Brons i Hais Cupen

Målet med helgens cupspel i Stockholm var att åka hem med minst en medalj.

Det målet klarade av då vi tog brons efter semifinal förlust mot slutsegrarna AIK.

Lördagens gruppspel var lite svajig.

Första matchen mot Djurö/Vindö så hade vi en 2-0 ledning trots halvdant spel tills det var en minut kvar av matchen. Då kom 1-2 och 2-2 på 16 sekunder efter både tur och inställning av stockholmslaget.

Andra matchen mot Vendelsö (B) så var det en helt annan fokus hos killarna och vi spelade väldigt bra och vann enkelt med 6-0 efter att dem bara fått fram 4 skott på mål på hela matchen.

Hade vi vunnit mot Djurö i första matchen så hade vi varit klara gruppsegrare och därmed kunnat ladda för semifinal. Nu vart det inte så och en tuff sista gruppspelsmatch mto Hässelby (A) väntade.

Vi gjorde en bra första period (1-1) där det kändes som att vi var lite starkare. Men en strumprullare i början av andra perioden gav 1-2 och sedan tycker jag att vi vek ner oss mentalt. Hässelby kontrade in 2 mål i den tionde minuten och avgjorde matchen där.

Detta gjorde att vi fick gå upp lite tidigare under söndagen för kvartsfinal mot Hässelby (B) som kom trea i sin grupp efter bl.a 1-2 mot Sköndal och 1-4 mot AIK.
Vi hade fullt på laget med tre spelare till denna dag och siktade på att orka dagens planering med kvartsfinal, semifinal, final och seriematch mot Onyx.

Första perioden mot Hässelby (B) är säsongens bästa. Så taggade, så hunriga, så fokuserade som alla spelarna var har jag inte sett dem i någon annan match i år. 6-0 i halvtid var i underkant!!
I andra perioden så vart det lite mer avslappnat och man gick inte in lika mycket i situationerna och perioden slutade 0-1.

Till semifinalen mot AIK så startade vi med 3 hela femmor i första perioden och trummade på. Låg på högt och satte press direkt medans dem backade hem och körde på kontringar.
Perioden slutade 0-0 men där vi hade många fler målchanser än AIK hade fått på sina kontringar.
Vi hade hoppats på kunnat haft en ledning på en eller två mål inför andra perioden men lyckades inte med det.
I periodpausen så bytte vi målvakt och skickade iväg en målvakt och 6 spelare till matchen mot Onyx där 3 spelare redan väntade i hallen.
Så med andra ord körde vi andra perioden (20 min) mot AIK på 8 utespelare. Dem åtta gjorde det riktigt bra. AIK fick komma upp lite mer nu då vi inte hade folk för att sätta lika högt tryck längre. Det dröjde tills fjortonde minuten innan 0-1 kom på en chansboll som studsade på ben in i mål. Otur för oss. Sista tre minuterna så satsade vi våra sista krafter på kvittering och gick upp hela vägen igen. Vi skapade flera chanser, bl.a i PP men deras målvakt var omutlig. Istället kom en kontring i slutminuten och 0-2. Direkt efter så gjorde vi 1-2 och satsade på kvittering i spel 6 mot 5, dock utan utdelning.

Surt, men en stor eloge till dem 8 som verkligen slet för att ta en finalplats. AIK vann sedan finalen lätt mot Sköndal med 9-4.

Tyvärr så gjorde hela cupäventyret att vi tappade matchen mot Onyx. Dem nio spelarna som fick börja Onyx matchen var inte mentalt med och 0-3 efter sju minuter var ett bevis på det. I mitten av perioden så började spelarna från semifinalen droppa in till matchen och vi kunde vinna sista tio med 3-2.
Underläge 3-5 inför andra perioden och vi jobbade på bra i andra perioden. Tog över spelet helt och Onyx hade bara ströanfall på kontring eller chanser i spel fem mot fyra. Annars så var det vi för hela slanten. Men deras målvakt hade en grym match samtidigt som våran skärpa kanske var lite svag. 1-0 vann vi andra perioden med iallafall. I sista perioden så jagade vi kvittering men närmare än 5-6 kom vi inte. Onyx gjorde mål i spel fem mot fyra och sedan på kontring innan dem satte sista 5-8 i tom bur. Dem gjorde målen på dem chanser dem fick medans vi sumpade många. Spelet var våran och det visar vilken stark moral och vilja killarna har som efter cupspel ändå lyckas visa upp ett sådant bra spel.
Dock tror jag att man mentalt var lite trötta vilket påverkade avsluten framförallt.

Då ingen kan motbevisa det så säger jag att med full manskap hela semifinalen mot AIK samt med en annan uppladdning inför Onyx matchen så hade vi vunnit Cupen och tagit tre poäng mot Onyx.... :)

- - - - - -

Vi vart iallafall Guldmedaljörer i kostym denna helg...

Vi hade själva ingen match i P93/94-2 med det hade Sparreholm som mötte Telge i Västergårdshallen. Vinst för grönsvarta gänget så hade vi varit tvungna att ta poäng mot Nyfors i sista omgången.
Men Telge visade stor moral och såg till att klara 7-7 efter att ha tappat 7-4 till 7-7 sista tre minuterna...

Därmed är vi klara seriesegrare för andra säsongen i rad. Eller ska man vara petig så är det tredje säsongen i rad som Södertälje vinner en serie.... :)

Jättestarkt av våra killar att klara av favortiskapet och ta hem serien.
Tycker att motståndet denna säsong har varit tuffare än förra säsongen.
Vilket visar att vi också blivit bättre!!
Efter första två matcherna i serien hade vi förlorat mot Sparreholm (2-4) och spelat lika mot Telge (3-3). Därefter har vi vunnit elva raka matcher i den serien!!