En bra lördag!

Så var ännu en helg till ända.

I fredags så passade jag på att se när Telges Damer spelade träningsmatch mot Hammarby, även dem ett D1 lag.
Matchen i sig var ingen superhet match. Vi läktarcoacher :) sågade båda lagen i två perioder innan Telge kom ut i sista perioden och visade mer vilja till löpningar och att ha fart i spelet och rann iväg till en 4-2 seger tillslut.

Överlägset bäst i Telge: Unga backen Maja Ericsson från Onyx....

Lördagens match vann tydligen damerna med hela 9-1 mot Tyresö/Trollbäcken med bara elva utespelare. Starkt.

Nyfors vann mot Strängnäs med 11-6. Inget besked som Strängnäs nog ville ha inför Allsvenska premiären om några veckor.

- - - - - - - - - -

Lördagen gick sedan i familjens tecken.
Först ut till Salem, där vi firade brorsdottern Alicia som fyller år på tisdag.
Kakor, bullar och sen tårta på det. :)

Var hemma strax innan sex, beslöt mig för att hoppa på nästa kalas och gick och firade mina barns två yngsta syskon som fyllde år i veckan.
Kakor och bullar vart det på det. :)

Sedan kom deras granne över och det vart något hemblandat (ej hembränt) drink och lite öl på det.
En sen kväll, men det var det värt. Fick träffa Emma och Marcus samt fem av mina favoritbarn på en och samma dag. Det är svårt att slå. :)

- - - - - - - - - - -

Söndagen startades med en halvdag på jobbet. Sitta och jobba vid datorn till lite musik funkar det med.

Hem och ta det lugnt nån timme innan det bar iväg till Västergård Arena för att se Telge H1 spela mot Balrog.
Tydligen hade Telge vunnit träningsmatchen mot Salem på lördagen med 10-8 där dem lyckades vända 1-4 och 2-5 underläge till seger i en fartfylld och svängig match.

Svänging match kan man inte säga att Telge - Balrog var. Öppnade riktigt segt där Balrog trillade boll vid mittplan och Telge bara väntade. Telge hade dock flera bra chanser som skulle ha blivit mål på och 1-0 eller 2-0 i periodpaus hade inte varit orättvist. I andra perioden så tog Balrog över, fick mer tryck framåt och Telge hade inte många avslut på mål. Det vart 0-1 och 0-2 till Balrog, båda målen i spel fem mot fyra.

I sista perioden så kom hemmalaget ut med fart och försökte få kontakt. Såg bra ut i dem första fem-sex minuterna, men sen dog trycket ut och Balrog skapade flest chanser. Christian i målet räddade Telge flera ggr i dem två sista perioderna. 0-3 kom dock med fem-sex minuter kvar av matchen på ett försvarsmisstag. I spel fem mot fyra med lite över minuten kvar reducerade Telge till 1-3 efter mål av Kevin. Trots försök med spel utan målvakt så kom man inte närmare och fick sin första förlust sen premiären mot Strängnäs.

Bra i Telge: Christian... sen var det nog ingen som överglänste någon annan om man ska vara ärlig.

Bra i Balrog: Jesper Thorberg, övrigt ett väldigt profillöst lag som kommer få det tufft i Allsvenskan.

Imorgon tas truppen till Kallsta Open i Karlstad ut. Ska bli intressant.

Dem som inte kommer med där åker med HJ-A till Linköping istället och spelar Linköping Floorball Classic. En turnering som H1 vann förra året och vi därför får vara med grattis på denna säsong.

Jag har en lista på en målvakt och sju spelare som jag tror inte kommer med H1 denna helg.
Får se om jag tippat rätt.

Till Linköping åker vi sedan med tre femmor och två målvakter.
För motståndet står tre H2 lag. Linköping Ungdom, Borensberg och Vimmerby.

På onsdag bär det av till Malmö också. :)

Såg en del intressanta namn bland dem som också går denna utbildning.
Som damernas assisterande tränare Jonny, AIK och landslagsspelaren Iraeus, Nyblivne U19 landslagstränaren Puskala samt några NIU instruktörer. Tror det var 30 st sammanlagt från Innebandy, simning, Tennis m.m.

Full rulle dock. Hemma på fredagkväll, sen iväg lördagmorgon till Linköping... :)

- - - - - - - - - - - -

Kollade även hela matchen mellan Storvreta och Classic från finalen i Lettland innan jag drog till Västergård.

Storvreta dominerade i början, sen kom ett par sjuka domslut. (Nilsberth blir intryck in i deras mål av en finsk back, ramlar över deras målvakt och hamnar nere på golvet, ligger kvar. Finska målvakten hoppar upp och sätter sig på honom och trycker med händerna i hans ansikte. Nilsberth får fem minuter?) Under den fem minutaren så gör Classic tre mål och har 5-4. Sedan får Classic en skum straff på ett läge i höga slottet. Utvisning ja, men straff? 5-5 inför sista perioden.
Rudd slår in 6-5 och Storvreta håller ut trots att Classic tog ut målvakten sista tre minuterna. Slutsignalen går, Storvreta jublar och bakom dem ser man helt plötsligt domaren visa tecknet för straff för Classic?!?!
Något om någon hög klubba i slottet??!?!
Som tur är så tar domaren tillbaks det efter några minuters diskussion och Storvreta var rättvisa vinnare.

Men ja.... man ska inte hoppa på domare, är ju själv en. Vet att jag gjort flera grova felbeslut genom åren. Men ja, ju högre man dömer desto mer krav får man. Men dem domsluten var skumma.

Då jag gör mitt sista år som domare kanske man ska bjuda på sina fem största felbeslut (som jag vet att jag gjorde fel på) :)