Gillek är en parodi...

Blir ett kort inlägg idag då jag ska förbereda avresa till Uppsala imorgon för att vara instruktör på Sweden Floorball Youth Camp.
 
 
 
Tänkte skriva det redan när man fick se klippen från årets två "händelser" kopplade till Gillek.
Tycker man ser tydligt att han inte går in på boll eller dyligt i nåt av fallen.
 
Att han gör om samma misstag när hela Innebandysverige vet att alla har ögonen på Gillek är huvudlöst.
 
Läste att han beklagade sig för att hans avstänging på sju matcher är en parodi.
Ledsen att säga det men nej, det är ingen parodi. Återfallsbrukare får alltid hårdare straff för varje gång.
Så det enda som är en parodi är att Gillek inte slutar upp med dessa dumma saker.
Den smällen som gav sju matcher är så solklar. Han försöker inte ens gå på bollen vilket han själv försökte hävda.
 
 
 
Nej, Gilleks typ av innebandy är inget jag vill se. Eller framförallt inte att mina ungdomsspelare ska se och lära sig av...
 
Att Mullsjö sedan haft Gillek som kapten får mig att fundera en hel del....
 
- - - - - - - - - - - -
 
 
 
Ska bli kul att besöka Uppsala nu i några dagar och se ifall man kan hjälpa ungdomar från olika klubbar att lära sig lite nytt att ta med sig till sina klubblag.
Jag och Fredde har en grupp med 22 grabbar med spelare från t.ex. Lamadjuret, Tumba, Salem, Stäket, FBC Uppsala, Täby FC, Vendelsö samt även Telge. :)
 
Huvudmålet är att jobba med Dueller och Give´n Go bl.a.
Får skriva mer efter dagarna i Uppsala.
 
- - - - - - - - - - -
 
För den som missat så är "Walking Dead" igång igen, tredje avsnittet och full action...
 
 
 
- - - - - - - - - - -
 
Var idag och besökte några människor som betyder en hel del för mig. Det ger mig alltid en stor portion av energi och glädje att få spendera några timmar med dem.
Ibland behövs det så lite för att få så mycket....
 
 
Alltid skönt att vara med människor som ser en för den man är och tycker det räcker gott och väl.
 
- - - - - - - - - - - -
 
Halloween..... Vad ska ni klä ut er till?
 
 
 
 

Slutet på en era?

En era mot sitt slut?
 
Kanske, kvällar som denna så känns det så.
Att offra mig själv som jag gjorde för att vi inom klubben skulle få en bra utbildningsstege var kanske fel steg.
Nog för att vi letade länge efter en kvalificierad tränare, men fick inga napp.
Sen för att rädda 95-98 kullen så tog jag beslutet att jag kör laget denna säsong. Sen att hälften av 95/96 kullen lade av eller gick till Galagowear var ju inte så väntat.
Så man fick jaga in lite nytt folk runt dem årskullarna för att hjälpa dem som ännu var kvar.
H1 erbjöd flera av dem spelarna som var kvar en plats i H1 för att dem skulle ha någonstans att vara.
Dock är inte många av dem mogna för H1 ännu, dem är unga och att ta steget från att vara spelare i ett mittenlag i H3 till att klara av H1 spel så är det bara Kevin som klarat av.
 
 
 
Så det har varit en turbulent start av HJA laget.
Först få ihop till en trupp för spel i H3, som dock inte fick vara för stor så att 96-99:orna i H1 skulle kunna få speltid.
Sedan sket det sig för Östra och då var det läge att kliva upp till H2.
Men steget är stort, efter att Kvarnen och Kringelstaden lämnat den serien så finns det inga naturliga slagpåsar kvar. Så första veckorna efter beslutet om att spela i H2 togs så handlade det om att stärka upp truppen med lite spets och H2 kvalité för att ens ha en chans. Så några veckor gick åt att prova spelare.
Nackdelen i matcherna var sedan att försöka få ihop ett samspelt lag av spelare som dels aldrig tränar med varandra. Nu har några av 96-97:orna i H1 blivit nerskickade till H2 då dem inte klarat av tempot riktigt.
Så då får man ner missnöjda killar och ska försöka få dem på rätt sköl mentalt.
 
Sen skador på dem som ska vara våra spetsspelare är riktigt tungt.
Men laget kämpar på och lär sig mer match för match.Idag debuterade en 00:a bl.a och vi hade en väldigt ung uppställning i slutet av matchen.
Men vi spelar inte som ett lag och kommer nog inte kunna göra det heller om inte truppen får träna ihop. Skador och högskoleprov samt resor, sjukdomar och spelare som inte tränar med H2 alls, har gjort att tänkta femmor, backpar och kedjor har fått ändrats hela tiden.
 
Även seniorer behöver kontinutet för att lyckas. Att sen tro att man ska kunna spela som ett samspelt lag är att vara en drömare med dem förutsättningarna.
 
 
 
Men, även om allt det där gör det till en tuff utmaning så är det ett bra gäng, varit bra go på träningarna och humöret är bra. Nu ska vi bara få till det med dem nya från H1, så dem kommer in i det goet.
Utmaningar har jag aldrig varit rädd för. Det är inte det som är det jobbiga....
 
Det jobbiga är alla sena kvällar som tar slut på mig. Att komma hem halv elva tisdagar och onsdagar är inte kul. På tisdagar så är borta från halv sju på morgonen till halv elva på kvällen. Måndagar till kl nio.
Man har inte mycket ork för nåt vettigt efter det. Det tar mer på krafterna än man tror.
Alla träningar i veckan gör att jag också inte hinner träna själv, är så sjukt dåligt tränad nu. Vilket gör att jag har mindre ork. Känner att med alla måsten att jag gör allt halvdant nu. Har varken tid eller ork att vara som brukar vara. Det blir halvdant med både HJA och P03. Sånt får mig att tappa lite lusten för innebandyn.
Kan jag inte göra mitt bästa så är det ingen kul....
 
Så ja, kvällar som denna efter ännu en plattmatch, som vanligt så ligger vi under med 0-3 efter elva minuters spel. Efter det så spelar vi 4-2. Kan vi bara vara lite taggade i början av matcherna som vi var mot Gnesta så skulle matcherna gå lättare. Men vi är för ofarliga framåt. Missar för mycket i försvarsspelet.
Och sånt kan man inte bara skylla på spelarna. Coachen har stort ansvar för hur spelet ser ut.
Ser det dåligt ut och spelarna missförstår varandra hela tiden, så har nog direktiven varit för dåliga eller sagts på ett sånt sätt så dem inte förstått.
 
 
 
Så ja, kvällar som denna får mig att känna att detta blir sista säsongen. Sen lägger jag av med allt och åker på två-tre utomlandsresor med barnen varje år istället.....
 
Man blir ju inte yngre, så en era kanske ska ta slut nu....
 
 

Skön borta seger!

En av få lugna helger är snart slut. Söndagen vart ofrivilligt spenderad i Västergård Arena på förmiddagen då strul med brickor gjorde att jag fick rycka in. Så vart det med den sovmorgonen. Låg och såg på Washington - New Jersey till kl tre, men men sex timmars sömn är väl okej också.
 
 
 
Dock tredje helgen i rad som nåt lag har svårt att komma in i hallen i tid. Så det är inte alltid bra med nya tekniska finesser. Barnsjukdomar är det ju klart i början men nu har vi kört ett tag.
Jaja... fick se Telges P04 spela mot Nykvarns P04, en intressant match. För man drar ju självklart parallell till hur det såg ut för ett år sedan när Telge mötte Nykvarn i P03. Det är stor skillnad när det gäller individuell teknik, men framförallt var både lagen står spelmässigt. Man spelar inte alls boll på samma sätt som det ett år äldre lagen gör.
Så blir intressant att se hur dem utvecklas under denna säsong nu när dem får spela seriematcher varje helg istället för sammandrag.
 
Såg även Telge F01 spela mot Gnesta. Samma där, för lite tanke i passningarna och att man inte tittar upp. Men det blir nog bra.
 
- - - - - - - - - - - - - - - - -
 
Annars så fick H1 en ledig helg nör Haninge lämnade W.O.
Tyvärr så innebär inte det att dem är uteslutna ut serien. Vilket vore det bästa för alla lagen i serien samt för innebandyn som sport. 4-42, 2-22 och 4-32 är ju bara löjligt att se i en förbundsserie.
För enligt Svenskans tävlingsbestämmelser så måste man ha lämnat två W.O eller ett W.O i någon av dem tre sista omgångarna för att bli uteslutna.
Så vi håller alla tummarna för att dem lämnar W.O nästa helg i hemmamatchen mot Åby.
 
 
 
- - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
Det har varit full rulle sista tiden. Sjukt mycket egentligen. Så därför har jag tagit ett beslut inför nästa säsong. Vilket det är håller jag dock hemligt ett tag till.
Men att hålla på med innebandy 24h/vecka som jag gör nu kommer jag definitivt inte göra i framtiden sen.
 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
Landslagsuppehåll i fotbollen. Och det snackas mycket om Hamrén och spelar hit och dit.
Jag säger bara en sak.
Prova att spela med bara svenska spelare (du får välja själv vilka du vill ha i ditt landslag) och utan Zlatan (för dyr) i FIFA16 Ultimate Team och du kommer märka att, fan det finns ju inga bra spelare kvar......
Lyckas du vinna online med det laget så är du sjukt bra på FIFA16. :)
 
 
 
Sen hoppas jag att alla våra framtidslöften från dem framgångsrika U21 och U17 lagen tar rätt beslut angående sina karriärer så vi kan få nytta av dem i A-landslaget tillslut, istället för som det varit i tio år nu att dem försvunnit och aldrig blivit nån bra senior.
 
- - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
Tung borta match igår mot Gnesta med HJ A/H2,
Taktiken var klar. Vi skulle spela Frejahallsinnebandy. Gör man inte det så blir man uppäten där.
Eftersom vi hade mött dem under försäsongen så visste vi hur dem ville spela och var deras starka kort var, vilket var en stor fördel för oss i matchen. Jag har känslan att Gnesta inte hade lagt nån tanke på vårt lag i deras inför matchen snack.
Vi behövde få positiva besked efter den svaga försäsongen och premiärmatchen.
Det fick vi. Kändes som ett steg framåt. Men bara för att vi lyckas vinna i en av dem två svåraste bortamatcherna i serien så är vi inte några världsmästare. Utan det är hårt jobb i varje match som gäller. Men förhoppningsvis så blir vi mer och mer samspelta för varje match som går.
PP var återigen starkt, medans box play var 50% och det är inte bra. Så där behöver vi jobba lite.
Samt att vi skjuter för lite framåt. Denna gång räckte det till två poäng, men det kommer andra matcher framöver.
 
Dock alltid skönt och vinna borta mot Gnesta.
Men jag önskar att alla lag hade en person som Staffan. Telge skulle må bra av en Staffan i organisationen  :)
 
 
 
Katrineholm hemma nästa helg blir även den en utmaning.
 
Iochmed Trosa enormt starka inledning så känns nästa helgs match i Vagnhärad mellan just Trosa och hypade Nykvarn som en väldigt intressant match. Hemmaseger där och det kan börjas spridas oro i ett Steelers som bara har ett mål i sikte och det är uppflyttning...
 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
P03 fortsätter sitt fina spel, efter förra helgens riktigt starka insats mot ett starkt Nykvarn så visade man upp ett fint passningsspel mot Järna SK. Ett lag som var bäst av övriga 03-lag förra säsongen bakom Telge och Nykvarn.
9-2 tillslut och många positiva besked.
 
 
 
Än så länge har P03 bara spelat tre matcher i D-serien och inga i C-serien ännu. Nästa helg väntar dock en match i C-serien och två i D-serien, vilket blir intressant.
Bl.a. match mot Trosa Edanö i D-serien som blir tuff då dem spelar med samma trupp i båda serierna. Utmaningar gillar vi. :)
 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
Nytt seriesystem på ungdomssidan. Alltid intressant att se hur det blir. Speciellt då allt är fritt denna säsong. Jag tycker det är jättebra, så länge man använder den friheten rätt. I Telge så är det inga problem, vi har inga lag som toppar upp med äldre för att vinna. Däremot har vi ett P01 lag som bara har tio spelare som vi fyller på med spelare från P99/00 så att dem ska kunna spela matcher. Men där bestämmer spelarna själva vilka som vill spela en extra match, inget som tränarna bestämmer.
 
- - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
För dem som inte såg Damernas match mot Lillån så kan jag meddela att Telge har i samband med dem nya hemma tröjorna för D1 och H1 bytt namn till Arsenal TSIBK. :)
 
 
 
- - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
NHL är igång. Grymt! Det gillar jag skarpt. Det enda dåliga är att matcherna går på nätterna och att New Jersey kommer missa slutspel även denna säsong.
 
 
 
- - - - - - - - - - - - - - - - -
 
Njut av lugnet när du väl har det...

RSS 2.0