Vi är där men ändå inte...

Efter en veckas träning på ett speciellt moment så var det test i skarpt läge i helgen.

Tyvärr dröjde det tills sista perioden mot Telge på lördagen innan vi fick chansen att använda det och då syntes det att det inte var helt i ryggmärgen ännu, så vi fick ta time out trots att vi ökade på till 4-1 och gå igenom momentet igen för tanken var att träningsmatchen var till för att träna på...
Såg lite bättre därefter men inte klockrent ännu.
Själva matchen så var det en okej match av oss, inte mer. Stundtals blixtrade vi till med fina snabba kombinationer som vi vill spela med. Vi fick dock träna på lite andra delar av vårat spel i ställe mycket, vilket är nyttigt.



I matchen mot Gnesta så fick vi träna på momentet hela matchen, vilket var perfekt. Lite ovant i början men sen när vi väl fick till anfallarspelarnas roller på planen så hängde tyvärr inte backarna med och höll i boll för länge och skickade iväg passningarna helt fel. Lite bättre i början av andra perioden då vi gick igenom det i pausen igen. Men det märktes att vi behövde nöta mer på det närmaste veckorna innan det sitter klockrent.

Känslan inför Gnesta matchen var bra, hela laget andades en positivt inställning och vi gick ut och verkligen höll spelplanen i försvarsspelet. Vi växlade med vårat höga försvar samtidigt som vårat låga försvar var starkt denna match och det gjorde att vi kunde störa dem väldigt bra, dem fick bara till 5 skott på mål på dem två första perioderna och var klart störda i sitt spel. Tyvärr så klickade inte vårat offensiva spel lika bra samtidigt som man ska veta att Gnesta är tunga och jobbiga att möta. Men våra uppspel var för svaga och för mycket kladd vid mittplan gjorde att vårat anfallspel aldrig kom igång denna match.

Därför känns det tungt, speciellt för killarna att det slutade som det gjorde. Dem ÄR värda ett bättre öde efter sin fina insats. Men ett snabbt 1-3 mål i början av tredje samt att vi misslyckades/slarvade med en frislagsvariant som gav en kontring istället och 1-4 efter tre minuter var det som behövdes för att rubba oss helt denna match. Tre mål till bakåt innan vi ens kommit halvvägs in i perioden var alla resultatet av när vi slutade ge allt i vårat försvarsspel och gav dem alldeles för stora ytor och fria lägen. 5 av 6 första skotten gjorde dem mål på och det går inte skylla på målvakten när dem får skjuta helt fritt i slottet.

2-9 speglade inte matchen alls... så onödigt stora siffror och killarna vara inte värda det slutet....
Att vi förlorade känns okej, med tanke på att vi inte fick igång det offensivt, men nej inte dem siffrorna...



Dock ska man se nåt positivt:

I matchen mot Real Nykvarn så hängde vi bra med första 15 minuterna samt sista 15 minuterna...
Denna match så var vi verkligen med i första 40 minuterna....

Så det tar sig... lagom till vårens spel så kommer vi vara där hela matcherna.... vi jobbar målmedvetet med att förbättra vårat spel och steg för steg så blir vi bättre...

För både Gnesta och Real Nykvarn tillhör ju toppen av sverige...
Även om nu Real vart krossade av Vendelsö i den avgörande matchen i steg 2 av SM med 8-2!!
Fick ett sms efter den matchen där det stod att "Tur att Nykvarn hade värvat spelare till denna säsong för annars hade väl Vendelsö vunnit med 16-4"
Men ska jag vara ärlig så kan man inte tänka så... för hade inte dem värvat dem spelarna så hade dem aldrig slagit ut Gnesta i steg 1....

Skönt att vara igång igen, ska dock försöka att hålla ut nu hela perioden....
Körde 2h styrkepass i söndags och löprunda idag....
Känns alltid bra efter ett bra pass....
Har satt upp lite egna mål nu som jag siktar på att klara, mål som är möjliga att klara om jag håller igång som jag tänkt.
Finns ju ingen anledning att lägga sig ner och ge upp för att man misslyckades förra gången.....
Bara ta nya tag och lära sig av det man gjorde fel.... :)



Var och såg matchen Södertälje - Gottsunda i div 2 herrar i lördags.
Första perioden var rätt så jämn, slutade 1-1, Rockets hade mestadelen av bollen och spelet men bortalaget kontrade väldigt vasst. Öhman i rocketsmålet som gjorde sin första match för säsongen efter sin skada var bra.
Andra perioden så började hemmalaget dåligt, man slarvade rejält vid mittplan hela tiden och spelade svårt vilket gav Gottsunda flera bra kontringar som också gav resultat då man gick iväg till 1-4.
I samband med 1-3 så klev Öhman av och nyförvärvet från Torshälla Tenglin klev in och det första målet var han chanslös på då dem fick ett friläge, men därefter var han grymt bra. Riktigt imponerande att se av den unge målvakten. Rockets jobbade in sig igen och kom ikapp till 4-4 innan periodpausen. I sista perioden så var det spel mot ett mål, Gottsunda hade knappt ens kontringar, men Rockets fick inte till avsluten och det vart sudden.
I sudden så avgjordes matchen på ett dåligt frislag av rockets vid halvplan som gav kontring och friläge för Gottsunda och där satte dem 5-4 målet. Frislag var nåt hemmalaget var dåliga på hela matchen, man slarvade bort en 3-4 bra frislagslägen samt två vid halvplan som också ledde till sista målet. Oftast så vart det inget alls av frislagen, inte ens ett avslut....

Lite filmnytt:

"New Moon", del två av Twilight.. men jag tycker att ettan var bättre... tvåan kändes långdragen... och dem bra chanserna till bra scener tappade dem bort...



"Zombieland", en film där världen är övertagen av zombies... sådär... Woody Harrelson alltid sevärd..



"Dead and Deader", också en zombiefilm men i B-klassen om ens det..... njaa... du missar inget om du inte ser den.. :)



Lag som gått vidare i SM:
Falun slog ut Gävle och Umeå City
Salem slog ut Värmdö och Jakobsbergs lätt och väntat..
Vendelsö vann enkelt mot AIK och Nykvarn...
Pixbo slog ut Mullsjö och Berg

Dem fyra sista lagen till slutspelet kommer vara klara efter dem två kommande helgers spel...

Fick hem lite böcker i helgen som jag hade beställt från sonens jultidningskatalog...
Han sålde så pass många så han fick en digitalkamera som bonus.. :)

Själv så köpte jag:
"Elvis - Greatest Hits volym 2"... inte sångaren utan den sköna gröna tecknade sköldpaddan... :)
"Roliga Trolleriboken".. perfekt för mig och barnen...
"Det var en Norrman, en apa och Bellman"... 666 norgevitsar, bellmanhistorier och annat kul...
"Den förlorade symbolen" av Dan Brown... har läst alla böckerna innan och ser fram emot många timmar framför den boken... :)



Låg och läste "Elvis" igår kväll innan jag skulle sova och jag kan lova att jag låg och skrattade rejält flera ggr... :)

Med lite glädje så glömmer du snabbt dem stora nederlagen!!!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0