Innebandyhelg toppad med Guld!

En innebandyhelg är därmed snart slut.
 
Den började med träningsmatch på fredagen för HJ A mot Gnesta hemma i Västergårds Arena.
Som en liten uppvärmning inför invigningen på lördagen.
 
Vi mötte ett lag som förväntas ligga på övre halvan av division två och som har ett väldigt samspelt trupp anförda av 94:a årgången som är Gnestas gyllene generation.
 
 
 
Själva fick vi några avhopp innan matchen men det gjorde att vi kunde kalla in två testspelare och få se dem under match istället, vilket ger mer än bara se dem under träning.
 
Efter en drömstart med 1-0 redan efter en minut så vände Gnesta med tre mål på sex minuter.
Men vi lyckades börja hitta rätt i försvarspelet och inga fler mål den perioden.
I andra så började vi svagt igen och Gnesta gjorde två snabba. Men sen efter ca halva perioden började vi jobba oss tillbaks i matchen och reducera till 2-5. Vi missade en straff och sedan ett öppet mål i spel fem mot fyra.
Istället kunde Gnesta öka på till 2-6 med minut kvar i spel fem mot fyra.
 
I sista perioden så började vi ta över spelet och matchbilden svängde helt. Nu var det istället Gnesta som mest försvara sig. Men närmare än 3-6 kom vi inte trots flera bra chanser och med minuten kvar så fastställde Gnesta till 3-7.
 
Så en helt okej insats så här tidigt på säsongen mot ett mycket mer samspelt lag.
Men det kändes som när dem nya spelarna började hitta rätt i försvarsspelet så fick vi en lugn och åt oss in i matchen.
Det som vi ännu inte jobbat med så mycket men som behövs bli bättre är den offensiva delen av spelet.
 
Det är en hel del spelare och provar och hör av sig men vi räknar med att ha truppen klar under denna vecka för att kunna få ihop det inför seriestarten.
 
Nästa test blir på fredag mot Malmköping.
 
- - - - - - - - - - - - -
 
Har även varit på Capri Sonne Cup i helgen med P03.
Det slutade med cupseger efter att man i gruppspelet vunnit mot Tullinge (4-2), Linköping 81 Vit (7-2) och Marieberg 12-0. I kvartsfinalen mötte vi Örby P04 och det slutade med 8-0 vilket borde varit det dubbla med lite mer skärpa.
Semifinal sedan mot Sirius P04:or, ett lag som vinner det mesta dem ställer upp i, oavsett om det är P04 eller P03 klass. Det var den moraliska finalen.
Vi öppnade ruskigt bra, deras målvakt fick verkligen jobba, men trots 17-6 i skott så hade vi bara 3-2 i periodpaus. I början av andra så kom nog årets klapp-klapp mål av Sirius till 3-3. Men vi var starkare och kunde vinna med 6-3 (skotten sammanlagt 28-9).
Final i Botkyrkahallen mot Linköping 81 Svart. Återigen öppnar vi starkt och tar rättvist ledningen med 3-0 men sedan spikade deras målvakt som var sjukt stor igen målet. Större än mig. :)
Vi vann skotten med 18-2 i första perioden men hade bara 3-1. Sen i andra perioden så gör vi cupens sämsta insats, spelar svårt och stressat och har får lågt passningstempo. I mitten av perioden reducerar Linköping till 3-2 och i slutminuterna fick Oscar göra några klassräddningar för att vi skulle hålla emot.
Men en rättvis cupseger tillslut och "John Guidetti" ekade i omklädningsrummet. :)
 
 
 
Tror vi är uppe i tjugo raka segrar nu i cupsammanhang (på svensk mark), vilket i sig är rätt så otroligt.
men det är försäsong och det är tolv åringar vi pratar om så prio är på att fortsätta utveckla dem. Ge dem så mycket verktyg i sin lådor för framtiden som möjligt.
 
- - - - - - - - - - - - - - - -
 
Det har varit en del diskussioner om "Selected Player" och dess verksamhet. I viss mån är det utvecklande att åka iväg en vecka och träna innebandy. Träffa lite nya ansikten, få nya vänner.
Lite synd dock att det inte är det som tanken bakom.
Företaget: Innebandyakademin har ju den verksamheten bara för att tjäna pengar. Man drar in massvis med pengar på att föräldrar samt spelare vill kunna känna sig utvald, speciella, bättre än andra.
Pratade med en förälder idag som hade sin son med i ett av stockholmslagen där och sonen tyckte inte han vart bättre invidiuellt på det som tränades där. Däremot spelade man mycket matcher, vilket är kul.
Och just den delen har man ju tagit bort med dem nya distriktlagstankarna. Chansen att få spela med andra och utvecklas därav.
Men det jag mest reagerar på är inte att det är lite dyrare än en vanlig camp, eller att dem övningar dem använder sig inte håller högre klass. Utan det är uttagningsprocessen.
I stockholm så är det mer blandat med spelare från olika klubbar, men i tex Södermanland och Uppland fungerar det inte så. I Uppland så är det i princip Team Sirius som spelar och i Södermanland är det Team Nykvarn.
Ett smart sätt av klubbarna så klart. Ta ut 16-18 spelare från din förening samt ledare. Klart dem 2-4 spelare som fått äran att vara med blir påverkade av den miljön. Efter en vecka i den miljön så behöver föreningen inte ens fråga, utan spelarna kommer till dem förblindade av miljön.
 
"Team Selected Player Sweden P03"
 
Vi i Telge har två såna exempel, en P03:a och en P02:a som fastnade i den miljön och nu valt att byta.
Vem vet hur många som blir påverkade nästa sommar om vi skickar fler.
 
Selected Player är allt SIU inte är. Eller allt som SIU vill få bort kanske man ska säga.
 
- - - - - - - - - - - - - - -
 
Även en Talangfabrik som Nykvarn har sina problem.
Nu senast är det fyra st 00:or som bytt till Salem tillsammans med tränarna.
För lite utmaning i södermanland säger man.
Vilket troligen är helt sant då man vunnit SM och alla cuper man medverkat i.
Kan dock personligen tycka att det låter som ett enkelt sätt att skylla bort sitt agerande på.
Men föräldrar gör det dem tycker är bäst för just sina barn.
Därav tog man sina barn och hittade en annan miljö för dem.
Sen vet jag att det principbeslut Nykvarn själva tog angående sina ungdomslag också vart en nackdel för dem nu och också påverkade att det vart så här.
 
 
 
Men 00:orna är inte nere för räkning. I helgen coachade av bl.a. 98:or och förstärka av två 99:or i form av Rigogiannis bröderna så gjorde man det man brukar göra. Gå obesegrade och vinna cuper. Så seger i Capri Sonne Cup vart det.
 
-  -  - - - - - - - - - - -
 
När vi ändå är inne på ämnet Nykvarn så har det pratats en hel del förra säsongen och redan nu i början av denna säsong har det snackars igen om det. Att det är inre stridigheter inom P02 laget. Att man drastiskt har tappat spelare. Återstår och se hur det går. Sen att orsaken är tränare som inte alltid är "pedagogiska" är en del av det som sägs. Personligen vet jag inte även om jag såg en del konstigt agerande när Nykvarn förlorade i Wasa i våras mot Telge. Jag hoppas domarna anmälde tränaren efter det han sa där då...
 
- - - - - - - - - - - - - - - -
 
Vet inte hur jag ska känna efter att Sverige förlorade mot Ryssland. Sverige var inte bra och har egentligen inte varit det på flera år. Finns inga stjärnor längre och när Zlatan dessutom spelade småskadad så vart man en mumsbit. Kanske bättre att ge upp EM och VM och bygga nåt långsiktigt. En ny generation kanske med spelare som tar plats i storlag.
 
 
Sen vill man alltid att Sverige ska gå till EM te.x. men kommer dem spela bättre för det? hmmm... trickquestion på det. :)
 
- - - - - - - - - - - - - - - -
 
Vart tog alla bloggare vägen?
Åhlund, Henriksson, Öijvall, Malmqvist?...
 
Skrivs för lite om innebandyn i Södermanland
 
 
Ny vecka och nya utmaningar. Nu kör vi. :)
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0