Elitkonventet - Dag 2

Det vart inte så sent på fredagkvällen, kände mig trött runt halv elva redan och mina två öl kanske påverkade lite också...

vart en hel del innebandysnack under pubkvällen, en hel del snack om olika lag och spelare.

Fick höra lite roliga saker om ett lag i schweiz bl.a.



Samt en del andra saker som fått mig att fundera lite över skillnaderna i olika föreningar på hur saker och ting sköts....

Tillbaks till rummet, läsa lite i en av böckerna jag köpte "Världens Bästa Lag". Innan jag vart för trött och somnade...



Upp halv sju för dusch och piggna till innan frukosten vid sju.
Frukost vid hotell och liknande är alltid grymma, nåt att alltid se fram emot....

Klockan åtta så kördes konventet igång igen och denna gång så var f.d. Tennisen förbundskapten Carl- Axel Hageskog som hade dem under deras storhetstid som föreläste.



Ämnet var "Att träna världens bästa" och det var bra, han hade dessutom en hel del bra historier från olika Davis Cup matcher bl.a....
Han var verkligen en skön lirare, vilket privilegium dem måste haft med honom som ledare...

Därefter följde en föreläsning med herr och damlandslaget förbundskaptener om vad dem tyckte om finallagen och vad man kunde förvänta sig om finalen, dels spelmässigt, taktiskt och individuellt.

Jättebra, då det samt en hel del annat som jag fått se under fredagen verkligen gett mig nya ögon över hur dem tänker emellanåt med spel och så. Kollade mycket på dem detaljerna under finalerna och kunde se många mönster som jag inte innan tänkt på.

Finalerna då?

Damfinalen:
Dels var jag nog lite trött, men det kändes som det där lilla extra saknades även om matchen i sig var bra.
Första perioden så var Balrog riktigt bra och var klart värda sin 2-0 ledning medans Falun klev upp i den andra perioden och Balrogs spel försvann helt iochmed det. 2-0 vart 2-2 innan Balrog fick sin enda riktiga målchans och tog ledningen med 3-2 inför sista perioden.
Falun försökte men, det vart för mycket skott från Dalbjer och för lite tanke och tryck i spelet i sista för att komma ikapp och sen när Emelie gjorde ett riktigt snyggt 4-2 så var det avgjort.

Balrog är ett bättre lag och hade framför allt bredare trupp. Så dem var värdiga guldet.



Kul och sett första backparet var Erika Tjusberg och Sara Berg som kommer från Södertälje samt Johanna Dahlin i andra kedjan som också är från stan.

Herrfinalen:
1-1,1-1,4-0 och 6-2 till AIK tillslut.
 jämn match?, bra match? underhållande match?

Svaret är nja, nja och okej.... :)

Målmässigt jämnt men Warberg var dåliga, första femman skapade ströchanser då och då och då var det Emanuelsson och Eskelinen som skapade nåt, Svensson hade väl inte ens ett skott på mål, likaså Canerstam. Dem två brykar ju mata med skott från kanterna men inte idag. Inte fick dem till några kontringar som dem är så bra på.
Andra femman var urusel i Warberg, så kassa idag så det var illa. Jag tror dem hade två avslut idag från kedjan, ett av Simon Nilsson som han sköt på täckande AIK spelare i samband med frislag och ett av Kjellman där jan trampade in från hörnet och sköt i burgaveln. Dem hade inte 2 pass i rad i anfallszonen en enda gång på hela matchen.
Bollar upp till Simon på vänsterkanten som tappade bort den varje gång.
Hur kan han vara så uppskriven? Allt han har är sitt skott, förutom det tar han felbeslut hela tiden.
Hur många ggr valde han inte att dribbla öppet mot backen istället för att täcka boll te.x....

nej Warberg var en besvikelse, brukar annars alltid gilla att se dem spela innebandy...

Satt och tänkte i sista perioden varje gång när Warberg bytte in sin andra femma att nu fick AIK 45-60 sekunder till gratis i väntan på guldet..... det var rent slöseri att ha dem på planen typ...

AIK dock var bättre och hade framförallt två femmor som var bra. Andra kedjan klev fram dag och gjorde två viktiga mål i tredje perioden och banade väg för guldet.

Jättekul för Jihde att få avsluta med ett Guld och två mål. Sen kul för MC och Koffe också!!
MC´s mål vart ju en riktig kalldusch för Warberg...



Men undrar om någon mer tänkte på det, men efter att Jihde ställde sina skor på mittplanen för att markera att nu är skorna lagda på hyllan så kom det ett par skor till, tror det var Schmidt som slängde dit dem, men var det hans egna eller????......

har hört en hel del snack i bakgrunden nu om att det ska slutas med spelare i AIK nu, speciellt på backsidan, så man kan nog förvänta sig snart att AIK värvar lite namnkunnigt folk.
Dock har man ju Egebrant och Möllerstedt som inte fick spela så mycket nu. Får se...

Men i slutändan en bra dag, måste jag säga.

En givande helg framför allt.

Imorgon är det söndag och träningsmatch mot Telge 95, nu får vi hoppas att Robban och Jesper inte är med för dem, för då kan det bli match eftersom vi saknar en drös med spelare.
Ska ha en 95:a i mål, 3 backar och 2 kedjor bara. Fått många återbud till matchen tyvärr.
Får se om dem orkar köra det spel jag hade tänkt köra imorgon, i värsta fall får vi köra offensivt i två perioder och sen vila och backa hem i sista eller nåt... :)

Har många funderingar efter helgen, blir att försöka sammanfatta allt på ett bra sätt.

Dessutom ta och läsa lite i böckerna också....

Just innan Damfinalen skulle starta och det var nersläckt och damlagerna började traska in på planen så fick jag värsta rysningen i kroppen....
Vilken känsla det måste varit för dem att traska in där, SM-final, 10 000 på läktarna.....

Det avundas jag dem, samma sak när herrfinalen gick och det var liv på läktarna, 14 000.....

Att spela inför storpublik i matcher som gäller något är bland det bästa man kan uppleva som spelare/tränare...

Mina tre toppminnen med publikmatcher.

1. Pojk SM-finalen i Jönköping 1996. Geneta mot Järfälla.... underbar känsla med SM-final.... slår allt..
2. Semifinal Storvreta Cupen 200?, Lina mot Aston... fullsatt i B-hallen =några hundra åskådare.... vilket tryck det var, vi ledde tills en minut kvar, förlorade på straffar.... men vilket minne
3. Pojkderby Telge - Södertälje 200?, Vi spelade matchen en fredagkväll och det var fullsatt, vi drog mer folk till den matchen än Södertälje gjorde till sin elitseriematch dagen efter  i Täljehallen.... Samt alltid prestigematcher mellan dem två 87-lagen..



Vilken grym målbild det måste vara att spela in introt inför matchen när lagen traskar in med allt och visa det inför första försäsongsträningen som morot, är det dit vi vill nå eller??.... (ett tips till er SSL-lag!!)

Utan mål så saknar du drivkraften och ledstjärnan för det du gör varje träningspass!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0