Fredagssnack....

Äntligen fredag som man säger.. :)
 
Blir en helg med full rulle, en massa innebandy imorgon, del se lite matcher, döma och se lite matcher till.
Samt på söndag jobba heldag.
 
Blir ju sista lediga helgen på några veckor, sen kör vi på igen med matcher flera helger i rad, that how I like it. :)
 
För även om träningar gör en hel del så finns det visa saker som tränas faktiskt bäst i skarpt läge, match.
 
Ska bli kul och se Telges P98:or imorgon spela SM-slutspelskval mot AIK och Linköping. AIK vann dem mot i Storvreta, så jag räknar med att matchen mot Linköping blir det STORA matchen som avgör om dem går till slutspel som ett av Sveriges åtta bästa lag igen. :)
 
 
 
SM är nåt stort och riktigt fint. Skulle det försvinna så skulle en del av sportens själ försvinna med det.
Sen kan man alltid diskutera vilken ålder SM ska börja spelas på.
 
Tex, i finland heter alla juniorer.
A (födda 1993-96), B (födda 1996-1997) C1 (födda 1998) och C2 (födda 1999) är dem klasser som spelar SM.
 
I Sverige spelar man sin första SM som född 2000.
 
- - - - - - - - -
 
Jag ska erkänna en grej här och nu.....
 
Jag har alltid byggt mina lag mot att vara som bäst till USM (16 år).... Alltid!.
 
P80 laget började med att bara förlora en massa matcher sin första säsong, men slutade med att vinna sina två sista matcher i serien, sen växte man säsong för säsong till att tillhöra toppen av Sverige.
USM - Silver, förlust i finalen mot Järfälla 7-6... En av mina starkaste minnen på både gott och ont :)
 
P87 laget var ett lag som alltid kom tvåa varje säsong. Sen kom jag och vi tog allt (serie, DM och serieslutspel dem sista fyra pojkåren), då det bara var Oxelösund som kunde ge lite match i distriktet sista åren, så var vår måttstock stockholms bästa lag Töjnan. Första gången vi mötte dem förlorade vi med 6-0. Sen kom vi närmare och närmare för varje år samtidigt som vi gick långt i cuper mot andra topplag i olika distrikt m.m.
Sista säsongen då dem var 16 år så mötte vi Töjnan två ggr, vann båda gångerna....
USM - Utslagna i Regionssemifinalen trots att vi vann mot Töjnan i gruppen som sedan gick vidare till slutspel och kom trea i SM....
 
 
 
P94 laget var till början ett lag som inte vann så ofta, dock ett riktigt glatt gäng. Jag fick komma in och hjälpa och vi började med att gå till två raka cupfinaler som vi dock förlorade innan vi därefter vann tredje cupen.
Vi höll på att slå Nykvarn i DM redan första säsongen men dem gjorde två mål i slutet och vann. Men vi gick riktigt bra i cuperna och i serien, många jämna matcher med Gnesta som dem dock alltid vann tillslut. :)
Sen slogs vi ihop med Rockets och det tog tid att få ihop två lag till ett, serien gick dåligt men cuperna desto bättre, kom etta och två i Norrköping efter bl.a 5-0 i semin mot Gnesta. Vi jobbade på och tillslut vart vi riktigt bra, vi gick oftast långt i cuperna och spelade jämnt med topplagen Nykvarn, Gnesta och Nyfors för det mesta.
Avslutade sista säsongen med att slå Nykvarn i DM finalen med klara 5-1...
Framgången vi visade den säsongen gjorde att vi fick tillbacka en massa spelare som spelat i Rockets eller Telge till kommande säsong. (USM säsongen).
Truppen var utan tvekan SM mässig. Tyvärr kunde jag inte närvara den säsongen p.g.a familjesjäl och den som fick ansvaret att ta hand om "Dream Team" var inte mogen för uppgiften, vart mycket internt strul och nu spelar bara tre spelare kvar i Telge från den truppen....
Hade jag haft möjlighet att varit kvar även sista säsongen så hade vi med vårt intränade grundspel, grundtruppen och med dem nyförvärven haft mycket stora möjligheter att går riktigt långt. Har svårt att se att vi hade förlorat mot Nykvarn eller Gnesta med det laget.
 
Så jaa... USM är oftast mitt slutmål med lagen jag har. Junior blir oftast lite andra villkor som jag inte gillar som tränare och seniorer vill jag aldrig träna mer. :)
 
- - - - - - - - - - -
 
Såg att Västerås och MälarEnergiCup försöker med en fräckis.. :)
Dem hade tydligen ansökt om dispens om att få spela tabeller och slutspel med P11 och P10 lag, men fått nobben. Då tänkte dem till och ändrade om P12 klassernas rekomendationer till att innehålla P11 och P10 och sedan styra om lagen så dem hamnar i rätt åldersspann....tex P12S P12ML och P12L...
Får se hur det slutar, lyckas dem så hakar nog många andra cuper på...
 
 
 
Jag kan tycka det är lite bådeoch när det gäller slutspel i tidigare ålder än tolv. Lite trist att åka till vissa cuper och det känns som ett sammandrag och dem begär normal cupavgift...
Dock finns det några cuper som gör det bra och man får spela en 5-6 matcher iallafall.
 
Sen så är föräldrar och spelare som sysslar med fotboll, ishockey eller basket vana vid slutspel redan vid tio års ålder. Där kör dem fullt ut redan. I fotbollen så spelar många från innebandylaget i samma fotbollslag och dem spelade en massa cuper i våras/somras och gick till semifinaler, finaler m.m. och var hel till sig. Samma för ishockeygrabbarna som kör slutspel och en massa placeringsmatcher.
Inte lätt då att programmera om hjärnan till i innebandy spelar vi bara en himla massa träningsmatcher utan den där extra kryddan. Som tur är så blir jämna matcher en del krydda det med. :)
 
Säger dock inte vad som är rätt eller fel. Nu är det som det är, så då kör vi efter det.
 
- - - - - - - - - - -
 
I veckan så vart fokus på träningarna extra teknik och passningar samt fart och tempo i två målsspelet.
Att kunna bemestra sin teknik i hög fart en del av utvecklingen.
 
Ca fyra månader kvar av säsongen en himla massa roliga saker kvar.
Satte igång en plan till april, som vi nog kommer köra, återstår en del detaljer först.
 
Sen kan man ju inte hjälpa att man redan nu småfunderat hur vi gör nästa säsong.
Till den här säsongen hade vi ju hoppats på att kunnat spelat i P02 Södermanland och i P03 Stockholm, deks för att resorna är mycket närmare till Stockholm. Bara fråga hockeyföräldrarna om vilken serie dem gillar bäst bortamatcherna på. Samt att det är seriespel i Stockholm för P03.
 
 
 
 
Vi fick dock nej av förbundet till att spela i Stockholm även om jag hade fått info om att någon i Stockholm sagt att det var okej för dem. Var själv inte i kontakt med Stockholm så vet inte riktigt hur befast det var.
Jättesynd iallafall, så nu kör vi P02 serien och massor av träningsmatcher istället. Då sammandragspel inte var ett alternativ en säsong till. Iväg 5-6 h och då kanske till Katrineholm, Flen, Malmköping m.m... Hade blivit för svårt att få ihop med lag då det hade krockat med hockeyn hela tiden.
 
Sen kan man ju ställa en följd fråga, med vilken rätt kan ett förbund säga nej till ett lag? Var i Stadgarna står det?
För jag kan förstå att det inte är kul om lag försvinner från förbundet, men vi var tydliga med att Stockholm var ett komplement. Vi spelar i P02 Södermanland också...
Men men, får se vilka planer vi gör för nästa säsong, P03 går ju över till seriespel nästa säsong vilket är bra.
Finns en vass punkt inom klubben som behövs bearbetas också innan nästa säsong som påverkar våra planer en hel del...
 
Och nu när jag klivit in i sportkommittén i Telge SIBK så kanske jag påverka den punkten lite. :)
 
- - - - - - - - -
 
Sett Hobbit 2 och Hunger Games 2 nyligen.... Hobbit grym, Hunger Games.. hmm njaa... sådär..
 
 
 
- - - - - - - - -
 
Ja just ja, kommer ut en grym nyhet i innebandy världen imorgon. Bara så ni vet. Ska dock inte avslöja vad, utan det märker ni själva under morgondagen....
 
- - - - - - - -
 
Utan ett mål blir hela resan ofullständig!
 
 
 
 
 
 

Älska Utmaningar!!

Ännu en vecka läggs bakom oss, en vecka som för min del innehöll slutprov i matematik på Tekniker utbildningen.
Det kändes okej när jag efter tre timmar begav mig hemåt. Skönt att kunna lägga det bakom sig, ett steg närmare slutmålet liksom. :)
Får se när resultatet kommer om känslan stämde med resultatet...
 
 
 
Nu väntar en vår med Teknologi två kvällar i veckan. Tycker det har funkar okej med skola två kvällar i veckan, men det är tufft, dem kvällarna är ju liksom borta. Inte mycket man hinner göra dem dagarna direkt mer än jobb och skola. Många andra i kursen som tyckt att det varit tuffare än dem trodde innan, speciellt dem med familj.
Men ett år kvar med kvällskurser sen kommer lediga kvällarna tillbaks.. :)
 
- - - - - - - - - - - - - -
 
Träffade på en god vän idag, Richard Wellsmo. En tränare som jag lärde känna när han var tränare i Farsta/Örbys 87:or. Kontroversiell absolut enligt en del, men med mycket innebandykunskap och alltid rak i sina åsikter.
Bollade en hel del med honom under distriktlags SM för HJ17 när den spelades i Västerås och jag ledde Södermalands distriktlag. Lite för att dem ledare jag hade med mig hade inte den taktiska kunskapen, min gode vän Tony fick ju tyvärr hoppa av distriktlaget någon månad innan SM.
 
 
 
Han tränar Salems P01:or nu där hans son Adam spelar. Ska bli intressant att se vad han kan göra med det laget.
Kvartsfinal i Storvreta är ett gott betyg just nu iallafall.
 
Nu när han inte är med i Södertäljes innebandy så blir det inte lika ofta vi träffas och snackar innebandy. Vi haft en hel del kvällar genom tiderna där vi suttit i timmar i hans skåpbil och bara snackat innebandy. :)
 
- - - - - - - - - - - - - -
 
Vi hade två matcher denna helg.
Dels våran "El Classico" mot Nykvarn.
 
Det vart en riktigt bra match, jämn, bra spel med dramatik.
Tycker vi visade upp stundtals bra grundspel, där vi lyckades enkelt komma djupt in i deras zon och bygga spel. Starkt dessutom att komma tillbaks från 2-4 i sista perioden till 4-4 och vara nära att i slutsekunderna trycka in ett segermål.
Andra perioden var våran bästa och den skulle vi vunnit med en två mål tycker jag.
 
Backarna spelade bra, Alex som vi lånade in var riktigt bra, hade igen en assist till ett av målen med sitt fina utkast. Framåt så var det en kedja som var riktigt bra, dem andra var okej, men kom inte riktigt till sitt max denna gång. Tagna av stundens allvar? Svårt att säga. Men framåt hade vi spelare som kan mer än dem visade.
Sen ska man ha i tanke att Nykvarn är duktiga, även dem har ett grundspel som dem utgår ifrån. Även bra backar och duktiga forwards. Känslan är att det är två lag som kommer bli jobbiga för övriga lag i Sverige att tampas med.
 
 
 
Vi pratade innan matchen om att "Älska Utmaningar" inte bli rädd för en utmaning och då blir gnällig, klagande vid minsta motgång utan växa med uppgiften. Älska att det är svårare, att det krävs mer av en för att lyckas.
 
Vid 2-4 så tryckte vi på det igen, då huvuderna började falla ner. Inte bli sura, ge upp utan "ÄLSKA UTMANINGEN"... Tycker dem tog det bra och visade att dem gillar utmaningar.
 
Något vi pratade om efter matchen var att det är lite synd att vi inte kan spela med det här laget oftare, nu saknade vi två spelare som annars hade varit givna en sån här match. Men hockeyn gör att vi har olika lag på planen varje helg.
Dessutom ska man inte glömma dem spelarna som klivit fram mer denna säsong. Vi tappade nio spelare till hockeyn denna säsong, av dem nio så hade sex spelare varit givna denna match. Att vi ändå lyckats spela oavgjort med Nykvarn visar att vi lyckats höja dem spelarna som finns i laget nu.
 
- - - - - - - - - - -
 
Andra matchen var mot Torshälla på söndagen.
Vi spelade helt utan hockeyspelare denna match, vilket är en bra fingervisning på hur det skulle kunna se ut i värsta fall i framtiden om alla väljer att satsa på hockeyn.
 
Två bra perioder (1-1 och 4-0) följdes upp av en sämre sista period (0-2). 5-3 seger iallafall och tar vi med det spel vi hade i dem första perioden så såg det bra ut med dem grunder vi jobbat mycket på denna säsong.
 
Vi testade innan match att först samla backarna och berätta vad vi ville få dem att träna på idag. Dels med ett nytt uppspel som vi nött på i januari.
Sedan tog vi in en kedja i taget och pratade om deras roller på planen, speciellt med uppspelen som vi har som fokus den här månaden. Får vi in dem alternativa uppspelen så är planen att i februari jobba med anfallsspelet.
 
 
 
Svårt att säga om det gav bättre resultat än att prata lite taktik till 14 spelare samtidigt, jag tror det sitter bättre så här, så vi kommer nog fortsätta prova det ett tag till. Försöka nå till varje spelare direkt, se att dem förstått det vi vill få ut av dem i spelet.
 
Sista perioden så börjades det fuska i backchecking och i försvarspelet, samt alldeles för många chanspassningar i fel lägen. Synd för det såg bra ut inför sista. Sen att vi såg att vi har lite att jobba med backarna i sättet man kan använda sig av varandra i spel med boll. Man gjorde det lite för svårt för sig emellanåt istället för att ta hjälp av sin kollega.
 
Vi kommer fortsätta jobba med bredden, idag hade vi fyra spelare med från P03R och en spelare med från P04T.
Nyttigt för dem att få spela mycket med oss, för vi kommer behöva dem i framtiden.
 
Det går inte bara jobba i nuet, man måste även ha en plan för framtiden... :)
 
- - - - - - - - -
 
Beställde hem lite grejer i veckan.
 
Dels två böcker.
 
"Leave NO Doubt" av Mike Babcock (Detroit Red Wings tränare)
 
 
 
"Simply the best - Insights and Strategies from Great Hockey Coaches".
 
 
 
Dessutom en dvd med Hockey Akademins Övningsbank med över 300 övningar...
 
 
 
Man blir aldrig fulllärd.... ;)
 
- - - - - - - -
 
Haft annars en tråkig helg då jag vart sjuk i fredags, kändes mig hängig hela fredagen så passade på att kompa en timme i slutet av dagen. Vaknade i lördags med en massa slem i lungorna och småfrusen. Låg och vilade hela lördagskvällen. Samma idag, bita ihop och kollade lite innebandy i Wasa innan våran match, Rockets P02 åkte på sin första förlust i serien då man förlorade mot Onyx med 4-6.  Sen legat och sovit i soffan hela eftermiddagen. Får se hur det känns imorgon bitti. Trist att man inte kunnat tränat nåt i helgen :(
 
Dags för Conferencefinaler i NFL.
Denver mot New England och San Francisco mot Seattle.
 
 
 
Jag hoppas på Denver mot San Francisco i final. :)
 
- - - - - - - - -
 
Sist men inte minst...
 
Katrineholm - Gnesta 19-5, Södertälje/Telge - Kringelstaden 14-1, Nyfors - Kringelstaden 19-5...
 
Ska det gå till så i högsta herrserien i Södermanland??
All heder till segerlagen men lagen som förlorade borde rannsaka sig själva.....
 
Nu har jag hört att det är lite internt skit i Kringelstaden men iallafall...
Sen att Gnesta förlorade i helgen med 6-2 mot Torshälla visar att laget nog spelat bort sig från uppflyttning denna säsong...
 
- - - - - - - -
 
"Leave No Doubt"
 
 
 
 

En fin Innebandystart på nya året....

Så har vi dribblat igång 2014 även i Innebandyn.
 
Med en träning i benen innan seriematchen igår, den första matchen på tre veckor så var ju frågan, vilken form vi var i.
Det visade sig att dessa grabbar var i ruggig form.
Efter en tveksam start med lite oskärpa med bollkontroll och passningar så försvann rosten mer och mer för varje byte.
5-1 i första perioden vart 14-1 i den andra och tillslut seger med 19-4.
Vilken start! även om det nu var mot seriens svagaste lag så var det en skön start, att få spela av sig rosten inför nästa helgs "El Classico" mot Nykvarn.
Första kedjan för dagen stod bakom tio mål denna match, men sen var det många som spelade bra.
Vi hade bl.a. tre spelare som för första gången denna säsong fick spela back, vilket dom gjorde bra även om det ibland tappades spelare bakom ryggen, speciellt sista minuterna :)
 
19-4 påminner om ett resultat i H2 mellan tvåan och trean i serien.....
 
 
Kul och se det passningspel som visades upp och dem besluten som tog i pressade lägen.
Även att det vi tränat på i torsdag kom fram efter bara en träning. Vi kommer nöta mer på det så det kommer dyka upp oftare i matcherna vilket gör oss ännu svårare att pressa högt mot.
 
- - - - - - - - - - - - -
 
Lite Telgenytt då...
 
I H2 så vann herrlaget mot Kringelstaden med 14-1... Och leder serien före Katrineholm och Gnesta med några poäng. Känns som förlusten mot Nyfors innan jul är bortskakad nu.
 
Seger i JAS vart det också, 5-0 mot Solfjäderstaden efter en medioker insats igentligen, farten saknades men Blomberg var stensäker i mål och man har nu seriesegern i egna händer. Bortamatch mot Trosa är det enda som står mellan dem och en serieseger, förlust och Nykvarn måste förlora mot Arboga borta.
 
Damerna vann igen, denna gång med 8-3 mot Arboga och har en väldigt bra trend nu. Räcker det till kval?
 
Såg tre matcher i söndags.
 
P99 förlorade mot Katrineholm med 5-8.
Dem kämpade på bra, saknar "stjärnor" som kan kliva fram men har mycket hjärta i sitt spel. Gjorde en ok match mot ett lag med bättre spelare.
 
P02 är ännu obesegrade i sin serie vilket dem är ensamma om. Men fick sitt första poängtapp efter att ha spelat 8-8 mot Trosa som kvitterade med nio sekunder kvar.
Kul att se P02, ett lag som vill spela boll och har några fina "lirare", en av dem stod för 3 mål och 2 assist idag.
Även Trosa har några "lirare" i sitt lag, speciellt deras första kedja som stod för dem flesta av målen idag.
 
P01/02 som gjort en kanonsäsong hittills körde över jumbon Malmköping med 12-4. Man hade 6-0 efter första perioden då man flög fram på planen. Ett lag som gått framåt när man tänker på lagspel med boll.
 
 

H3 förlorade igen, denna gång mot Hölö/Järna, ett lag med en himla massa "goa" gubbar som spelat innebandy i hundra år typ?
Var med och coachade laget denna match, vi gjorde en bra första period, ledde 3-2 och spelade bra. Sen i andra så började man slarva dels i anfallszon och i försvarsspelet vilket H/J inte var sena med att straffa oss för.
0-6 slutade andra perioden. Men vi trummade på i sista och tog över spelet helt, tror det var 17-5 i skott och 4-1 i mål till oss.
 
Så starkt av dem unga grabbarna att inte sluta jobba, vilket jag tycker dem gjort varje match, dem har verkligen kört ända in i kaklet oavsett resultatet. Sånt imponerar.
Idag vart tyvärr rutin lite starkare än ungdomlig fart. Sen att vi bjöd på lite för mycket, vi gjorde verkliget ett gott försök till att komma tillbaks.
Jag coachade lite hårdare i sista perioden, plockade bort en back inför sista perioden och sen sista tio så körde vi på två femmor. Det höll på att gå men inte denna gång.
 
Tyvärr tredje torsken på tre matcher nu med H3 för mig. Jag är inte lyckosam i herrmatcher, haha.
Sen är det lite annorlunda att bara vara matchcoach. Inte kunna nöta på träning på dels femmor och det spel vi tänkt spela på matchen. Vissa spelare har jag bara sett på plan nån gång innan jag ska coacha dem...
 
Vi har kört tre olika spel nu på tre matcher, lite efter motstånd, känner inte att jag valt fel taktik, men vi saknar målskyttar, vi hade en del bra chanser idag som brändes.
Samt slarvar en del i fel lägen vilket vi fått betala hårt för.
 
För hoppas att dem börjar vinna snart då det ännu finns lag nära ovanför, bara tre och sex poäng kvar till lagen ovanför. Dock tuff match nästa helg mot serieledande Standard borta i Hållstahallen....
 
- - - - - - - - -
 
Ni missar väl inte NFL slutspelet?
San Francisco vidare idag och New England och Seattle igår.
Nu kvarstår säsongens stora lag Denver eller San Diego....
 
Blir en grym match!!
 
Ett boktips på vad jag läser just nu innan läggdags (dock inte första gången jag läser den :)  )
 
 
 
"Road to Olympus" by a famous russian coach (Anatoli Tarasov)....
 
 
 

JVM och Distriktlags SM...

Grattis Finland till JVM Guld!!
 
 
 
I slutändan så tycker jag att Sverige spelade bort guldet denna gång.
Allt var ju uppdukat för Sverige, hemmaplan, USA och Kanada utslagna, man slog ut Ryssland.
Bara lilla Finland kvar som i gruppspelet förlorade mot Sverige och mot Schweiz...
 
Men idrotten är inte alltid sådär enkel, annars skulle vi väl inte älskar att hata sporten ibland :)
 
Jag varnade lite om det redan efter Rysslands matchen då man gjorde offensivt sin sämsta match och passningspelet var under isen.
Jag tycker dock att passningspelet var bättre mot finnarna men inte det offensiva spelet i anfallszon...
Mot Ryssland så hade man svårt att ta sig in på mål p.g.a. deras stora och starka backar men man utmanade för lite också, mer fart så hade det löst sig.
Nu i finalen så hade man väl fart men alldeles för lite målchanser, några halvchanser, enda gången det ossade runt finska målvakten var i PP. Så jag satt och hoppades på PP i dem två sista perioderna och mycket riktigt gjorde man sina två mål i PP.
Noterbart att man bara gjorde ett mål i spel fem mot fem dem sista sex perioderna av turneringen....
 
 
 
Nej, tycker Grönborg borde sett det jag och många andra säkert såg. Man var nöjda med att ha puck och rulla i hörnen tills man tappade puck eller Forsberg fick den och utmanade in på plan.
Forsberg gjorde det bra, men tyvärr fick han ju chanserna hela tiden från högersidan, vilket gjorde att han fick komma med backhand varje gång.
Nej dem borde sökt mer aktivt i den kedjan att komma runt på vänstersidan, det var ju därifrån dem flesta målen från deras kedja kom från när Forsberg kunde utmana rätt in i isen och antingen skjuta, droppa bak til De La Rose eller spela ut mot höger till Lindholm/back...
 
Folk säger att dem spelade ut finland??
Förutom andra perioden då Sverige vann skotten med 14-7 så var skotten helt jämna...
Tarviainen var helt lysande och segerskytten Ristolainen likaså...
 
Starkt att ta Silver i JVM dock, men kan inte komma ifrån att det här Guldet slarvade man bort....
Jag saknade det raka spel som tidigare årgångar kört med...
 
Forsberg, Lindholm, Johnson, Wallmark och Dansk var klart bäst i finalen för Sverige medans Collberg var iskall hela turneringen och Wennberg försvann lagom till semi och final... :(
 
Men en jäkligt kul turnering att följa och nästa år i Toronto/Montreal kommer bli grym. Hockeyfest när det är i nordamerika och Kanadensarna kommer vara revanschsugna nu....
 
- - - - - - - - -
 
Kanada och Stockholm känns rätt så lika varandra...
 
Det Kanada är i JVM är Stockholm i distriktlags SM.
 
Att någon av dem missar medalj händer ytterst sällan.
 
Stockholm har på 22 P15/P16/P15 SM-turneringar tagit 13 Guld, 3 Silver och 3 Brons.
Endast vid tre tillfällen av 22 har man missat medalj....
 
Så Stort Grattis till Stockholm som vann P15 detta år och Grattis till en av tränarna Richard Gårdman.
 
 
 
 
Facit för Södermanland då?
Nu ska man ju veta att man inte anmält lag till SM alla åren....
Men på 22 år så har man tagit ett brons (P93 2009)....
På flicksidan har man på 20 år tagit två brons (F94 2010 och F97 2013)
 
Sen 2003/04 så har man på pojksidan förutom semifinalen 2009 nått kvartsfinal tre ggr (P94 2010, P95 2011 och P97 2013).
 
Så 4 av 11 ggr så har man gått till slutspel från gruppspelet. Och sista sex åren så har man bara missat slutspel två ggr (P96 och P98).
 
Så trenden har varit bra tycker jag.
 
Tyvärr hade det blivit fem av sex ggr nog om årets distriktlag verkligen varit det bästa man kunde ta ut.
Stockholm som vann SM förlorade mot Telge P98 i en träningsmatch under december, lägg till några spelare från Trosa, Nykvarn, Torshälla m.m i det laget och jag har svårt att se hur man inte skulle varit en stark medaljkandidat.
 
Nu lyckades laget vinna två matcher, mot Halland som kom trea och mot Dalarna vilket gjorde att man vart 14:e lag av 18. Inte så imponerande kanske. Men med dem förutsättningar som den truppen som var i Umeå så var det riktigt starkt gjort.
Man får verkligen inte glömma att det inte var spelarna eller ledarnas fel att den här soppan uppkom.
Dem gjorde mer än någon trodde dem skulle göra. Det ska dem ha all heder för.
 
Sen jättetrist att se att folk hoppa på ledarna i offentliga medier i en fråga som dem aldrig ens varit med i, dem fick själva hoppa in med kort varsel in i det som redan var...
 
Sen att vissa ledare också gått ut med att det var Telge och Nykvarns fel att dem valde att bojkotta och det är orsaken till härvan är lite skrämmande på tunnelseenden på dem ledarna...
 
 
 
Nu vet jag inte hur Nykvarn resonerade men jag tror dem kände som telge killarna, dels med tanke på hur bra Nykvarns P99 är och Nykvarns P00 är så kommer detta problem dyka upp minst i två år till om inget sker...
 
Enligt vad jag fått höra så var det spelarna själva i Telge som valde att inte gå med i distriktlaget enligt dem premisser som en del mindre smarta människor bestämt...
 
Dem tävlade inte mot spelare nr 3 i Gnesta, eller mot spelare nr 2 i Järna, nej deras plats i distriktlaget var en ren kamp mot sina egna lagkompisar....
 
Ska ge två exempel så ni förstår hur fel det hela är...
 
Telge har två riktigt bra centrar som båda är helt givna i ett distriktlag, det kan vilken ledare som helst se som kan innebandy. Men dem tävlade mot varandra om en plats i distriktlaget, precis som forwards tävlade mot varandra och backar mot varandra i klubblaget eftersom det finns en maxgräns på fem spelare från en klubb.
Bara för att dem här två duktiga spelarna bedöms efter vilket klubbmärke dem har och inte efter sin kapacitet jämfört med alla andra spelare så blir det ju fel redan där.
Att spelare nr 6-8 är så pass bra att dem hade kommit med om vanliga regler gällt är irrelevant enligt nuvarande regeln...
 
Exempel två... Hmmm Ja vi tar Telges första femma med till SM, en av Sveriges bästa och samspelta femmor man kan få fram i den åldersklassen. Låter grymt. Men vänta, då är ju det fem spelare, men deras målvakt är ju också sjukt bra. Hmm ska jag välja en bra målvakt med eller försöka ha en femma....

Ska en distriktlagstränare behöva resonera så? Inte efter hur bra du är utan du bedöms för vilket klubb du spelar för. Och skitsamma att några som satsar allt på innebandy och är tillräckligt bra för att komma med, låt oss straffa dem för att dem råkar vara spelare nr 6-8 i Telge. Looosers, ni får se till att bara bättre än era lagkamrater till nästa gång.....
 
Jag tycker det är bra att det har skrivits om det i tidningar m.m. Dåliga saker behöver komma upp så alla vet att vid nästa ordförande konferens så tar vi rätt beslut istället...
Sluta straffa oskyldiga femtonåringar!!
 
Det är lätt att kritisera och vara negativ. Det har vi alla märkt ofta. :)
Men att ge konstruktivt kritik är få sämre med.... för det är svårare, då måste du ju tänka till själv...
 
Ska dock ge det nu till dem som kommer bestämma hur Södermanlands distriktlagsverksamhet ska fungera i framtiden.
 
* Gå tillbaka till så som det var förut med att bästa laget åker till SM oavsett klubbtillhörighet!!
 
* Börja uttagningarna redan i januari för kommande års distriktlag, använd januari - juni för uttagningar men också för breddutbildning för att på så sätt hjälpa fler spelare att bli utbildade och på sikt kunna ta med mer till sina klubblag. Men låt sedan augusti-december vara truppförberedelse för SM.
 
Se till att bjuda in duktiga kost experter till breddutbildningar som prata om vikten av kost, sömn och träning till spelarna.
Se till att bjuda in erfarna målvaktstränare som kan hjälpa alla målvakterna med deras teknik m.m.
Ha flera taktik & spelsystem träffar med klubblagstränarna i den årskullen kanske? Eller fokusera på att ha flera teoripass med bredduttagningsspelarna...
 
Ett tips är att köra som det var förut men använd Skånes idé om utbildning av spelare till det som extra.
För mig låter det som en Win-Win situation...
Dem bästa spelarna får chansen tillsammans i ett SM.
Spelarna som är med i bredduttagningarna får med sig något i bagaget oavsett om dem går vidare eller ej i uttagningarna.
 
 
 
Så se till att fixa det så kan jag ta ett F15 lag om nåt år, övertala Lulle och Wasell till att vara distriktlagstränare med mig så ska vi bane mig se till att Södermanland äntligen får spela en SM-final!!
 
 
 
Nog om detta från mig.
 
Forza Sörmland!!
 
 
 
 
 
 

Storvreta historik....

Vi börjar med lite ishockey...
 
Sverige - Finland, JVM Final 2014.... Kan bli en riktig bra match.
Dagens semifinaler var nog annars dem minst bäst spelade matcher. Mer kämpa än skönspel.
Sveriges sämsta match med tanke på passningspel och offensivt spel, men man var riktigt bra i boxplay och försvarsspelet.
 
 
Ett citat som stämmer med tanke på Sveriges och Finlands prestationer i semifinalerna.
 
- - - - - - - - - - - -
 
Lite innebandy då... :)
 
Summering av första halvan av säsongen med Telge Tigers P03.
 
"Många saker var nya för oss, efter flera säsonger med sammandragsspel så var det dags för att spela seriespel. Med andra ord matcher på flera helger varje månad.

Tyvärr valde nio spelare att satsa på hockey och tre att sluta helt vilket gjort att vi haft en mycket mindre trupp än tidigare år. Kul dock att vi fått in två nya spelare.

Eftersom vi har så många duktiga fotbollspelare i laget så vart försäsongen tuff med få spelare på träningar och vi hade endast en träning innan seriepremiären då vi kunde spela fem mot fem spel.

Ett stort tack till dem nio hockeyspelarna vi har kvar i laget som ställt upp i dem matcher dem kunnat varit med på. Då hockeyn också klivit upp till seriespel så innebär det också hockeymatcher varje helg och det har gjort att vi har haft lite olika uppställningar match för match. Två matcher har vi genomfört med åtta utespelare samt att vi fått hjälp av P03 Rockets i tre matcher.

Trots dem förutsättningarna så har killarna gjort ett toppeninsats.
20 matcher har gett 17 vinster, en oavgjord och två förluster.
På dem 12 matcher vi spelat mot P03 lag så har det blivit idel segrar.

Vi gjorde en suverän insats i Capri-Sonne Cup där vi vann alla sex matcherna och då bl.a mot duktiga Sirius.

Vi ledare har jobbat mycket med att bredda kunskapen hos spelarna, dem flesta har fått pendla mellan två positioner under säsongen för att vi anser att det bara gör dem till bättre innebandyspelare.

Dem punkter som vi har jobbat på mycket är också:
* Passningsspelet, få med hela femman, ha adress på passningarna
* Anfallsspelet, få med backar mer i spelet och träffa mål oftare
* Försvarsspelet, få spelarna att lära sig täcka ut, forwards stödja backarna mer.
* Uppspelen, hitta fler enkla alternativ till den som har boll
* Kontringar, ta vara på dem chanser till kontringar vi får

Det kommer vi fortsätta jobba med under våren samt fortsätta lägga in pusselbit för pusselbit."
 
 
 
Det säger det mesta om vad vi gjort hittils.
Av dem nio hockeyspelarna som slutade så var en vår målvakt, samt 5 backar. Så där har vi en del att jobba med, då vi i lagets 18 spelare bara har tre backar och 15 forwards typ. :)
Men vi har rullat runt med flera spelare som fått turas om att spela back, vilket jag vet kommer bara utveckla dem mer och göra dem mer kompletta.
Målvaktsfrågan är dock något som skulle behövas lösas...
 
Det som har varit bra med "lilla semestern" på 17 dagar nu är att jag fått samla krafter, hunnit planera en hel del inför vad jag vill att vi ska jobba med under våren. Så jag är heltaggad nu. :)
 
Just nu ser det ut som att vi ska försöka vara med i fem cuper under våren. Skitkul! :)
 
- - - - - - - - -
 
Storvreta Cupen då...
 
 
 
 
En av dem mest mytomsbundna cuper som finns, mycket för att det är många lag och ofta väldigt bra startfält med bra svenska och finska lag.
 
För dem flesta lagen runt mellansverige så är det "Cupen" med stort C.
 
I år lyckades ett sörmlandslag faktiskt vinna den!
 
Nykvarns duktiga P00 lag vann i finalen mot FBC Turku med 5-1. Och det var siffror som finnarna ska vara glada över, det var klasskillnad mellan lagen.
 
Stort Grattis till ett riktigt spelande lag!!
 
Iochmed det så har vi fyra lag i historien från Södermanland som lyckats vinna Storvreta Cupen!!
 
Den första titeln tog jag med Geneta BK P80 då vi slog Upplands Väsby FF i finalen med 2-1 i mysiga Gamlishallen. :)
 
Noterbart är att Nykvarns assisterande herrcoach Kari Koskinen spelade i det laget :)
 
Andra lag att vinna cupen var Tälje City IBS P83, tyvärr har jag inga resultat från den cupen.
 
Tredje laget är Telge SIBK P98 som vann cupen för två år sedan efter 4-1 i finalen mot Huddinge.
 
Och nu alltså Nykvarns P00 som fjärde lag!!
 
Övriga framgångar:
 
Silver - Geneta BK P81
Vi spelade med 7 spelare och en målvakt igenom hela cupen, hade spelare som Kristoffer Kranberg (AIK), Pär Carlsson (Södertälje), Björn Eriksson (Södertälje), Christer Eriksson (Södertälje) och Mikael Karlsson (Södertälje, Balrog, AIK Täby) i laget.
Orkade inte riktigt i finalen av förklariga själv, tror vi förlorade med 3-0 i finalen mot Kista.
Dock riktigt starkt att gå hela vägen på så lite spelare....
Vi slog ut bl.a SM tvåan Hagunda på straffar i kvartsfinalen. :)
 
Silver - Telge SIBK P98
Förlorade finalen i år med 2-1 mot finska OLS.
 
Silver - Nykvarns IBF F00
Förlorade finalen mot GUIF tomtebo med 6-1 förra säsongen.
 
Silver - Nykvarns IBF HJ94
Även det förra säsongen då man gick till final i HJ18-klassen där Järfälla vann med 6-5
 
Silver - Nykvarns IBF F97
För tre år sedan spelade tjejerna i Nykvarn final mot Sten Sture och förlorade med 0-6.
 
Silver - Torshälla IBK HJ89
Finska Tapanilan Erä vart för svåra i HJ20 klassen och vann finalen med 6-2 för fyra år sedan.
 
Silver - Telge SIBK P93
Sex år sedan Telge mötte IK Sätra i finalen och förlorade med 6-2
 
 
Telges P98 lag som tog Silver denna gång...
 
Bronsmedaljer:
 
2002/03 Lina IK 2 P87 åkte ut på straffar i semifinalen mot slutsegrarna IBK Aston.
Den var riktigt tung, vi ledde med 2-1 tills det var ca halv minuten kvar.... Aston vann sedan enkelt finalen.
 
2003/04 Lina IK 2 P87 åkte ut i semifinal igen mot slutsegrarna Aston, denna gång med 5-2
Om jag minns rätt så hade Niklas Forsberg en makalös turnering då han låg bakom 80% av våra mål...
 
2008/09 Södertälje IBK P92 åkte ut i semifinalen mot Balrog med 3-1
 
2011/12 Nykvarns IBF P97 tog två! brons då lagets båda lag gick till semifinal. Bele vann med 5-0 och Skälby med 5-2 i varsin semifinal mot Nykvarn.
 
2012/13 Nykvarns IBF P97 körde med ett lag åter efter men fick ge sig i semifinalen efter 1-2 mot Skälby.
 
2013/14 IFK Gnesta P00L Vinnande Klockarberget vart för svåra med 5-3 i semifinalen.
 
 
- - - - - - - - - - - -
 
 
Kommer återkomma om distriktlaget i nästa inlägg.... :)
 
- - - - - - - - - - - -
 
Varit riktigt skönt med långledigt, hunnit se hela Junior VM, sett New Jersey Devils i flera NHL matcher, även sett NBA och NFL. :)
 
Sånt som man inte orkar se annars då dem går så sent....
 
Sen har jag studerat en del innebandymatcher m.m....
Använt tiden till att planera våren som jag skrev ovanför...
 
Det som man måste känna som ledare är att man aldrig är färdiglärd, det går alltid att utvecklas även som tränare...
 
Hade en fin diskussion med en annan tränare under uppehållet, just att man själv söker information, försöker lära sig hur andra gjort och sedan välja att använda det som passar ens lag.
 
 
 
Har säkert en trettio böcker hemma som jag köpt genom åren som handlar om träning/ledarskap m.m...
Alla innebandyböcker har jag men också en massa från ishockey, en del från handboll m.m.
 
Har pratat med massor av tränare om innebandy genom åren, bl.a en av finlands gamla förbundskaptener..
men det får bli en annan fin story sen... :)
 
Man kan lära sig mycket av att tänka utanför boxen....
 
Slutändan är att du kan inte kräva saker av dina spelare om du själv inte förstår varför du kräver att dem gör just sådär.... :)
 
Har dessutom läst igenom Svensk Innebandys Utvecklingsmodell igen... ;)
 
- - - - - - - - - - - - -
 
Nytt år... och nee inte skrivit ner alla mål ännu.. :)
 
Men fått en bra början på året, så nu kör vi!!
 
 
God fortsättning!!!
 
 
 

Goodbye 2013, Welcome 2014!!

Slut på ett år, 2013 är numera bara historia....
 
Man brukar ju vilja summera åren, så ska väl försöka göra nån slags av summering av 2013 för min del..
 

Jag gjorde som tidigare år en lista över mina Mål för 2013 under slagordet "Stronger, faster, smarter, better...."
 
 
 
 
Ekonomin var en punkt jag hade att jag ville minska den med 2/3 och då prio på två av skuldplatserna.
Jag lyckades minska med 1/3 men också bli av med båda dem två dyra skuldplatserna jag hade.
Så räntan på resternade 2/3 är enormt mycket mindre.
 
Så ett halvt okej där.
 
Hälsa var nästa punkt, där hade jag 5 underpunkter som jag ville uppnå.
Jag var nere på ett bra resultat runt mars/april, men sen hände något, minns ärligt talat inte vad som gjorde att jag tappade all rytm och inspiration.
Därefter har jag inte alls hittat tillbaks till den starka perioden utan föll tillbaks till gamla dåliga vanor.
Något som jag vet jag måste övervinna under 2014 är hur jag orkar träna på veckodagarna med skola till 20:00 två dagar i veckan och två innebandypass två dagar i veckan.
En utmaning i sig det.
 
Hemmet var en annan punkt, där jag hade tre saker jag ville få gjort.
* Rensa ut en massa gammalt
* Fräscha till lägenheten, speciellt barnens rum
* Byta mattor i lägenheten, se över möbler
Lite p.g.a. ekonomin så har jag inte lyckats uppfylla dem.
 
Barnen var nästa punkt, med 4 underpunkter.
Att få in Emma på gitarr lyckades jag och det är jag jätteglad över.
Sen att vara mer aktiv med dem och hitta fler aktiviteter med dem har varit lite upp och ner och gått lite hand i hand med bra ekonomiska månader m.m...
Vi har iallafall varit på en kryssning, varit på Selina Gomez konsert bl..a :)

Hade även ett mål att lära Marcus finska, men njaaa.... vi kom aldrig igång med det.
 
Sociala livet, en punkt med fyra underpunkter.
Där har jag inte lyckats uppfylla underpunkterna....
 
Jobbet, var nästa punkt där.
Jag hade flera planer för förbättringsgruppen som jag vill uppnå, delvis fick jag nog en del gjort men inte allt som jag ville. Svårt med den bemanningssituation som rådde på line hela våren.
 
Nappa på nya erbjudande, vilket kom och som jag hoppade på. Projektmontör :)
 
Komma med på teknikerutbildningen, vilket jag också gjorde.
 
Övrigt, var sista punkten på min lista.
Lära mig spanska, Plugga Matte A,B,C under våren, Plugga för körkort, Lära mig fler maträtter.
 
Nja, ingen spanska vart det. Inget körkortspluggande och inga nya maträtter är inlärda...
Samt att matten inte behövdes pluggas då jag klarade av matteprovet direkt :)
 
 
Så jaa, häften av listan kanske uppfylldes?
 
Så jag kommer nog göra en värdering av listan och se om vissa punkter ska skrotas helt eller komma med till 2014 års lista.
Vilken slogan jag ska ha för 2014 är inte bestämd ännu, återkommer om det... :)
 
- - - - - - - - - -
 
 
 
Vad minns jag mest från året?
 
Sakerna jag gjorde med barnen, självklart som biobesöken, kryssningen, semesterresan till Göteborg, Selena Gomez m.m...
 
Innebandyn med P03 laget, många roliga sammandrag, Rotebro Cupen, Capri-Sonne Cup m.m.
 
Några roliga kvällar i somras hos goda vänner...
 
En massa filmer, haha
 
Mitt nya jobb :)
 
Det är väl det jag kommer på just nu.....
 
 
- - - - - - - - - - -
 
Det var en väldigt enkelt summering av 2013 från min sida....
 
Jag har dock stora förväntningar för 2014 och ser även fram emot några fina evenemang.
Hockey JVM som pågår i Malmö nu. Vinter OS i Sotji!! Fotbolls VM i Rio!!
För att nämna några...
 
 
 
Goodbye 2013, Welcome 2014!!
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0