Efter påskcupen...

Så var ännu en cup spelad, vi lyckades ta oss till slutspel med ena laget. Det andra laget hade behövt slå AIK med 6-0 i sista matchen för att få möta Täby i semin. nu vart det ändå en bra match mot dem trots förlusten med 3-2. Men dem fick verkligen kämpa hårt för det. Tycker att lag 2 visade verkligen att vi har en bra bredd.
Poäng mot AIK hade inte varit ofortjänt då man verkligen slet och jobbade tillsammans. I matchen mot Högalid så hade lite mer skärpa och jäkla anamma kunnat också gett poäng.



Första laget tog sig till semifinal efter bl.a. en strong insats mot Täby som tillslut även vann finalen mot Salem. Trots förluster på lördagen mot Salem i semin och mot AIK i bronsmatchen så tycker jag att vi visade att vi kan matcha topplagen.

Vi har på två senaste cuperna mött alla top 5 lagen i stockholm (Täby, Salem, Järfälla, AIK och Vendelsö) och hängt med bra i dem matcherna. Det som saknas och som saknats hela säsongen är i spelet med boll. Får vi till det så kommer vi kunna ta nästa steg....

Men det viktigaste var att killarna fick se att vi kan faktiskt hänga med och skaka topplagen...

Defensivt gjorde vi det riktigt bra. På lördagen så spelade vi ett annan typ av forecheck, som inte kör tidigare och det gick jättebra, lite små detaljer i början som finslipades under matchen och ett lag som Salem hade svårt och skapa bra chanser i spel fem mot fem. Även AIK hade sina problem, i andra perioden så tog det sju och en halv minut innan dem ens hade ett skott på mål. Det visar att spelarna har mognat i att  tänka taktiskt.

Det som inte klickade var framförallt uppspelen, vi testade en enkel variant av 1-2-3 uppspel där vi alltid startade från 1.
Eller så var tanken iallafall, men nåt gjorde att i första perioden mot Salem så startade backarna alltid från 2 och det ställde till det i löpningarna och det vart fel mest. Sedan tror jag att orken kom ikapp oss lite sista dagen, och speciellt i AIK matchen då vi hade kört på 3 backar och 2 centrar hela turneringen och dem fick spela mycket i box play också.

Nu väntar träningsmatch på söndag mot Telge utan våra spelare som är på distriktlagsuttagning.



Sedan väntar Vilsta Cup i Eskilstuna, det blir tufft, då det är riktigt bra lag med vi kommer sakna en hel del nyckelspelare.
Så därför blir det en utmärkt chans att spela med dem spelarna som ligger på gränsen till första laget och låta dem verkligen få känna på hetluften. Vi har en riktigt bra bredd och den bredden ska vi fortsätta att utveckla.

Angående cupen i Tullinge så tror jag att speciellt två spelare var riktigt besvikna över att inte spela med i första laget, dock ska dem ha all heder för sin inställning och för det dem levererade under fredagen. Det är så man ska ta "petningar", bita ihop, ge gärnet och leverera!!

Söndagen vart en lugn dag, sov till tio, tog det lugnt, diskade och sen var det påsklunch med familj. Tog med mig barnen hem på kvällen lagom till "Wipeout", sen vart det "Guitar Heroes" som gällde innan läggdags för barnen.

Hade hoppats på sol idag under måndagen men det fick man inte, får se vad vi hittar på då istället för cykelturen vi tänkte ta.

Såg dessutom på en bra film igår kväll/natt...

"The Express", nog för att jag är sportfåne och en sportfilm självklart går hem hos mig. Men då amerikanerna gillar sina "based on a true story" och är riktigt bra i att fånga spänningen i matcher m.m. så var det riktigt bra.

Visar att med rätt inställning så kan man lyckas, dock ett tungt slut.....



Såg även tidigare i helgen på några "spök" filmer.

The Asylum, så var sådär typiskt spöke med galen doktor som mördar folk.
Det fanns kanske en baktanke i den, att alla har vi våra egna spöken/rädslor inom oss...



Sedan också "Rest Stop, Dont Lock back" som var sådär, påminde om många andra filmer och hade en hel del "overkliga" händelser. Känns som man kunde gjort visa saker bättre. Sevärd för dem som gillar den genren..



Vendelsö vann som väntat Ackerscupen även om man lite oväntat förlorade i gruppspelet mot Värmdö.

I Dumlelaget ser dagens åttondelsfinaler ut som följande:

Floda - Särö, Arvika - Varla, Älvstranden - Stölpen, Fagerhult - Skara, Pixbo - Capricorn, KAIS - Engelholm, Järfälla - Älvsjö, Nybro - Eken

Floda - Älvstranden och Pixbo - Järfälla känns som hyfsade semifinaler.

Kan alltså bli ett göteborgsderby i finalen.....

Ny vecka och nya tag i att komma igång igen. Har varit en urusel månad och ska försöka hitta tillbaks till grunden igen och glädjen i att träna. "Get back to the track" helt enkelt. :)

Fy skam den som ger sig, däremot får jag nog omvärdera delmålsplanen lite.
Satt ett nytt mål för den 30 april. Den ska jag nå, men samtidigt är det mer viktigare att jag hittar tillbaks till den regelbundna träningen och känner flytet i det....

När du tappat flytet, eller det inte stämmer, starta om från grunden och hitta dig igen!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0