röda nivån. Där det märks att våra sammarbeten över laggränserna ger effekt. P01 tog brons (samma lag som tappat femton spelare två sista säsongerna till Salem och Nykvarn). P02 tog brons och P03 tog silver och brons medans F01/02 tog silver efter straffdramatik.
 
 
 
- - - - - - - -
 
Guld i alla dem fyra klasserna tog Nykvarn och jag ska vara ärlig och säga att dem var värdiga segrare. Dem fyra lagen spelar just nu bäst innebandy av alla lagen. Och det speglar hur det ser ut just nu. Nykvarn producerar bra ungdomslag som spelar en bra innebandy. Det är helt enkelt upp till övriga lag att steppa upp sig.
 
Att dem har haft några bra årgångar samt bra samarbete med Selected Player gör att dem har en dragningskraft som gör att bra spelare söker sig dit. Man vill vara en del av ett vinnande lag.
Det är tillochmed så att när dem startade sitt P10 lag så kom det föräldrar med sina barn från Strängnäs, Järna och Södertälje för att dem ville att deras barn ska spela i Nykvarn. Det säger en hel del om den image och genomkraft dem skapat. Bästa spelaren i P02 i helgen för Nykvarn kommer från Strängnäs, DM´s bästa spelare i Nykvarns P03 kommer från Salem. Kollar man i lagen så finns det spelare från Järna, Telge m.m i trupperna. Men det är resultatet av den ställning man har och har skapat sista åren.
 
Kollar man bakåt i historien så hade Nykvarn sällan några bra ungdomslag. Visst P85 kanske inte håller med mig, men dem var inte topp i landet som t.ex. Nyfors P85 var.
Nej, första riktigt bra ungdomslag som Nykvarn fick fram var P94 laget (med Valle, Macke, Dala bl.a.) dem drog fram det som blivit lite av kultur ute i bygden. Alla spelar innebandy. Elller har åtminstone provat och spela. Innebandy är ortens nr 1.
 
 
 
95:orna var dåliga men 96:orn var duktiga och framförallt 97:orna var bra och vann USM. 98:orna var en förlorad årgång, men sedan har det rullat på. 99:orna vann USM. 00:orna var Sverige bäst i Newbody Cup. 01:orna är bäst i Sörmland och kan spela jämnt mot topplag i landet, likaså 02:orna. 03:orna däremot är Sverigebäst.
 
Kollar man på flicksidan så har dem haft många bra flicklag sen F97 som visade vägen på flicksidan.
 
Så hur har dem lyckats vända sig från att ha kommit femma, sexa, sjua i serierna till att vara ledande i länet och i visa fall i Sverige?
En bra fråga som övriga klubbar i Södermanland behöver ta sig en funderare på.
 
 
 
Tyvärr har några lag genom åren haft ledare som gått över rimliga gränser och i vissa fall varit odrägliga mot domare och motståndare, och därför skapat en vi mot dem känsla i länet. Hur ofta träffar man inte på ledare som hellre håller på Nykvarns motståndare än på Nykvarn oavsett vilka dem möter? Det finns lag i Nykvarn med bra ledare men dem får dras med det rykte som dem dåliga ledarna dragit på sig för klubben.
 
Lite som Kristoffer från Uppsala berättade om när han pratade med Sirius om deras ungdomsverksamhet och undrade om dem visste varför Sirius var hatad av alla andra föreningar i länet oavsett åldersklass....
 
Men när det kommer till själva spelet på planen så är dem på en nivå som inte många andra lag är på just nu. Det ska dem ha stor eloge för.
För oss i P03 så är det en morot att ha lyxen att få möta dem så ofta och gnugga oss framåt och se vilka bitar vi behöver jobba med. Sen skulle vi självklart gärna vinna fler matcher mot dem, men det är inte nu vi ska vara som bäst. Och tycker det ändå är kul och se att vi kan matcha Sveriges bästa 03:or även om vi jobbar annorlunda.
 
Bollen är rund....
 

RSS 2.0