Tillbaks från finlandsresan...

Så var man tillbaks i Sverige efter en helg i finska skogarna...

Även om vi åkte ut i kvartsfinalen redan så har jag massor av goda intryck från helgen.
Det verkligen känns hur lagsammanhållningen växte massor under helgen och på söndagen visade vi vad vi kan göra tillsammans som lag. Det enda som skilde oss från medaljerna och revanschmöte mot Classic var att med svenska klubbor på finsk underlag gör att är väldigt svårt att göra mål.... ;)



Hade vi haft normal utdelning så hade vi vunnit mot KeBa med 5-0 och mot Naantali med 3-1 minst...
Men nu så satt inte målskyttet medans försvarsspelet höll "Nyfors"-klass.

Lördagen spelade vi inte alls bra, känns som båtresan, tidigt uppstigining (05.30) och hotell, vattenanläggning och massor av andra saker gjorde att skärpan inte fanns där den dagen.

Var ett helt annat lag under söndagen efter att alla fått sovit ut ordentligt.

Första matchen mot Turku så vann vi tillslut efter en stark sista period som vi vände 4-5 till 5-4 seger på.
Var kul och se att våran "rövare" efter 1-0 gav utdelning och vi fick både 2-0 och 3-0 direkt efter det första målet.
Att vi därefter tappade spelet och 3-0 vart 4-5 innan perioden var slut berodde också på att man slappnade av och inte gjorde sitt jobb fullt ut i försvarsspelet.

I andra matchen mot duktiga Classic så gjorde vi en bra första period och 0-2 speglade inte matchen utan det kunde stått 1-0 eller 0-1 istället då perioden var jämn.
Inför andra perioden tog jag ett coachbeslut och gjorde en taktiskt ändring som man kan säga i efterhand gav helt fel effekt mot vad jag ville ha ut av det. 0-2 vart 1-6 innan Sebbe´s 2 mål i slutet av perioden räddade siffrorna lite. Därefter 0-4 i sista perioden med samma spel visar att det inte var något lyckat drag av mig.
Samtidigt var det nyttigt av oss att få träna på det spelet inför fortsättningen av säsongen och lära oss hur vi ska använda oss av det mot spelskickliga lag. Men 3-9 var för stora siffror.



Söndagens match mot KeBa som vann mot både Turku och Classic under lördagen var våran bästa. Hela laget klev fram och i två perioder så dominerade vi matchen och att det bara stod 2-0 ska dem vara riktigt glada över. Tror ingen hade sagt något om det stått 5-0 inför sista perioden. Nu slappnade vi av lite i början av tredje samtidigt som vi åkte på en massa utvisningar helt plötsligt av domarna. Deras reducering kom med en minut kvar och i spel 5 mot 4.

Kvartsfinalen mot Naantali så var den första perioden jämn men dem skapade fler målchanser än oss. Men vi kom in mer och mer i spelet samtidigt som det kändes som att i orkade mer och dem tröttnade ju längre vi spelade.
I andra perioden och i framförallt i sista perioden så skapade vi massor av chanser och skulle ha avgjort matchen för länge sedan och sluppit straffarna...

I dem tre gruppspelsmatcherna spelade vi med alla tre kedjorna och alla kedjor fick spela två perioder per match och alla kedjor fick känna på att vara första kedja. På backsidan så var tanken att backarna skulle vila varsin match och vi skulle spela på två backpar varje match. Nu vart tyvärr Fredrik N från 95:orna skadad under lördagkvällen och fick bara spela i den första matchen mot Turku då han vilade mot Classic. Så övriga backarna fick spela dem tre sista matcherna med samma backpar.



I matchen mot Naantali så gick vi ner på två femmor inför matchen som vi sedan körde hela matchen på, dels för att vi fick en skada på en center, men också för att det här var våran måste match. Vinst och vi hade säkrat en medalj.

Ena femman fick testa på och köra en gammal Vaukie variant i kvartsfinalen "Jonte" som vi kallade den i P87-laget och i IK Södertälje då vi körde den mot distriktlaget HJ17 i en träningsmatch.
Lika bortlurade som distriktlaget (84:orna) som tränades av Esa vart Naantali när vi körde "jonte" första gången. Tyvärr vart sista passet misslyckat, annars hade Hellman varit helt fri. Vi utökade varianten sen under matchen och gjorde en "Jonte deluxe" av det och samma sak igen när vi körde den första gången, dem vart helt borta och hade passet till Jeppe varit bättre hade han blivit helt fri. Vi lät den femman köra deluxe varianten sen sista två perioden och det gick bra, vi kom alltid lätt in i deras zon med boll under kontroll när passet var bra.

Vi körde även en variant mot KeBa som gick bra och var effektiv när vi växlade mellan den och vanliga uppspelet.

Det känns bra att killarna börjar bli så bra med att uppfatta taktiska drag att man nu kan köra lite varianter mot olika slags försvarsspel under matcherna och dem klarar av att levera.



Det som också var riktigt kul och se var att flera av dem som spelade mest P94-2 förra säsongen eller hade mer anonyma roller klev fram och spelade riktigt bra.

Davide gjorde sin bästa turnering nånsin och spelade så klokt och rätt.
Oskar Z var riktigt bra på sin backplats och speciellt i sista matchen mot Naantali.
Jonas har visat en helt ny Jonas den här säsongen och imponerade även i helgen.
Filip W hann träna som center en träning innan cupen men spelade så klokt, rätt och bra som en center ska göra.

Den som dock imponerade mest var Hellman på sin backplats, han var enorm under söndagen.
Hade distriktslagstränarna sett honom då så hade dem ringt mig som en galning idag och krävt att få ha med honom på nästa träning. I mina ögon så platsar han lätt i den träningsgrupp dem har nu och skulle verkligen ge en fajt om en backplats i det slutgiltiga SM-laget.
Han var bra redan förra säsongen och visade prov på att alltid stå rätt, ta rätt beslut och vara svårpasserad och nu denna säsong med en bra försäsong i grunden så har han växt ännu mer...

Söndagens spel har verkligen lyft mina tankar om var vi står som lag just nu.

Det var verkligen en kul helg och en bra upplevelse.

Vi såg dessutom FC Helsingborg och Balrogs SSL-spelare på båten hem efter att dem varit i finland på cup som Helsingborg för övrigt vann.

Var lite kul och höra ett samtal i toaletten mellan "stjärnan" Blomberg och en annan balrog spelare kommentera hur dålig en av lagets backar var (skulle inte ens platsa i div 2 tydligen) (namnet på spelaren dem pratade om håller jag dock hemligt).



Mina tips:

Tapanilan Erä vann som jag hade tippat Salem Cupen, men dem vann mot Livets Ord i finalen. Salem och Nykvarn gick inte ens vidare.

I Sköndal så klarade inte Gnesta av att ta sig vidare från gruppspelet vilket förstörde mitt tips.
Saga vann iallafall finalen.  Onyx förlorade alla tre matcherna och bl.a. 10-2 mot Saga.
Skulle dock inte underskatta dem i serien sen, dem är i samma fas som vi, uppbyggnad av ett nytt lag efter att en del spelare lämnat laget och dem kommer bli bättre för varje match.

I TT Cupen så tippade jag rätt finallag men fel segrare då Högalid vann mot Lidingö i finalen.

Hässelby vann tydligen Duvbo Cupen efter seger mot Jakobsberg i finalen.

Intressant i helgen var att lag som Järfälla och AIK hade det tungt efter sina tapp av spelare...

I Sköndalscupen så deltog Södertäljes och Telges 93 lag i 93:klassen.
Södertälje förlorade med 1-6 i sista matchen och då hjälpte det inte att man vann sina två första matcher, utan man vart utslagna p.g.a. målskillnad. Telge som saknade två tunga pläser i laget förlorade mot Täby FC och Tullinge och gick ej vidare i gruppen...

Såg idag på träningsmatchen mellan Telge - Trosa och det känns som att Trosa får en tuff säsong framför sig om det här var deras bästa lag. Telge avslutade starkt och drog iväg till en 6-2 seger tillslut.
Första kedjan var okej denna match och gjorde bl.a. ett riktigt snyggt klapp-klapp mål.
Andra kedjan gjorde 2 eller 3 mål och ser intressant ut. Tredje kedjan gjorde sitt och när Rasse kom in i den tredje perioden så gjorde han 2 mål.
Det ser bra ut tycker ja, känns som man hittat sina kedjor och håller sig till dem, testar inte runt för mycket i dem två första kedjorna, vilket är bra.



Nyfors spelade 5-5 i första matchen mot TPS i våran cup (samma TPS som slog Salem med 12-4 och Nykvarn med 8-5) i en bra match. TPS var duktiga, hade ett snabbt passningspel emellanåt som skar som en varm kniv i smör i motståndarnas försvar. Lite kaxiga dock och det gjorde dem lite loja vilket gav Nyfors flera kontringar som hade kunnat kostat dem mer än det nu gjorde.

Måste bara säga en sak efter fotbollsmatchen i lördags mellan Sverige och Ungern... "ZLATAN"!!!!!
haha... vilket slut och vilket mål..... :)
men ska man vara ärlig så spelade Sverige bra för en gång skull, första halvlek var deras bästa på flera år och det borde ha varit minst 2-0 i halvtid.

Många intryck som ska smältas efter helgen......

Tack Kivipaasi och Nyfors för ett givande sällskap i helgen dessutom!!






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0