Premiärmatchen...

Säsongspremiären avklarad.....  Visst hade vi hoppats på att ta en skalp direkt i första matchen men så vart det inte.

men vi hade en träning innan under lördagen, då vi hade en match att tänka på så hamnade mycket fokus på den.
Först körde vi i en 40 min, passnings och skottövningar för att komma igång lite.
Sen resterande 1h 20 min var teori och matchspel.

Vi siktade på att börja känna på 4 saker i spelet under lördagen, för att det inte skulle bli för mycket på en gång.
Fokus var på vårat höga och låga försvarsspel, uppspelsgrunder och kontringsspelet.

Det såg hyfsat ut för att vara första träningen, det höga försvarsspelet är rätt så likt det vi hade förra säsongen så den gick bra, det låga var lite nytt i och det syntes att det var ovant. Uppspelen var hyfsade men saknade den där tanken bakom och kontringsspelet fick vi inte igång alls.

Dem fyra sakerna lyfta vi med oss till matchen som fyra matchpunkter och tendensen från träningen föjde med till matchen också tycker jag.
Som man tränar spelar man brukar man ju säga.. :)



Vi började matchen svagt, det syntes att det var ett tag sen vi spelade match. Men tyckte vi kom er och mer in i matchen och 2-2 efter första perioden speglade matchen väl tycker jag. Sen tycker jag att andra perioden var också bra, men vi skapade tok för lite framåt, samtidigt som vi inte spelade ännu så som vi vill i vårat låga försvarsspel, vilket gav Nyfors alldeles för många skottlägen. Underläge med 4-3 inför sista perioden var rättvist.
Till saken hör det att vi testade en hel del med vårat höga försvar under hela matchen, spelade 5-6 minuter på ett sätt innan vi bytte till nästa o.s.v.  Allt för att spelarna ska bli bekväma med alla växlarna samt att vi ska bli bra på att byta mitt i matchen också.
I den sista perioden så pressade vi högre hela perioden men höll inte ihop laget tillräckligt för att det skulle ge den effekt vi ville ha och när Nyfors fick 3-5 och kort däreftet 3-6 så tappade vi gnistan och spelarna gick ner i varv.
Detta utnyttjade Nyfors effektivt och fick göra några lite väl enkla mål sista munterna. 0-5 på sista nio minuterna av matchen är inte godkänt. Den detaljen är jag oerhört besviken med och det är något vi kommer jobba hårt med.

Sen kan man skylla på en massa saker, alltid lätt och hitta orsaker till att man förlorar, eller hur? :)
Men en sak man kan lyfta upp som var vår svaghet förra säsongen är ju att vi saknar dem där stora poängplockarna.
Nyfors hade tre spelare som gjorde 47, 39 och 34 poäng förra säsongen i div 1 serien, våran bästa hade 14 poäng om jag minns rätt. Nu har en av dem tre i Nyfors gått till Nykvarn men dem två som är kvar gjorde 8 av Nyfors 9 mål igår....
Vi har bättre bredd men dem har bättre topp och igår vann topp mot bredd...

Tycker dock att det var bra att två av våra 5 förväntade målskyttar gjorde mål. Igår hade vi med 3 av dem 5.
Målskyttar måste göra mål ofta för att lyckas.. :)

Den röda femman spelade -1 igår, den gula femman spelade -3 och den svarta femman -2.



Har börjat med att sätta "betyg" på spelarna efter matcherna i en skala mellan 1-5. Där 1 var urusel och 5 var enastående...
Snittet för matchen igår hamnade på 2,31 så det finns mer att ta av det här laget helt klart, och det kommer när vi fått spela mer matcher och fått in dem nya detaljerna som inte satt igår och som faktiskt gjorde en stor skillnad på hur det kunde ha sett ut resultatmässigt och spelmässigt.
Skott på mål förlorade vi klart med 15-33 och då speciellt i dem två sista perioderna.
Vi hade 48 avslut medans Nyfors hade 59st, så där var skillnaden inte lika stor, men dem hade klart bättre skärpa och tog bättre beslut med avsluten än vad vi gjorde.

Mycket tankar om första matchen, vem vet det kanske blir över hundra till innan säsongen är över.... :)

Nu hinner vi iallafall få ett pass till inomhus innan vi ska möta Hässelby och Onyx om två helger. Det blir två tuffa matcher det med, vilket är jättebra.

Det vart en heldag med barnen, vi åkte hemifrån vid tio tiden, åkte till Coop för att hämta ut våra tågbiljetter till Eskilstuna. Promenerade till hallen för träningen. Därefter iväg till Blombacka pizzeria och pizza inför resan.
Buss till stan och buss till Södertälje Syd där vi sedan tog tågbussen mot Strängnäs.
Men vi höll på att hamna i Läggesta...
Först sa "Kordinatorn vid bussarna att det var sen första bussen som åkte till Strängäs, samma sak sa chauffören så vi gick in hittade jättebraplatser längst bak i bussen. Precis innan avfärd kommer chauffören och säger till två tjejer några platser framför oss att dem är på fel buss, den ska inte till Strängnäs utan till Läggesta. Vips och vi hoppar av också och hoppar in i bussen bakom som skulle till Strängnäs. Dock var den bussen full så jag fick sitta själv medans barnen fick "Vip" platserna längst fram med chauffören.. :)



Väl i Strängnäs så hopp på SJ tåget mot Eskilstuna där sedan Philles farsa var vänlig nog och hämta upp oss och köra oss till hallen.

Efter matchen så fick vi åka med Robin och hans Mamma till stationen, det tog sin tid, vi åkte runt som yra höns innan vi tillslut hamnade rätt.. :)

Tack till Philles farsa och Robins Mamma!

Tåget hem gick först klockan tio så vi hade en timme på oss att äta lite och köpa dricka till resan.
Väl klockan tio så kommer tåg in på fel spår, så vi fick springa och byta spår tillsammans med alla andra som stod på det spår den skulle ha kommit in på... :) Vi kom dock med och sen i Strängnäs tog vi tågbussen hem, den var rätt så tom så vi fick sitta i fred längst bak och småäta godis.. :)
Hemma i Södertälje Syd så ftog vi bussen till stan och sen där bussen till blombacka innan vi fick gå sista biten hem.
Vi var hemma strax innan klockan tolv... :)

Heldag med andra ord, men barnen hade det kul.  Och tur är väl att man har två så snälla barn så man kan göra såna färder med... :)

Värt att nämna att Onyx slog Nyfors B med 7-1 timmen innan våran match...

Att Manchester United vann mot Birmingham hemma i premiären med 1-0 Rooney. Missade dock Arsenals match på lördagen då dem vann med 6-1 mot Everton, det hade nog varit nåt det.
Såg dessutom idag sista 30 minuterna av matchen PSV - AJAX, vilken match, underbart tempo varenda minut, var hela matchen så??? PSV vann iallafall med 4-3...



Ny vecka väntar och nu ska vi höja oss ett snäpp till, vi ska orka mer än 51 av 60 minuter av en match.. :)

En premiär är alltid en premiär!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0