Match två spelad...

Då var match två spelad, vi mötte ett lag som kom tvåa i Västerbotten och som vann DM. Ett bra lag med andra ord, sen att vi efter matchen fick veta att deras nr 13 (gjorde 3 mål) var 92:a gjorde inte dem sämre direkt.

Vi hade en hel del återbud och fick kalla in en av fotbollspelarna som inte hunnit träna med oss nåt ännu till matchen för att vi skulle kunna ha 2 femmor.

Vi öppnade bra och fick in 1-0 redan efter en minuts spel, men det var Umeåsom var bättre i den första perioden, dels så fick dem komma alldeles på för många avslut samtidigt som vi hade lite problem med uppspelen. Vi ställde till det för oss några ggr i egen zon vilket gav dem mer spel än dem skulle haft.

Målsättningen inför matchen var att i första hand träna på vårat höga samt låga försvar,därefter jobba med kontringarna och uppspelen.

1-1 stod sig perioden ut efter att dem fått in kvitteringen efter ett frislag från vänster hörnet. Inför andra perioden så ändrade vi lite i det höga försvaret då man såg tydligt hur Umeå ville spela sina uppspel mot oss. Det fungerade braoch samtidigt som vi även spelade bättre försvar så tog vi över matchen och fick mer och mer av spelet. Trots det så var det Umeå som gjorde periodens två mål, dels på ett backskott från halvplan där vi var för avvaktande samt på ett frislag när dem hade PP.

Inför sista så ändrade vi lite till i det höga försvaret och det ställde Umeå helt, vi fick ett kanonläge efter bara några sekunder och skapade massor av bra avslut dem första 5-6 minuterna. Vi gjorde 2-3 efter en minuts spel, men därefter räddade deras målvakt allt och med sju minuter kvar av matchen så fick vi chansen i PP, men det slutade i två svåra pass- två kontringar- 2 mål för Umeå.

Lite statistik från matchen:
Skotten: 26-20 (6-10,8-4,12-6)
Avslut: 50-34 (14-14,15-8,21-12)

Våran 1:a femma spelade 0-2 medans våran andra femma spelade 2-0 i matchen.
Spelarsnittet för matchen var 2,82. Lite högre än mot Nyfors.

Angående våra matchpunkter tycker jag att vi nådde dem. Det låga försvaret var riktigt bra sista två perioderna, likaså vårat höga försvar efter lite ändringar i första pausen. Uppspelen vart bättre och bättre och framför allt i sista perioden då vi hittade ett spelsätt som löste upp deras vänsterstyrning.
Dock så var vårat kontringsspel under all kritik igen. Där måste vi jobba mycket mer på träningarna för att få igång dem så som vi vill och få utdelning.

Två matcher och två förluster så här långt, dock har vi mött tufft motstånd, vilket kommer hjälpa oss mycket. Den här matchen tycker jag dock att vi inte skulle ha förlorat, speciellt med det spel vi hade två sista perioderna,
Även om det var ett steg framåt så behövs segrar mer än hedersamma förluster, dem behövs för att stärka lagets tro på sig själva. Vi gjorde inte så mycket mål förra säsongen och behöver höja alla ett snäpp för att lyfta oss som lag. Kan varje spelare lyckas med att göra 5-10 mål mer denna säsong så kommer det göra en enorm skillnad för våra resultat.

Nu väntar Hässelby och Onyx nästa helg, två tuffa matcher till. Gäller att vi höjer oss match för match. Kan vi kanske nå ett snitt på 3.00 på fredag och 3,15 på söndag?

Vi har en timmes inomhus träning denna vecka innan matcherna, så det blir att slipa lite till då av det som var sådär i helgen.

Finland närmar sig.....

Vart tidigt upp i morse, vilket gjorde en trött, försökte se på West Ham - Tottenham men somnade och sov mig genom första halvlek...
Däremot såg jag på Barcelona - Atletico Bilbao, där Barca tog sin första titel för säsongen, Zlatan var bra, skulle kanske gjort ett mål, men det ser ut som att han kan nog lyckas i Barca...