Snart November...

Vi närmar oss November, det stod tillochmed att det snöade igår kväll, men det såg vi inget av som tur var. :)
Jag kan vänta ett tag på snön....
 
Annars så är det mycket nu. Utbildningar, jobb, träningar, skola m.m.
Bara att bita ihop och ta en sak i taget.
 
Sett en del innebandy också, bl.a. hur damlaget nästan skrällde mot storfavoriterna KAIS Mora.
En missad straff och insläppt mål i PP vid 5-4 ledning ställde till det.
Men dem visade med den matchen och när dem på fredagen spelade 4-4 mot IKSU att dem kan stå emot topplagen också.
 
 
 
JAS laget gjorde en bra match mot Trosa Edanö IBF i helgen också. Trosa fick verkligen jobba för sina tre poäng. Lite synd då JAS laget gjorde det riktigt bra och en del spelare i IBF var lite väl högfärdiga i sitt sätt att vara....
 
- - - - - - - - - - -
 
Var på utbildning i lördags på Bosön. Spelsystem på röd nivå väntade.
Det var väl inte riktigt som jag trodde innan, samt att även kursledaren själv kände att det behövdes fylla på med lite taktiska detaljer.
Men fick med mig en del nyttigt iallafall.
 
Nu är det två veckor till nästa kurs, en hel helg på Bosön väntar då. Mer om det senare. :)
 
På tal om utbildning så väntar jag på klartecken från styrelsen innan vi kan börja jobba med att få våra lag att börja jobba enligt röda tråden.
Ska bli intressant och se vart det leder.
 
- - - - - - - - - - - -
 
Vi hade dessutom seriepremiär i söndags. Vi spelade båda matcherna i Hölö Allaktivtetshall och mötte först Gnesta och sedan en timme senare mot Katrineholm.
 
Gnesta matchen vart full av strålande spel, kul att se hur alla tre femmor visade prov på fint passningsspel från första bytet till sista. Det visar att vi har en bra grund att jobba vidare på.
15-3 slutade matchen tillslut.
 
 
 
Andra matchen var mot Katrineholm, där jag tycker att deras 03:or är bättre än deras 02:or.
Vi har haft jämna matcher även om matchen i våras gav lite dålig smak eftersom deras ledare hördes över hela hallen och det var inte dem bästa orden som kom ur munnen.
Tendensen inför matchen i söndags var samma, beteende och väl starka ord mot sina spelare på uppvärmningen.
Inte undra på att många av deras spelare spelar över gränsen. Att spela tufft är en sak, men att konstant trycka spelare i ryggen eller sikta på spelare utan tanke på boll är inte tufft....
 
Sedan spelade dem smart, många långbollar från backarna så vi inte kunde trycka ner dem i zonen och vinna boll högt. 5-1 halvvägs in i matchen vart tilllslut 6-3 seger efter en svag sista period.
Dem tecken vi sett redan på försäsongen syntes denna match, och vi vet att vi behöver jobba med dem bitarna och gjort det sista tre veckorna. Så det kommer bli bättre.
 
- - - - - - - - -
 
 
 
Nu väntar dubbelmöte mot Nykvarn i helgen. Ett lag som precis som vi har varit väldigt duktiga genom åren och oftast vunnit oavsett om man mött 03:or eller 02:or.
 
Nu har vi tappat en hel del spelare sista två säsongerna till hockeyn, men visade i våras (1-3) i AIK cupen att vi kan ändå ge dem en match när vi har rätt inställning från början.
 
Vi håller ju på att bygga upp ett nytt lag. Av dem 16 som brukade oftast spela 02 sammandragen för två säsonger sedan så har vi bara fyra spelare kvar. Övriga spelare har slutat p.g.a. ishockeyn.
Men vi jobbar målmedvetet och vet att vi kommer få ihop det bra av dem vi har kvar samt dem nya som börjar i laget sista året.
 
Vi jobbar långsiktigt helt enkelt. :)
Precis som jag alltid gjort med mina lag.
 
- - - - - - - - - -
 
Lite ishockey då....
 
SSK började bra, tog poäng fast man inte spelade bra, men nu sista matcherna så spelar man inte bra ännu och tar inte poäng. Dem ser inte ut som ett lag för ES ännu...men säsongen är lång.
 
New Jersey öppnade också starkt men spelat svagt nu några matcher i rad, tappade bl.a en 3-1 ledning mot NY Rangers senast.. :(
 
Skönt att Hv71 verkar vara på gång iallafall.. :)
 
 
 
Ja just ja...
 
Södertälje Kommun går in och köper tillbaks Axa Sport Center och Jalla Vallen....
Ekonomisk doping skulle jag säga.... precis som med Leksand nåt år tillbaks och några andra bra exempel.
I mina ögon så ska inte kommuner in och rädda idrottsklubbar. Klubbarna måste ta ansvar för sin egna ekonomi. Hur rättvist är det att SSK och Syrianska/Assyriska får miljonhjälp medans Volleyboll klubben, gymnastiken, SSS eller innebandyn inte får samma stöd.
Ger fel signaler.
 
Argumentet om att staden behöver sin elitklubb är bara löjlig. Dem miljonerna hade jag hellre sett gått till nåt som fler har nytta av än 10 styrelsemedlemmar och 60 seniorspelare har i detta fall.
En klubb ser till att klara sin ekonomi även om det betyder att man aldrig kommer spela i högsta serien....
Orättvist annars mot dem klubbar som faktiskt sköter sin ekonomi....
 
- - - - - - - - - -
 
Keep on smiling.....
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0