Star Wars...

Två matcher spelade i helgen, två med helt olika matchbilder...

Lördagens match var en toppfajt, härligt tempo, mycket folk och en hel del dramatik i matchen. En sevärd match helt enkelt.



För våran del så fick vi lite fel uppladdning då det vart missförstånd med utrustningen, vilket jag får ta på mig. Nu fick tyvärr en spelare lida för det vilket jag tycker är jobbigt, jobbiga beslut som dock måste tas.
Men det såg ändå laddat på uppvärmingen och fokusen var där den skulle.
Vi hade med oss en back och en kedja från P93-laget för att stärka upp för dem skadade spelare vi har, samt för att kunna matcha en av seriefavoriterna ordentligt.

Så vitt jag sett så är det bara tre lag i serien som kör med rent 94-lag. Trosa, Nykvarn och Onyx.
Nu kommer vi dock inte ha med dem spelarna så ofta, men vissa matcher kan vara rent kul att ha med dem, samt självklart för att dem ska komma och smitta av sig på våra spelare. Det kommer ju en tid då dem ska spela ihop hela tiden också....

Matchen i sig började i bra tempo direkt och första perioden var spelmässigt jämnt, vi hade lite fler vassa avslut men det var Gnesta som ledde efter mål i PP och på frislag. Andra perioden så fick vi spela 3 mot 5 och då ökade Gnesta på till 1-3. Vi kom dock tillbaks under ett box play då vi gjorde 2 mål framåt. Sen ökade Gustaf på till 4-3 med sitt tredje mål för matchen.
Det som dock är en besvikelse är sättet vi startar tredje perioden. Vi hade en bra chans i spel fem mot fyra att öka på till 5-3 men kastade bort den chansen för att vi inte var tillräkligt kyliga utan skulle tokanfalla så fort vi fick bollen. Det spelet höll sig kvar i en 5-6 minuter, dålig fokus, stressat spel och inte spelade med huvudet. Detta gav istället Gnesta en kontring och 4-4. Sen sista 12-13 minuterna av matcherna var bra dramatik med chanser åt båda håll. Vi fick avsluta med att spela sista två minuterna i box play och hade vi släppt in ett mål där så hade det kännts bittert och orättvist då utvisningen var samma som vi fick helgen innan.
Domaren dömer frislag vid målet, då ska den flyttas bak 3,5 m så muren får plats. Både den här gången och förra veckan så flyttar han bak den 1,5m (MAX) och har på så sätt redan ordnat en utvisning på oss....
Men trots att vi fick 6 utvisningar och Gnesta bara 3 så höll dem en bra nivå som gjorde att matchen fick ett bra tempo.



Statistik:
Skotten vinner vi med klara 32-19, fördelar 9-7, 14-4 och 9-8)
I power play spelade vi 0/2 0% med andra ord. I Boxplay 2-2 (släppte in 2 och gjorde 2) och klarade 60% av utvisningarna, lite väl lågt.
Våra två P94 kedjor spelade 2-1 i matchen medans P93 kedjan gick 0-1. Men hade dem ens satt en av tre chanser under matchen så hade vi vunnit med 7-4 ca...

Det som var kul och se var att när våran tredje kedja (den med P93-killarna) tog tag i sitt spel så smittade det av sig på dem två andra kedjorna som spelade stundtals riktigt bra.
Även om en av kedjorna inte var på topp och har mer att ta fram än vad dem visade nu....



Söndagens match mot Sparreholm var en svag insats av oss.
Vi startade utan någon bra inställning på planen och alla bara väntade typ att någon annan skulle göra saker.
Inga initiativ alls. I uppspelen så klarade vi inte ens av att spela grunduppspelen. Dels för att backarna inte hade kylan och sen för att mittspelarna inte tog några löpningar heller. Vi fick därför ändra uppspel till andra perioden. Det vart lite bättre, men när vi väl kom ner i deras hörn så stod vi stilla där istället.
Jag tycker att det laget vi hade med oss skulle kunna prestera mycket mer än dem gjorde, även om några inte spelat några matcher innan riktigt så finns kunnandet hos dem för att får fram mer. Vi saknade någon som kunde kliva fram och visa vägen denna dag.
Men inget ont som inte har med sig något gott, nu vet vi vad vi ska fokusera på under veckans två träningar...

Ska man prata 93:or så hade dem tre i sitt lag som gjorde 3 av 4 målen också... ;) ;)

Men den hetaste 93:an just nu måste ju vara Timmy Eriksson i Nyfors.... killen har gjort 8 poäng på dem två första matcherna i 93/94-1 och gjorde 8 poäng mot Trosa idag i 93/94-2 serien....



Övriga resultat:
P93/94-1
Nykvarn vann mot Katrineholm med 7-1 tämligen enkelt. Nyfors vann med 7-2 mot Onyx efter lite problem. Trosa besegrade Flen med 7-5.

P93/94-2
Standard slog Mariefred med 6-3 som jag trodde dem skulle. Nyfors - Trosa 15-0!!

I Juniorallsvenskan så förlorade Torshälla mot Trosa och Telge mot Linköping samt att Södertälje slog Nykvarn.
Så nu ser det ut som att det står mellan Linköping, Södertälje och Nykvarn, vilka två lag som ska gå vidare.
Telge kan haka på om dem vinner sina två närmsta matcher mot Södertälje och Nykvarn, ett Telge som förövrigt ledde med 3-0 mot Linköping idag innan dem tillslut förlorade med 7-3.

Div 3... Södertälje - Oppeby 8-11??????. Ska inte vara möjligt igentligen...

P95-1 Telge - Södertälje 6-5, Robban avgjorde med 10 sekunder kvar....

Div 4 Gnesta - Kolpenäs 6-6.. Löken 3 mål!!... :)



Att Sverige förlorade mot Danmark får ses som en besvikelse, speciellt då dem faktiskt gjorde en riktigt bra andra halvlek. I den första var Danmark bättre tycker jag.
Så inget VM för Sverige nu.... för inte tar Malta poäng av Portugal???
Lagerbäck ersätt av??? Hasse Backe skulle jag gilla och se....
Inte Svennis, men han för dyr och har egna planer i england så den risken är som tur är liten....
Dock ska Lagerbäck ha beröm för det han gjort under sin tid, även om spelet var dåligt många ggr så har vi fått spela VM och EM slutspel och det är ju det som är höjdpunkterna!!!

Jag och barnen har haft lite av Star Wars vecka och hunnit se Del 1,2,3 och 4....
Tycker lite att dem tre nyare delarna är lite mer mellansnack och sen avslutas med lite action efter 1h 40 minuters tittande medans dem tre gamla klassikerna har mer fart filmen igenom.... :)


     

 


även sett:

"Land of the lost"... sådär...en bra idé som vart lite för klottrig.....



"The Final Destination 4".... okej, men inte mer, slår dock inte dem tidigare filmerna...



"Infestation"... haha... skrattade en del, ingen stor produktion direkt...



Även följt med i serierna: Heroes S04, och The Biggest Loser S08 samt nya Stargate Universe... men den vet jag inte vad ja ska tycka riktigt... känns lite som "Lost".... njaa... får hoppas serien lyfter sig efter dem här tre första avsnitten...

Kommande helg bjuder på tre fajter... Telge, Standard och Nyfors!!

Är du inte med mentalt så är du inte med alls!!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0