Spelbok...

Som väntat så var vi lite färre under tisdagsträningen då alla fotbollskillarna körde fotboll istället, blir nog samma idag.
Men dem som är där får sig rejäla träningspass. Trots att vi fick ett riktigt stort regnöverfall i tisdags så gick det bra, vi drog oss in i hallen en timme för fys tills regnet slutat och sen ut och körde sista timmen.

Klockrent!

Gårdagen gick åt bl.a. till att finslipa säsongens Playbook, spelboken.
Vi började förra säsongen med en i Telge, men sen slog vi ihop oss med Södertälje och boken fick samla damm då vi var tvungna att börja med grunder igen.

Nu har alla killarna fått i sig grunderna, fått testat på en olika sätt att spela och på så sätt förberet för att vi nu ska kunna använda en spelbok.



Tycker det är en jättebra sak att kunna dela ut en spelbok som spelarna kan sitta och kolla i hemma, fundera över och reflektera. Vad var det jag inte förstod, läsa och sen kunna se vad man hade missat.

Spelboken är bara grunden, sen kommer vi under säsongen säkert göra om vissa saker som vi märkt inte fungerat eller som vi tillochmed förbättrat. Speciellt alla spelvarianter kommer vi att öka under säsongens gång, men för dem har jag en annan plan för hur vi ska kunna nå ut med dem...

Så fort spelboken är "spikad" så börjar nästa steg att få fram lite bra exempel att se på också för spelarna, en del tycker det är lättare att förstå om man får det berättat, en del behöver se för att förstå medans det finns några som måste testa innan dem förstår. Alla är vi olika och det gäller att nå ut till alla...

Till helgen blir det lite innebandy, ska bl.a se på träningsmatchen mellan Telges Damlag och Linköping med Göte Rosth som tränare. Lite försmak på innebandy så att säga.. :)

Träningsmatcherna är nästan alla klara, augusti är spikad, sen ska vi bara få klart med 2-3 matcher till under september också så ska vi vara väl förbereda för seriestarten.

Vi kommer möta Nyfors, Hässelby och Onyx under augusti, sedan i september har vi två cuper, en träningsmatch mot Hässelby igen samt mot Södertäljes damer. Vad som saknas är 1-2 bra matcher till i slutet av september.

Lite filmnyheter...

"College", party, fest, vilda upptåg, ja en vanlig amerikansk collegefilm med andra ord...



"Vinyan" som började bra, men vart lite skum sen, eller iallafall slutet. Handlar om två föräldrar som leta efter sin son som försvann under tsunamin.



Sen även "Things we lost in the fire" som var riktigt bra, en drama med mycket allvar i sig, men klart sevärd.



Det ska spelas innebandy i Båstad nu också, va grymt det hade varit och kunnat suttit där och sett på lite innebandy, bl.a. vore kul och se Helsingborg med Kivilehto hur han kommer att utveckla deras spel. Nu har han bara hunnit träna 1-2 träningar med laget så han har ju inte hunnit influera sina medspelare ännu men det kommer... :)


Så länge du inte skall göra saker så finns det saker du vill och kan göra...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0