IFK Göteborg...

Robin Söder!!!



Härligt med 3 poäng ikväll! Halvtuff bortamatch mot Hammarby gav tillslut en seger efter mål av Robin Söder, snyggt också..

Göteborg är med i toppen, vilket är viktigt, gäller att hänga med tåget redan i början.

Såg nästan hela matchen, samt lite av Sundsvall - Assyriska idag, men vilken skillnad mot matchen jag såg i veckan mellan Liverpool och Arsenal. Såg dock bara andra halvlek av dem matchen, men vilken halvlek!!
Bland dem bästa jag sett på bra länge, fotboll på hög nivå.
Det kan man inte säga riktigt att matchen idag höll.... men så kan man ju inte jämföra Charlie Davis med Arshavin direkt... :)



Träning idag och vi körde lite nya övningar. Den första var svår, tog ett bra tag innan dem fick in ett flyt i övningen. Igentligen ingen svår övning, gäller bara att vara fokuserad, vilket killarna har svårt ibland med... iallafall några. :)
En simpel backskott-2 mot 1- 3 mot 1 övning. Den får vi nöta på lite mer senare.
Dagens andra övning var en ren anfallsspelsövning och den är bra, tror den kommer utveckla vårat spel med boll i anfallszonen efter ett tag.
Två målsspelet och vi tränade lite mer på nya forecheckingen, men det kommer ta sin tid att lära sig ställa om i huvudet snabbt vad man ska göra. En del klarar av det bra, medans andra behöver mer tid. Men med tålamod så ska vi nog ha fått det att stämma rätt så bra lagomt till Falun.

Snart helg och en hel del spännande matcher väntar. Dock har en del avhopp på slutet gjort att truppen till Grimsta Cupen är liten och tunn. Just nu 3 94:or och 7 95:or och då väntar två matcher mot P93 lag bl.a.. Känns inte så bra.

I Vilsta Cup så ska vi få möta lite nya lag.

Första matchen är mot Skövde som kom trea i sin serie, dem var dessutom med i Eagle Floorball Cup i Linköping för någon helg sedan. Där kom dem tvåa i B-finalen.

Känns som ett lag vi kan slå om vi når upp i vår nivå. Dock inte ofarliga, snarare tvärtom.

Andra matchen är mot finska FoSu som är ett bra lag, dock under toppskikten i finland. Troligtvis ett tekniskt och spelskickligt lag som finska lagen brukar vara. Här gäller det att spela rätt i positionsspelet.



Tredje matchen är mot Almunge som kom fyra i Upplands efter Livets Ord, Saga och Stenhagen. Vi mötte en del av deras spelare förra säsongen i Vilsta Cupen när dem var där med ett blandlag tillsammans med Sirius.
Stora, starka och duktiga. Det känns som den svåraste matchen i gruppen.



Vi saknar en del bra spelare denna cup, så nu är det upp till alla andra att kliva fram och visa vad man kan. Vi har definitivt chansen att skrälla och ta en del segrar ifall vi får en bra start. Dessutom vore det kul och få möta t.ex. Gävle på söndagen....

Patrik Berglund till VM, skitkul!!. Ska bli sevärt och se hur mycket han har utvecklats i St Louis, minns hur bra han var i JVM för ett år sedan.



Dock ser sveriges trupp tunn ut, dem skulle verkligen behöva en del NHL-spelare till ifall dem ska ha chans på finalplats. Kanadas lag såg riktigt bra ut. Får ses som finalfavoriter helt klart.

Loui Eriksson är en annan spelare som ska bli kul och se i VM... :)

Beställde böcker från SISU idrottsböcker för en vecka sedan och inte fått dem ännu...hmmm.... Får hoppas på imorgon kanske.. :)

Du kan lära dig mycket av andra idrotter!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0