Avicii och Katy Perry...

Hade det inte varit för att det är lite kyligt ännu så skulle man tro att det är vår när man går ute. Ser fram emot våren faktiskt varje år. Känns som nåt fint och varmt byggs upp då, man börjar tankemässigt förbereda sig för sommaren.
Vår brukar också betyda att man kan börja träna ute, springa ute vid spåren bakom Scaniarinken eller borta vid Gröndal. Fina stunder när man springer med musik i öronen och är i sin egna värld och bara dras med.
Vet inte, men har alltid gillar löpning, speciellt när man får upp flåset så det bara känns skönt att springa och inte som en jobbig plåga vilket det gör i början när man låtit kondisen falla..
 
Brukade tidigt springa på somrarna ute i finland när vi bodde typ två månader i släktens sommarstuga. Hade ett bestämt länga som jag brukade springa, förbi korna som betade i hagarna och bondgårdar. Hade speciella "kontroll" stationer där jag kollade min tid för att veta om jag höll ett bra tempo. Brukade försöka slå mina tider och då vart kontroll stationerna bra mellantider på om jag låg före min tidigare bästatid.
Sen skrev jag ner mina mellantider och sluttider på ett papper efter jag hade sprungit. I huvudet kallade jag mina sluttider för världsrekord. :)
Det som var skönast med att springa där var att jag alltid sprang så att när jag var tillbaks så var det dags att basta. Riktigt skönt med bastu efter ett löppass :)
 
 
 
Att jag brukade springa på somrarna var för att jag ville bli bra i innebandy, tränade skott mot bastuväggen och kikade boll med klubban ute på gräset. :)
Jag vart inget innebandyproffs, men jag hade iallafall kul när jag jobbade mot ett mål. Det är ju oftast resan som gör allt möda värt. Känner ingen större sorg över att jag inte hamnade i SSL eller så. Kände tidigt att det var roligare att vara tränare. Säsongen då jag spelade i Div 1 med Pershagen så tackade ja nej till att följa med till Falun på Elitcup och möta SSL lag. Orsak: Hade ju innebandycup i Huddinge den helgen med P80, P82, P84 och P86. :)
Ja jag tränade alla dem fyra lagen då, samt även F80....
 
 
 
Minns att jag bl.a på onsdagarna hade först träning i Västergårdshallen med Pershagen mellan 18-20. Efter det gick jag direkt ner till Wasaskolan där några kompisar hade hyrt hallen mellan 21-22 så då spelade jag med dem. Var rätt så många av ungdomarna i Geneta runt min ålder som spelade dem onsdagskvällarna. Vi alla kände varandra bra sen vi var små och sprang runt på gårdarna i Geneta.
Minns iallafall att jag brukade dominera då ;) Men var ju också vältränad och hade högt tempo i kroppen eftersom jag spelade med ett div 1 lag.
 
Kul var det iallafall. :)
 
Sånt man ser tillbaks på med glädje. Lagsporter ger oftast en kamratkänsla som håller sig länge.
Känner många av mina gamla adepter som ännu umgås väldigt mycket även fast det är många år sedan dem spelade ihop. Så innebandy skapar vänner för livet. Därför unnar jag alla att få spela innebandy som ungdom.
För oftast är det den tiden som alla minns som den bästa tiden. En tid som aldrig kommer tillbaks eller bli som då senare i livet, även om man sett många som försökt starta om med herrlag bestånde av spelarna man spelade med som ung. Men det blir aldrig som förr....
Så bästa tiden är nu brukar jag tänka angående ungdomslagen. Och försöker göra den tiden så minnesfull som möjligt för dem jag tränar. För jag vet ju av erfarenhet nu att den tiden kommer alltid följa med dem i livet.
 
Samt även för mig, har så sjukt många fina minnen från olika tider med olika ungdomslag. :)
 
- - - - - - - - -
På tal om annat... måste bara nämna en sak...
 
Katy Perry - Prism
 
 
 
Om ni inte har lyssnat på den så gör det. Grymt bra album!!
 
Gillar speciellt låten "Dark Horse", kör den på repeat en antal ggr, haha
 
- - - - - - - -
Vi spelade cup i helgen med små Tigrarna.
 
Från början var planen att vi skulle ha en trupp på 16 spelare som skulle spelat lördag (tre matcher mot P02-lag) och söndag (tre matcher mot P03-lag), men sportlov och sjukdom gjorde att så vart ju inte fallet.
Vi fick låna in lite spelare för att få ihop det över helgen. Tur att det finns lag runt oss i klubben som gärna lånar ut spelare.
 
På lördagen började vi med att möta Vendelsö som tydligen även spelar mot 01:or i seriespel. Tycker vi hade spelmässigt hela matchen medans dem körde mest på solokontringar. Men dem gjorde nåt som inte andra lag brukar göra i den ålder. Deras forwards höll stenhårt våra backar i försvarsspelet vilket gjorde att vi inte kunde spela runt som vi brukar utan kedjorna fick jobba mer tillsammans för att lösa det. Nu slutade matchen 3-3 vilket känns lite onödigt men ändå nyttigt att få möta ett annan typ av spel.
Match två var mot Rotebro där vi drog iväg till 7-0 i första perioden, med okej spel, var en del solokörning bakom några mål. Sen till andra perioden så taggade dem upp sig medans våra killar började spela mer en och en och var extremt passiva. En skitperiod som vi ändå vann med 3-0.

Sista matchen var mot Tungelsta som satsade mest på långbollar, vi spelade inte bra i första perioden, höll i boll för mycket själva och hade inte det lir vi ville ha. 2-1 ledning ändå efter första perioden. Sen hände nåt i den andra perioden. Helt plötsligt tog våra toppar rätt löpningar vilket öppnade upp deras försvar rejält, speciellt då vi även spelade mycket boll till topparna på dera löpningar. Tungelsta vart söndersprungna helt enkelt, deras försvarsspel klarade inte av när vi äntligen släppte boll som vi ville. 7-0 gjorde vi i den perioden efter fint spel.
 
Så två segrar och en oavgjord mot stockholms lag är klart godkänt.
 
 
 
Söndagen så fick vi låna in tre spelare för att få ihop till ett lag på elva spelare. Kändes lite tunt med tanke på motståndet. Speciellt första matchen mot Sirius, upplands bästa lag, ett lag som satsar stort, spelar runt 80 matcher på en säsong, spelar runt 10-12 cuper och tränar tre ggr i veckan, varav ett är rent fyspass..
 
Så vi var beredda på att det kunde bli åka av, speciellt då vi saknade fler av våra stöttespelare.
Men oj va fel vi hade. Killarna klev fram och tog tag i matchen direkt och släppte den aldrig. Våran inlånade målvakt från 04:orna spelade riktigt bra och vi kunde vinna helt rättvist med 5-2 tillslut.
Snacka om imponerande start.
 
Andra matchen var mot Rotebro, tyvärr märktes det redan på uppvärmningen att fokusen inte var densamma som inför Sirius. Nu var man världsmästare typ....
Rotebro var tio ggr mer taggade än oss och det sa pang i början, 0-3 efter två minuters spel.
Vi spelade inte så bra men kämpade oss tillbaks till 4-4 och 6-6 innan periodpausen.
Början av andra perioden var lovande, vi spelade stabilt och förde matchen, Rotebro fick inte komma till bra anfall och vi skapade bra chanser framåt. Men så kom 6-7 på ett skitskott och vi tappade lite luft. Sen när dem ökade på till 6-8 i spel fem mot fyra så saknade vi kraft för att komma tillbaks ännu en gång och matchen slutade 6-10.
En match jag tycker vi hade vunnit med rätt inställning i början. Men man lär sig av förluster också :)
 
Sista matchen var mot Tungelsta som var söndagens stora lag, dem vann mot Sirius, Nykvan och Rotebro samt oss. En match som vi öppnade bäst och spelade bra, hade både 1-0 och 2-1 innan dem vände till 2-4 genom stor effektivitet. Vi jobbade oss tillbaks från 3-5 i halvtid till 5-5 direkt i början av sista. Men dem gjorde 5-6 mitt i våran press och sedan tappade vi typ in själva 5-7 och vi fick se oss besegrade igen.
 
Spelmässigt så spelade vi bara en bra match, den första, till dem två andra så tappade vi framförallt försvarsmässigt för mycket och många små misstag som kostade dyrt.
 
Två första förlusterna denna säsong mot P03-lag efter 16 raka matcher utan förlust mot P03-lag.
 
 
 
Men som sagt, man lär sig av förluster också, nyttigt för några av dem killarna som var med denna gång att få spela mot såpass starka lag. Det kommer ge oss mer i framtiden.
Vi vill ju ha en stark bredd i truppen. :)
 
På tal om bredd så har det rasslat in nya spelare till sista månaden, tror vi är uppe i sex nya spelare snart på kort tid. Kul att vi blir fler, oavsett om dem spelat innebandy innan. Dem är ju bara tio-elva år, dem kommer hinna lära sig spela innebandy tids nog.
Sen är det ju så när vi är enda klubben i stan som har ungdomslag, så kan vi inte säga nej till nya medlemmar.
Vi är ju deras enda chans till att få testa att utöva den roliga sporten innebandy :)
 
- - - - - - - - -
 
På lördag så ska jag och Marcus iväg och se på Avicii på Tele2 arena. Det blir en kul upplevelse, speciellt för Marcus som aldrig varit på konsert innan. :)
 
 
 
En del av livets goda saker, att göra såna saker.
 
- - - - - - - -
 
Sist men verkligen inte minst... David Moyes första säsong med United har varit allt annat än en dans på rosor, 0-2 och utspelade mot Olympiakos i en viktig slutspelsmatch i Champions League....
Nej, vad har hänt med storlaget?
Sen läser man att "experter" säger att dem behöver 6-7 nya spelare...
Ursäkta mig, men den här truppen vann ligan förra säsongen, har inte tappat någon tongivande spelare mer än rutin i Scholes ... Kolla vilka spelare dem har i truppen. Dem är tillräckligt bra för att vara ett topplag i serie och Champions League.
Varför är alltid värvningar enda lösningen när det går dåligt?  Sen klagar man på att lag har "Köpt" sig framgång, hur ska ni "experter" ha det?
Nej. Moyes har inte lyckats hålla harmoni i truppen och få alla att dra åt samma håll.
Ferguson hade en fingertoppkänsla när det gällde den biten, kanske hans största egenskap?
Han hade sällan samma startelva under en säsong, men han lyckades få en bra rotation inom truppen, alla kände att dem tillhörde laget och bidrog. (Nästan alla) :)
Så felet sitter inom laget, det finns ingen harmoni inom laget just nu.
Han hade kanske otur som fick en dålig start, vilket skapade press och en viss skeptiskhet gentemot honom i truppen. Sen när det inte har vänt så har pressen växt, stämningen blivit sämre och förtroende från spelarna sjunkit.
 
 
 
Är svaret att sparka honom? Kanske, kanske inte.
Ersätta honom med en "united" profil kanske.
Eller så tar man skitsäsongen och hoppas att det blir som i Liverpool med Brendan Rodgers. Hans första säsong var inte heller bra, men han trodde på sin idé till 100% och fick tiden att jobba med laget. Resultatet har synts denna säsong. Skulle Moyes klara av det? Kanske, men min känsla är att ha inte själv längre tror på sin idé till 100% längre, det är det intrycket han ger utåt. Och ger man det utåt så har man förlorat mycket.
 
För om man inte tror på sig själv, varför skulle då spelarna göra det?
 
Nåt kommer hända, det är klart men vad? Vi får se....
 
- - - - - - - - -
 
Till sist mitt motto för Mars!
 
”We are all born as somebody. It’s up to you to decide who that someone will be!"
 
 
 
 
 

Slutdagar av OS

Imorgon smäller det, OS semifinal mellan Sverige - Finland.
Mötet som fått folk att slänga ut tv:n genom fönster, fått folk att stanna hemma från jobbet dagen efter...
Det är en match som berör, framförallt mest alla dem finländare som bor i Sverige.
 
 
 
Matchen i sig kommer nog bli ett ställningskrig, ingen full rulle match typ Ryssland-Kanada...
Håller Finland som små favoriter med tanke på det vi sett hittills i OS.
Men allt kan hända. Synd dock att matchen spelas 13:00 en fredag. Blir att följa genom mobilen helt enkelt.
 
Den andra semifinalen mellan USA - Kanada kommer även den bli intressant och väldigt sevärd.
USA fås ses som små favoriter men Kanada är tunga att möta när dem är på rätt humör...
 
Att Finland skulle slå Ryssland var jag rätt så övertygad om innan, dels för att Ryssarna inte imponerat i OS och dels för att de har haft svårt med Finland senaste turneringarna...
 
Skulle Sverige vinna mot Finland så hoppas jag att man möter Kanada, då jag tror inte dem rår på USA...
 
OS Curlingen har också varit kul att följa, lider med herrarna där sista stenen var sååå nära..
 Får hoppas på Brons nu.
 
 
 
Kanske hinner se herrarnas femmil på söndag och damernas tremil på lördag gällande skidåkningen.
 
- - - - - - - - - - - -
 
Vi spelade två matcher i söndags.
Först en derbymatch mot våra 02:or. En tuff match på förhand, men jag hade god tro inför matchen även fast vi saknade flera bra spelare. Jag tycker det lag vi hade med oss till matchen var tillräckligt bra för att vinna matchen.
Tyvärr så låste sig spelet denna match, vi lät oss bli nertryckta och var för passiva i spelet och lät inte vårt starkaste vapen, passningsspelet visa sig. När vi väl spelade boll så vart vi farliga, men vi gjorde det för sällan.
Det stod 1-5 ett tag i andra perioden, vi kom tillbaks med lite positionsförändringar och bra kämpainsats och hade 4-5 och bra chanser till kvittering. Men tycker 02:orna vann rättvist sett över hela matchen.
 
Det som var positivt med förlusten var att vi såg att vi hade några viktiga detaljer att nöta på spelmässigt.
Dessutom var det första förlusten på fjorton matcher. Efter förlusten mot Farstas 02:or i höstas så hade vi spelat tretton raka matcher utan förlust. :)
 
 
 
Andra matchen den dagen spelade vi mot Tumba lag röd, ett lag som vi mött tidigare och alltid vunnit lätt mot. Men det var en bra match för oss då vi har några nya spelare som behöver spela matcher och få upp matchrutin.
14-2 vart det tillslut. Bra passningspel emellanåt, vilket gav resultat men precis som i första matchen så finns det saker att jobba med angående uppspelen. :)
Vart lite förvånad över golvet i Storvretshallen som var riktigt hal, grabbarna såg ut som bambi på hal is ibland. :)
 
- - - - - - - - - -
 
Nu till helgen väntar cupspel, då vi spelar i Rotebro Cup. På lördagen spelar vi mot P02-lag och på söndagen mot P03-lag.
 
Det blir nyttigt att möta duktiga stockholmslag, det blir bra lärdom.
Vendelsö, Rotebro och Tungelsta är lagen vi möter på lördagen.
 
Sedan på söndagen möter vi Sirius, Rotebro och Tungelsta.
Sirius kan jag tänka mig är revanschsugna efter våran 10-3 seger mot dem i Capri-Sonne Cup.
68 matcher är dem uppe i hittills denna säsong och dem förlorar inte ofta....
Förra säsongen spelade dem 83 matcher och förlorade bara 12 matcher av dem.
 
Vi kommer nog landa på ca 57 matcher denna säsong.
 
På tal om samarbeten mellan lagen i klubben så kommer vi ha spelare med från två lag på lördagen.
Två spelare från P01 Rockets och två spelare från P02 Rockets.
Vilket är tryggt när vi själva saknar flera spelare.
 
 
- - - - - - - - -
Såg att man nu tagit beslut om innebandyns framtid med tävlingsspel.
 
http://www.innebandy.se/sv/Nyheter/2010-Utveckling/Tavlingsstrukturen-i-Svensk-Innebandy-forandras/
 
Distriktlags SM kommer bara spelas för 16-åringar.
Man tar bort SM för 13-15 åringar. Eller iallafall för 13-åringar men man kommer göra om 14-15 åringars SM till något annat som riktar sig mot bredd.
 
Rätt eller fel? Svårt att säga. Jag förstår tanken bakom, sen om den ger den effekt man vill ha kommer vi inte kunna analysera förrän om ca 5-6 år kanske.
 
Som tränare för duktiga lag så blir det självklart mindre chanser att få vinna en SM-medalj.
Personligen spelar det inte så stor roll. USM kommer ju finnas kvar och den har alltid varit det stora målet.
 
 
 
Sen kommer det blomma upp diskussioner om hur ska man kunna utveckla dem som ligger före om man inte har SM, men det kommer alltid dyka upp andra lösningar. Kanske bli mer vanligt med egenskapade regionala serier utanför distriktens seriespel.
I P87 klassen hade man ju Nordsvenskan som Granlo låg bakom där man gjorde en serie med lag från Gävle, Uppsala och Stockholm för att få tuffare matcher och bra utveckling.
Vi körde ju själva Svealandsserien med lag från Uppsala (Sirius), Örebro (Lillån), Östergötland (Borgsmo) och Västmanland (Köping) där jag ordnade spelschemat och drog igång allt.
Det var också jättenyttigt med bra matcher mot bra lag. Det var väldigt uppskattat.
 
Några som blir väldigt drabbade av allt som hänt och av dem nya besluten är ju Telges P98:or som aldrig kommer kunna spela distriktlags SM om dem inte slår ut några 97:or nästa säsong i HJ17 SM...
 
Inom SöIBF så pratas det om att skippa DM för P02:or då dem kommer få spela med tabeller för första gången nästa säsong. Lite synd då vi hade tänkt och vara med, men förstår tanken med det hela. Blir att spela nån cup mer istället. :)
 
- - - - - - - - - -
 
Mer innebandy då.... imorgon spelas åttondelsfinalen i JAS mellan Telge och Linköping, frågan är om Telge kan skrälla mot storfavoriterna. Man behöver en bra start och ju längre man är med i matchen desto större chans har man..
 
 
 
Dessutom H2 match på söndag mellan Södertälje och Gnesta, prestige i den matchen eller? :)
 
- - - - - - -
 
Lets play some floorball! :)
 
 
 
 
 
 

Vi kommer aldrig glömma dig!!

För tolv år sedan så dog en av världens snällaste människa.
En tragisk bilolycka tog hans liv i samband med en innebandymatch.
 
Det var en enorm chock när jag fick höra det. En kille som verkligen var omtyckt av alla.
Lärde känna honom när han började träna med oss i Geneta BK, han hade slutat med ishockeyn.
Man såg direkt att han var duktig, så redan första träningen när han tränade med P81 laget så frågade jag honom om ville stanna kvar till träningen efter med P79/80 som tränade direkt efter.
Det var början på en makalös karriär. Han var en grovjobbare och magnifik målskytt men otrolig ödmjuk.
 
När vi tog SM - Silver med P80 laget 1996 så gjorde han mål i alla fem matcherna det slutspelet.
Han vart uttagen i Juniorlandslaget.
Hade inte olyckan inträffat så hade utan tvekan spelat i landslaget en dag.
 
Samma helg som han dog då spelades DM i Södertälje, sorgen var stor och jag har för mig att man flyttade herr matcherna i DM p.g.a. dödsfallet. Jag tränade Lina IK´s P87:or på den tiden och vi spelade DM slutspel och jag minns att jag stod och grät mitt i finalen mot Rockets P87:or. Bara tanken av vad som hände Markus får mig än i dag att bli tårögd....
 
Året efter den 19 februari så fick jag min son, då Markus var en riktigt god vän och han träffade sin flickvän genom min flickvän på den tiden, så kände hon honom också bra efter våra gemensamma fester på den tiden.
Vi var överens direkt om att vi ville döpa våran son till Marcus i minne för vår gode vän....
 
Så han kommer alltid vara en del av mig och min familj. För så speciell var han som människa.
 
När jag hade distriktlaget för HJ17 med 87:orna några år senare så valde vi att hedra Markus genom att alltid ropa Wargclou tillsammans innan match. Och vi använde hans personlighet till att bilda distriktlagets värdegrund, "alltid göra sitt bästa", "vara en god lagkamrat" och "respektera motståndarna".
 
Jag hade jättesvårt att ta kontakt med Markus pappa Mats efter det som hände, vad säger man till någon som förlorat sin son??
Så det tog några år innan jag träffade på honom i Wasa Sporthall i samband med att Rockets förberede för Markus Wargclous Minnesfond.
 
Så 9:e februari är en sorgens dag för mig....
Men jag kommer alltid minnas honom med glädje!
 
 
 
http://www.markuswargclou.se/
 
- - - - - - - - -
 
Ibland kan jag känna att jag har väldigt många bollar i luften samtidigt...
Det som då får komma i andra hand är mitt sociala liv har jag märkt...
Jag trivs att ha mycket på gång, men ibland kan det faktiskt vara riktigt skönt och inte göra nåt alls en dag eller så....
 
Alltid velat prestera i det jag tar på mig, nackdelen är kanske ibland att jag blir för nogrann med detaljer i onödan...
Något jag jobbar på :)
 
Samtidigt så vet jag vad som behövs göras för att saker och ting ska flyta på bättre med allt som man borde hinna göra.
Så jag ser ljuset i tunneln, även om det är ca 1-2 år kvar dit. :)
 
Dock ska det tillägas att alla bollar jag har i luften är saker jag gillar att jobba med....
Vilket nog är tur :)
 
- - - - - - - - -
 
Vi spelade en match i helgen med P03 Tigers.
 
Träningsmatch mot Stockholmslaget Bromma.
På förhand trodde jag på ett okej motstånd med tanke på deras resultat i deras seriespel.
 
Men antingen var vi riktigt laddade eller så är deras serie svag.
För efter 15 min så hade vi spelat propaganda innebandy och ledde med 9-1.
Matchen slutade tillslut med seger 18-3 och då bröt vi matchen med sex minuter kvar av sista p.g.a. att herrmatchen efter skulle hinna med sin uppvärmning.
 
Till varje match så har vi oftast tre matchpunkter som vi vill träna extra på, för att fortsätta utvecklas på det vi känner att vi kan bli bättre på i spelet.
 
När det började dra iväg så pushade vi mer på dem här matchpunkterna för att använda matchen till att faktiskt träna på dem sakerna.
 
Nu gjorde matchbilden sitt att vi inte riktigt fick dem lägerna att testa två av punkterna som vi ville.
Men vi tar med oss det till nästa match, för utveckling tar sin tid. :)
 
 
 
På söndagen så hjälpte jag P03 Rockets på deras sammandrag.
Vart ett ihop plock av spelare från fyra lag. Tio spelare från Rocketslaget, en från P03 Tigers, en från P04 Tigers och tre från P04 Rockets.
Alltid kul och se vad dem yngre kan göra och dem tre från P04 Rockets gjorde sina första matcher mot 03:or.
 
Första matchen mot Nykvarns duktiga 03:or gjorde vi ingen bra match försvarsmässigt. Jämfört med förra helgens 1-4 mot dem så var det att vi denna gång hade några fler som gick bort sig för lätt och Nykvarn var inte sena med att uttnyttja det. Anfallsmässigt tycker jag att vi faktiskt gjorde en bättre insats än förra helgen och spelad fin innebandy stundtals med fint passningspel. Men det där sista saknades till mål trots många bra chanser. 0-7 slutade matchen.
 
Andra matchen var mot Gnesta och helt plötsligt så var det ett helt annat lag på planen, vi fortsätta det fina anfallsspelet men kryddade på det mer och kunde vinna med 8-1. (Gnesta förlorade mot Onyx med 6-2 och Nykvarn med 5-0).
 
Sista matchen mot Onyx vart spännande men jag tycker att spelmässigt var det inget snack om saken, det var våran match. Men för många missade chanser och att Onyx tog vara på försvarsmissar gjorde att det vart spännande in i det sista, men seger med 4-3 tillslut. :)
 
Så trenden för Rockets laget håller i sig med att första matchen alltid är spelmässigt den sämsta...
 
- - - - - - - - - -
 
Hunnit se lite OS idag också, kul!
Ångrar att jag inte tog ledig två veckor så man verkligen kunde se allt, men men...
 
 
 
Hoppas kunna se mer av kvällsrepriserna. Och snart börjar hockeyn också för herrarna :)
 
- - - - - - - - - -
 
Champions League 2014/15 utan Manchester United.... blir himla ovant.. :(
 
- - - - - - - - - - -
 
 
Du lever alltid kvar i våra minnen!!
 
 
 
 
 
 

Super Bowl 2014!!

Super Bowl 2014!!
 
Inatt avgörs det om Denver eller Seattle vinner Super Bowl. Jag håller på Denver i denna match. :)
 
 
 
Ska se om jag orkar se lite av matchen iallafall.
Börjar ju typ halv ett och slutar runt fyra tiden...
 
- - - - - - - - - -
 
Lite innebandy då...
 
Var i lördags med till Oxelösund och hjälpte P03 Rockets gänget på deras sammandrag.
Dem hade en del manfall, så dem lånade två spelare av oss och tre spelare från P04 Rockets så det vart tillslut 13 st.
 
Första matchen var mot Onyx, och man började bra hade ledningen med både 1-0 och 2-1. Men spelet var inte bra, stressat och inget riktigt samspel. Onyx hade iofs inte heller något spel, utan lite mer fart och några duktiga killar med teknik.
Två insläppta mål i slutet gav förlust med 3-4 tillslut. Lite synd.. :(
 
Andra matchen var mot duktiga Nykvarn som hade lekstuga med Mariefred i matchen innan (10-0). Men vi lyckades få det här laget att spela ihop starkt defensivt och det stod 1-2 i halvtid. Nykvarn låg på hela tiden medans vi fick bra kontringar. Så 1-4 tillslut var bra, senast slutade det ju 1-8...
 
Sista matchen var mot Mariefred och man tog kommandot direkt, 6-1 tillslut efter 4-0 i halvtid och bra spel.
 
Man kan säga att deras trend i sammandragen håller i sig, första matchen alltid urvaket och inte på top, men sen växer man under dagen och gör alltid sin bästa match i slutet.
 
För övrigt så är Ramdalshallen en väldigt fin hall.
 
 
 
För våran del väntade match på söndagen mot Standard, ett lag som vart helt okej faktiskt.
Stora, starka, med en bra målvakt. Dock inget riktigt lagspel ännu.
 
Vi hade spelet hela matchen, men gjorde det lätt för deras målvakt att se bollarna, kändes lite som mot Malmköping, vi sköt och sköt men ingen gjorde det svårt för deras målvakt.
2-2 efter första (13-6 i skott till oss), 3-2 efter andra (10-3 i skott till oss) och sedan 7-4 efter tredje (14-6 i skott till oss).  Flera fina snygga mål där vi fick förflyttning på deras försvar och sen avslut. Vi använde backarna bra i anfallspelet igen, den punkten sitter bra tycker jag. Sen får vi träna mer på backskott och att täcka målvakt....
 
Är nöjd med matchen som så, vissa detaljer ännu som vi inte gör som vi borde, vilket skapar mindre spel. Men det kommer, vi har ju massor av matcher framför oss nu.
 
Träningsmatch nästa helg, sen två matcher efter det, cup med sex st matcher helgen därefter följt av tre matcher. :)
 
 
 
 
- - - - - - - - - -
 
En sak jag gick och funderade på i veckan....
 
Ser rätt så ofta par som lämnar av sin man till jobbet på Scania. Bilen kommer fram till porten. Mannen som körde kliver ut, kvinnan som åkte med, kliver också ut från sin sida går runt och sätter sig framför ratten och kör sedan vidare till sitt jobb förmodar jag.
 
Min undran är, varför kör inte kvinnan hela vägen eftersom hon lämnar av mannen på hans jobb??
Eller är det en "prestige" sak att mannen kör alltid när han är med i bilen????
 
Okej, om det hände nån gång, men ärligt jag ser det ofta hända....
 
- - - - - - - - - -
 
Pratade idag med en intressant person, han hade en väldigt bra idé.
Värt att tänka på och diskutera inom klubben.
Skulle man kunna genomföra det så skulle det innebära kanske några hundra fler ungdomar i våra ungdomslag.....
 
- - - - - - - - - - -
 
Kim Källström till Arsenal, jag tycker det var en hyfsad smart värvning av Wenger, han hade ett kortsikts behov som han löste billigt.
 
 
 
Sen att folk hånar det är ju för att alla var inställda på Drexler.... Lite taskigt mot Kim och hamna i skottluggen utan att det var hans fel.
 
Dock tråkigt att han gick och skadade sig direkt och missar 4-6 veckor. Det lär ju inte göra honom mer populär hos dem som var kritiska mot lånet....
 
Annars var det en lugn transferfönster, Mata till United var väl den största tycker jag.
Ett United i stort problem, har ju snart inga mittbackar kvar som inte är skadade, samt spelar helt under isen denna säsong.... :(
 
- - - - - - - - - -
 
Nåde ett träningsmål för januari, så nytt mål för februari. Så jag smyger med träningen lite i skymundan, haha :)
 
- - - - - - - - - - -
 
Det ser inte bra ut för Telges H3 lag, nu är Björkvik enda räddningsplankan till ett kval.
Tror dock man inte skulle klara av kvalet...
Man har sista två matcherna valt att spela med fler spelare från 98:orna. Mycket för att dem få seniorspelarna man har i laget inte kunnat varit med m.m...
1-8 mot Södertälje Östra följdes upp av 1-12 mot Trosa Edanö U idag.... :(
 
Kanske lika bra att man åker ut. Hela H3 delen har ju inte fungerat denna säsong.
 
Jag vet att det jobbas på att försöka få storklubbarna att ta bort sina U lag i seriespelet och få till en Reservserie igen. Mycket för att slippa jobba med upp och ner flyttning av spelare m.m. och för att verkligen kunna matcha bänkspelarna ordentligt i matcher.
 
 
 
Jag skulle vilja lägga till ett förslag jag tänkte på när jag dömde Damjunior match i fredags...
 
Varför inte få storklubbarna att satsa på en A herrjuniorserie.... Spelare födda 94-94 nästa säsong där man får ha högst tre 93:or eller två seniorer med per match....
Det finns alldeles för många juniorer som tvingas in i seniorspel för tidigt nu p.g.a. att det inte finns något annat efter B herrjuniorserien....
 
Jag ser inte varför inte klubbar som Telge, Nykvarn, Trosa Edanö, Onyx, Strängnäs, Torshälla, Gnesta, Katrineholm och Flen skulle kunna försöka få till det....
 
Hör folk prata om att ja om ett år är 98:orna redo för H2 spel.....
Ja om ett år är dem inte ens juniorer..... Varför så bråttom...
Har sett såååå många ålderskullar förstöras för att man har så bråttom.... dels från klubbarnas sida, föräldrarnas sida och spelarnas sida....
 
- - - - - - - - - -
 
Hade ett bra möte med en god vän, som jag tror skulle kunna bli en duktig tränare. Vi pratade lite om hans hade intresse och tid för att träna ett lag.
Intresset fanns men inte tiden just nu. Så vi följer upp läget närmare sommaren sa vi, så får vi se då hur det ser ut.
Duktiga tränare växer inte på trän och vi behöver få in dem i våra ungdomslag om vi ska ge våra ungdomar bästa möjligheter och förutsättningar för att bli duktiga innebandyspelare.
 
 
 
- - - - - - - - - - - -
 
Tänkte inte nämna Melodifestivalen denna gång mer än att Elena och Ellen gillade jag... :)
 
- - - - - - - - - - - -
 
Good Music is like love for your ears....
 
 
 
 

RSS 2.0