Innebandyhelg eller vad?

Oj vilket drag det var under söndagen.... kan det varit matchen mot Nyfors som lockade besökare till bloggen?
Vart iallafall ett klart nytt rekord... :)

Tänkte återkomma till den lite senare....
Dock positivt med en helg med tre matcher och obesegrade hela helgen... sen att vi skulle vunnit alla tre är en annan sak...... :)

Varit mycket innebandy nu i slutet av veckan...
Sett flera matcher från EuroFloorball Cup i Danmark. IKSU såg jag i två matcher och måste jag säga att jag är grymt imponerad av detta lag. Dem körde över helt enkelt över motståndet och tog hem guldet såååå lätt.
På herrsidan så vart det en finsk final som SSV vann i sudden med 6-5 mot Tapanilan Erä. Santu Manner gjorde alla 6 målen!!. Dem två lagen var hel klart dem två bästa lagen i turneringen. Vart faktiskt lite besviken på Wiler Ersigen som vek ner sig mot dem finska lagen. Lettiska Lekrings var kul och se på även om dem förlorade klart i semifinalen och bronsmatchen.



Sett iallafall en kul och fartfylld innebandy i flera av matcherna. Gillar när det är passningstempo. :)

Vi hade två matcher i P93/94-2 i helgen och det vart oavgjort mot Telge på fredagen och vinst mot Standard på lördagen. Vi gjorde ingen toppmatch på fredagen, men tyckte ändå att vi skulle ha avgjort matchen i den andra perioden då vi skapade flertalet bra chanser att dryga ut ledningen. I sista perioden så släppte vi in 3-3 alldeles för lätt och efter det målet så spelade vi inte bra och var tillochmed nära att förlora. Här gav vi bort två poäng helt enkelt. Dock ett plus mot förra säsongen då vi förlorade bortamatchen i Västergård mot Telge med 4-1.
Lördagens match mot Standard så bjöd vi tillbaks dem hela tiden och även här skulle vi ha lett med några mål efter andra perioden. Istället så hamnade vi i underläge 5-4 i sista perioden, men lyckades vända till en 7-5 seger men den satt hårt inne.

Stundtals bra spel, men sen kom det perioder då vi var helt under isen och bjöd på indivduella misstag till baklängesmålen. Inte helt godkänt och det är något vi måste jobba vidare på nu.

Sen ska man kanske ha i baktanke att jag testade en hel del med kedjorna under dem här två matcherna och rullade runt på alla lika mycket. Fick en dock en del svar, både positiva som negativa....



Ja just det... fick ju döma första matchen den här säsongen på lördagen, direkt efter våran match mot Standard.
Matchen var Södertälje mot Onyx oxelösund i P95-1 serien. En okej match där Södertälje tillslut vann stort.
Hur jag skötte mig? Första och andra perioden tyckte jag att jag var klockren, i sista så släppte jag nog lite för mycket. Hade kunnat varit lite tuffare och tagit en 2 utvisningar minst. Så sista perioden var jag missnöjd med.
Men tyckte jag hittade snabbt in i rörelsemönstret och sättet på planen. :) Rutin!!!!  ;)

Under söndagen så fick jag åka med Södertäljes H2 lag till Eriksdalshallen för deras match mot Hammarby. Hallen i sig är fin och man har sett några slutspelsmatcher i den hallen. Hann också se sista tre minuterna av Handbollsmatchen mellan Hammarby och Drott. (slutade 23-23). Intensivt slut var det verkligen och skit va stora handbollspelare är. Tycker lite synd om Hammarby i den matchen. Dem ledde 23-22 och det var mindre än en minut kvar och Domaren lyfter upp sin arm för passivitet under Drotts anfall då dem inte skapade nåt. Det gick en bra stund till därefter och ingen avblåsning, istället kommer Drott igenom tillslut och kvitterade till 23-23. Då var det ca 20 sekunder kvar av matchen och Hammarby har chansen att avgöra allt. Dem spelar runt och med sekunder kvar så gör deras spelare en inbrytning och blir så omkramad som man kan bli och stoppad när han hoppar in. Straff tänkte båda jag och dem flesta i hallen, men nej istället ett omöjligt frikast då matchtiden tog slut.....

Men är det inte fusk eller skumt att det är tillåtet att använda klister i handboll????




men tillbaks till innebandyn.. ;)

Själva förberedelserna inför matchen var väl inte så himla imponerande av Hammarbys sidan, men kanske inte så förvånande av en klubb som inte lyckades få alla spelarna spelklara till första seriematchen samt missat betala serieanmälningsavgiften.....
Vart lite besviken över Hammarby, visst dem rullade runt bra och på så sätt spelade dem en fin innebandy, men den där rock n roll innebandyn som alla pratat om??
Sen vart man lite förvånad över publiken. 196 st stod det, men ärligt, jag tror hälften var Södertälje fans....
196 st för en toppfight?

Fick ju stå med i båset och agera ass coach under matchen. Känns som jag gjorde mitt jobb bra iallafall. Kom med bra iaktagelser och bra förslag på ändringar. Sakligt och ärligt. Även om det inte var så svårt, tycker jag. Vi har ju själva mött ofta lag som spelar man-man och pressar högt. Mitman-Nordström i Bajenbåset började dock lite försiktigt i början och gav således oss en bra chans till att spela ur pressen. När vi väl kom igång med så spelade vi riktigt bra. Det var just orken i slutet av andra som avgjorde matchen tycker jag. Det var då vi tappade 4-3 till 4-6.
I den tredje perioden så spelade vi upp oss även om dem klev på tuffare på våran center nu, men det löste sig med lite löpvilliga spelare. Men närmare än 5-6 kom vi inne. Spelmässigt så var Hammarby bättre, helt klart. Vi tappade bort bollen alldeles för lätt i uppspelen. Och då pratar vi ändå om spelare som spelat i högsta serierna....
Men som sagt det var en kul grej och få vara med om.... :)



Fick även se mr Kenta Sjögren i action också....
Klär sig som en alkis och satt och skrek en hel del saker (icke snälla saker) från läktaren..... Snyggt beteende....
Men samtidigt en eloge till honom, innebandyn i Sthlm behöver nog Hammarby högt uppe i seriesystemet.

Men dagens stora grej var ju matchen mot Nyfors...
Förra säsongens seriesegrare och ledare av serien denna säsong och tippade slutsegrare av serien...
Såna matcher som är roliga att vara med i och som också utvecklar spelarna.
Tyvärr så kunde inte Fredde var med och då sprack våran målfarligaste kedja senaste matcherna.
Första perioden var jämn och båda lagen hade sina chanser och 2-2 får väl ses som okej.
Andra perioden och Nyfors nyckelspelare Jeppe var skadad och kunde inte spela. Detta påverkade helt klart deras spel och vi kunde ta över mer och mer och satte dessutom mer press på deras backar med god resultat.
Vi tog också ledningen rättvist två ggr men bjöd också på två mål tillbaks så även den andra perioden slutade 2-2.
Inför sista bestämde vi oss för att köra på och ett trött Nyfors fick en tuff period mot sig. Vi låg på byte efter byte och speciellt sista tio minuterna spelade vi riktigt bra och pressade konstant. P93 femman fick även dem tillslut igång ett fint spel och spelade helt ut Nyfors försvaret, men precis som mot Gnesta så sätter man inte sina chanser. Istället slarvade man framför eget mål i den femtonde minuten och bjöd Nyfors på ett ledningsmål.
Men Dennis såg till att kvittera två minuter senare och sen var det jakt på segermålet. OJ va vi skapade press varje byte och skotten ven runt Nyforsmålvakten, men då vi inte satte någon i mål så klarade dem sig undan med en poäng.
Oavgjort innan match så hade jag varit nöjd, men så som matchen vart så känns det verkligen som vi gav bort två poäng denna match. För när dem tappade Jeppe så tappade dem också sitt spel. Känns synd att vi inte kunde utnyttja det bättre.

och då någon förrut tog upp ämnet så kan vi ju prata 93:or...
Våra 4st 93:orna låg bakom ett mål av 5.
Nyfors 4st 93:or var inblandade i alla deras 5 mål.... :)

PP var 1/1 =100% och i boxplay klarade vi av 6 minuter utan insläppt mål.
Våra två P94-kedjor spelade 3-3 i matchen och P93 kedjan hade tyvärr 1-2...
men skulle grabbarna få igång målskyttet så skulle dem aldrig gå minus.....  :)
Skotten vann vi sista perioden med 13-4 och avsluten med 40-15!!!!
Skotten: 28-20 (4-8, 11-8, 13-4)
Avsluten: 79-50 (16-15, 23-20, 40-15)


Känns dock bra att vi nu avverkat tre matcher i serien och är ännu obesegrade!!
Förra säsongen så började vi med att förlora 4 första seriematcherna. Lägg där till 2 förluster i den två träningsmatcherna dem hade innan serien samt två förluster i SM-kvalet så började man säsongen med 8 raka förluster för Rocketskillarna....
Därför känns starten jätteviktigt denna säsong.
Nu väntar matcher mot Trosa Edanö, Katrineholm och Onyx.
Tre matcher som vi mycket väl kan ta 9 poäng på men också få 0 ifall vi inte spelar på topp.
Denna helg har visat om inte annat att vi har inte råd att bjuda in motståndarna gång på gång om vi ska vinna matcherna....

Jag tror på grabbarna och vi kommer fokusera på en match i taget, så Trosa på fredag är i sikte!!

Var flera intressanta resultat i helgen....
Men dem får jag ta och kommentera imorgon, så man orkar upp och jobba imorgon bitti....  :)

Matchen pågår tills slutsignalen går!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0